onsdag 15 februari 2006

Lenovo ThinkPad T60 Review (pics, specifikationer)

Lenovo ThinkPad T60 Review (pics, specifikationer)
av Andrew - 2006/02/15

Den Lenovo ThinkPad T60 -serien är den första ThinkPad att släppas med den nya Intel Core Duo-processor. ThinkPad T-serien kan ses som ett flaggskepp för ThinkPad varumärke, det riktade rakt mot affärsanvändare och yrkesverksamma. Hållbarhet, säkerhet, användbarhet och prestanda är viktiga egenskaper hos ThinkPad T-serien. T60 bedriver dessa traditioner med ett hopp i prestanda från de senaste T43 och vissa ändringar konfigurationsalternativ tillgängliga och hamnen och tangentbordslayout.

Lenovo ThinkPad T60 ( se större bild )

En viktig sak att notera när det gäller ThinkPad T60 är att den kommer i två smaker: en 14 "skärm sort och 15" skärm sort. Den 14 "typ ger lägre vikt och längre batteritid på bekostnad av en mindre skärm. Den 15" typ T60 erbjuder högre konfigurationer end prestanda och också möjlighet att en FlexView skärm, men till priset av en högre vikt och mindre ström liv per battericell. Ses här är en hög slut konfiguration av T60 15 "sort. Följande är speciell

Specifikationer av ThinkPad T60 på att ses:

  • Model #: 2623-D3U
  • Processor: Intel T2500 2,0 GHz Core Duo
  • Moderkort Chipset: Intel Calistoga i945GM/PM
  • Hårddisk: 100 GB 5400rpm SATA ( Hitachi Travelstar HTS541010G9SA00 )
  • Minne / RAM: 1 GB (1.024 MB) (konfigureras upp till 4 GB)
  • Skärm: 15,0 "1400 x 1050 SXGA + (LG Philips LP150E05 - A2)
  • Grafik: ATI X1400 128MB
  • Optisk enhet: Multi-Burner inspelningsbar DVD
  • Batteri: 9-cells (förlängd livslängd, sticker ut från baksidan av bärbara)
  • Trådlöst: Intel PRO / Wireless 3945ABG (802.11 a / b / g), Bluetooth 2,0, infraröd
  • Användare Ingång: styrplatta, styrpinne, UltraNav knappar, Fingerpring skanner
  • Garanti: 3-års delar och arbete, 1-års batteri
  • Mått:
    14,1 "skärm config: 12,2" x 10,0 "x 1,0-1,2" (bredd x djup x tjocklek)
    15 "skärm config: 13" x 10,6 "x 1,2-1,4" (bredd x djup x tjocklek)
  • Vikt: 6,4 £ (14 "T60 är ungefär £ 5,2 med 6-cells batteri och optisk enhet)
  • Portar:
    • 3 USB 2.0-portar
    • docka / portreplikator
    • Visa-out
    • AC-adapter-port
    • RJ-11 (modem)
    • RJ-45 (Ethernet LAN)
    • Ljudutgång för hörlurar / högtalare
    • Mikrofon
  • Slots:
    • 1 typ II PC-kortplats
    • 1 ExpressCard 54 kortplats
  • Knappar:
    • Ström på / av
    • Volym upp / ner / mute (3 knappar)
    • Trådlös på / av
    • ThinkVantage snabbval (genväg till systemstöd, säkerhet och diagnostik svit)
    • Batterilås och frisättning
  • Pris: $ 2,799 (från 2006/02/13 kl Lenovo.com )

Designa och bygga

Den ThinkPad T60 är en premium produkt med en tålig bygga. För någon som reser mycket eller är beroende av sin bärbara dator för att tjäna sitt uppehälle, är skillnaden mellan en sub $ 1.000 starter anteckningsbok och en premie arbetshäst uppenbar. ThinkPad T60 utmärker sig med sin hållbarhet genom val av komponenter, mycket robust fall materialet och en stark skyddande chassi. Du betalar mycket mer för dessa funktioner i en T60, men om du är på väg, bort från stöd, och missa en känslig tid möjlighet på grund av maskinvaruproblem - du kanske bara önskar att du hade tillbringat extra dollar för en inbyggd bättre bärbara såsom T60.

Så hur gör T60 excel build-klokt? I grunden samma som dess föregångare T-serien bärbara datorer gjorde. T60 organ är en robust plast som inte böjs. Magnesium förstärkta locket inte böja och ger fantastiskt skydd för skärmen. Tangentbordet flex inte - alls. De tjocka gångjärn som fäster skärmen är mycket styva och se skärmen inte wobble. Tangentbordet är spill bevis och har två dräneringshål för att se om du råkar spilla din morgon Starbucks kaffe, vätskan transporteras bort från känsliga komponenter och ut genom botten av den bärbara datorn. Hårddisken är chock monterade och hela chassit är ett nydesignat magnesium "störtbåge" (det ger 30% mer skydd som tidigare T-serien chassi), och även om din T60 tappas och bryts Active Protection System (APS) stoppar hårddisken aktivitet för att förhindra dataförlust. Det dubbla skärm spärren låser fast för att se skärmen förblir ner när bärs runt. Med andra ord, det finns inga genvägar som används i build kvalitet från tidigare ThinkPad-datorer sedan Lenovo övertagandet av IBM - bara förbättringar.

Estetiskt den ThinkPad T60 är ungefär samma som tidigare ThinkPad T-serien bärbara datorer, vilket innebär från några meters avstånd du hårt skulle skjutas att skilja mellan en T40, T41, T42, T43 eller T60 (förutsatt att de är alla Samma 14 "storlek - 15" storlek inte infördes förrän T42 kom). Men med T60 det finns definitivt vissa förändringar i den totala layout och estetiska utseende.

Den första förändringen du kommer att märka mellan T60 och tidigare T-serien bärbara datorer är UltraNav knappar har ändrats tillsammans med de fasta knapparna på toppen (ström, volym, ThinkVantage). Borta är de välkända röda ränder på musknapparna och blå rand på rullningslisten knappen. Musknapparna också squared nu och betydligt mindre. Se bilderna nedan för en jämförelse av T60 till T43 UltraNav layout:

ThinkPad T60 pekplatta och UltraNav knappar

ThinkPad T43 pekplatta och UltraNav knappar

Personligen gillade jag verkligen färg på musknapparna. Jag är ett fan av att använda suttle färg för att göra saker och ting framstår som en viktig funktion (och musknapparna är en viktig funktion). Färgningen var också unik och något annat, jag skulle föredra om Lenovo lämnar tvångsmässigt ren ser till Sony och Apple. Dessutom är ThinkPad kallas ibland för tråkigt i sin helt svart utseende, och riva bort vilken färg det är gör att det ser mer tråkiga och kan jag säga - generiska. Knappen storlek ändringen gjordes medvetet Lenovo att förbättra användbarheten, argument som större knappar är lättare att bump av misstag. Jag skulle säga de nya knapparna är förmodligen lika användbar som retroaktivt - eller du åtminstone vänja dem snabbt om du har använt en ThinkPad tidigare, men ändå föredrog jag den större storleken.

Också förändrats är knappen titta på toppen av tangentbordet, funktionstangenterna (F1 - F12) används för att vara grå till färgen, men med T60 de blir helt svart. Återigen, jag saknar den extra färg seperation och särskiljande utseende. Även den en gång svarta volym och knappar makt är nu silver och inte bor i en dimpled depression som de gjorde tidigare. Den "Access IBM"-knappen har blivit "ThinkVantage" knappen och hoppar till höger om volymknapparna. I använda dessa plast konstruerade knappar känns bra, men bara titta på dem skulle orsaka misstanke om cheapness och du skulle halv förvänta sig att vara vinglig (de är inte).

Ovan föreställas T60 översta raden av tangenter och knappar

Ovan föreställas på T43 översta raden av tangenter och knappar

Hamnen layout T60 har också förändrats en hel, dessa ändringar täcks i Input och utgångar avsnitt.

Så totalt i termer av estetisk design, jag älskar fortfarande professionell svart utseendet på T60 är det som utmärkande ThinkPad utseende som någonsin. Men jag kan inte säga jag gillar den nya knappar utseende eller UltraNav ändringar. Åtminstone de inte ändrar locket färg till titan eller något galet sånt men ...

Skärm

ThinkPad T60 föremål för översyn är en 15,0 "sort med en SXGA + (1400 x 1050) och har vad Lenovo kallar" FlexView "-teknik för att ge mycket breda betraktningsvinklar. Ofta bärbara skärmar kan drabbas av färgseendet om sett från vinklar som avviker från vinkelrätt synpunkter (rakt på och nivå) -.. den billigare LCD desto värre betraktningsvinkel FlexView skärmen är en riktig behandling men upprätthåller skärmen färg och ljusstyrka från nästan vilken vinkel som du försöker samla människor runt din bärbara dator för att visa en kalkylblad (eller för att visa den senaste versionen av ditt arbete kontor favorit online flash-baserad tecknad) innebär att alla kan se det, även de i slutet av halvcirkel av människor. Också viktigt och värt att notera, eftersom skärmen är matt (anti- bländning) du kommer inte få någon otäck bild av kontor lampor på skärmen - men det är sant färgerna är inte så djärv och kontrasterande som med populära glansig skärm konsument bärbara datorer (dvs. Sony XBRITE, Dell TrueLife, Fujitsu CrystalView, HP BrightView ).

Nedan är exempel på hur T60 skärmen bibehåller fantastiska färger och ljusstyrka från alla vinklar:

T60 utsikt rakt fram ( se större bild )

T60 vy med skärm lutas 70-graders rygg ( se större bild )

T60 vy med skärm lutas 50-grader framåt ( se större bild )

60-examen från vänster sida vinkel vy ( se större bild )

Rakt på grund av ThinkPad T60 (vänster) jämfört med Dell E1705 (höger) ( se större bild )

Vinkel syn på T60 skärm och E1705-skärm - varsel färger och text fortfarande skarpa i denna vinkel för T60 ( se större bild )

Ljusstyrka klokt T60 skärmen föremål för översyn är mycket bra, det är den ljusaste ThinkPad skärmen som jag har upplevt faktiskt. Men ThinkPad skärmar är inte känd för att vara den ljusaste och bästa, bara tillräckligt ljus och tillräckligt bra för yrkesmässig användning. Så jag ska säga att T60 skärmen att ses är ljus, det är likvärdigt i ljusstyrka med en aktuell Dell E1705 17 "konsumentinriktade bärbara jag har i handen (se bilder ovan), men jag är säker på att det finns en 5% publik ute som kan önskar det fanns en ytterligare hack ökning av ljusstyrkan tillgänglig.

Skärmen Belysningen är mycket jämn, det finns inga områden av mörker eller ljusstyrka - ja det är det som gör T60 FlexView skärmen desto mer fantastiskt, det är så jämnt upplysta och skarpa från sådana stora vinklar.

Håll också i minnet, mina kommentarer här avspeglar de en 15 "SXGA FlexView skärm T60. Erfarenheter kan skilja med en 14" stor skärm, finns det ingen FlexView erbjudande på den skärmstorleken.

Högtalare

T60 högtalare finns på den främre nedre delen av datorn. Högtalarna är faktiskt inte halv dåligt, de får verkligen högt nog för att bekvämt höra en DVD-film från andra sidan rummet. Ljudkvaliteten gör deteoriate som loudness ökar - mer statiska och tinny ljud blir uppenbart på den högsta nivån. Även på den starkare nivåer även om ljudet inte är gitter och funktionsdugliga - goda nyheter om du föredrar att inte behöva bära externa högtalare. Som vanligt är dock rekommendationen att ha ett par hörlurar om du vill ha bas eller vad som kan anses vara mycket god ljudkvalitet.

Ovan är en frontvy av ThinkPad T60 kan du se den infraröda porten längst till vänster, den nya trådlösa på / av-knappen på vänster sida (en ny funktion) och högtalarna är centrerade på framsidan undersidan ( se större bild )

Processor och prestanda

Den ThinkPad T60 är den första Core Duo baserade bärbara jag har använt. Den körs på 2,0 GHz med dubbla kärnor - vilket innebär multi-tasking är vad denna maskin är född att göra. Jag har haft noll situationer i vilka fördröjning har varit ett problem, även om det finns en virussökning körs i bakgrunden och jag rippa en CD, har Word, Outlook, en HTML-redigerare och Visual Studio (en kod utvecklingsverktyg) öppen och vända mellan dem T60 är gäspar och CPU-användning är låg.

Två processor grafer för två processorkärnor i Windows Task Manager

Den T2500-processor tillsammans med ATI X1400 128MB grafikkort är också tillräckligt för att spela de flesta något spel, om än kanske inte på högsta inställningen. Som en demonstration av processor och grafikkort kapacitet jag installerade Doom 3 och tog den för en provkörning. Spelet körde felfritt på medellång inställningar, som jag tror för ett företag bärbar dator är ganska bra. Om du är på väg och vill varva ner lite du inte exakt kommer att dra ut 3D-surroundljud hörlurar och få online för att krossa det, en spelare avancerade 3D-spel på medellång grafikinställningar är förmodligen tillräckligt. Och med tanke på att Doom 3 fungerar bra med sådana inställningar, Half Life 2 och andra populära titlar kan antas att köra och förmodligen väl.

Doom 3 går bara bra på medium inställningar på T60 med ett ATI X1400 128MB grafikkort ( se större bild )

Inställningar som används för att spela Doom 3 på T60

Riktmärken

Nedan är resultaten som erhållits från att köra Super Pi ( ftp://pi.super-computing.org/windows/super_pi.zip ), ett program som tvingar den bärbara datorns processor att beräkna Pi till 2 miljoner siffrorna i noggrannhet. Som ni kan se, röker den nya Intel Core Duo-processor tidigare processor på denna beräkning, ThinkPad T60 och nyligen omdömet Acer 8204WLMi är ganska nära på tider processorhastighet. T60 slår sista T43 1,86 GHz Pentium MI granskas av cirka 27 sekunder på denna beräkning (ungefär 26% snabbare).

Notebook Tid
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo) 1m 18s
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo) 1m 15s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
IBM ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M) 1m 36s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
HP Pavilion DV4000 (1,86 GHz Pentium M) 1m 39s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

Nedan är resultaten som erhållits från att köra 3DMark05 på ThinkPad T60 , i princip kan man se att det X1400 prestanda vilar någonstans mellan den äldre ATI X600 och X700:

Notebook 3DMark 05 resultat
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB 2092 3D Marks / 4462 CPUMarks
Lenovo ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M, ATI X600 128MB) 1659 3DMarks / 3426 CPUMarks
ThinkPad T43 (1,86 GHz, ATI X300 64MB grafik) 727 3DMarks / 3414 CPUMarks
Asus V6Va (2,13 GHz Pentium M, ATI Radeon Mobility X700 128 MB) 2530 3D Marks / 3749 Marks CPU
Quanta KN1 (1,86 GHz Pentium M, NVIDIA GeForce Go 6600 128MB) 2.486 3DMarks / 4106 CPUMarks
HP DV4000 (1,86 GHz Pentium M, ATI X700 128MB) 2536 3D Marks / 3557 Marks CPU
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4157 3DMarks / 4812 Marks CPU

Nedan är resultaten vunnits PCMark04 om T60 och resultat jämfört med T43, slår T60 med den givna konfigurationen handily den 1,86 GHz ATI X300 utrustad T43.

Futuremark PCMark04 poäng
IBM T43 (1,86 GHz, ATI X300) Lenovo T60 (2,00 GHz, ATI X1400)
Multithreaded Test 1 / Komprimering 3,33 MB / s 6,83 MB / s
Multithreaded Test 1 / Filkryptering 27,19 MB / s 55,83 MB / s
Multithreaded Test 2 / Fil dekompression 23,4 MB / s 52,5 MB / s
Multithreaded Test 2 / Bildbehandling 10,88 MPixels / s 23,24 MPixels / s
Multithreaded Test 3 / virussökning 1914,17 MB / s 4450,72 MB / s
Multithreaded Test 3 / grammatikkontroll 2,82 KB / s 4,88 KB / s
Arkiv Dekrypteringen 54,11 MB / s 59,64 MB / s
Ljud konvertering 2496,87 KB / s 3062,34 KB / s
Webbsida rendering 5,27 Sidor / s 6,35 Sidor / s
DivX Video Compression 51,71 FPS 74,82 FPS
Fysik Beräkning och 3D 159,19 FPS 212,51 FPS
Grafik minne - 64 rader 868,44 FPS 1514,98 FPS
Futuremark 3DMark05 poäng
3DMark Score 727 3DMarks 2092 3D Marks
CPU Score 3414 CPUMarks 4462 CPUMarks
Gaming Tester
GT1 - Return To Proxycon 3,3 FPS 9,7 FPS
GT2 - Firefly Forest 2,2 FPS 5,7 FPS
GT3 - Canyon Flight 3,4 FPS 10,6 FPS
CPU Tester
CPU-test 1 1,18 FPS 2,5 FPS
CPU-test 2 2,9 FPS 3,5 FPS

Nedan är ett diagram som genereras från att köra HDTune på T60, en hårddisk riktmärken ansökan:

( större bild )

Värme och fläkt

T60 är cool körs, väldigt cool kör faktiskt. Efter att ha spelat Doom 3 och köra 3D benchmark program de T60 fansen inte ens sparka i. Den bakre område där fläkten och ventiler fick lite varm som de drivit värme ut, men absolut inte obehagligt varm eller något. Det faktum att det finns en extra värme vent nu på baksidan där parallellporten används för att vara hjälper nog ganska lite att avleda värme.

Ingång och-utgång

Här är en snabb visuell genomgång på portarna som finns tillgängliga igen och vad som är på vardera sidan av den bärbara datorn:

T60 vänster: Fläkt / värme vent, Monitor-out, modem, Ethernet, mikrofon, hörlurar, USB 2,0, ExpressCard (övre kortplatsen) och PCMCIA Type II kortplatser (nedre kortplatsen) ( se större bild )

T60 höger: 2 USB 2.0-portar, optisk enhet / multi-bay ( se större bild )

T60 baksidan: värme vent, eluttaget, batteri kortplats ( för större bild )

T60 framsida: Infraröd, trådlös på / av-knapp, högtalare, skärm spärr öppen ( se större bild )

T60 undersidan vy: Portreplikatorkontaktens, tillgång till minnet, batterispärren och lås ( större bild )

Ovanför tanke - samma ThinkPad utseende som någonsin förutom att puckel på höger som innehåller WWAN-antenn på denna modell (om du beställer en T60 utan WWAN-anslutning kommer du inte ha detta)

T60 sjunker parallellporten till förmån för en extra ventil på baksidan av den bärbara datorn. Slutligen har vi 3 USB 2.0-portar, mycket bättre än 2 T-serien används för att ha. Den dubbla ExpressCard / PCMCIA-kortplatser är ett smart drag som vi är just nu i mitten av fasa ut PCMCIA typ kortplats och anta ExpressCard som standard.

Jag är lite irriterad finns det ingen mediakortläsare, med en SD-kortplats är trevligt att ha med tanke på antalet enheter som använder det. Ja, jag vet USB-minnen är billiga och enkla också men ett SD-kort är lätt att förvara inuti en bärbar dator och snabbt hoppar ut när det behövs eller pop i ett SD-kort från en handdator eller kamera när det behövs för enkel snabb överföring av filer från andra mobila enheter. Jag använder SD-kortplats mycket på min ThinkPad X41 och önskar T60 hade det.

Ingen FireWire-port fortfarande för T-serien, kommer X60-serien har detta och det gör Z60 serie märkligt att T60 inte anta den. Det stör inte mig att inte ha det, jag använder inte det, men det är definitivt en del som kommer att irriterad.

Och tillsammans med parallellporten går adjö, så gör S-video-port. En annan sak som förmodligen kommer att irritera ett antal personer också. När det gäller parallellporten visste ni att det var bara en tidsfråga innan den saken gick och med den extra ventilen på baksidan det verkligen verkar för att hålla den bärbara datorn sval, så bra av mig.

Övergripande portval kan kallas bra, men kan säkert vara bättre och inte upp till snus med några andra liknande bärbara datorer.

Tangentbord / Pekplatta / styrpinne

ThinkPad T60 tangentbord område ( se större bild )

ThinkPad tangentbordet är det bästa som finns, det finns noll flex, känns varje nyckelperson, varje nyckel bra resa / feedback och tangentbordet är full storlek. Det finns förändringar på T60 tangentbordet har dock Windows-tangenten och meny kortkommando lagts till T60 som Lenovo börjar att integrera dessa nycklar över ThinkPad linjen (från och med Z60-serien). Det brytt mig aldrig att inte ha Windows-tangenten när jag inte använder den. Med införandet av denna nyckel, lider ALT mest i är dimensionerad ner att göra några ALT-TAB kommandon för att växla mellan öppna fönster jag hittade jag träffade Window-TAB knapparna istället. Typ av irriterande, men du lär dig och muskelminne sparkar i så att du vet hur långt sträcka (eller inte sträcka) att träffa ALT eller Windows-tangenten om du använder det.

T60 har en styrpinne, jag älskar att använda denna och tycker det är mycket lättare än den medföljande pekplattan - det gör det så att du kan flytta markören runt på skärmen utan att behöva lyfta handen från nycklar, en mycket snabbare och lättare att kontroll stil ingång. Men den stora sak är att om pekande minne är inte din kopp te så du har pekplattan att falla tillbaka på.

Som nämnts i utformningen avsnitt har musknapparna har squared och bantat, är känslan av knapparna fortfarande samma men totalt tror jag fulare och inte så lätt att hitta via känsla. De är fortfarande bättre än de flesta andra bärbara är dock resor och feedback från musknapparna bra.

Värt att nämna, nu F8 och F9 kan användas tillsammans med Fn-tangenten som genvägar. Hit Fn + F8 för att få upp en display för att inaktivera pekplattan eller inaktivera TrackPoint. Hit Fn + F9 för att ta upp en applet som gör att du enkelt koppla enheter som multi-bay optiska enheten.

Batteri

Jag har 9-cellsbatteri med T60 på att ses. Det tillför lite vikt över standard 6-cells och pinnar ut men om du vill nära 4 timmars batteritid med 15 "skärm modell behöver du denna storlek. Genom att använda T60 utan Wi-Fi och på medellång ljusstyrka (3: e spår av 7) fick 3 timmar 42 minuter batteritid när den används lätt (skriva recension eller tomgång). Du kan räkna med att få över 3 timmar med Wi-Fi och avslutar en DVD med 9-cellsbatteri borde inte vara ett problem, ja, om det inte är Sagan om ringen.

T60 14 "skärmstorlek kommer att göra mycket bättre i termer av tid batteritid per cell eftersom en mindre skärm bara avlopp mindre batteri. Min gissning är 6-cellsbatteri för T60 14" får du om vad 9-cells Batteriet går för 15 "- igen, det är bara ett milt kvalificerad gissning.

Trådlös

ThinkPad T60 använder Intel 3945 a / b / g trådlöst kort. Receptionen är bra, inga problem, är antennen T60 på skärmen för att ge extra räckvidd. T60 levereras också med en ny Access Connections (IBM inbyggda programvara för att hantera trådlös) utseende som visar alla trådlösa nätverk inom räckhåll på en liten karta med styrka. Cool.

Trådlöst nätverk hanteringsprogram med T60, klicka bara på det nätverk du vill ansluta till.

Du kan också beställa T60 med ett WWAN-antenn och integrerad Verizon EVDO kort (märker "puckel" på den högra sidan av T60 skärmen som jag har, det är WWAN-antenn). Jag är ett stort fan av denna Verizon tjänsten fungerar riktigt bra i de flesta någon medelstor eller större stad där Verizon har deras EVDO nätverksinstallationen. En månatlig plan är $ 80 (måste registrera dig för ett år) eller så kan du välja en en gång 24-timmars tillgång avgift för $ 15. Detta $ 15 Tjänsten är bra för dem som reser kanske 2-3 gånger i månaden och behöver överallt trådlösa medan på vägen dessa dagar. Eller, om du är i en nypa och desperat behöver web / e-post för en viss verksamhet relaterad uppgift, men kan inte hitta en netto-anslutning, kommer du vara glad att betala $ 15 för att komma till nätet.

T60 kan också komma med Bluetooth om så valda och konfigurerade, bra att använda med skrivare, handdatorer och smartphones för att överföra data trådlöst.

Service och support

T60 har jag kommer med en 3-års garanti vid beställning via Lenovo.com. Service och support från Lenovo (och IBM tidigare) har alltid varit bra för mig. Precis som alla försäljare Men det finns katastrof historier, men Lenovo ThinkPad teknisk support center (baserat i Atlanta vid sista kontrollen) har alltid varit till hjälp för mig och i allmänhet blir rankade högst upp på listan för bärbara leverantörer. Tyvärr kommer det förvärvande av en nyutgiven Lenovo ThinkPad vara den mest smärtsamma delen av saker, teknisk support alltid verkar bra, har försäljning och köpprocessen från konsumentsidan nyligen varit komiskt. I våra forum finns otaliga människor som beställt ThinkPad Z60m i december och i mitten av februari är fortfarande tomhänt med osäkra får datum. En liknande sak hände med X41 Tablet release. Kanske orderhantering frågor kan skyllas på alltför stor efterfrågan, men Z60m tillkännagavs och släpps i september och fem månader senare är det fortfarande en ändlös väntan för många order. Den Dell E1705 jag beställde från Dell.com tillkännagavs 6 januari och det tog exakt 10-dagar att få det från Dell för en nyligen placerade (Febuary 1) ordning, och jag vet att det finns stor efterfrågan på den maskinen. Lenovo måste komma i linje med att göra sin Lenovo.com beställning kanal en tillförlitlig plats att beställa något och få en produkt som levereras i en respektabel tid (inte 3 månader). Besök vår IBM / Lenovo forum att hålla reda på kundernas upplevelser av fartyg datum med T60.

Programvara

Windows XP Home eller Pro är dina två val av OS. ThinkPad inbyggda system verktyg för återvinning, säkerhetskopiering, system-updates, aktiva skyddssystem (skydd), säkerhet, hantering trådlösa anslutningar, verktyg skärm, och övergripande förvaltning av din bärbara dator är bäst i branschen. ThinkVantage programvara är en mycket mogen svit och ständigt förbättras.

En överraskning är att Lenovo ingår Google Desktop Search och Google Verktygsfält sökningen installeras som standard. Google betalade enligt uppgift Dell summan av 1 miljard dollar till slap dessa produkter på alla maskiner som de utgång för de kommande 3-åren. ThinkPad inte generellt en produkt som har använts tidigare för att installera 3: e parts programvara för att generera pengar / förbättra marginalerna - så jag undrar om Google betalar Lenovo att sätta dessa program på eller om Lenovo tänkte de är användbara verktyg som de flesta människor kommer att installera ändå. Troligen det första scenariot - Google säker bli aggressiv.

Slutsats

Den ThinkPad T60 är lätt att rekommendera, om jag var en IT-chef och var tvungen att välja en bärbar dator att utrusta en säljkår med bärbara datorer jag gå med detta. Det är mycket tålig, mycket lätt att använda, ser ytterst professionellt och ger dig en mängd anslutningsmöjligheter. Furthemore, om du får den fina FlexView skärm som min kom med, har du vad jag anser en av de mest trevliga att se skärmar på marknaden. In / utgång val är fortfarande inte där jag vill att det ska vara, märkligt med den senaste lilla ThinkPad X60-serien slår T60 i port markering (även om X60 har ingen optisk enhet, har det FireWire och SD kortplats utöver allt annat T60 har - talar om att få stryk av din yngre och mindre syskon).

Den nya Core Duo-processor formligen tårar genom något ett företag användare kommer att kasta på den, och med en X1400 eller bättre grafikkort installerat måste du vara något rör arbetskraften blåser tid på spel. Så om du vill ha en T60 bärbar dator för dig själv men tycker att det är för dyr, och ja du betalar en vacker slant för en sådan premie nivå anteckningsbok, då kanske du vill börja lobba till din chef och IT-avdelningen nu anta T60 bärbara datorer - - det är en njutning att använda och jag är säker på kan göra dig mer produktiv.

Fördelar

  • Fantastisk känsla tangentbord, det bästa som finns för bärbara datorer, och nu finns det en Windows-tangenten för dem som missat att
  • Den 15 "FlexView skärmen erbjuder en fantastisk tittarupplevelse och verkligen gör det lätt för ögonen för dagen datoranvändning
  • 2,0 GHz Core Duo + X1400 128MB grafikkort = snabbt, snabbt, snabbt
  • Körs sval och tyst, inga överhettning problem även med en snabb processor och dedikerat grafikkort
  • Mycket bra batteritid
  • Dockningsstation och portalternativ Replicator Om du behöver fler portar
  • Multi-Bay gör det enkelt att byta ut den optiska enheten med en sekundär hårddisk, batteri eller optisk enhet uppgraderingen

Nackdelar

  • Nej FireWire, inget SD-kortplats inga S-Video portar gör T60 som ligger bakom kurvan i tillgängliga portar / slots
  • Vid £ 6,3 för 15 "sort T60 är typ av tung att kallas bärbar, gå med T60 14" om du behöver större bärbarhet
  • Dyrt, men det är en premium produkt, så att du räknar med att
  • Den nya kraft-och volymknappar ser billig och kan omöjligen vara tråkigare
  • Mindre musknapparna och ingen färg är lite av en downer i min bok, jag gillade den gamla stilen bättre och fann dem lite enklare att använda

ThinkPad T60 Pris och tillgänglighet: Lenovo ThinkPad T60



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar