tisdag 10 september 2013

Asus Zenbook UX51VZ-XB71 Review (Video)

Asus Zenbook UX51VZ-XB71 Review (Video)
av Michael Wall - 2013/09/10

Asus uppdaterar sin 15,6-tums Zenbook med införandet av den Zenbook UX51VZ-XB71. Den nya bärbara datorn markerar inte mycket av ett avsteg från förra årets UX51VZ-DH71, använder samma build design som den föregångare med några smärre tekniska uppgraderingar. Istället den stora förändringen kommer från enhetens uppgraderad 2880 x 1620 upplösning Retina-liknande display.

Dock erbjuder Apple MacBook Pro alternativ mycket mer än bara en iögonfallande display, med en Intel Core i7-processor, Nvidia dedikerad grafik och dubbla SSD Asus Zenbook ger stark utveckling i sin bärbara format. Med en av de högsta upplösning skärmar på marknaden och utmärkta prestanda för Zenbook kan vara företagets mest attraktiva high-end bärbara hittills, men det motiverar Zenbook s rejäl prispunkt? Läs hela testet för att ta reda.

Inte mycket har förändrats när det gäller design för Asus Zenbook UX51VZ. Enheten erbjuder samma fantastiska utseende och känsla som förra årets modell, men behåller samma nivå av användbarhet och hållbarhet i en ännu tunnare formfaktor. Erbjuder utmärkt högtalarkvalitet, ett bekvämt tangentbord och gott om anslutningsmöjligheter, levererar Asus Zenbook UX51VZ på nästan alla fronter. För mer information om enhetens utförande och design ska du se vår tidigare recension av Asus Zenbook UX51VZ-DH71 .

Display

Den 15,6-tums skärm erbjuder en imponerande 2880 x 1620 upplösning med en 297 nits ljusstyrka. Med en av de högsta upplösning visas på marknaden för Asus Zenbook ger en klarhet och skärpa sällan sett från de flesta bärbara datorer. Bilder är otroligt skarpa och detaljerade och text visar lättläst. Den högupplösta ger också en imponerande mängd fastigheter som drar nytta av maskinens förmåga att jonglera flera program. Det livliga displayen har också rik färgkontrast och detaljerad färgmättnad gör det mesta av den Zenbook hängivna GPU och bevisa perfekt för att titta på media eller spela spel. Asus Zenbook matchar inte bara Apples Retina-skärmen pixel-wise, den klarar också att ge en högkvalitativ bildupplevelse jämförbar med den hyllade display.

Medan den högupplösta faktiskt tillhandahåller en kristallklar bild, kan det också visa sig vara ett dubbeleggat svärd. Den stora upplösningen gör bilder som är normalt lätt att läsa verkar minimala. Normalt på den traditionella skrivbordet, men i Windows 8 kakel skärm erbjuder inte användarnas möjligheter att öka storleken på texten eller visningsplattor. Detta kan göra att läsa text-tunga titlar svårt. Det är en ganska liten fråga, men det är något användare bör överväga, särskilt de som är starkt beroende av Windows 8 kakel skärmen för att navigera.

Som väntat Zenbook erbjuder generösa betraktningsvinklar, med bilder som håller upp till 180 grader på den horisontella axeln utan märkbar distorsion. Displayen visar sig vara precis så flexibla när luta displayen framåt. Men display gjorde producera en svag glans tillsammans med märk reflektioner när den lutas bakåt, även om förlusten av bildkvalitet verkar vara mer ett tecken på displayen benägenhet att reflektera bilder i tung belysning än restriktiva betraktningsvinklar. Användarna bör förvänta sig en nedgång i bildkvalitet samtidigt i direkt eller utomhusbelysning, men under normala förhållanden Zenbook erbjuder en ren upplevelse att få bärbara datorer kan matcha.

Asus Zenbook recension Prestanda och Benchmarks

Vår Acer Zenbook UX51VZ-XB71 granskning enhet har följande konfiguration:

  • 15,6-tums skärm (2880 x 1620 upplösning, IPS-panel, bländskydd yta)
  • Windows 8 (64-bitars)
  • 2.2 GHz Intel Core i7-3632QM
  • NVidia GeForce GT650M (2 GB DDR5)
  • Intel HD Graphics 4000
  • 8GB DDR3
  • 500GB SSD (2x 256GB SSD i RAID 0)
  • Intel Centrino (R) Advanced-N 6235
  • Bluetooth 4.0
  • Mått: 15 "x 10" x 0.8 "
  • Vikt: 4,6 £.
  • Pris: $ 2435 (pris vid tiden recension skriven)
  • 1 års garanti

Såsom med den konstruktion, erbjuder Asus Zenbook en liknande konfiguration till sin föregångare. Den UX51VZ-XB71 står med en tredje generationens processor som är marginellt starkare än sin föregångare (2,2 GHz till 2,1 GHz), men förändringen är försumbar. Ju mer anmärkningsvärd skillnad kommer från ökningen av fysisk lagring som den nya modellen erbjuder 500 GB (2 x 250 GB) för SSD-lagring i motsats till 256 GB (2 x 128 GB) som finns i den tidigare modellen. Men dessa förändringar kommer vid en brant prishöjning. Den nuvarande Zenbook är noterat på nästan $ 1000 mer än sin 2012 motsvarighet, med XB71 kostar $ 2435 och DH71 noterat på $ 1500 (priser vid tidpunkten för översyn skriven) resp.

Med en 2,2 GHz tredje generationens Intel i7-processor med Zenbook kan köra standard ord och webbfunktioner med relativ lätthet. Den bärbara datorn visar också mer än kapabel att hantera krävande Office uppgift som komplicerade Microsoft Excel. Med 8 GB DDR3 Zenbook kan jonglera flera uppgifter utan att tappa i prestanda. Notebook Review kunde köra 10 webbläsarflikar samtidigt medan du tittar på olika 1080p-videoströmmar utan någon märkbar fördröjning.

Utrustad med ett NVIDIA GeForce GT650M dedikerad GPU Zenbook erbjuder också mycket bättre grafikprestanda än den traditionella bärbara förlitar sig på Intels integrerade grafik. Den 2 GB DDR5 visuella minne tillåter Zenbook redigera 1080p-video och spela upp ett brett utbud av spel på med lämpliga prestanda. Men med många nya spel bärbara datorer som erbjuder 4 GB DDR5 och uppåt kommer Zenbook kämpar för att spela nyare mer krävande titlar på högre inställningar. Dessutom bör användarna veta att den bärbara datorn inte är tillräckligt kraftfull för att köra de flesta spel på sitt modersmål 2880 x 1620 upplösning.

Den Zenbook erbjuder betydande intern lagring med sina dubbla 256GB SSD, som praktiskt taget fördubblar lagrings hittat på sin föregångare. Ännu viktigare är det SSD erbjuder starka resultat och snabba datahämtning tider. Asus Zenbook startat upp till Windows 8 i en snabb 9 sekunder, samtidigt som återvänder från viloläge nästan omedelbart.

Det bör noteras, att medan UX51VZ-XB71 inte erbjuder något bättre specifikationer än sin föregångare, fick enheten ta emot något lägre benchmark poäng. I detta fall de lägre poäng tyder inte på prestanda, både bärbara datorer skulle visa sig vara jämförbara i fråga om verkligt utfall. Avvikelsen i poängen kan vara ett resultat av den bärbara datorns högre upplösning eller en programvara som något stört poängen. Hursomhelst användare bör förvänta sig samma höga prestanda utgör båda modellerna.

Medan Zenbook erbjuder utmärkta prestanda det hade varit trevligt att se Asus väljer en fjärde generationens processor med tanke på den bärbara datorns avancerade prisläge.

wPrime processorjämförelser (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:

Batteritid

För att testa batteritiden använde vi vår nya PowerMark riktmärke i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. När testet är långt mer krävande, poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

I våra tester, Asus Zenbook UX51VZ körde i 3 timmar och 59 minuter med display som till 110 nits innan du stänger av. Köra bara blyg av fyra timmar i Zenbook skryta imponerande batteritid som är konkurrenskraftig med många mindre 14 "och 13,3"-enheter. Med våra tester är mycket mer ansträngande än normala förhållanden användare kan förvänta uppemot sju timmars batteritid på en enda laddning. Medan den bärbara datorn kommer att pågå betydligt längre under normala förhållanden, kommer Asus Zenbook batteri också bryter på en betydligt snabbare takt när dess dedikerade GPU beskattas. Den Zenbook bara sprang i 1 timme och 52 minuter i underhållningsläge.

 

Slutsats

Med sin eleganta och hållbara bygga, stark utveckling och högupplösta displayen Asus Zenbook ger det perfekta alternativet till användare som vill ha high-end skärm orienterad enhet på Microsofts plattform.

Men för den genomsnittlige användaren Asus Zenbook är troligen lite för dyrt för vad det innebär för tabellen. Medan 2880 x 1620 upplösning är absolut lyx, kommer de flesta användare tycker att standard 1920 x 1080 skärm i Asus Zenbook UX51VZ-DH71 att vara mer än passande och med jämförbar prestanda på nästan $ 1000 än 2013 års modell DH71 är betydligt vänligare på plånbok också.

Medan Asus Zenbook erbjuder utan tvekan den bästa substitut till Apple MacBook Pro hanterar Pro Retina display fortfarande att komma ut på toppen. Medan de två displayer är jämförbara och Zenbook erbjuder en ljusare skärm, MacBook Pro ger i slutändan en mer detaljerad bild med större färgkontrast. Dessutom, de flesta av Apples program är "Retina-medvetna" vilket innebär att de element förstoras medan det faktiska innehållet får visas på 1:1-förhållande. Windows-användare kan uppnå mycket av samma funktionalitet genom att mixtra med alternativen, men Windows 8 kakel Skärmen är inte optimerat för en stor upplösning som denna.

Asus Zenbook visar sig vara en bra lösning för användare som behöver en högupplöst skärm på Microsofts operativsystem, men för alla andra finns det sannolikt mer prisvärda bärbara alternativ som uppfyller dina behov.

Fördelar:

  • Solid Design
  • Beautiful Display
  • Starkt resultat
  • Lång batteritid

Nackdelar:

  • Dyra
  • Värme-Up Lätt
  • Ingen fjärde Generalmajor Processor
  • Ingen pekskärm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar