söndag 26 november 2006

Lenovo ThinkPad T60 Widescreen recension

Lenovo ThinkPad T60 Widescreen recension
av Andrew - 2006/11/26

av Andrew Baxter

Lenovo har idag en uppdatering till sin T60-serien bärbara som introducerar en widescreen formfaktor som ett alternativ. Många tillverkare har flytta sina bärbara företagsdatorer till widescreen kommer Lenovo att fortsätta erbjuda T60 i antingen en widescreen eller vanlig 4:3-skärm ratio-format. Nedan följer en genomgång och diskussion av T60 widescreen.



Lenovo ThinkPad T60 widescreen versionen ( se stor bild )

Varför gå bred?

Lenovo kommer att omfatta widescreen på sin 15,4 "T60 erbjudande (ingen 14,1" widescreen T60 för tillfället). Det kommer att finnas en WSXGA + och WXGA skärmupplösning alternativ. Lenovo har på sätt och vis varit tvungna att erbjuda sina flaggskepp T-serien med möjlighet till widescreen, det finns i princip tre affärsområden skäl för bolaget beslutar att erbjuda widescreen på T-serien:


T60 15,4 "bred vänster bredvid en T43 14,1" standard till höger, märker skärmen höjder är nästan exakt samma trots T60 har en större total skärm ( se stor bild )

Den mycket viktiga måste vi betona här är att T60 inte konvertera helt över till widescreen, detta är helt enkelt en extra alternativ. Kunderna kommer att kunna välja mellan att ha en widescreen eller vanlig skärm. Om du vill köpa en Dell Latitude D820 15,4 "Business Notebook eller HP nc8430 15,4 "skärm Business Notebook ditt enda val är widescreen. Så Lenovo förtjänar beröm för att vara flexibel i nu erbjuder både widescreen och standard skärmen Alternativ inom samma produktlinje. Jag tror att de är det enda företag som tillhandahåller detta alternativ i en enda produktfamilj.

Så vad är bättre, T60 widescreen eller T60 standard skärm?

Diskussionen om huruvida widescreen (16:10 bildförhållande i detta fall) eller standardskärm (4:3 aspect ratio) visar är bättre kommer till personliga preferenser och hur du använder din bärbara dator. Låt oss titta på några argument för att använda varje.

I ingen speciell ordning, här är några fördelar med att använda en bredbildsskärm:

  • Om din skärmupplösning är tillräckligt hög och du har en 15,4 "skärmstorlek kan du enkelt visa två fönster sida vid sida när du använder widescreen, erbjuder fördelar för produktiviteten.

  • Användare som behandlar stora kalkylblad eller databaser kan se fler kolumndata i taget och behöver inte horisontellt rulla så mycket.

  • Adobe Photoshop avancerade användare och andra formgivare kan ha tillräckligt med utrymme för att placera paneler och knappar åt sidan av den huvudsakliga designområdet fönstret. Detta är att föredra att placera dem ovanpå, ovanför eller nedanför fönstret konstruktionen.

  • Visa filmer är roligare, många filmer produceras i widescreen-format.

  • En widescreen-skärm innebär en kortare skärm, kan detta vara fördelaktigt i trånga för en plan eller tåg så att sätet framför dig inte stöter din laptop skärm.

  • Den extra skärmbredd kan vara bra att placera chattfönster åt sidan av skärmen och inte behöva sätta dem på toppen av din huvudfönstret.

  • Extra tangentbord bredd för eventuellt göra nycklarna mer full storlek och lägga till ett antal pad (förutsatt den bärbara datorn är en 15,4 "eller större).

  • Triple rutan program som Microsoft Outlook eller RSS-läsare som Feed Demon kan dra nytta av en widescreen eftersom du kan visa mer information genom att flytta dina ögon och inte bläddra upp och ned.


Här är en skärmdump av T60 SXGA + widescreen, en man se att montering två fönster bredvid varandra och att kunna se varje är fullt möjligt. I det här fallet har vi Lenovo.com hemsida öppen och Outlook Express e-postklient öppnas bredvid den i ett fönster ( se stor bild )

Nu till de vanliga fördelarna skärmen, i ingen speciell ordning:

  • Gaming grafik i widescreen-format kan ibland få förvrängd eller inte fyller skärmen, speciellt i äldre spel.

  • Text tenderar att flyta naturligt när det är mer vertikalt orienterad, med andra ord, är det lättare för dina ögon för att flytta till nästa rad när textrader inte är extremt lång som en widescreen skulle tendera att leda till.

  • En widescreen bärbar dator innebär en bredare mer rektangulär form till den bärbara datorn, om du arbetar med en bärbar dator på ett litet skrivbord en widescreen kan fastna bort av kanterna om det är en större bärbar dator, är därför en vanlig skärm bättre för små skrivbord områden som det är mer fyrkantig.

  • Standardskärm bärbara datorer är mer fyrkantiga och därför inte lika lång när den placeras på högkant i en ryggsäck och så tenderar att passa bättre i de flesta vanliga påsar.

  • Många webbsidor görs vid en fast bredd och tillgodose vanliga skärmar, inte widescreen.

  • Standardskärm bildförhållandet 4:3 har funnits sedan bärbara datorer först infördes, vilket innebär att sömlöst ansluta en extern bildskärm eller projektor från en vanlig skärm anteckningsbok är enkelt.

  • En högre skärm kan ofta innebära mindre rulla vertikalt när det handlar om fasta sidor bredd webbsidor eller när du visar datorkod som tenderar att flyta vertikalt än horisontellt

Ingen tvekan kan fördelar för enskilda smaker och fall göra varje lista mycket längre, men du får idén.

Och hur är kvaliteten på widescreenskärmen på T60 bred?


15,4 "WSXGA + T60 display märke de svarta fälten på sidan av denna bild visas på grund av den extra skärm bredd ( se stor bild )

Lenovo gör ett bra jobb att erbjuda olika scren resolutioner och förbättrade alternativ skärm. I T60-serien Lenovo erbjuder XGA, SXGA, SXGA +, UXGA och nu WSXGA + och WXGA. Lenovo erbjuder också det som kallas FlexView eller IPS-skärm på T60, föreskrivs att display för fantastiska betraktningsvinklar. Kolla in min recension från tidigare i år av en T60 med en sådan skärm .


( se stor bild )

Den widescreen WSXGA + (1680 x 1050) skärm med T60 har jag inga alternativ för tjusiga trick eller innovationer, men det är en solid skärm ändå. Jag tyckte att skärmen på min översiktliga granskning enhet faktiskt levereras av Samsung. Det är en del # är LTN154P2-L05 händer Dell att använda denna skärm i många av sina bärbara datorer med widescreen också.

Totalt skärmen är mycket bra. Dess ljusstyrka är bra för ett företag bärbar dator, säkert lika ljus som jag behöver det för att vara, men du kan inte kalla det blixtsnabba ljus. Lätt läckage är inte ett problem, skärmen jämnt upplyst. Färgerna på skärmen är skarp och djärv. Reflektion från skärmen är nästan obefintlig eftersom detta är en matt skärm, inte blanka, matta skärmar är mer gynnsam för att arbeta med och stirrar på för långa timmar. En nackdel i displayen i detta T60 bred översyn enhet är att den har samma "gnistan" kornighet effekt som ofta är klagat med motsvarande Dells bärbara skärmar. Det innebär att på alla vita bakgrunder kan du se vad som verkar vara något dirtiness i att den vita är inte rent vitt. De flesta människor som jag själv kommer inte att märka eller bli störd av detta, men vissa kommer, vilket framgår av diskussionen trådar som denna i Dells forum.

ThinkPad T60 Wide Bygg och Design

Att bygga och design av T60 breda har inte förändrats annat än att vara bredare men inte lika djup (bredare och kortare). Den byggkvalitet är top notch och jag hänvisar dig till min tidigare recension av T60 för en mer ingående titt på detta och flera andra funktioner i T60 som gäller för den breda och standard filmatisering. Lägg märke till att med T60 bred tangentbordet området uppenbarligen har mer bredd. Dock har Lenovo inte ändrat tangentbordet alls, du bara mer utrymme på sidorna på grund av denna extra horisontell fastigheter.


Widescreen T60 tangentbord område ( se stor bild )

Standardskärm T60 tangentbord område ( se större bild )

Medan T60 bred version är naturligtvis bredare än standard T60, är ​​det fortfarande samma tjocklek på drygt en tum och ungefär samma vikt på ca £ 5,5. Även om vi inte har en 15,4 "T60 standard skärm anteckningsbok för att erbjuda sida vid sida bild jämförelser, en sida-vid-sida bild jämförelse med ThinkPad T43 14,1" skärm anteckningsbok vi i hand ger dig en god uppfattning om hur den 15,4 "stora är samma djup som en vanlig 14,1" men naturligtvis mycket större.


I denna bild kan du se en 14,1 "standard skärm T43 vilar ovanpå T60 bred ( Visa större bild )


Återigen 14,1 "vanlig skärm T43 vilar ovanpå T60 bred, kan du se hur de två bärbara datorer är nästan exakt samma djup här, men 15,4" widescreen T60 är mycket bredare ( se stor bild )


Framifrån av T43 14,1 "vanlig skärm vilar ovanpå 15,4" T60 widescreen ( Visa större bild )

De flesta konsumenter bärbara datorer genom att nu har flyttat till widescreen-format. Dell länge flyttat sedan sina konsumenter bärbara datorer till detta format. Nedan är några bilder som jämför en Dell bärbar konsument typ, 15,4 "widescreen AMD drivs Inspiron 1501 , med ThinkPad T60 bred.


Till vänster är ThinkPad T60 widescreen, till höger är Dell Inspiron 1501 15,4 "widescreen notebook. Observera att Dell 1501 är totalt sett större i höjd, djup och tjocklek ( se stor bild )

I bilden ovan, en direkt vy från framsidan av T60 bredvid Dell 1501, ser vi att Dell 1501 är mycket tjockare än jämförelsevis smal ThinkPad T60, trots att de är båda 15,4 "widescreen bärbara datorer


Den Dell 1501 ovanpå ThinkPad T60 breda visar att båda bärbara datorer har samma bredd, märker de mer övertygande och stark tjocka stål gångjärn du ser på T60 ( se stor bild )


En höger sida av både T60 och Dell Inspiron 1501 som återigen visar större total djup som det sticker ut över toppen av T60 ( se stor bild )


Vy framifrån ThinkPad T60 med Inspiron 1501 på toppen ( se stor bild )


Höger sida bild av Inspiron 1501 ovanpå ThinkPad T60 ( se stor bild )

Core 2 Duo och ATI X1400 Riktmärken för T60 Wide

Sedan gör min senaste granskning av ThinkPad T60 Core 2 Duo-processorn har släppts och finns nu i T60. Med det här omdömet enhet hårdvaran specifikationer av den bärbara datorn är följande:

  • ThinkPad T60 Wide CTO-1 {8741-4VU} (Serial # L3AA166)
  • Processor: Intel Core 2 Duo 2,0 GHz
  • Grafik: ATI X1400
  • Display: 15,4 "WSXGA +
  • Minne: 1GB SDRAM
  • Hårddisk: 120 GB 5400RPM Fujitsu hårddisk
  • Optisk enhet: DVD / CD Multiburner
  • Trådlöst: 802,11 a / b / g / n trådlöst (Atheros)

Med tanke på de högre specifikationer, är det värt att köra de riktmärken igen för T60 att se hur den presterar.

Super Pi Benchmark Resultat

Nedan finns jämförande resultat för att köra programmet Super Pi som tvingar processorn att beräkna antalet Pi till 2 miljoner siffrorna i precision är Core 2 Duo klart en mästare på detta och förbättrar den ursprungliga Core Duo.

Notebook Tid
Lenovo ThinkPad T60 (2.00GHz Core 2 Duo) 1m 03S
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core 2 Duo) 1m 02S
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Toshiba A100 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Samsung X60 (1,66 GHz Core Duo) 1m 29s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
HP dv5000z (2,0 GHz Sempron 3300 +) 2m 02S

3DMark05 Benchmark resultat

Futuremarks 3DMark05 grafik benchmarking programvara ger en god uppfattning om en anteckningsböcker grafik processkapacitet. Nedan finns en jämförelse mellan hur T60 bred med ett ATI X1400-kort utjämnad:

Notebook 3D Mark 05 Resultat
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core 2 Duo, ATI X1400 128MB) 2.465 3D Marks
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.092 3D Marks
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4.236 3DMarks
Alienware Aurora M-7700 (AMD Dual Core FX-60, ATI X1600 256MB) 7.078 3D Marks
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400) 1.791 3DMarks
Asus V6Va (2,13 GHz Pentium M, ATI X700 128 MB) 2.530 3D Marks
Fujitsu n6410 (1,66 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.273 3DMarks
HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M, ATI X700 128MB) 2.536 3D Marks
Dell XPS M1210 (2,16 GHz Core Duo, nVidia Go 7400 256MB) 2.090 3D Marks


( se stor bild )

PCMark05 Benchmark resultat

PCMark05 ger en god uppfattning om systemets totala prestanda, nedan jämförande resultat för T60 med Core 2 Duo jämfört med andra bärbara datorer:

Notebook PCMark05 Score
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core 2 Duo, ATI X1400) 4.177 PCMarks
Lenovo ThinkPad T60 (1,83 GHz Core Duo, ATI X1300) 3.197 PCMarks
Fujitsu LifeBook A6010 (1,66 GHz Core 2 Duo, Intel GMA 950) 2.994 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Toshiba Tecra M6 (1.66GHz Intel T2300E, Intel GMA 950) 2.732 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks
Sony VAIO FE590 (1.83GHz Core Duo) 3.427 PCMarks


( se stor bild )

Cinebench CPU Resultat


( se stor bild )

Cinebench är ett bra återgivning riktmärke verktyg baserat på den kraftfulla 3D-program, CINEMA 4D. Dess rendering uppgifter kan betona upp till sexton multiprocessorer på samma dator. Det är en fri benchmarking verktyg, och kan hittas här: http://www.cinebench.com . Den grundläggande CPU-testet gav följande resultat, kan du se T60 Core 2 Duo kunde överträffa den äldre ThinkPad T43 och kanten ut Dell E1505 Core 2 Duo laptop:

Test Lenovo ThinkPad T60 Core 2 Duo 2,0 GHz ThinkPad T43 Pentium M 2,0 GHz Dell E1505 Core 2 Duo 2,0 GHz
Enkel kärna renderingsläge 327 CB-CPU poäng 222 CB-CPU poäng 325 CB-CPU poäng
Dual Core renderingsläge 592 CB-CPU poäng ej tillgänglig 592 CB-CPU poäng

Everest riktmärken och Rapport

Everest är ett program som kör en fullständig analys av en bärbara komponenter och drivrutiner och skapar en rapport, sprang vi detta på T60 bred, här är rapporten Everest produceras.

HDTune hårddisk riktmärken

HDTune används för att köra riktmärken mot en bärbar dator hårddisk, följer de resultat som uppnås vid Fuitsu 120GB 5400RPM enhet T60 har:


( se stor bild )


Slutsats


Även om införandet av Z-serien som ThinkPad linjen in i världen av den widescreen-format i fjol, många ser på de nuvarande Z1m och Z61t bärbara datorer som något konsument orienterade. Den T-serien är alla företag, och det är ett säkert tecken på de tider som Lenovo har beslutat att skapa en utlöpare av denna modell som utvecklas till widescreen. Widescreen är bara där det går just nu. Den bredbildsformat verkligen ger en produktivitet fördel för vissa människor i arbete som de gör, det är inte bara om att kunna titta på filmer mer positivt.

Även om vissa ThinkPad fans kommer att säga en widescreen T60 är en konstig mutation och inte evolutionen, kommer en majoritet av människor välkomna den extra val. Medan vissa skulle vilja se en 14,1 "widescreen erbjudande kan det komma i tid om 15,4" widescreen T-serien formatet är en framgång.



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar