lördag 18 februari 2006

Lenovo ThinkPad Z60m Review (pics, specifikationer)

Lenovo ThinkPad Z60m Review (pics, specifikationer)
av Kevin O'Brien - 2006/02/18

av Kevin O'Brien

Översikt och introduktion:

Denna översyn är en Lenovo Z60m anteckningsbok . Modellnumret är 2529GBU. Detta är en kund anpassad enhet, och som ni kommer att hitta ut, har en riktigt trevlig perk över Z60m express modellerna.

IBM Z60m ( se större bild )

Översikt över min anpassade Z60m laptop:

  • 2,0 GHz Intel Pentium M Sonoma.
  • 1.024 MB DDR2 RAM (512 x 2)
  • 80GB Toshiba SATA HD
  • ATI X600 128MB PCI-X grafikkort
  • 1680 x 1050 SWXGA + LCD
  • 8x DVD-ROM (Ja, nej brännare, jag var en penny pincher)
  • Bluetooth 2,0 m / EDR
  • Atheros WiFi-kort (IBM 11a/b/g)
  • Titan Special Edition Cover
  • Windows XP Professional
  • Gigabit LAN, 56k, Firewire, VGA, S-Video ut
  • 1 CardBus, 1 Fullsize ExpressCard-kortplats
  • 4 År Depot garanti

Detta är en medelstora laptop, mer av en familj storlek enhet, jämfört med en tunn och superlätt sportbil. Precis som du kan hitta krockkuddar runt i din genomsnittliga familjebil kan du hitta sådana funktioner inuti denna laptop. Det började med en tjock titanmetall LCD-skärm täcka, och riktigt nice rostfritt gångjärn stål, har denna laptop gjord för dagligt bruk. Den har även sådana förmåner som aktiv G-Sensor som övervakar laptop rörelse ner till minsta lutning, för att se om din bärbara dator är framstående damager av en mid-höst. Om det råkar vara så att din bärbara dator faktiskt inte glida från dina händer, sensorn resor IBM aktivt skydd programvara och säkert parker hårddisken huvuden i "landning" eller avstängning zon. Detta skyddar dina data från korruption, och ger den extra kant för att se till att din hårddisk kan överleva hösten.

Skäl för att köpa:

Jag ville ha en robust bärbar dator för användning runt campus. Att någon med en liten fall av OCD, tenderar jag att vara kräsen med en galen nivå. Detta sätta mig in i sfären av maskiner business class. Jag var också in i en ganska ättikslag eftersom fartyget går för IBM laptop jag ville, och först annulleras en Z60m För en HP nc6230. Det laptop producerade mindre än stellar resultat med en ganska mörk skärm, hemsk batteritid och ett tangentbord för pep mig till vansinne. Jag återvände det och höll mina ögon på IBM Z60m shipdates. Runt jul hittade jag en mördare del på denna laptop, och beslutade att gå för det.

Var och hur Inköpt:

Jag köpte denna laptop via Lenovo.com . Det var genom en "Du betalar vad vi betala" deal, och att kunna anpassa enheten var jag kunde få en $ 2.300 buck laptop med 1 års garanti plus frakt och skatt, ned till $ 1.553 levereras med 4 års garanti och skatt ingår .

Jag vet, svartsjuk inte ya;-P

Bygga & Design:

Totalt bygga är mycket trevligt utom för en post, den 9 cells batteri. Jag kommer att gå in i det i lite. Varannan inslag i denna laptop är top notch. Från och med skärmen locket går ner, skriker maskinen hög kvalitet. Titan lock ca 2 mm tjock vilket ger den bärbara datorn en mycket robust nästan okrossbara känsla. Till skillnad från de T43, T41 etc bärbara datorer som kan böjas när den trycks ner på det ganska lätt, är denna sak stenhård med liten eller ingen flex alls. Det känns lika stark som den "stål jag arbetar med vid svetsning. När den bärbara datorn locket stängt, det känns som en tegelsten i handen utan flex alls även håller den på sin kant.

IBM Z60 med diet coke kan för storlek jämförelse - och några klistermärken för dekoration ( se större bild )

En trevlig bit är placeringen av alla indikatorlamporna. De är monterade på en enda remsa under LCD, inte utspridda runt den bärbara datorn, där de kan vara blockerad av handen vid normal användning.

Skärm:

Skärmen är mycket skarp och tydlig. Inga döda pixlar i alla de 1680 x 1050 av dem. Den enda bakgrundsbelysning läckage jag kunde hitta är längst ner nära hörnen om du har lampor i rummet utanför och titta på skärmen från en brant vinkel från sidan. Det är så liten att du aldrig kunde se det från normal användning, och personligen vet jag inte om jag bara ser saker. En udda biten är vissa färger lossnar lite tvättas som det inte skjuta upp tillräckligt röda tonen, men i andra situationer färgerna är fina. Jag gissa färgprofil är lite av, och behöver pyssla.

Skärmen spärren ( se större bild )

Talare:

Tja, de är högtalare. Liten eller ingen bas, klara röster och skarpa diskant. Det är vad du kan förvänta dig från föraren liten nog att passa inuti smala skenor för en bärbar dator. Det är bra för att lyssna på filmer och låtar, men din rap eller techno musik kan låta lite off.

Processor och prestanda:

Maskinen är mycket peppy. Maskinen startar mycket snabbt, har lite att inga program eftersläpning öppning, och kan göra allt, men spel så snabbt som eller snabbare än mitt skrivbord. Hårddisken är förvånansvärt snabb för att bara vara 5400rpm, når överföringshastigheter i nivå med min 7200rpm stationära enheten och söka tider är också mycket trevlig.

Hårddisk ( se större bild )

( större bild )

Ena sidan anmärkning Jag bör tillägga är att jag arbetar bort av en ren Windows-installation. Beståndet inställning är typ av uppblåst på ett sätt, och Norton AV knuffade mig över kanten. Var beredd om du gör en ny installation själv, att du kommer att ha en ljuddrivrutin problem att ta itu med. Du måste installera ett HDA Driver Pack, eller ljudet fungerar inte. Lite Googling hittade andra användare med samma problem, och ledde snabbt mig till rätt drivrutin paket att installera. Det är bara en fråga om att installera en enda förpackning med filen setup.exe och sedan vidare med IBM medföljande SoundMax ljudpaket programvara.

Prestanda:

Med hjälp av programmet Super Pi för att tvinga processorn att calcuate numret Pi till 2 miljoner siffrorna i precision, finner vi Z60m tar 1m 36s för att slutföra uppgiften, nedan är en tabell över hur detta kan jämföras med andra bärbara datorer:

Notebook Tid
Lenovo ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M) 1m 36s
Fujitsu S6231 (1,6 GHz Pentium M) 2m 6s
Sony VAIO FS680 (1,86 GHz Pentium M) 1m 53s
IBM ThinkPad T43 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s
Asus Z70A (1.6GHz Pentium M) 1m 53s
Fujitsu LifeBook N3510 (1,73 GHz Pentium M) 1m 48s
Dell Inspiron 6000D (1,6 GHz Pentium M) 1m 52s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Pentium M) 2m 10s
Sony VAIO S360 (1,7 GHz Pentium M) 1m 57s
HP DV4170us (Pentium M 1,73 GHz) 1m 53s
Sony VAIO S380 (1,86 GHz Pentium M) 1m 45s

3DMark05 Resultat

Notebook 3DMark 05 resultat
Lenovo ThinkPad Z60m (2,0 GHz Pentium M, ATI X600 128MB) 1661 3D Marks / NA
Lenovo ThinkPad T60 (2,0 GHz Core Duo, ATI X1400 128MB 2092 3D Marks / 4462 CPUMarks
ThinkPad T43 (1,86 GHz, ATI X300 64MB grafik) 727 3DMarks / 3414 CPUMarks
Asus V6Va (2,13 GHz Pentium M, ATI Radeon Mobility X700 128 MB) 2530 3D Marks / 3749 Marks CPU
Quanta KN1 (1,86 GHz Pentium M, NVIDIA GeForce Go 6600 128MB) 2.486 3DMarks / 4106 CPUMarks
HP DV4000 (1,86 GHz Pentium M, ATI X700 128MB) 2536 3D Marks / 3557 Marks CPU
Acer TravelMate 8204WLMi (2,0 GHz Core Duo, ATI X1600 256MB) 4157 3DMarks / 4812 Marks CPU

HD Tune Resultat

Värme och buller:

Fläkten verkar viska tillsammans under användning, även vid tomgång. Du kan bara verkligen höra det i ett tyst rum svagt. Ingenting om det buggar mig. De bärbara datorer avgasportar på sidan av enheten längst upp till vänster, och på baksidan. I dessa områden kan det värma benet efter ett tag. Inloppsportarna är spridda runt undersidan och på framsidan. En är synlig under pekplattknapparna framför hårddiskfacket för kylning, med de andra mot mitten av enheten. Eftersom de är i mitten, om du har det vilar på benen, kommer det fortfarande att kunna suga luft från grenområde, och inte blockeras av låret.

Det högljudda sak i särklass på den bärbara datorn, även över CPU-fläkt i full fart är DVD-ROM-enhet spinning. Detta är fallet för nästan alla enheter jag har använt, så jag visste att det skulle komma. Jag kan bara höra hårddisken något söka i användning om CPU-fläkten är avstängd, annat än att du inte kan höra det alls.

Tangentbord och pekplatta:

Tangentbord och pekplatta ( se större bild )

Tangentbordet handledsstödet samtidigt som plast, stöds av magnesium "unibody" ram under den, med nästan noll flex när man trycker mycket hårt. Detta inkluderar över CardBus viken också, eftersom det har en magnesium bur över den ger den ihåliga plats mycket styvhet.

De enda områden som har en liten bit av flex är tal grillar, men vem stampa ner på de saker ändå? Tangentbordet är mycket solid, böjer bara om du lagt ner mycket av din kroppsvikt på toppen av det. Du känner noll flex medan du skriver, till skillnad från många andra tangentbord där ute. Jag trodde HP tangentbord var trevligt (före squeaking), men detta är världar ovanför det.
Pekplattan känns mycket trevligt, och kan pickup det minsta tryck. Nästan för känslig ibland, men jag måste fortfarande ändra inställningarna på att en bit. Knapparna är några av de mest underbara knappar jag någonsin har haft nöjet att klicka innan. De har en mycket kväll nästan gummiliknande Klicka för dem, och med en anständig storlek rörelse. Du behöver inte mycket rörelse för att engagera dem, men du kommer inte heller att misstag klicka på dem flytta handen över dem.

Ingångs-och utgångsportar:

  • 3 USB-portar
  • 1 mini Firewire
  • 1 S-Video
  • 1 VGA
  • 1 lineout
  • 1 mikrofon
  • LAN / modem.

Z60m vänster sida ( se större bild )

Z60m höger sida ( se större bild )

Z60m baksidan vyn ( se större bild )

Trådlöst:

Min laptop kom med Atheros WIFI A / B / G-kort. Det har också Bluetooth 2,0 och en infraröd port på framsidan.

Batteri:

Detta kan vara den enda stora fel om denna laptop. Den 9-cells batteri som jag har gungar upp och ner. Du kan känna den här gå runt med din bärbara dator. Det är något du inte får missa. Nedan är vad jag tänker på med batteriet rörelsen.

Batteritiden är övergripande ganska trevligt. Jag genomsnitt ca 5 timmars användning med skärmens ljusstyrka 2 skåror ner från fullt, wifi på och normal användning leker omkring. Enheten är låst till max batteridrift, som låser den på 800MHz.

Jag bör också nämna att min enda möte med en 6-cells batteri i en Z60m hade liten eller ingen rörelse, så det verkar rörelsen sak är bara en 9-cell problem.

Operativsystem och programvara:

Denna enhet innehåller Windows XP Professional. Medföljande programvara är affärer riktade, och var den första att få utplånas när jag gick för en ren installation. Ett företag kan hitta migration, fingeravtryck, säkerhet eller backup programvara användbart, men det gjorde jag inte.

Kundtjänst:

Att få den bärbara datorn var en smärtsam strävan som tog nära till 2 månader från orderdatum till UPS mannen knackar på min dörr med mig i mina boxers kör ur sängen när han sätta "missade leveransen" klistermärke på min dörr.

Den lilla chans jag hade att tala med människor i teknisk support, eller det högre upp kundsupport var mycket trevlig. Verkade ganska kunnig och mycket praktiskt. En sak som jag ska varna dig om är vanliga säljare är mycket svårt att få tag på utan att på håll för närmare 20-30 minuter ibland. Jag hittade en regering / högskola nummer och fick mycket snabbare åtkomst genom det. Teknisk support väntetid på den enda gången jag kallas tog ca 1-2 minuter innan jag hade någon att tala på linjen.

Slutsats:

Fördelar:

  • Otroligt stark bärbar dator som skulle kunna falla ner en trappa, och leva för att berätta om det
  • Tangentbordet är mycket snyggt upplagt, och mycket lätt att övergången mellan det och en fullsize stationärt tangentbord.
  • Jag antar att lite ljus över skärmen kan vara användbar
  • Batteritiden är mycket kapabel till 9 cells batteri.

Nackdelar:

  • Batteri som gungar runt.
  • Screen färger är lite udda med vissa saker
  • Vikt kan vara lite mer än vissa kanske vill.
  • DVD-ROM-enhet kan inte bränna skrivbara medier, heh (jag är dum)

Andra Z60m Omdömen från NotebookReview.com

  • http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2599
  • http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2690



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar