måndag 19 augusti 2013

ASUS Vivobook V500CA recension

ASUS Vivobook V500CA recension
av Michael Wall - 2013/08/19

Asus Vivobook V500CA-DB71T är den typiska mid-tier anteckningsbok. Den saknar en identitet men, och det är inte att säga att Vivobook är en dålig produkt, utan att den bärbara datorn kämpar för att stå ut i något särskilt område. För varje anmärkningsvärt inslag i Vivobook erbjuder, finns det ett motsvarande fel som snabbt följer.

Utrustad med en fjärde generationens i7-processor och 8 GB RAM-minne för Vivobook ger en hel del prestanda för sin mid-tier priset, även om bristen på SSD-lagring kan lämna vissa konsumenter vill ha. Med sin solida prestanda och hållbar design, är det Asus Vivobook inte utan förtjänster. Men med lite att ställa in Vivobook från konkurrenterna, gör sin väl avrundad pålitlig metod uppväger den bärbara datorns uppenbara fel? Läs hela testet för att ta reda.

Bygg och Design
Vid första anblicken ger Asus Vivobook V500CA en lockande estetik. Den svart borstad lock komplett med bräserad metallic "Asus" bokstäver kompletterar silver däck aluminium. Den nedre delen av chassit består av ett svart gummiliknande plast som passar locket och ger en greppvänlig yta. För aktiv lutar mot den främre änden av chassit ger en snygg ergonomisk design som är både visuellt tilltalande och funktionell. I perfekt skick den bärbara datorn är ganska lockande, speciellt för en budget mid-tier ultrabook, men att hålla apparaten i detta skick är inte så lätt. Tyvärr visar det borstad aluminium locket känsliga för fingeravtryck. Någon fast indrag kommer sannolikt att leda till en synlig fläck på lockets yta. Om inte användarna planerar att rengöring av underredet på en daglig basis, bör de förväntar sig några synliga fläckar.

Mäter in på 15. "X 10.2" x 0,8 "och väger in på £ 4,6. Förvaltar Asus Vivobook att ge en enastående förmåga att portabilitet. Vägning över fyra och en halv pounds, är det Vivobook verkligen inte en fjäder vikt och användare kommer definitivt att märka heft av enheten, men med sin bekväma kurvig design med Vivobook är bekväm att transportera.

Den plast och metallchassi bevisar resistent mot tryck som erbjuder minimalt flex, även vid extrema tryck applicerades. Montern visade sig också vara robust ge något till tryck, men ingen märkbar porlande inträffade på displayen.

Med en gedigen blandning av bärbarhet och hållbarhet i Vivobook är en solid val för dig som vill resa. Det är inte den lättaste bärbara datorn på marknaden, men den ergonomiska designen hjälper till att avlasta och det är robust nog för att hålla upp under färd.

 

Hamnar och funktioner
Asus Vivobook V500CA Ultrabook kommer lätt möta den genomsnittliga användarens behov med sitt breda utbud av portar. Den vänstra sidan är utrustad med en Kensington-säkerhetsuttag, två USB 2.0-portar, en combo hörlurar / mikrofon-uttag och en SD-kortläsare. Den högra sidan finns ett vägguttag, en Ethernet-anslutning, en VGA-kontakt, en HDMI-kontakt och en USB 3.0-port.

Vänster: Kensington security slot, två USB 2.0-portar, hörlurar / mikrofon combo jack och SD-kortläsare Höger: power jack, Ethernet-port, VGA-kontakt, HDMI-anslutning och USB 3.0-port

De två USB-portar på vänster sida är lite överbelastade, men avståndet bör endast visa sig problematisk när du använder en onormalt stor USB-kontakt (till exempel en skrymmande USB-lagringsenhet), som tur är finns det en tredje USB-porten på höger sida av enheten för att lindra den frågan. Annat än att alla de andra portarna är lätta att komma åt med mer än tillräckligt avstånd.

Bildskärm och högtalare
Den Vivobook rymmer en 15,6-tums LED-bakgrundsbelyst skärm med 1366 x 768 standardupplösning och multi-touch panel. Skärmens yta är något begränsad på grund av standardupplösning, men gör det glänsande skärm klarar av att erbjuda en attraktiv upplevelse. Den ljusa glansiga skärmen ger en tydlig bild som läser text exceptionellt bra och har imponerande kontrast. Displayen ger också skarpa touch-kontroller som resulterar i en snabb smidig respons för varje klick, svepa eller flerfingergest.

Med detta sagt, kan displayen visa sig vara petiga. Medan den flexibla bildskärmsgångjärnet tillåter användare att placera enheten på en mängd olika vinklar, själva skärmen har svårt att hålla upp. Den blank yta på skärmen gör att skärmen känslig för direkt ljus, vilket resulterar i bildförsämring och reflektion när skärmen är placerad bort från användarens siktlinje. Pushing förbi 90 grader, kan användare förvänta sig märkbar bländning för att ställa in på skärmen tillsammans med reflektioner av bakgrundsbilder. Skärmen visar lika känsligt på den vertikala axeln med bilder blir snabbt förvrängd när skärmen skjuts framåt eller bakåt.

Från en rak-på vinkel i normala ljusförhållanden displayen ger en klar färgglad bild, bara inte förvänta sig den bärbara datorn att hålla sig väl i utomhus eller direkt belysning.

Asus Vivobook är också utrustad med ett par av Sonic master högtalare som är placerade på höger och vänster sida av den nedre främre änden av chassit. De två högtalarna är mer bullrande än sin ringa storlek skulle tyda och kan tillhandahålla en blygsam storlek rum med ljud. Viktigare högtalarna ger stabil utveckling, där paret kunde exakt detalj orkester spår med minimal distorsion vid 100 procent kapacitet. För en mid-tier enhet högtalarna är verkligen ett snitt över tävlingen, men användare fortfarande ute efter optimal prestanda kommer att vilja vända sig till en extern enhet.

Asus Vivobook Tangentbord Tangentbord och pekplatta
Asus Vivobook erbjuder en Chiclet tangentbord komplett med numeriska tangentbordet. Medan det numeriska tangentbordet är ett välkommet tillskott, är nycklarna märkkondenseras för att passa på den bärbara datorns 15 "däck, vilket kan göra det svårt att använda dynan noggrant. Som tur den traditionella tangentbordet ger gott om avstånd och yta av nycklarna är mer än lämpligt. har endast rätt shit och piltangenter minskat i storlek och minskningen är liten nog att förändringen inte får hindra arbetsflöde.

De rundade knapparna är något bräserad ovanpå hjälpa till att lägga till lite friktion till den annars snygg plast finish. Nyckelreseavståndet är något begränsad, men det är tillräckligt betydande för att användarna kan vara säkra på att varje tangent har drabbats. Det samma kan sägas om klaviaturens lyhörd återkoppling, nycklarna lyckas knäppa på plats igen, men det finns en märkbar brist på kraft när nycklarna återvänder till positionen. Tangentbordet är användbar i att användarna ska kunna skriva med brådska och noggrannhet, men erfarenheten är inte precis bekvämt på grund av bristen på taktil respons.

Ligger nedanför och något till höger om mellanslagstangenten den bärbara datorn finns en generöst tilltagna pekplatta. Dynan i sig är i avsaknad av musknapparna och i stället betecknar den nedre delen av dynan för att fungera som vänster och höger musknapp. Denna del av dynan betecknas med en liten nedåtriktad vinkling i slutet av dynan och en liten linjegrafik som sitter i mitten bottendelen av dynan.

Asus Vivobook pekplatta Pekplattan som använder drivrutinerna från Asus reagerar omedelbart på ingång med liten eller ingen fördröjning. Ytan på plattan är smidig i handen och saknar friktion möjliggör en hel del känslighet och precision, vilket visar sig vara perfekt för detaljerade uppgifter som att belysa små delar av text. Dynan lyckas lika snabbt och så exakt som vanliga swipes och klick läsa flerfingergester. Den enda märkbara problem med kudden kommer från musknapp eller brist på sådan. Den nedre delen av dynan fungerar bra nog, men den lilla nedåtgående lutning och små grafiska knappast ge tillräckligt med taktil information för användare att noggrant mäta där musknappen delen av dynan är. Detta resulterar ofta i uteblivna klick och kan endast åtgärdas genom att titta bort från skärmen och ner på plattan själv.

Det är olyckligt att Asus valt detta pekplatta utformning, eftersom pekplattan på alla andra konton är ganska roligt att använda.

Prestanda

Vår Asus Vivobook V500CA-DB71T granskning enhet innehåller följande konfiguration:

  • Windows 8 (64-bitars)
  • 15.6 "LED-bakgrundsbelyst HD 1366 x 768 multi-touch panel
  • 2 GHz Intel Core i7-3537U-processor
  • Intel HD Graphics 4000
  • 8GB DDR3
  • 500GB (5400 RPM) kontrollera detta HTS545050A7E380
  • 802.11 b / g / n
  • Bluetooth 4.0
  • Mått: 15,1 "x 10,2" x 0,8 "
  • Vikt: 4,6 £.
  • 3-cells Li-ion polymer batteri
  • Pris som konfigurerad: $ 800

Utrustad med en fjärde generation 2 GHz Intel Core i7-processor, med integrerade Intel HD-grafik och 8 GB RAM Asus Vivobook erbjuder en gedigen mängd resultat vid den $ 800 mid-tier pris. Den bärbara datorn kan enkelt ta itu med vanliga webb-och ordbehandlingsfunktioner med relativ lätthet. Dessutom är den bärbara datorn kan ta på sig mer utmanande Office-program som komplicerade Excel-kalkylblad med samma prestanda. Med sina 8 GB RAM-användare kan vara säker på att den bärbara datorn är kapabel att jonglera flera program utan någon märkbar fördröjning eller nedgång i prestanda.

Förlitar sig på integrerad grafik Asus Vivobook är något begränsad med sin förmåga att hantera grafiskt intensiva funktioner. Den bärbara datorn kan hantera äldre spel och hantera låg kvalitet videoredigering, men utan en dedikerad GPU maskinen inte kommer att kunna redigera 1080p video eller spela nyare visuellt krävande speltitlar. Som en ultrabook dock avsaknaden av en dedikerad GPU är att vänta, speciellt den här prisklassen.

Asus Vivobook är utrustad med en 500 GB enda tallrik hårddisk. Genom att bara använda en enda tallrik enheten är en välsignelse för enhetens strömförbrukning, men hårddisken inte erbjuder märkbart långsammare datahämtning gånger än en SDD. Oavsett, klarar Asus Vivobook att skryta imponerande CV tider i genomsnitt mellan 3 och 4 sekunder och fasta starttider i genomsnitt runt men 15 sekunder. Emellertid bör det noteras att prestanda var inkonsekvent, som det tog den bärbara datorn mer än 40 sekunder för att starta upp vid flera tillfällen.

wPrime processorjämförelser (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke och mäter övergripande system prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är ett riktmärke som mäter den totala grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal DiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Asus Vivobook inrymmer en ventil som är placerad på baksidan kanten av chassit sitter mellan de två visnings gångjärn. Med ventilen som är vänd bort från användaren den lilla heta luften som produceras av Asus Vivobook är bekvämt tvingas bort från användaren. Men med enhetens enda tallrik HDD och makt konservativa Haswell processor, hanterar den bärbara datorn aldrig att få alla att heta till att börja med.

När det gäller att vara cool, lugn och relativt lätta att Vivobook fungerar som en idealisk bärbar dator.

Batteritid
För att testa batteritiden använde vi vår nya PowerMark riktmärke i balanserat läge. Provet består av en kombination av automatisk surfning, ordbehandling, spel och videouppspelning arbetsbelastning. Testet är mycket mer ansträngande än vårt tidigare test, som mäter maskinen under en litania av scenarier för att bättre simulera verkliga livet användning. När testet är långt mer krävande poängen är förståeligt lägre än vår tidigare riktmärket.

PowerMark "balanserad" batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre liv):

I våra tester, Asus Vivobook körde i 3 timmar och 35 minuter med skärmen inställd på 110 nits innan du stänger av. Köra drygt tre och en halv timme, erbjuder Asus fast batteritiden. Med våra tester ofta är betydligt mer ansträngande än verklig användning, kan användarna sannolikt räkna med Vivobook att pågå ungefär 5 timmar på en enda laddning. Dock bör användare som vill konsumera en hel del media förväntar sig en begränsad batteritid, eftersom enheten bara sprang i 1 timme och 45 minuter i vår underhållningsläge testet innan du stänger av.

Slutsats

Den största frågan för Asus Vivobook V500CA-DB71T kan vara att det är svårt att slå till konsumenten. Med ingen riktig fokus, inte Vivobook inte riktigt verkar rikta någon specifik demografisk.

Den Vivobook erbjuder en lockande estetik när i ursprungligt skick, men att ha enheten i den staten är nära omöjligt. Medan Asus enheten inte skryta solid prestanda, särskilt för sin mid-tier prisläge, är den bärbara datorn lätt utklassade av konkurrerande bärbara datorer som erbjuder en SSD. Den glänsande skärm kan ibland ge en ljus och färgglad bild, men den begränsade upplösning och ljuskänslighet snabbt dämpa sitt överklagande. Slutligen användbarheten av denna enhet är solid, men tangentbordet brist på taktil återkoppling och pekplattan brist på musknappar kan göra upplevelsen något obekväma.

För konsumenterna förefaller utsikterna för Asus Vivobook V500CA att vara en fråga om eftergifter. Den bärbara datorn har några anmärkningsvärda funktioner, bland annat en fjärde generationens Intel-processor tillsammans med en solid robust konstruktion, men dessa höjdpunkter är uppfyllda med uppenbara brister också.

Konsumenter som letar efter en enhet som kan göra lite av allt, och inte har något emot att släppa på några områden, skulle kunna njuta av Asus Vivobook V500CA. Men användare som vill uppnå en viss uppgift eller funktion kan säkert hitta andra mid-tier erbjudanden som bättre är anpassade till deras respektive behov.

Fördelar:

  • Prisvärd Pris
  • Hållbar design
  • Kvalitetshögtalare

Nackdelar:

  • Glossy reflekterande skärm
  • Ingen SSD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar