tisdag 14 november 2006

Dell Latitude D820 med Core 2 Duo recension

Dell Latitude D820 med Core 2 Duo recension
genom rbdesign - 2006/11/14

av Martin Rochon-Brazeau, Kanada

Inledning

Den professionella utseende Latitude D820 , parat med en arbetsstation klass grafikkort, är skäl nog för Dell att kalla det ett företag anteckningsbok. Även om jag håller med om att det skulle vara ett bra verktyg för ett företag, kan D820 också en utmärkt bärbar dator för en student söker prestanda, användarvänlighet och tillfällig spel. Om utrustad med Quadro NVS grafikkort, kan det vara ganska bra för en verksamhet program som AutoCAD, men kan också förse användaren med extra kraft för spel raster. En stor stationär dator med lång batteritid, men inte en back brytare heller.


Den Dell Latitude D820 levereras också med en standard 3 års garanti. Perfekt för företag, men återigen mycket användbar för att eleven på en stram budget som inte har råd att spendera extra pengar på vägen för att fixa hans verktyg för lärande. Den enda nackdelen med denna modell är priset. Det är där verksamheten budget och skattedeklarationer spelar in. Om du är student och din budget är begränsad, skulle en annan modell förmodligen ett bättre val för dig.

Jag ska försöka att recensera denna laptop så objektivt som möjligt, men som med alla granskare, kan jag få lite partisk här och där. Min åsikt kan skilja mycket från erfarna bärbara granskare eftersom detta är min första bärbara, men jag ska göra mitt bästa!

Detta är min konfiguration:

  • Intel Core 2 Duo T7200 (2GHz) 667MHz Dual Core
  • Äkta Windows XP Home Edition, SP2, med media
  • 15,4 tums skärm WUXGA LCD-panel
  • 2,0 GB, DDR2-533 SDRAM, 2 DIMM
  • 512 NVIDIA Quadro NVS 120M TurboCache (dvs 256 ombord och 256MB delas med RAM)
  • 80 GB hårddisk, 9,5 mm, 7200RPM
  • 24x CD-ROM-enhet
  • Dell Wireless 1390 802.11g Mini Card
  • 9 Cell Primary Battery
  • 6 Cell Media Bay Battery
  • 3 år nästa arbetsdag på plats Support

Min laptop i alla det är ära.


( se stor bild )

Inte alltför många tillbehör här. Installationen av operativsystemet CD, drivrutiner CD Strömadapter och Media Bay batteriet.


( se stor bild )

Anledningen till att köpa

Jag har tittat på att köpa en bärbar dator för ganska länge nu. Mitt sökande efter bästa möjliga laptop för mina behov började för ungefär ett år sedan när jag insåg att jag kunde använda en bärbar att ta med till klassen. Som en heltid anställd och deltid studenter kan en bärbar dator vara användbar för arbete och även att ta anteckningar när jag är på universitetet. Eftersom min handstil är ganska bedrövligt, insåg jag att jag skulle behöva denna maskin förr snarare än senare. Den första bärbara datorn som verkligen fångade min blick var Acer Travelmate 8200. Den hade en kraftfull processor, en stor grafikkort och anständigt batteritid. Jag var bara om redo att köpa denna modell, när jag insåg att jag ska spendera mina pengar på min kommande bröllop snarare än på något som jag inte verkligen behöver just då. Jag återupptog mitt sökande strax före bröllopet och hört från olika kanaler att den nya Core 2 Duo var bara om att komma ut i bärbara datorer. Den TM8200 var utrustad med Core Duo, men inte Core 2 Duo och på den punkten, jag också börjat anpassa mina krav. Jag började undra om en stor grafikkort var så viktigt. Det är trevligt att kunna spela spel på språng, men när skulle jag göra det ändå? Jag skulle antingen vara i klass eller på jobbet med den bärbara datorn. Ingen av dessa situationer är ledande för en stor spelsession. Så istället för att köpa en maskin som skulle spela de allra senaste spelen till rimliga bildfrekvenser, jag gick för en maskin som kunde hålla urkopplad i så många timmar som möjligt.

Det är när jag började titta på Dell Latitude D820. Jag läste rapporter om att det kan pågå en bra 5 timmar med en 9-cells batteri och du kan också konfigurera den med en extra mediefack batteri. Jag var såld! Jag tänkte att om du kunde komma nära 5 timmar unplugged tid med en 9-cell, kan de extra 6-cell lägger ett par timmar (minst) till detta. Jag hade hoppats på minst sex timmars batteritid eftersom jag kommer att ta två rygg mot rygg 3 timmar universitet klasser i januari och jag inte gillar tanken på den bärbara datorn dör halvvägs genom en föreläsning.

Det är viktigt att notera att det också finns andra alternativ för extra lång batteritid, till exempel en bärbar dator utan dedikerat grafikkort, mindre skärm, etc. Alla dessa alternativ kan vara attraktiva för andra konsumenter, men eftersom jag är en gamer på hjärta, jag behövde en maskin som kan användas för åtminstone lite på sidan spel.

Jag ansåg också att köpa en bärbar dator som skulle ge 3 till 3,5 timmars batteritid och sedan köpa ett extra batteri, men efter att ha läst om långsiktig batteritid, jag gav upp på denna idé. Jag ville inte satsa mina pengar på extra batterier och få dem dör efter några månader eftersom jag bara slutade med endast en för det mesta och inte lagra den andra en på rätt sätt. Jag också inte vill bära alltför många tillbehör med min laptop och ville inte besväret att byta batterier hela tiden.

När och var jag shoppade

Jag bestämde mig för att köpa min D820 direkt från Dell Kanada. Tanken på att få en bärbar Dell-dator från en annan butik var inte mycket attraktiv för mig. Varför hantera en sekundär handlare när du kan få varan direkt från källan? Jag hade också hört att ringa, istället för att köpa på nätet, kan få dig ett bättre pris. Jag ringde en Dell-representant den 27 oktober, 3 dagar före min födelsedag, och började konfigurera min maskin.

Jag var ganska nöjd med hela upplevelsen. Jag väntade rep att vara ganska påträngande, försökte sälja mig alla möjliga saker som jag egentligen inte behöver, men det var inte så illa som jag trodde det skulle vara. Han föreslår uppgraderingar här och där, men eftersom jag hade en specifik konfiguration i åtanke, han snabbt insåg att jag inte skulle gå för något annat än vad som var på min lista. Vid ett tillfälle sa jag något som förvirrade den stackars mannen till något slut. Han visste inte vad han skulle säga nästa eller hur man får ut ur situationen. Låt mig förklara. Dell hade ett företag försäljning den veckan, du kan köpa en 1GB pinne av RAM för 119 $. Den D820 jag konfigurera kom med en "fri" uppgradering till 1 GB RAM. Om du har uppgraderat till 2GB eller RAM via konfiguratorn, skulle det kosta 250 $. Ganska löjligt. Jag frågade företrädaren om den fria 1GB uppgraderingen var på två DIMM eller bara 1. Han sade två, så jag frågade hur mycket det skulle vara att ha den på endast 1 DIMM. Det skulle kosta 90 $. Så om du lägger den 90 $ att ha endast 1 GB på 1 DIMM och sedan köpte den extra 1GB med försäljningen de hade vid tidpunkten (119 $), skulle det kosta 209 $. Detta pris är lägre än 250 $ det skulle kosta dig att ha 2GB genom konfiguratorn. Jag förklarade detta för Dell anställd sa till honom att om han sänkte priset på uppgradering till 2GB till endast 209 $ (40 dollar mindre) Jag skulle uppgradera direkt med honom. Annars skulle jag bara köpa extra minne på min egen och spara 40 $. Han kunde inte förstå vad jag menade. Han hamnade berättade att han skulle sätta 250 $ 2GB uppgradering i och sedan gå be sin chef om de kunde göra något för mig. De hamnade ger mig en extra 95 $ från det totala priset för försäljningen, vilket är mer än min 40 $, så jag var nöjd med det beslutet.

Innan vi stängde affären, frågade jag rep om Vista uppgraderingsprogram. Han nämnde att med Windows XP Home, var det enda sättet jag kunde uppgradera vänta tills operativsystemet kom ut och sedan ringa Dells tekniska support. De skulle sedan sälja mig en uppgradering till ett fast pris, lägre än gatan priset. Om jag skulle uppgradera till XP Pro, för endast för mycket pengar, kan jag få en gratis uppgradering till Windows Vista när det kom ut. Jag beslöt att vidarebefordra denna "fria" uppgraderingen.

Jag frågade också om ett pris matchande politik. Min fråga var "om priset på exakt samma modell går ner nästa vecka eller i så många veckor, kan jag få en återbetalning av skillnaden". Det är då Dell-representant började skratta. Han berättade för mig att "det skulle aldrig, aldrig hända. Detta är en sak som Dell Sverige aldrig kommer att göra". Lite konstigt kommer från en Dell anställd, jag väntade en mycket allvarlig "nej", men slutade att få en "är du väl?" svara. Åtminstone försökte jag!

Den totala kostnaden, efter 95 $ rabatt, var 2233,00 $ kanadensisk plus frakt och skatt. Frakt var 125 $ till min plats och skatt var standard 15% som vi kanadensare måste betala. Priset var lite mer än vad jag var beredd att betala, men tanke på att jag får en 3 år nästa dag på plats garanti, jag tycker det var värt det.

Bygga, Design och skärm

Den bärbara datorn ser mycket professionellt: Silver fall med svarta accenter och "insidan" är helt svart med silverdetaljer. Ingen av plats färger eller konstiga ljus som inte tjänar något särskilt ändamål. Jag är ganska nöjd med det övergripande utseendet. Det sista jag vill när jag startar upp min laptop är ett anfall inducerande ljusshow.

Skärmen är mycket skarp och inte reflekterar ljus så bra. Den 1920X1200 upplösning är lite i överkant, men efter att DPI till 144 och använder stora ikoner, kan jag se saker tydligt. Även vid 120 DPI, texten texten är mycket lätt att läsa. Jag kan inte hitta några brister på själva skärmen, men jag har inte sett mycket hårt. Eftersom detta är min första bärbara dator, kan jag inte jämföra detta en till tidigare erfarenheter, men den övergripande känslan är att detta är en super skärm. Min 19 tums CRT-skärm eller ens min 17in LCD på jobbet kan inte jämföra med det här. Ljusstyrkan kan justeras från 1 till 8, 1 är den lägsta, fortfarande läsbar under normala ljusförhållanden, men lite mörk och 8 är den ljusaste inställningen. På den här nivån är skärmen mycket ljus och kan läsas mycket lätt. Jag hade inga döda pixlar och inga andra problem med den här skärmen.

Det är dock mycket minimalt Ijusläckage längst ned på skärmen. Detta kan observeras när skärmen är helt svart och i mörker. Eftersom jag sällan stirrar på en svart skärm, detta är inte en fråga för mig. Purister kanske tycker att det irriterande men så har jag fäst den bästa bilden jag kunde ta av fenomenet. Du kommer att märka ljuset läckage med den vanliga belysningen. Av någon anledning skärmen är alla blå, trots att bakgrunden var rent svart när jag tog bilderna. Det finns också vad som verkar vara en död pixel, men jag kan inte se detta alls med regelbunden användning. Kanske min kamera har en död plats. Den andra bilden visar Ijusläckage i mörker. Du kommer att notera att det är mycket mer uttalad i bilden än i verkligheten. Jag kan knappt se ljuset som kommer ut längst ned på skärmen.

Minimal ljus läckage (förstärks av kameran)


( se stor bild )

Minimalt Ijusläckage i mörker (även förbättras genom kamera)


( se stor bild )

Ljud och högtalare

Jag försökte några spel och använde de interna laptop högtalare och ljudet var ganska bra. Musik låter också ok, men återigen, det kan inte jämföras med ett par bra hörlurar eller ens anständigt högtalare stationära. Jag mest använda detta utan ljud eller med hörlurar just nu, så det är inte en stor fråga. Ljudet kan vara ganska högt, men det skulle kunna förbättras. Om inte någon kan föreslå konkreta tester att utföra, jag är inte säker på vad att lägga om detta. Enkelt uttryckt, högtalarna är tillfredsställande för normal kontorsanvändning och hörlurar är, enligt min mening, en nödvändighet för spel.

Processor och prestanda

Jag använde Super Pi för att se om min nya Core 2 Duo utförde upp till mina expections. Resultaten nedan är, liksom en jämförelse med andra liknande klockade processorer / laptop.

Notebook Tid
Dell Latitude D820 (2,0 GHz Core 2 Duo) 1m 02S
Asus V6J (2,16 GHz Core 2 Duo) 53s
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core 2 Duo) 1m 02S
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Toshiba A100 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Samsung X60 (1,66 GHz Core Duo) 1m 29s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
HP dv5000z (2,0 GHz Sempron 3300 +) 2m 02S

Hårddisken är mycket lyhörd och kopiera tester har visat ganska snabbt. Jag har även resultat från HDTune. Hårddisken verkar mycket lyhörda och kopiera filer är ganska snabb. Tillgång tider är också mycket bra och datorn tar mindre än en minut att starta upp.


( se stor bild )

Jag sprang också en PCMark riktmärke för att jämföra min Latitude D820 till andra bärbara datorer.


( se stor bild )

Jämförelsetabell för PCMark05.

Notebook PCMark05 Score
Dell Latitude D820 (2,0 GHz Core 2 Duo, 512 NVIDIA Quadro NVS) 3.895 PCMarks
Fujitsu LifeBook A6010 (1,66 GHz Core 2 Duo, Intel GMA 950) 2.994 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks
Sony Vaio SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Toshiba Tecra M6 (1.66GHz Intel T2300E, Intel GMA 950) 2.732 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks
Sony VAIO FE590 (1.83GHz Core Duo) 3.427 PCMarks

Video riktmärken och Gaming

Även video-benchmarking program som 3DMark05 och 06 kan ge dig en uppfattning om spel kapacitet en anteckningsbok (eller någon dator för den delen), jag är en stark anhängare som riktiga spelet tester är bättre lämpade att berätta hur bra en viss Maskinen utför på alla viktiga uppgiften spel.

Jag sprang 3DMark05 och 06 som jag var ganska nyfiken på hur väl NVIDIA Quadro NVS 120M skulle utföra. Här är resultaten.


( se stor bild )


( se stor bild )

3DMark05 Jämförelse Resultat:

Notebook 3D Mark 05 Resultat
Dell Latitude D820 (2,0 GHz Core 2 Duo, 512 NVIDIA Quadro NVS) 1.919 3D Marks
Dell Inspiron E1705 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400) 1.791 3D Marks
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4.236 3DMarks
Alienware Aurora M-7700 (AMD Dual Core FX-60, ATI X1600 256MB) 7.078 3D Marks
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.092 3D Marks
Asus V6Va (2,13 GHz Pentium M, ATI X700 128 MB) 2.530 3D Marks
Fujitsu n6410 (1,66 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB) 2.273 3DMarks
HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M, ATI X700 128MB) 2.536 3D Marks
Dell XPS M1210 (2,16 GHz Core Duo, nVidia Go 7400 256MB) 2.090 3D Marks

Som ni ser, det är ingen high end grafikkort, men det bör göra ganska bra med äldre spel. Eftersom jag gillar att driva mina datorer till sin gräns, försökte jag några nya spel för att mäta hur väl (eller dåligt) skulle de köra på min nya bärbara dator.

Oblivion

Detta spel går ganska bra på 720x480 med detaljer som fastställs i mediet. Utanför, mina FPS varierar från låga 20s till höga 30s och inne fängelsehålor / hus, kan det gå någonstans från 50 till 90 några. Din körsträcka varierar här beroende vad du gör, men spelet är ganska spelbara och roligt. Naturligtvis är det inte lika söt som på en dator med en hög slut grafikkort, men poängen här är att ja, du kan spela glömska om du absolut behöver för att spela där och då.


( se stor bild )


( se stor bild )

Prey

Detta är ett spel som jag tycker ganska mycket, men har inte blivit av att fullborda ännu. Jag började spelet och gjorde en snabb körning i början. Bildhastigheter varierade från låga 20s till hög 30 igen, men jag måste säga att det förblir ganska nära till 30 för det mesta med spikar här och där. Jag spelade på 1024x768 upplösning med medelhög detaljinställningar.


( se stor bild )

Dark Messiah of Might and Magic

Den här är jag ganska förtjust i och jag är mycket glad att kunna meddela att det spelar väl på D820. Vid 1280X800, med låga skuggor, mellan GFX detaljer, vatten reflekterar allt, HDR av och allt annat på hög, hanterar jag omkring 30-40FPS var jag än är.


( se stor bild )

Värme och buller

Den bärbara datorn är mycket tyst. Det finns även ett alternativ i bios för att möjliggöra en "tyst läge" för hårddisken. Detta innebär att även under stress, kommer den bärbara datorn gör det är bäst att vara så tyst som möjligt. Detta verkar fungera mycket bra, jag har testat det med alternativet och sedan av. När det var på, jag kunde inte höra någonting och när den är avstängd, kunde jag höra den tillfälliga klickande på hårddisken när jag åt det.

Tangentbordet är också mycket tyst. Inga högljudda skriva låter här. Jag finner detta mycket bra eftersom jag ska skriva mina anteckningar i klassen och det sista jag vill är att störa alla i klassen.

Jag har inte noterat någon värme problem med denna modell. Det får lite varmt på den övre vänstra sidan, där fläkten är (och förmodligen grafikkortet), men det är inget att vara rädd för. Detsamma kan sägas om notebook-datorns, det är lite varm efter att ha spelat spel, men jag tror inte att det skulle vara obehagligt om det skulle vara i ditt knä.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet ser ut som en vanlig stationär tangentbord minus det numeriska tangentbordet. Jag tycker insatsen / home / radera nycklar att vara i ett acceptabelt plats, liksom alla de andra vanliga tangenter. Det är mycket tyst och nycklarna är regelbundna storlek. Det är lite av flex till tangentbordet, om jag trycker hårt på det. Det böjer inte alls med vanlig skriva, men om du brukar trycka hårt på tangenterna för att skriva, kan du se det röra sig lite.

Jag är inte ett stort fan av pekplatta så jag har inte mycket att rapportera om detta. Enkelt uttryckt fungerar det. Det finns också en styrpinne, men jag är mer rädd för det än något annat. Det är i mitten av tangentbordet, men inte i vägen för att skriva. Jag gissar att det kan vara mycket användbart när man vänjer sig, men jag har alltid bära en mus med mig. Kanske en dag jag kommer att tvingas använda den. Jag hoppas verkligen inte, jag älskar min mus. Det finns 4 mustyp knappar, 2 på toppen och 2 i botten av pekplattan. De verkar vara fungera som höger / vänster musknapp borde. De arbetar, men jag använder inte dem alls.

Det finns en volymkontroll på ovansidan av tangentbordet som inkluderar en mute-knapp. Detta kan vara användbart när du inte vill koppla in hörlurarna och inte vill höra dem fönster ljud. Strömbrytaren ligger i mitten av den övre delen av tangentbordet och det är lite större än volymknapparna. Om du inte ser vad du gör, kan du trycka av misstag på det när han försökte stänga den bärbara datorn, men eftersom själva knappen är böjda inåt, kommer du förmodligen känna igen den som strömbrytaren och släpp bara tid.

Ingång och-utgång

Den Latitude D820 har 4 USB 2.0-portar, 1 intern telefon modem, 1 PC Card-kortplats, 1 ExpressCard-kortplats, 1 IrDA-port, hörlurar och uttag mikrofon, en 1394 FireWire-port, COM och VGA-utgång, Ethernet-anslutning och makt port för att ansluta den i. Eftersom jag inte vet något om de användningsområden för ett PC Card, ExpressCard eller Firewire, kan jag rapportera bara att de är närvarande. USB-portarna är placerade i bra platser, två på höger sida och två på baksidan / höger sida. Ethernet-anslutningen är också på baksidan / höger sida. Till vänster hittar du datorn och Express-kortplatser och hörlurar och mikrofon uttag. Jag tror att platsen för alla dessa är ganska bra, men jag är inte säker på om någon som använder alla dessa också skulle hålla.


Höger sida av Latitude D820 ( se stor bild )


Vänster sida av Latitude D820 ( se stor bild )


Baksidan av Latitude D820 ( se stor bild )


Undersida syn på D820 ( se stor bild )

Trådlös

Jag valde en Dell Wireless 1390 802.11g-minikort som min trådlösa kort. Jag gick inte för Bluetooth eftersom jag knappt vet vad det är och ingen av de andra prylar jag har använder det ändå. Jag har försökt att installera ett wirelss nätverk hemma med endast en stationär trådlös kort och denna laptop, men misslyckades kapitalt. Den bärbara datorn har anslutit till skrivbordet en gång och det kan se nätverken, när på jobbet, kan jag se flera nätverk flyter runt, men eftersom det inte är trevligt att ansluta till andra människors nätverk och eftersom de är säkra, kunde jag faktiskt inte testa en riktig anslutning.

Batteri

Batteri Eater Pro användes för att räkna ut ungefär hur länge batteriet skulle räcka. Eftersom det teoretiska värdet jag kom med är över 7 timmar, jag ville inte att testa det genom att skriva anteckningar för 7 timmar i sträck. Inte bara skulle jag bli uttråkad, men min fru skulle förmodligen inte vilja det heller. Batteri Eater Pro lyckades att äta bort min 9-cells batteri och 6-cells mediefack batteri makt på bara 3:03. Detta var med WiFi på, skärmen med maximal ljusstyrka och en optisk mus inkopplad jag inaktiverat alla energisparfunktioner, stängde av skärmsläckaren och låt den göra det är sak. Jag är ganska förvånad endast varade 3 timmar, men detta antal är tänkt att vara den absolut lägsta tid batterierna kommer att pågå.

Vid normal användning, med energisparande funktioner på låg ljusstyrka och inställningar vid max batteri, mina batterimätarikoner rapporterar att jag fortfarande har lite över 7 timmars batteritid. Jag antar att vi får se om detta är sant när jag får sitta i en klass för 6 timmar i januari. Tills dess kan jag bara anta att batteriet Eater Pro verkligen äter bort batterierna som det finns någon morgondag. Minst 3 timmar är ganska bra i mina böcker, särskilt med tanke på de flesta bärbara datorer i dessa dagar har högst 3 timmar.

Operativsystem och programvara

Systemet levererades med Windows XP SP2 installerat och andra så kallade "godsaker". Den extra installerad programvara medföljer Google Desktop och verktygsfält, McAfee antivirus och skydd svit (trial), och flera användbara Dell verktyg. Jag sprang riktmärkena före och efter jag bort alla dessa extra godsaker. Vad jag redovisas i denna översyn är "före" riktmärken. Jag trodde att genom att ta bort en del av de 59 processerna vid uppstart, kunde jag få en betydande hastighet ökar och vissa högre riktmärken. Samtidigt som pågående processer till 31 vid start har företett några högre siffror, är skillnaden inte så bra. Jag lyckades kanske 50 poäng extra i 3DMark05 och nära till 50 punkter i PCMark05. Super Pi testet var samma och spel riktmärken var också likartade.

Jag har dock bli av McAfee frågar mig varje 2min om jag vill verkligen använda det här programmet. Jag började undra om det programmet skrevs för människor som bara gillar att slumpmässigt klicka på allt, inte uppmärksamma vad de gör. Först du överfallen av registreringen fönstret, då du öppnar ett program och det frågar om du verkligen vill köra den, då den säger att du verkligen bör uppgradera till en annan version. Ganska irriterande. Bye bye McAfee!

Medan den extra mjukvaran inte kan betraktas som dåligt (det kan vara lämpligt att icke-privilegierade användare), skulle det vara bättre om det inte ingick i min mening. Det saktar inte ner datorn så mycket, enligt benchmark resultat, men det går sakta ner lite. En liten förlust av prestanda är stor i min värld och det är inte acceptabelt.

KUNDSUPPORT

Jag kan inte säga att jag var tvungen att använda kundsupport för tekniska problem med den bärbara datorn. Jag antar att det är en bra sak eftersom du inte vill köpa en maskin som denna och måste ringa dem direkt eftersom du har problem med det. Förhoppningsvis jag aldrig får kalla dem, men jag är ganska säker på att det kommer att hända någon gång. Låt oss bara hoppas att det inte blir något snart.

Slutsats

Jag gillar verkligen min Dell Latitude D820 . Den utför som jag hade förväntat mig, är batteritiden utmärkt med ytterligare 6-cells mediefack batteri och det är spel makt är nära vad jag hoppades på. Jag skulle inte tveka att rekommendera denna modell till en annan yrkesmässigt söker ett stabilt system för arbetsrelaterad uppgift eller studenter som söker en bra maskin som kan spelet lite på sidan.


Fördelar

  • Mycket snabb och lyhörd systemet
  • Kan göra lätta spel
  • Tyst över hela linjen
  • Vacker skärm med bra upplösning
  • Extra lång batteritid

Nackdelar

  • Lite dyrt
  • Kan använda bättre dedikerat grafikkort
  • RAM uppgraderingsalternativ genom Dell friendly.


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar