måndag 4 juni 2012

ASUS G75VW omdöme: The Best Mainstream Gaming Notebook Gets Better

ASUS G75VW omdöme: The Best Mainstream Gaming Notebook Gets Better
av Charles P. Jefferies - 2012/06/04

Detta facelifted ASUS G-serien gaming anteckningsboken har en ny bakgrundsbelyst tangentbord och den senaste tekniken, inklusive en Intel Core i7-3610QM processor och 2GB NVIDIA GTX 660 grafikkort. Är den nya G75VW ett värdefullt uppgradering för de spelare med åldrande Tgaming bärbara datorer? Fortsätt att läsa för att få veta mer.

Den grundläggande utformningen av ASUS G-serien bärbara datorer förblir densamma - den är utformad för att likna en stealth militärflygplan och drar bort det ganska bra. Detta facelifted modellen innehåller en mer aggressiv utseende bak kylning luftutblåsen, en ny borstad aluminium tangentbord intarsia och mjukare ytor gummi.

Förändringarna är välkomna, den bärbara datorn ser classier med tillägg av en annan färg (tidigare G-serien var helt svart). Jag gillar särskilt den grå plasten omger på varje sida av den bärbara datorn runt in / ut-portar. Den borstad aluminium tangentbord surround ser oändligt mycket bättre. Jag är glad att se att det inte finns någon blank plast någonstans på denna bärbara dator.

Utbyggnaden kvalitet Vicka inte fast men stark nog att klara påfrestningarna i spel och vardagsanvändning. Den G75VW består nästan helt av plast och ganska tjock plast på den. Locket ger gott skydd för själva displayen, jag kunde inte få ringar för att visa upp på skärmen genom att trycka in på baksidan. Handledsstödet är svårt att trycka in genom att trycka på den. Totalt finns det inga svaga punkter.

Hamnar och funktioner

Det G75VW har en hälsosam uppsättning in / ut-portar, inklusive totalt fyra SuperSpeed ​​USB 3.0-portar, den mest vi sett på en bärbar dator hittills. Det G75VW har gott om alternativ videoutgångar inklusive HDMI, VGA och mini-DisplayPort (jag tycker det är förbryllande ASUS inte bara använda en full-size DisplayPort).


Främre: Statuslampor

Tillbaka: Kylning luftutblåsen

Vänster: 2x USB 3,0, fack-load Blu-ray-enhet, 3-i-1-kortläsare, mikrofon och hörlursuttag

Höger: 2x USB 3,0, mini-DisplayPort, HDMI, Ethernet, VGA, nätuttaget


Skärm och högtalare

ASUS bytte redskap och gick med en anti-glare skärm (jämfört blank / reflekterande), som jag är tacksam. Det är lätt att rengöra och det finns inga fler irriterande reflexer. Skärmen har en full HD-upplösning ("1080p" eller 1920x1080 pixlar) - och jag förväntar inget mindre på en 17,3-tums skärm, särskilt med tanke den här bärbara datorn har en Blu-ray-enhet (Blu-ray innehåll är äkta 1080p). 1920 horisontella bildpunkter innebär att använda två fönster sida vid sida är genomförbart. Displayen är något mer färgglad än de på rang-och-fil datorer som säljs i butikerna, så det finns utrymme för förbättringar.


Kontrastnivåer är något bättre än genomsnittet, kommandotolken är svart men inte helt svart. Betraktningsvinklarna är märkbart bättre än genomsnittet, det handlar om en 40 graders vertikal betraktningsvinkel sortiment, vilket innebär att skärmen inte behöver lutas exakt rätt att få en bra bild. Jämför detta med 20 graders vinkel jag hitta på de flesta billiga konsumentprodukter bärbara datorer. Det är en bra skärm övergripande, jag skulle inte ändra mycket om det. Jag kan inte betona hur bra anti-glare yta är för användbarhet.

Ljudsystemet är den mest underwhelming aspekten av G75VW, det är dämpat och har lite bas trots införandet av en separat subwoofer. ASUS förmodligen borde ha försökt lite hårdare med ljudet med tanke på målgruppen för G75VW och det faktum att ingenjörerna gick till besväret att inkludera en subwoofer i konstruktionen.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet och touchpad är mycket bättre än ASUS tidigare G-serien gaming bärbara datorer såsom G73JH, som vi granskas här . Den tangentbord i full storlek är ett "Chiclet" stil modell med ett separat numeriskt tangentbord. Den har en vacker borstad metall omger och verkligen känns fast.

Den vita bakgrundsbelysning har tre ljusstyrkenivåer eller kan stängas helt. Tangentbordet har kommunikativa taktil återkoppling och är lätt att skriva på snabbt. Nycklar gör en nästan metallisk klickljud när man trycker, det är trevlig och inte alltför högt. Layouten är standard.

Den överdimensionerade pekplatta är centrerad under tangentbordet. Den har en praktisk bländskydd yta. Den mest anmärkningsvärda skillnaden jämfört med tidigare ASUS G-serien bärbara datorer är knapparna, de är nästan tyst och har gott djup för att ge feedback.
Totalt kunde jag inte vara lyckligare med kvaliteten på inmatningsenheter.

  Vår ASUS G75VW recension enheten har följande specifikationer:

  • 17,3-tums bländskydd 1080p (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-3610QM quad-core processor (2,3 GHz upp till 3.3GHz Turbo Boost, 6MB cache, 45W TDP)
  • NVIDIA GeForce GTX 660 w / 2GB GDDR5 dedikerat minne
  • 12GB DDR3-1600 (3x 4GB, 16GB Max - 4x 4GB)
  • 2x 750GB 7200RPM Seagate hårddiskar (ST9750420AS, icke-RAID-konfiguration)
  • 802.11n trådlöst (Atheros AR9485WB-EG)
  • Inbyggd Bluetooth v4.0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Internt utmatningsfack last 6X Blu-ray läsare / DVD-brännare
  • 2-års begränsad garanti w / 1-års skador skydd
  • 8-cells Li-ion batteri (74Wh, 5200mAh)
  • Vikt: 10 kg.
  • Mått: 16,4 x 12,6 x 0,7 ~ 2,1 inches
  • Pris: $ 1.739

Det är specifikationer som vi förväntar att se i en high-end gaming anteckningsboken. Vår G75VW har en jättestor 1.5TB totalt hårddiskutrymme. Den innehåller också en Blu-ray-enhet och 12 GB RAM. Mindre dyra konfigurationer - som fortfarande inkluderar Intel Core i7-3610QM quad-core processor och Nvidia GTX 660 grafikkort - finns med reducerad minne, hårddiskutrymme och en DVD-brännare i stället för Blu-ray-enhet. Totalt $ 1.739 är ett anständigt pris för denna konfiguration även om det inte hoppa ut som en fantastisk affär.

Prestanda och Benchmarks

Total prestanda - särskilt spelprestanda - är toppen anledning att köpa den här anteckningsboken. Den G75VW finns i många olika utföranden, vår är mer av en bas nivå modell med nybörjar (om än mer än kraftfull) Intel Core i7 quad-core processor och det mindre av de två grafikkorten som erbjuds i den här anteckningsboken, GTX 660 . Pricier modellerna kommer med en GTX 670 som är ca 15-25% snabbare men går varmare (som inte bör vara en fråga för G75VW tack vare dess utmärkta kylsystem men vi kan inte säga säkert eftersom vi inte har testat det ). GTX 660 kan spela alla moderna spel med full HD (1080p) upplösning med medelhög till hög visuella inställningar - så det är snabbt nog för nästan alla.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mesures övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter totalt grafik performance för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark11 mäter grafikprestanda i DirectX 11 spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Spelprestanda

Vi körde två av de senaste spelen på vår G75VW testenhet: Mass Effect 3 och Call of Duty: Modern Warfare 3. Vi använde maximal visuell kvalitet inställningar för benchmarking. Alla spel kördes vid den bärbara datorns ursprungliga skärmupplösningen (1920x1080).

Mass Effect 3:

Call of Duty: Modern Warfare 3:

30 bilder per sekund (fps) är den accepterade minimum för smidig gameplay, den G75VW och dess Nvidia GTX 660 inte har några problem att upprätthålla över detta antal hela tiden (märker minsta FPS). Det är en imponerande artist. De vill ha mer prestanda kan välja en något dyrare G75VW med GTX 670 grafikkort, vilket är ungefär 15-25% snabbare som vi konstaterade ovan (enligt Nvidia, ändå).

Värme och buller

Kylning är en sak ASUS har gjort bra på sina 17,3-tums G-serien bärbara datorer och G75VW är inget undantag. De kylsystem för processorn och grafikkort är skickligt separeras, den vänstra utblåsventilen är för processorn och rätt är för grafikkort. De använder helt separat kylflänsar. Luft trycks genom de bakre ventilationshålen i en något uppåtgående vinkel, effektivisering i stället för att bara trycka den på marken. På tomgång den bärbara datorn är tyst för alla avseenden och även under full belastning, det finns bara en lugn flod av luft på baksidan. Detta är en av mina favorit kylsystem - det bara fungerar så bra.

Batterilivslängd

Jag lyckades tre timmar, tre minuter batteritid under vår standard batteri nedgångna test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Det är inte en spektakulär tid men absolut inte något jag kommer att klaga. Den andra hårddisken lägger utan tvekan till avloppet på batteriets livslängd. Nvidia Optimus-tekniken bidrar till att förbättra den genom att stänga av dedikerat NVIDIA grafikkort och byta till den integrerade Intel-grafikkort (vilket är faktiskt en del av Core i7-processor) när ingen 3D processorkraft behövs. Detta hjälper också att hålla värmen och ljudnivån nere.

Batteriets livslängd kan förbättras ytterligare genom att minska skärmens ljusstyrka till minimum och installera en SSD i stället för en av hårddiskarna.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Jag har inga reservationer rekommendera ASUS G75VW till entusiasten spelare. Den utmärker sig i nästan varje område som har tidigare generationens ASUS G-serien gaming bärbara datorer. Jag gillar designen tweaks av denna upprepning inklusive mycket bättre tangentbord och pekplatta och anti-glare skärm beläggning.

Bygga kvalitet är bra, det blir en respektabel tre timmars batteritid och prestanda är enastående. Den spelar alla de senaste spelen, inklusive Mass Effect 3 och Call of Duty: Modern Warfare 3 vid maximala inställningar. Det G75VW har ett utmärkt kylsystem, fläktarna är nästan ohörbara och chassit är ljummet även under maximal belastning. Det enda som sticker ut som behöver förbättras är att högtalarna - men det är knappast en kon på en bärbar dator.

Spelare som vill ha en lite mer makt kan välja en G75VW med en något snabbare GTX 670 grafikkort.

Fördelar:

  • Utmärkt bländskydd 1080p-skärm
  • Superb tangentbord och pekplatta
  • Fast byggkvalitet

Nackdelar:

  • Subpar högtalare


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar