tisdag 24 april 2007

HP Pavilion tx1110us recension

HP Pavilion tx1110us recension
med soulreaver99 - 2007/04/24

av Louie Tran

Den HP Pavilion tx1110us är en icke-pekskärm version av den populära HP tx1000z bärbara nyligen släppt. Skärmen roterar fortfarande som tabletten versionen av denna enhet, men du kan inte använda funktionerna Tablet PC att pekskärmen versionerna av denna enhet erbjuder. Samtidigt med en roterande skärm är fortfarande användbar för presentationer eller tittar på en film, kommer du förmodligen hitta dig själv att vilja ha mer.


Här är den speciell på HP tx1110us som omdömet:

  • Processor: AMD Turion 64 X2 Dual Core Mobile Technology 1.6Ghz
  • Minne: 1024MB DDR2 SDRAM
  • Skärm: 12,1 "WXGA High-Definition HP BrightView bredbildsskärm Cabriolet Display (1280x800) - Panelen roterar 180 grader och veck platta
  • 120GB (5400 rpm) SATA-hårddisk
  • Grafik: NVIDIA GeForce Go 6150
  • Optisk enhet: LightScribe SuperMulti DVD + / -R/RW Dual Layer
  • Trådlös kommunikation: 802.11/b/g
  • Vikt: £ 4,18

(Observera att läsarna -. Författaren ingår bilder featuring sin HP tx1110us på sin tvättmaskin och torktumlare med flit, det är typ av "hans sak" gärna skratta eller bara undrar vilken typ av konstiga personer här personen är)


HP Pavilion tx1110us ur lådan (se stor bild)

Inget TouchScreen?!

Ganska många människor frågade varför jag inte först får pekskärmen versionen med funktioner Tablet PC och svaret är ganska enkelt: Jag behövde bara en ultraportabel bärbar dator med "nära som du kan få" desktop prestanda. Den HP tx1000-serien bärbara är en bra kandidat särskilt för prisintervallet i sin klass. Efter en vecka med denna TX1110us på vägen, är det verkligen svårt att bortse från det faktum att något definitivt saknas i denna icke-pekskärm version.

Design


(Se stor bild)

Det var ett tag sedan jag jobbat mycket på en Windows-baserad bärbar dator som inte var från ett japanskt företag (Sony, Fujitsu, Toshiba) och det var främst eftersom jag avskydde estetik och design av västerländska bärbara datorer. Jag är ledsen, men jag hatar hur Dells bärbara datorer ser ännu i dag. HP dessa dagar har varit på rätt spår när de utformar sina bärbara datorer inte bara för utseende, men för ergonomi och funktionalitet också.


Ovanifrån av HP tx1000z anteckningsbok (se stor bild)

Den svart och silver hölje ser mycket elegant och glänsande svarta locket ser mycket elegant. Du behöver vara försiktig i hanteringen det eftersom det är benägna att lämna fingeravtryck märken varför HP var snäll nog att inkludera en trasa. De lysande blå multimedia knappar är en mycket trevlig touch och komma till hands när du behöver snabb åtkomst för att spela multimediafiler. Min favorit-knapp är Windows Mobilitetscenter knapp som tar fram en meny som låter dig justera ljusstyrka, volym, trådlöst, batteri och bildskärmsinställningar bara för att nämna några alla på en skärm! Även på höger sida av skärmen finns knappar för att spela / pausa, stoppa och hoppa över spår på CD / DVD-skivor som är en riktigt nice touch!


HP tx1000z bredvid Fujitsu P-serien 10,6 "skärm anteckningsbok (se stor bild)

Tangentbordet layout är rymlig nog att använda under längre tid och är så nära en full-size layout som du kan få på en bärbar dator här liten. En av de unika aspekterna av tx1000 är pekplattemus som verkar som om det assimileras i höljet med ett fält av deprimerade prickar. Jag gillar faktiskt det en hel del eftersom det motstånd som skapas av dessa punkter gör musrörelse mycket exakt, men vissa människor kan ha svårt att vänja sig. Scroll delen av pekplattan är skickligt placerade ut med sin egen rektangulära området deprimerade punkter intill musen. Jag kan säga att detta är en av de bästa inbyggda tangentbord / mus kombinationer jag har använt på en ultraportabel bärbar dator.

Det tx1000 har en fin uppsättning av hamnar och platser för din on-the-road bekvämlighet. På vänster sida finns en inbyggd kortläsare som tar SD, MS, MMC och xD-kort så att du kan pop i Flash Media från din digitalkamera när den blir full och sedan ta lite fler bilder (något som jag alltid göra på mina långa resor). Knappt kortläsaren är en Express-kortplats som också håller den inkluderade Media Center fjärrkontrollen (kom ihåg att trycka in för att mata, inte dra ut!). På höger sida finns S-Video och VGA-utgångar video och expansionsport, nätverk port, och en enda USB-port. Det finns fler USB-portar på baksidan av den bärbara datorn. På framsidan har vi en glidande strömbrytare, en port för de avlägsna, två hörlurar portar, en port för en mikrofon och en omkopplare för Wi-Fi.


Vy framifrån av HP tx1110us (se stor bild)


Vänster bild av HP tx1110us (se stor bild)


Höger sida av HP tx1110us (se stor bild)

En av de saker som jag inte gillar om designen var utmatningsknappen på DVD-RW-enhet, är det en smärta att krysta. Om du inte har några naglar kan du glömma det och bara falla tillbaka på att använda mjuka mata via fönster. Det tar minst två eller tre stötar med fingret för att öppna enheten med mina km medelstora händer. De som har stora händer kommer att frustrerade att försöka trycka på utmatningsknappen på enheten. HPs resonemang för detta kan ha varit att förhindra att människor av misstag öppna enheten medan i tablet-läge.

The Screen


(Se stor bild)

Den ljusa och glänsande 12,1-tums widescreen har sin egen uppsättning funktioner bortsett från den bärbara datorn. Skärmen i sig visar på 1280x800 pixlar och det är trevlig och ljus, ibland lite för ljusa, men ganska synlig i alla vinklar. De ord och bilder är skarpa och filmer är bra och tydlig.


(Se stor bild)

En av de mest anmärkningsvärda funktioner är att det svänger 180 grader medurs. Även om detta är den icke-pekskärm version, den kommer väl till pass när du tittar på en film i sängen eller läsa en artikel. Det är synd att det inte finns någon knapp som gör att du kan rulla skärmen upp och ner medan i tablet-läge. Det är där jag önskar att jag hade pekskärmen och varje gång jag har skärmen roteras och stängas! Du kan definitivt känna att något saknas och det är svårt att bortse från att detta inte är en Tablet PC, men bara helt enkelt en ultraportabel bärbar dator.

Andra funktioner på skärmen bortsett från den inbyggda multimedia knappar nämnts tidigare är den inbyggda mikrofonen och webbkamera. När videochatt med vänner, de kan höra och se mig tydligt i normala buller förhållanden. Även när du använder Skype till fasta telefoner, kommenterade en handfull människor att de kan höra mig mycket tydligare än att ringa från en mobiltelefon. På vänster sida av skärmen finns en inbyggd fingeravtrycksläsare av säkerhetsskäl för att logga in i Windows eller att använda som ett substitut för inmatning lösenord.

De första timmarna ...

Efter uppackning allt ur lådan och sedan koppla makten i den bärbara datorn, slutför Windows Vista installationen vid första uppstart processen. Det tar en bra 20 minuter tills du kan äntligen få in i Windows. Även efter allt avslutades, märkte jag en hel del hårddiskaktivitet även när systemet var i viloläge. Innan jag någonting gjort, jag gick igenom Program Manager och avinstallerat en massa bloatware som bara äter upp hårddiskutrymme och eventuellt bromsa systemets prestanda. Efteråt installerade jag alla program som jag använder på en daglig basis som Microsoft Office 2003, Adobe Photoshop CS2, iTunes, Adobe Acrobat Professional, AIM 6,0, MSN Messenger Live, Skype, Xvid, VLC och PDANet.

Jag gillar inte HP Wireless Assistant som det kom förladdad med så det var avaktiveras så bra och jag använde standard Windows Wireless Manager och den hittade och ansluten till min router bara bra. Nästa var att installera alla nödvändiga Windows-uppdateringar och sedan defragmentera hårddisken innan faktiskt använda den.

Bara för att se hur väl TX-serien kan utföra, sprang jag både 3DMark 2003 och 2005 och det gjorde 1006 och 494 respektive. Ganska nedslående för något som har hårdvara lika kraftfull som den här anteckningsboken. Apple MacBook jag granskat förra året gjorde 1328 och Sony Vaio S460 år 2005 gjorde 2358. Det är mycket möjligt att de låga poängen orsakas av operativsystemet Windows Vista och det gör kör lite trög jämfört med andra bärbara datorer jag har använt kör XP. Du kan se 3DMark poäng

Jag popped i Sagan om ringen: De två tornen att testa skärmen och det ser helt fantastiskt. Jag blev också förvånad på hur väl den inbyggda Altec Lansing-högtalare lät. Den medföljande Windows Media Remote kom mycket praktisk och var mycket lyhörda. Jag trodde först att det var meningslöst att ha en fjärrkontroll för en så liten anteckningsbok, men jag har varit beroende av det sedan. Jag såg också några anime med skärmen roteras och locket stängt när jag låg ner och det tog min avslappnade lathet till en helt ny nivå. Detta är en sann Entertainment Notebook! Vad jag också nöjd med är att TX körs väldigt cool efter att ha kört processer, DVD och videofiler. Den bärbara datorn kände något varmt och långt ifrån temperaturer från vad Vaio S460, Apple MacBook, och även min lilla Fujitsu P7120 producerar.

På väg!

Jag har varit i mitt hemmakontor i minst 3 timmar redan inrätta den bärbara datorn och kör de första testerna så det är dags att få lite frisk luft och se några solljus! Jag börjar bli trött på Star Bucks så jag tror jag ska gå över till Coffee Bean. Det tx1000 är lätt nog att bära runt på en ryggsäck när hon gick ett par kvarter. Tyvärr har jag varit för bortskämda med vikten av Fujitsu P7120 så det faktiskt kändes lite tungt även om det är ett 12,1 tums bärbar dator.

Efter ankomsten, mindes jag bara att Coffee Bean i min stad inte har WiFi så jag måste ansluta min Motorola Q och använd PDAnet att få online. Jag öppnade flera flikar i Internet Explorer, iTunes, Microsoft Word, Outlook, AIM 6,0, Windows Messenger Live och Photoshop CS2. Allt gick så smidigt och det fanns inga avmattning alls medan jag multitasking bland skriva denna översyn. Jag visste inte ens om att ansluta strömmen till datorn och jag hade mer än tillräckligt med tid för att göra en säkerhetskopia av en DVD. Alla tre av USB-portarna användes samtidigt med en extern mus, iPod, och min Motorola Q ansluten till den.

När jag var på Toyota Grand Prix, hade jag utnyttjat S-videoutgång och anslutit den till en av våra NEC Plasma-TV i vår monter och displayen såg stora. Det såg ännu bättre när den är ansluten via VGA-utgång och växla mellan displayer var mycket lätt att göra. Återigen var den medföljande fjärrkontrollen mycket användbar i denna situation, särskilt när jag behövde för att kontrollera volymen och byta kapitel på en DVD.

Medan jag bär denna runt, ville jag att jag hade pekskärmen versionen eftersom det skulle definitivt öka den bärbara datorns användbarhet i dessa typer av situationer som snabbt anteckna anteckningar eller skriva ner informationen stående utan att behöva ställa in den på ett bord.

Det är en stor anteckningsbok ... men jag behöver pekskärmen!

Efter att ha arbetat med detta i över en vecka, har jag haft hjälp av TX1100 tack till alla klockor och visselpipor som det levereras som standard med. Den utmärkta bildkvalitet, tangentbord / mus layout och multimediafunktioner var mer än tillräckligt för att få mig säljs på denna bärbara dator. Då du lägger i den inbyggda webbkameran, fingeravtrycksläsare och anständigt hårdvara och TX blir en vinnare med stort värde.


Om TX-serien var bara en vanlig bärbar dator utan roterande skärm och en Tablet PC-versionen, skulle jag ha varit nöjd för precis som det var för att jag gillar små bärbara och kraftfulla bärbara datorer. Eftersom det är en Tablet version ute, jag tror jag kommer att byta detta en ut för den andra för de extra $ 100 eftersom det finns mycket mer jag kan göra med pekskärmen TX.

Totalbetyg: 9/10



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar