tisdag 3 september 2013

Alienware 14 Recensioner

Alienware 14 Review
Charles P. Jefferies - 2013/09/03

Alienware 14 är en high-end gaming anteckningsboken som börjar på $ 1099. Höjdpunkter i den här bärbara datorn har en anpassningsbar LED-belysning och tillgänglig 1080p skärm med IPS obegränsad betraktningsvinkel teknik. Spelprestanda är enastående tack vare en 4: e generations Intel quad-core processor, Nvidia GTX 765 grafikkort och 16 GB RAM. Vi hittade lite att inte vilja, annat än den bärbara datorn är något tjockare än konkurrenterna och dyrt när taket ut som vår enhet.

Bygg och Design
Design är en viktig del av Alienware bärbara datorer, 14 har fått en helt ny design sedan den senaste generationen. Denna bärbara dator har en chunky framträdande på 1,6 "lång, men kompenserar det med stealth flygplan-inspirerade linjer och AlienFX LED anpassnings belysning. De flesta av de synliga ytor inklusive handledsstödet och skärm surround har en trevlig gummerad yta som döljer fingeravtryck väl .

Chassit är exceptionellt stark, jag kunde inte förmå flex även med mer tryck än jag gör normalt för bärbara recensioner. Aluminium uppbackning ser bra med LED utskärningar, men ännu viktigare skyddar displayen i det fall något trycker mot ryggen.

AlienFX belysning har tio distinkta zoner, allt kan anpassas med olika färger, för att morph mellan två färger, en pulsmönster, eller stängas av helt. Hela systemet kan stängas av genom att trycka på [Fn] + [F12] på tangentbordet också. Alienware har använt en LED belysning i sina bärbara datorer under en tid och har ännu inte rivaliserade. Utförandet av AlienFX är mycket bra gjort.

Uppgradering av Alienware 14 komponenter är den enklaste av uppgifter tack vare lättillgänglighet, ta bort hela botten av chassit med bara två skruvar. RAM, trådlösa kort, fläktar och den optiska enheten är alla tillgängliga. Den lagringsenheten är placerad under den optiska enheten, som hålls på plats av fyra skruvar.

In-och O portar
En av fördelarna med en tjockare chassi är förmågan att passa många fullstora hamnar. Alienware 14 har ganska mycket allt inklusive Displayport, HDMI, USB 3.0 och Ethernet. Den saknar en Expresscard-kortplats och VGA (även VGA-utgång är möjlig via en adapter). Bildbeskrivningar vänster till höger.


Front: Luftintag

Bak: Värmeluftutsläppen, AC vägguttag

Vänster: Kensington-lås, Displayport, HDMI, 2x USB 3.0, mikrofon, 2x hörlursuttag

Höger: Matad optisk enhet, media kortläsare, USB 3.0, Ethernet

Skärm och högtalare
Vår Alienware 14 granskning enhet har den valfria 1920x1080 (1080p) skärm med en antireflexbehandlad yta och IPS-teknik. Denna typ av skärm är en skatt på alla bärbara datorer, än mindre en i 14-tums storlek. I själva verket är bildkvaliteten på denna display överlägsen Alienware 14 s storebror, den Alienware 17 som vi omdömet här .


Displayens betraktningsvinklar är obegränsade tack vare IPS-teknik (In-Plane Switching), bilden ser likadan ut oavsett var den har tittat på. Den anti-glare ytan är mycket uppskattad eftersom den eliminerar reflektioner inneboende i glansiga skärmar. Kontrasten är utmärkt - Kommandotolken är nästan helt svart utan en antydan till grått. Färgåtergivningen är helt rätt utan övermättnad eller distorsion. De sju nivåer av ljusstyrka är tillräckliga för att i allmänhet alla tillstånd rädda för direkt solljus. Totalt displayen är mer än imponerande, jag kan med säkerhet säga uppgraderingen 1080p-skärm är värt besväret.

Alienware 14 har två högtalare placerade i handledsstödet och en liten separat subwoofer (av slag) på insidan av chassit. Den har en imponerande hög ljudnivå för en 14-tums bärbar dator med en bra blandning av toppar och dalar. Subwoofern ger ett djup till ljudet och gör chassit vibrerar lite. Alienware 14 högtalare setup är tillräckligt för att underhålla ett par människor som tittar på en film eller spelar spel.

HDMI och de dubbla hörlursutgångar är de andra två sätt att få ljud ur den Alienware 14. De hörlursuttag är kristallklart. Den medföljande Dolby Home Theater programvara är ganska mångsidig, equalizer-inställningar kan märkbart förbättra ljudkvaliteten i högtalarna.

Tangentbord och pekplatta
Alienware 14 har en full-size bakgrundsbelyst tangentbord. Bakgrundsbelysningen kan vara nästan vilken färg du vill ha, med hjälp av AlienFX programvaran. Tangenterna har positiv feedback tack vare massor av resor (avståndet mellan pressade och opressade lägen). Känslan är något seg, en bra sak i min bok. De tangenttryckningar är trevlig och lugn också, en önskvärd egenskap, särskilt om du använder den här bärbara datorn i en klassrumsmiljö (för anteckningar, förstås). Det finns noll flex. Alla förväntade nycklar finns även dedikerade hem, slut, Page Up och Page Down.

Den överdimensionerade Pekplattan har en utmärkt anti-glare ytan. Pekplattan är bakgrundsbelyst i vilket färg du föredrar, precis som tangentbordet. Jag gillar det faktum denna pekplattan har fysiska knappar istället för en klickbar yta (aka en "styrplatta"), det är enklare och mer naturligt. Knapparna har en slät gummerad yta som tangenterna, bra feedback och gör nästan inget buller. Totalt Alienware gjorde ett bra jobb på Alienware 14 s inmatningsenheter.

Prestanda och Benchmarks

Performance är den andra stora köp faktor för en Alienware bärbar dator. Alienware 14 rymmer en enorm mängd ström för en 14-tums bärbar dator, med en 4: e generations Intel quad-core processor, 2GB Nvidia högpresterande grafikkort, 16GB RAM och två lagringsenheter. Det finns mer eller mindre ingenting denna bärbara dator kan inte hantera, inklusive alla moderna 3D-spel.

Vår modell av Alienware 14 granskning har följande specifikationer:

  • 14-tums skärm (1920x1080 upplösning, IPS-panel, bländskydd yta)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-4700MQ quad-core processor (6MB cache, upp till 3,4 GHz Turbo Boost)
  • Nvidia GeForce GTX 765 grafikkort w / 2GB GDDR5
  • 16GB DDR3-1600 RAM (2x 8GB;. Max stöds)
  • 256 GB mSATA SSD-startenheten (LITE-ON LMT-256)
  • 750GB 7200RPM sekundär hårddisk (Western Digital WD7500BPKT)
  • Blu-ray-slot-load-läsare
  • Broadcom 4352 802.11n/ac trådlöst LAN
  • Inbyggd Bluetooth 4.0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • 1 års garanti
  • Mått: 13,3 "x 10,7" x 1,6 "
  • Vikt: 6,1 £.
  • Starta Pris: 1199 $
  • Pris som konfigurerad: $ 1949

Specifikationerna är så avancerade som priset, vår modell slutar vara nästan dubbelt så dyrt som basmodellen. Stora bidragsgivare till det priset är det 1080p-skärm, Nvidia GTX 765 grafikkort, 16GB RAM och 256 GB mSATA SSD + 750 GB hårddisk combo. Jag skulle starkt rekommendera att uppgradera garantin till tre år med olycksskydd skador om du tillbringar så mycket på en bärbar dator.

De utmärkta benchmark poängen talar för sig själva, kort sagt Alienware 14 förpackningar en galen mängd ström som slår ut de flesta bärbara datorer korta av de 17,3-tums gaming monster som sin storebror, Alienware 17.

wPrime processorjämförelser (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov (C-enheten på vänster, D-höger):

Värme och buller
Alienware 14 har en stor fläkt avgasport på baksidan till vänster på chassit. Fläkten förblir avstängd när de utför mest grundläggande uppgifter, i låg hastighet är det allt men ohörbara. Chassit är fortfarande varm i hela kroppen, även på tomgång, men tack och lov fortfarande relativt svalt på botten. En fördel med ett tjockt chassi är möjligheten att använda en större (högre) fan - det kan röra sig mycket mer luft utan att snurra på vansinniga hastigheter (vi tittar på dig, Razer Blade). Alienware 14 fläkt har ingen gnälla som en följd, fläkten låter mer som en ström av luft vid höga hastigheter än någonting. Sammantaget Alienware 14 har acceptabla ljudnivåer även kör full tilt.

Batteritid
För att testa batteritid, använder vi vår nya Powermark riktmärke i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. När testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

Powermark "balanserad" batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre liv):

De flesta spel bärbara datorer vi testar poäng mellan två och tre timmar i detta test, Alienware 14 tid av två timmar, 25 minuter är alltså om genomsnitt. Den bärbara datorn utvecklades bättre än väntat i produktivitetstestet på fyra timmar, fem minuter. Vi föreställer Alienware 14 skulle skjutas till sex eller fler timmar av körning i verkliga livet med skärmens ljusstyrka på minimum bara utföra grundläggande uppgifter (såsom anteckningar i klassen).

Slutsats

Alienware 14 är en märkbar uppgradering över sina föregångare, det är en väl avrundad anteckningsbok med mycket få nackdelar. Denna bärbara höjdpunkter enastående prestanda tack vare sin Intel quad-core processor och Nvidia-grafik, en väl genomförd design och AlienFX anpassningsbara belysningssystem, utmärkt 1080p IPS-skärm, suverän byggkvalitet och chassi styrka, bra högtalare, en riklig port val; en acceptabel nivå av buller och respektabel, om inte enastående batteritid. Den milda listan nackdelar inkluderar en tjockare än väntat chassi på 1,6 ", £ 6,1 vikt och dyr alternativ (med början 1099 $, men vår optioned ut granskning enhet var $ 1949 utan en förlängd garanti).

Totalt är vi mer än glada att ge Alienware 14 våra Editors 'Choice för hela excellens.

Fördelar:

  • Utmärkt prestanda
  • Vacker 1080p IPS-skärm
  • Superb byggkvalitet och yttre design
  • Respect batteritid
  • Bra tangentbord och pekplatta

Nackdelar:

  • Lite tjock och tung
  • Dyrt som konfigurerats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar