söndag 26 februari 2006

Dell Inspiron B120 Recension

Dell Inspiron B120 Recension
av Rohiniranjan - 2006/02/26

Jag fick nyligen en Dell Inspiron B120 anteckningsbok . I huvudsak B120 är en förrätt maskin, längst ner på Dell totempåle. Den konfiguration som jag fick hade Celeron M360 (1.4GHz) processor med 400 MHz FSB, 256 MB RAM, 40 GB hårddisk, 14,1 "widescreen, en CD-R/RW/DVD ROM, 4 cells Li-jon batteri, makt leverans, var paketerade Windows XP Home (SP2) och annan programvara. Tillsammans med B120 ett Targus CTM300 fall (eftersom den som gjorts av Dell var slut) och MS-Office för studenter även köpt. Jag betalade CAD 599 (för dator bara plus skatter), var sjöfarten fri. Jag gick med Dell eftersom jag hade hört bra saker om deras kvalitet och service. Jag brukade äga en Compaq Notebook (386SL) nästan 13 år sedan. Den maskinen hade en 386 MHz-processor, 10 "monokrom skärm, 4 MB minne, hade 60 MB hårddisk med Windows 3,1 operativsystem och ställa mig tillbaka med nästan $ 1.200 dollar - och den kanadensiska dollarn var starkare då! Den Dell lät som en riktigt bra affär och det är fantastiskt hur mycket kraft som finns för en bråkdel av priset i dessa dagar jämfört med för tio år sedan.


( se stor bild )


( se stor bild )


( se stor bild )


( se stor bild )

Inköpsställe

Jag köpte denna Dell bärbar dator från en student som bestämde sig för att sälja den bärbara datorn eftersom det inte har ett trådlöst kort inbyggt, och det var för mycket av ett besvär för dem att bära en USB-adapter med dess bakre svans. Jag bestämde mig för att göra en ren start när jag tog över den bärbara datorn och fick testa PC återställa programvaran i processen. Det visade sig vara riktigt enkelt. Starta maskinen, tryck Ctrl-F11 och maskinen återställs till fabriks-färska "stat i några minuter med operativsystemet och medföljande programvara. Det var mycket snabbare än att installera om Windows från XP CD-skivor och alla Service Pack och programvara som ingick, av vilka några var gratisgrunka skräp, men andra inte. Kostnaden för denna bekvämlighet är förstås att återställningen "verktyget hävdar drygt 3 GB på 40 GB hårddisk och en måste vara noga med att inte få bli av med 2 dolda partitioner (lätt att göra om du peta runt och vet inte vad du gör). Jag har haft tillfälle att upprepa återställa ett par gånger efter det och är glad att kunna rapportera att det fungerade perfekt varje gång. Orsakerna till återställer var programvara relaterade och hade ingenting att göra med det system som tillhandahålls av Dell eller eventuella defekter däri. Vad har jag gjort med min chans förvärv - väl jag prova både Linksys och D-Link USB-adaptrar och båda fungerade bra men mjukvaran med D-Link visade sig vara lite udda. Trådlös åtkomst, när den bildats fungerat bra. Modemet och nätverkskabeln fungerar också bra, liksom de 3 USB 2.0-portar och CD-brännare. En del av den medföljande programvaran, som McAfee (med meddelanden som påminner mig om den irriterande MS Office gem pop-up ") fick lite på mina nerver och jag valde att ersätta det med ett beprövade antivirusprogram. Jag tog också bort jukebox och AOL och några andra oönskade godsaker att Dell så vänligt "tillhandahålls.

Prestanda

Som fler program blev till datorn, märkte jag en märkbar avmattning särskilt under uppstart och fräschar skärmen och på sidan filaktivitet (disk under start och långsam screen-uppdateras när det virtuella minnet vant aktivt). Den ökända handstil var på väggen! Det var dags att lägga till mer minne, uppenbarligen, i synnerhet med tanke på att videon tog upp 64 MB för 256 MB (delat RAM). Efter att ha hört om för-och nackdelar och hypes runt dual channel minne och dess latens osv, försökte jag först att lägga till en 1 GB-modul från Kingston. Tyvärr skulle Kingston SODIMM fungerar bara av sig själv, men inte med Dell medföljande Nynya 256 MB-modul (förmodligen vissa densitet konflikter). Så jag försökte nästa en Infineon 256 MB-modul köpts från Dell para med de ursprungliga 256 MB. Detta fungerade mycket fint trots att det var dyrare än att köpa från andra källor. Med 512 MB ombord fungerar datorn ganska snabbt och hårddisken får mycket vila, liksom batteriet eftersom hårddiskar är makt svin!
Sammantaget mina behov är mycket enkel: e-post, webb-surfing, ordbehandling, kalkylblad, åtkomstbaserad databaser, lite webbdesign, vissa digitala bildbehandlingsprogram (Nikon programvara), en tillfällig film och lite musik och webb-åtkomst samt taligenkänning för diktamen (Dragon) och en astronomi typ beräkning programmet. Vad jag har fungerar mycket bra nu och inte något går sönder hoppas jag att vara nöjd med mitt system under en tid framöver. Åh, och jag lagt till en USB-Fantom Titanium extern hårddisk för säkerhetskopiering. Det är en 80 GB-enhet och fungerar som en charm direkt ur lådan. Jag återvände Maxtor One Touch II extern eftersom det fanns problem med sin bjudet återställning och ominstallationer programvara (därav 3. PC Restore på min B120 -! Den historien, en annan gång ... suck).

Vid ett tillfälle fick jag lite bekymrad över att datorn inte stängs om jag träffade stänga av eller starta alternativen två gånger. Detta visade sig inte vara dator specifika men på grund av vissa program hogging resurser och inte släpps ned i den första gång. Den första avstängning eller omstart avslutar programmet och det andra ett faktiskt stängs datorn av. I mitt fall var det Draken taligenkänning programvara. När jag avmarkerat sin snabb lansering läge, problemet var historia. Standby-och viloläge fungerat felfritt även när Snabbstart läget Dragon programvara valdes. Jag föredrar i allmänhet att använda viloläge stänga av datorn eftersom det går snabbare och jag har inte upplevt några problem eller brister även när jag hade program som körs vid åberopande av viloläge. Faktum det är bonus att använda detta läge, eftersom programmen redan lanserat när du startar systemet från viloläge. Det sparar tid.
Jag sprang super pi riktmärke som testar CPU (matte bearbetning) och minne samt disk-funktion, eftersom en viss mängd skrivning till disk är associerat i detta test och det är vad jag fick:

Sammantaget, låt oss inte glömma bort det faktum att Dell Inspiron B120 är en billig bärbar dator och ett mycket bra värde, och inte bara för studenter utan deras föräldrar också! För många av oss, som är inte så mycket i dataspel, vi ofta inte inser hur mycket vi översåld i de elektroniska lager och E-mags och E-recensioner på strömmen och kapacitet i våra datorer som vi verkligen behöver och faktiskt använder.

Bygg och Anläggning

Jag antar att om dina behov är blygsamma, som mitt, och spel och videoprestanda är inte en stor fråga, då Inspiron B120 kommer att tjäna dig väl under ganska lång tid. Konstruktion är måttligt robust med en någorlunda ljusstark skärm, bra energisparfunktioner alternativ, även om det skulle ha varit bra att ha möjlighet att släppa processorhastigheten vid batteridrift precis som Acer notebooks tillåter. Min skärm har inte döda pixlar och även lite vridning av bärbara locket är möjligt (trots allt det är gjort av plast), höll bilden stadig. Jag gjorde peta på skärmen lite och funnit det vara fast. Min gamla Compaq, å andra sidan, hade en squishy skärm och även med lätt tryck uppvisade en grop "!

Högtalare

Högtalarna är ganska tinny, med hörbar distorsion och inte spela mycket högt. Å andra sidan, när jag inkopplad min Bang & Olufsen hörlurar, visade de sig vara lite för högt även på den lägsta volyminställningen, men ljudkvaliteten var mycket bra, mycket bättre än vad jag fick från de inbyggda högtalarna så ljudkortet inte kommer att svika dig helt. Jag försökte mitt Plantronics hörlurar / mikrofon kombination som jag använder med min drake taligenkänning programvara och de var ganska anständigt, hörbart. Om du vill titta på DVD-filmer och musik, kanske beroende på hörlurar / hörlurar skulle vara mer givande än de inbyggda högtalarna, särskilt eftersom den medföljande programvaran gör en ljudupplevelse som går en bit längre än vanligt stereobilden som är bättre upplevs genom öronsnäckor / hörlurar.

Tangentbordet

Jo det är faktiskt ganska trevligt. Det tar lite tid att vänja sig, som gäller för alla bärbara datorer. Pekplattan (som ersätter en mus) är en fröjd att använda, enligt min erfarenhet, och det är intressant hur jag når för det på jobbet, där jag har ett konventionellt tangentbord och mus! Man får inte dra sig undan från att använda ytterligare funktioner och funktioner pekplattan, som peka i hörnen för att utföra anpassningsbara funktioner, såsom tillgång till menyn, bläddra och maximera / minimera programfönstret och bläddra "-funktionen är helt enkelt alltför beroendeframkallande. En försiktighet om: vara beredd att anpassa och fiol med justeringar (tryck, hastighet etc.) för val och rullning - det är fantastiskt att anpassning är möjligt och tillåtet!

Optisk enhet

CD-ROM (CD, CD-R, CD-RW, DVD-läsning) är ganska snabb, och något känslig för CD brister (det pratade hörbart när du spelar något off-centrerad skivor som löpte relativt tystare på andra enheter, även om det fanns inga funktionella problem, musik spelade bra, och program laddas felfritt). CD-facket (alla bärbara datorer, inte bara här) var lite tunn, men det håller ut böter och om du inte är alla tummar och har 600 £ fingrar, du är inte troligt att böja och bryta när de släpper skivor eller kladdar av Åh så utsatt laserdiod. Den medföljande Sonic CD bränning fungerar bra, men visar den backup-funktion som en teaser som du får om du uppgraderar till den ganska dyr fullständiga utgåvan.

Programvara

Den bärbara datorn levereras med en WordPerfect 12 kontorspaket, med testversioner av kalkylbladet och presentationsprogram, med möjlighet att uppgradera efter 60 dagar, eller så kan du helt enkelt välja att behålla WordPerfect ordbehandlare. Du måste leva med NAG "skärm dock. Jag använder i allmänhet WordPerfect / Corel kontor 10 med serviceuppgraderingar och fann WordPerfect 12 ganska vänligt med äldre filer samt MS-Office-komponenter. Det är mer så i fallet med Corel presentationsfiler som nu mera toleranta mot MS PowerPoint-filer.

Batteri

Batteriet är ett 4-cells enhet och varar en bit under 2 timmar. En tyngre 6-cells enhet är tillgänglig för dem som behöver mer mobila makt. Jag har inte haft den bärbara datorn tillräckligt länge för att mäta den verkliga batteriets livslängd som påstås pågå cirka 300 laddningscykler (ungefär ett år om du använder din bärbara dator dagligen på batteri). Litiumjonbatterier kan laddas snabbare, får inte lida av minnesproblem men vi behöver något med en längre livslängd. Arbete pågår, från vad jag hör!

Hetta

Med någon modern dator är värme alltid ett problem. Jag är glad att kunna rapportera att denna bärbara dator körs endast varmt och inte heta (jag har använt det i flera timmar i sträck, dag efter dag) och jag inte följa någon användning-relaterade fel eller långsamma eller värre. Om du är orolig för värme, men USB-drivna kylning plattformar finns, men med tanke på att den bärbara datorn inte är riktigt smal, kan du kanske hitta höjning "lite besvärande. Jag försökte en tunn kartong insvept i flera lager eller aluminiumfolie och det var ganska effektivt avleda den lilla värme som den bärbara datorn producerar. Det är verkligen en liten punkt. För övrigt har jag hittat den bästa ställningen för att använda en bärbar dator för att hålla den på ett bord med den bärbara datorn inställd längre bort på baksidan så att armbågarna kan vila på bordet och handlederna på den bärbara datorn. Detta är något annorlunda än vad som rekommenderas när man använder en vanlig stationär tangentbord. Till varje hans eget, som man säger.

Riktmärken

Jag sprang super pi riktmärke som testar CPU (matte bearbetning) och minne samt disk-funktion, eftersom en viss mängd skrivning till disk är associerat i detta test och det är vad jag fick:

Pi värde upp # # siffror

HITACHI FLORA3010 (Pentium 90MHz, Memory 40MB, tillgängliga disklagring 340MB)

Dell B120, 1,4 GHz Celeron M360 340 MB ledigt minne 15 GHz skiva

H: MM: SS

H: MM: SS

16K

0: 00:12

0: 00:03

512K

0: 15:18

0: 00:25

4M

3:02:35

0: 04:51

32M

inte gjort

0:51:19

Som ni ser har vi kommit en lång väg från 90 MHz Pentium! Men när testet kördes på en 1,7 MHz Pentium 4 stationära och en något snabbare Acer (370 Celeron, 1,5 GHz) tiden var nästan identiska med B120. Det är ingen dålig kusin när kommer tid att utföra.

Ett annat test som jag sprang var HD nytta och grafer för resultaten följer:


( se stor bild )


Kommentar: Notera lite nedgång i prestanda över tid. Tillgång gånger var en smula långsammare än 9-10 ms tillgång allmänhet anspråk för hårddiskar. Överföringshastigheter var överlag ganska anständigt.


( se stor bild )

Kommentarer: Bara för jämförelse, jag även över utförandet av en extern USB 2,0 Fantom Titanium enhet, som råkar vara min backup-enhet.


( se stor bild )

Kommentar: Notera de två icke-standardiserade "partitioner som håller säkerhetskopior för systemfiler om du skulle behöva återställa. Detta kan låta som ett slöseri med 3 GB utrymme för vissa, på en redan ganska liten hårddisk, tills du står i mina skor och har haft för att återställa systemet några gånger (läs omdöme!). Förlusten av hårddisk fastigheter är jordnötter jämfört med den tid sparas under återställning.


( se stor bild )

Kommentar: Så långt så bra, antar jag!


( se stor bild )

Slutsats

Jag har inte anges letar efter en bärbar dator eller förvärva en. Att hitta en skulle ha varit trevligt, som jag behövde för att gå till nästa steg när det gäller rörlighet och något bättre prestanda (från 800 MHz skrivbordet jag använde!) Innan Dell huvudsak landade i mitt knä! När kommunikation etablerades (nätverk och internet) och de krångliga tidiga justeringar (programvara ominstalleras) var bakom oss, och vi hittade ett hem med tillräckligt utrymme för att arbeta utan plugga varandras utrymme (efter minnet lades), ser det ut som det kommer att bli en lycklig, kärleksfull relation - tills en av oss dör (värsta fall) men även efter det, jag är säker på, minnen ska dröja - båda modulerna att starta (pun oavsiktlig)!



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar