fredag 10 februari 2006

Toshiba Satellite M70 Review (pics, specifikationer)

Toshiba Satellite M70 Review (pics, specifikationer)
av cbrviper - 2006/02/10

av Jason Vickery, Australien

"Finns i tre funktionsrika modeller uppfyller M70 kraven från alla multimedia behov. Bränn DVD och titta på dem på super-ljusstark widescreen, trådlöst ansluta till Internet eller spel och arbete nätverk njuta av livet-liknande spel med fantastisk grafik och filmiska ljudåtergivning och kör dagens sofistikerade tillämpningar med lätthet. "

Det är blurb från Toshiba Australien webbplats om Toshiba M70-modellen, är detta den högsta specced modellen i detta område.

Jag är en universitetsstudent på väg att starta min andra graden, efter 4 år elteknik, jag nu flytta till tillämpad vetenskap inom fysik och astrofysik, och med det kommer behovet av en bärbar dator med tillräckligt grunt för att köra 3D-program, till exempel CAD-arbete, matematik arbete 3D-rendering etc, samt multimedia kapacitet för vägen. Jag har en 2 timmars bilresa till universitetet varje dag, så batteritid måste överstiga 2.5hours när du använder 3D-program (inte spel). Jag gillar också att komma undan och spela spel ibland också, liksom klocka DVD. Så detta var också en viktig faktor. Vikt måste vara sub 3Kg (6,61 pund) minst eftersom jag kommer att flytta runt en hel del. Min budget var $ 2.500 SEK.

Detta är en ganska rejäl olika krav, jag tittade på HP DV4000 sortiment, LG-65 området och det Toshibas sortiment. Anledningen till att jag gick med Toshiba var helt enkelt priset fick jag en fantastisk deal från min lokala Harvey Norman återförsäljare (Australian återförsäljare). Till slut fick jag maskinen, ett extra batteri, $ 250 i butik kuponger, en väska och 512MB USB-nyckel allt för $ 2.276 SEK (cirka $ 1.300 US)

Jag ber om ursäkt för staten av bilderna i denna översyn, de tagna med min kamera telefon.

Toshiba Satellite M70 granskas ( se större bild )

Specifikationerna för M70 granskas är följande:

  • PM-750 1,86 GHz - Dothan klass
  • 512MB DDR2 533 MHz RAM (I 1x512mb stick - Jag genast köpt en annan 512) för att ta upp till 1 GB
  • 80GB 5400rpm SATA Hitachi hårddisk
  • 256 MB dedikerat MRx700 GPU ... lager klockor 358/331 - mitt stall överklocka av 370/380
  • Intel PRO / Wireless - 802.11a/b/g Wi-Fi och inbyggd Bluetooth 10/100 LAN, 56K modem
  • 15,4 "TruBrite widescreen WXGA
  • TOSHIBA DVD SuperMulti DL / Dual Layer-enhet
  • 6 Cell Battery
  • Harmon / Kardon högtalare med "TruSurround" Teknik
  • Windows XP Professional
  • 2.71kg som konfigureras med 6cell batteri
  • Mått: 359 (B) x 262 (D) x 38,5 (H)

Portar:

  • (1) 6-i-1 Digital Media Reader kortplats
  • (1) IEEE 1394-port
  • (1) S-video-port
  • (1) VGA-port
  • (1) Hörlurar
  • (1) extern mikrofon
  • (1) AC strömkontakt
  • (1) RJ-11
  • (1) RJ-45
  • (3) USB 2.0-portar (1x vänster, 2x bak)
  • (1) Typ I / II PC-kortplats med stöd för 16-bitars PCMCIA och 32-bitars kort bussen
  • (1) Kortplats för Express-kort

Det finns gott om portar och anslutningar med denna maskin är inga problem, det finns ett par grepp om. Med USB-portarna på vänster / höger är sätt bättre än på baksidan, jag använder USB-musen som en massa människor och med att koppla in den i den bakre är irriterande. Också en riktig 6 pin FireWire skulle ha varit trevligt, men 4-pin är bra.

Höger sida av satellit M70 ( se större bild )

Bakifrån Satellite M70 ( se större bild )

Front, indikatorlampor, 6in1 kortläsare, Wi-Fi-Switch, hörlurar & Lineout Jack ( se större bild )

Bygga & Design:

De enda extra knapparna på höger sida av tangentbordet, lämnar en stilren look

En ganska intressant färgval för locket, det är en fin blå / aqua finish. Egentligen ganska bra gjort, det helt i plast och böjer locket lite, men även med flex u kan pressa ner ganska hårt på skärmen utan att det förvrängda bli. På 2.71kg det är ingen lätt och det känns ganska fast, med en ganska "fyrkantiga" front designen, det ser professionell men också vänliga. I grund och botten dess mitten av pack i byggkvalitet, vilket förvånade mig som nyligen har jag hört några dåliga saker om Toshiba, tror jag denna modell är en bra början för att få tillbaka till hur de var. Det enda im inte helt övertygad om är, gångjärnen, de är bra, men bara inte ser ut som de kommer att ta mycket av en stryk, ha det i åtanke.

Satellite M70-tangentbord ( se större bild )

Tangentbordet är en standard svart färg, med en icke clutted utseende till skillnad från vissa av de nuvarande mönster. Tangenterna har en ljus mitten stroke som är perfekt för mig. Till höger om tangentbordet är på strömbrytaren, med ett par media knappar under.
Vänster och höger klicka knapparna nedanför pekplattan är inbyggda i handledsstöd, ser mycket bra, jag gillar det. Den 6in1 kortläsare (som kom i praktiskt för att överföra bilderna jag tog från min kamera telefon för det här omdömet visar hur mångsidiga dessa aspekter är) och Wi-Fi-omkopplaren är på framsidan av maskinen.

Den vänstra och högra klick knappar inbyggda i den svarta remsan som löper längs den bärbara datorn, stilrena.

Skärm:

Skärm i naturlig 1280x800 widescreen-upplösning ( större bild )

Ahh vad en härlig skärm, Ok ja det är ett steg ner från DTR Qosmio-serien men dess tydliga, dess ljus, det finns lite att inget ljus tvätt, färgerna är skarpa och levande, det är en TruBrite-skärm betyder det för den glansiga typen, Detta är en personlig sak men för mig dess stora. Det fanns inga döda pixlar, är den upplösning 1280x800 och det är perfekt för mig. De betraktningsvinklar är bra, ca 45 grader ändå ger perfekt att se, så kanske inte bra om du inte gillar människor ser ditt arbete i trånga utrymmen.

M70 inleddes med en DVD-fodral som skala, kan du se hur glansig och reflekterande skärmen är i vissa vinklar (. större bild )

Talare:

Högtalare inbyggd i chassit på vänster och höger sida

När det gäller bärbara högtalare går, det är bra, Harman / Kardon set klara, skarpa, lite tinny men som alla bärbara högtalare. De är placerade på framsidan av enheten, en bra plats. De inte snedvrider även vid max nivå, men den faktiska loudness kunde vara lite högre, ännu inte dåligt men, jag kunde titta på en DVD enkelt med bra ljud.

Processor och prestanda:

Den bärbara datorn startar i Windows i ungefär 40seconds, ganska snabb. I allmänna uppgifter är det mycket snabbt, fönster öppna på nolltid, kan köra flera program på en gång, utan någon märkbar avmattning.

Nedan är resultaten som erhållits från att köra Super Pi ( ftp://pi.super-computing.org/windows/super_pi.zip ), ett program som tvingar den bärbara datorns processor att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet.

Notebook Tid
Toshiba Satellite M70 (1,86 GHz Pentium M) 1m 36s
Dell XPS M140 (1,86 GHz Pentium M) 1m 41s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
  HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M) 1m 39s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s


1min36s är ganska snabbt för denna klass av processor innebär detta att hela delsystemet allt fungerar bra och är mycket effektiv

Här är CPU-Z diagram


Med PM-processor, 1 GB PC4200 RAM, en 5400rpm hårddisk och 256MB X700 GPU, är denna maskin snabbt. Hittills har det hanteras allt jag har kastat på det, 3d arbete / spel, allt.

Här är resultatet från HD Tune

( visa större )

Inte mycket, men eftersom jag var program som körs och på internet med MSN öppen osv, jag tror att kan stå för de stora nedgångar. Förmodligen en svaghet för denna maskin, det är inte dåligt men det är inte bra heller, bara genomsnittliga.

Observera att hårddisken temp är 55deg, det pendlar mellan 50 och 56 grader hela tiden, lite varmare än normalt.

Gaming Förmåga:

Den har ganska sällsynta 256MB version av ATI MRx700 GPU, vilket är en bra sak säker. Det har gått allt jag har försökt hittills, skulle Battlefield 2 dra nytta av mer RAM im säker, men alla andra spel körde bra i höga upplösningar och höga inställningar, en stor bonus. Med ett resultat på 2820 (lager) och 3150 (O / C'ed) i 3DMark05 det är verkligen mycket kapabel. Här är ett exempel på inställningar i UT2004 (inte den senaste ut jag vet, men dess allt jag har på handen rätt denna andra) som ni kan se det är på max. Får 150 + FPS inte alltför sluskig.

( visa större )

Batteri:

Förmodligen inte den starkaste delen av denna laptop, men fortfarande ganska rimligt, jag ungefär 3-3.5hours i batteri sparläge, och om 120mins titta på DVD (så nog för en DVD). Att göra tunga eller krävande 3d arbete minskar tiden till ca 70-80 min. Totalt sett ganska bra för en 6cell nominellt @ 47730 MWh.

Värme & buller:

Fläkten kommer på då och då, jag brukar inte höra det, finns det ett rör för både CPU och GPU, som leder ut till en koppar kylare, och luften kommer ut ur den vänstra sidan. Det är inte bullriga eller påträngande. Vid kraftig 3d arbete är fläkten på mer naturligtvis men eftersom det inte är mycket påträngande att jag inte har något emot. Undersidan blir varm, men jag var fortfarande kunna ha det på mitt knä under längre perioder. Om den enda värmen frågan skulle vara med hårddisken, tomgång det var @ 54deg (även om detta var efter några timmars användning), lite högt.

Nätadapter:

En relativt liten enhet, visas här med en DVD för skala

Kundtjänst:

Jag har inte haft att ringa / använda den här tjänsten ännu, så jag kan inte kommentera hur bra / dåligt det är.

Mjukvara:

Förladdade var XP Pro, Norton, WinDVD, Works8, Sonic plus några andra små saker. Jag gjorde inte en ny installation, Jag fick just bort de saker som jag inte vill ha.

Du får Windows XP Pro på CD och alla andra program på en återhämtning disk.

Pro:

  • Skärm är utmärkt
  • Snabb, PM-processor / Ram / Vid kort kombinerar väl
  • Anslutningar
  • Billigt för vad du får / Värde
  • Good Design
  • Högtalare

Con:

  • Placering av USB-portar
  • Screen Gångjärn kunde vara bättre

Slutsats:

En snabb, väl presenterade laptop och efter 2-veckors användning, jag är mycket nöjd med den. För mitt ändamål var rörlighet och 3D hastighet av yttersta vikt, och denna laptop levererar. Toshiba har valt en bra sats av komponenter, lägg dem i en kvalitetsprodukt och som fortfarande hålls priset inom räckhåll. För bara $ 800 AUD mer än en grundläggande ingångsnivå maskin du kan få en maskin som är kapabel av allt. Highly recommended



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar