måndag 25 juni 2012

Lenovo ThinkPad T430 omdöme: The Best Got bara värre

Lenovo ThinkPad T430 omdöme: The Best Got bara värre
av Charles P. Jefferies - 2012/06/25

ThinkPad T-serien är Lenovos bröd och smör Business Notebook. Denna 14-tums T430 är en uppfräschad version av den populära T420. Läs vidare för att ta reda på vad vi gillar och ogillar om denna laptop.

ThinkPad T430 fortsätter Lenovos tradition släpptes helt företag konstruktioner värdera form över funktion. Exteriören är täckt med en stark kolfiberförstärkt plast som inte böjer. Den har en fin texturerad yta, medan baksidan av locket är något gummerad. Det finns inte en antydan till blank plast som finns, kom ihåg, gör T430 inte se bra ut på en display hylla på Best Buy.

Bygga kvalitet är utmärkt och bland de starkaste av alla bärbara som vi har testat. Chassit är praktiskt taget omöjligt att böja tack vare metallvalsen buren stöder insidan av chassit. Det är inte något du skulle hitta på en konsument-klass bärbar (eller de flesta billigare bärbara företagsdatorer, för den delen). Displayen gångjärn är av metall och styra skärmarna tendens att vingla snabbt.

Allt som allt Lenovo har den traditionella ThinkPad design och vi ser ingen anledning till varför de inte skulle fortsätta göra det.

Hamnar och funktioner

Ett sätt att berätta en sann bärbar business class från en post-nivå eller konsument modell av olika ingående portar. Denna ThinkPad T430 är en sann business class bärbara, det inkluderar de förväntade USB-portar men har också DisplayPort (om än en miniversion), en SmartCard-läsare (en $ 10 alternativ), ett ExpressCard/34-fack (bra för att lägga 3G-kort) och en par snabba USB 3.0-portar. Det är inte saknas mycket - eSATA, vars syfte har varit i stort sett skuggan av USB 3,0, och HDMI, som inte vanligtvis finns i näringslivet.


Framsida: Inga hamnar, bara bildskärmsspärren

Tillbaka: USB 2,0 "Always on", Gigabit Ethernet, batteri nätuttaget, kyla ventilationsgallret

Vänster: Kylning utblåsventilen, VGA, hörlurar / mikrofon combo jack, mini-DisplayPort med ljud, 2x USB 3,0

Höger: SmartCard-läsare (överst), DVD-brännare, ExpressCard/34-fack (överst), 4-i-1-kortläsare (nederst), trådlöst på / av-knapp, USB 2,0, Kensingtonlås

Skärm och högtalare

Vår granskning enhet har tyvärr basen 720p-skärm (1366x768 upplösning), om det enda man har att gå för det är det antireflexbeläggning. En antireflexbeläggning är att föredra att blanka ytor eftersom ljuskällor inte skapar irriterande reflexer. Denna skärm har dålig färgåtergivning - färgerna ser tråkig och fantasilös. Svärta är inte djup och se lite gråaktig. Men det största problemet, särskilt för företagskunder är den låga upplösningen, 1366x768 inte klippa det för multitasking mellan två fönster och för mycket rullning krävs i webbsidor, dokument - ganska mycket överallt. Den tillgängliga 1600x900 skärm är väl värt pengarna för den ökade upplösningen ensam (det har en tredjedel mer utrymme).


De två högtalare på vardera sidan av tangentbordet är typiska för en bärbar dator och har lite bortom förmågan att producera grundläggande ljud. Det finns ingen märkbar bas och de snedvrider lätt vid högre volymer. Observera att T430 har en enda hörlur / mikrofon combo jack, de är inte separat.

Tangentbord och pekplatta

Den T430 tangentbord är ett avsteg för Lenovo, de bytte till den allt populärare Chiclet stil med extra avstånd mellan tangenterna. Detta har den mest uppmuntrande taktil återkoppling av alla varianter jag har provat. Den har en något mer clicky ljud än de traditionella ThinkPad tangentbord och nyckeln resor är inte lika lång, fast återkoppling inte lider som ett resultat, vågar jag säga att det känns ännu mer solid. Lenovo erbjuder en bakgrundsbelyst tangentbord artighet av denna nya design, den första på en "riktig" ThinkPad. Det har fortfarande Think Light för die-hard fans, dock.

Så vad är det med den? Enkelt uttryckt, mer än några ThinkPad ägare kommer att säga Lenovo slarvat tangentbordslayout. Home, End, PgUp, PgDn, Infoga och Delete är överallt i stället för att grupperas i en organiserad trevlig grupp längst upp till höger. Också saknas är flerfärgade knappar som lila [Enter]. Detta stör mig på ett sätt, ThinkPad tangentbordet formel var precis vad många företagsanvändare ville och nu de ändrade det - vad var resonemanget? Det är inte meningsfullt att slutanvändaren. Jag är helt för förändring, men detta är ett steg bakåt.

Pekplattan är i stort sett oförändrad, men gropig yta är något mer uttalad. Det känns nästan för grov först men jag vant sig det efter några dagar. TrackPoint "suddgummi" huvud i mitten av tangentbordet är också oförändrad och är fortfarande den mest intuitiva versionen som erbjuds av alla märken. Knapparna för både styrplattan och TrackPoint är utmärkta med lugna, mjuka klick.

Vår Lenovo ThinkPad T430 recension enheten har följande specifikationer:

  • 14-tums bländskydd 720p display (1366x768 upplösning, 200 nits ljusstyrka)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i5-3320M dual-core processor (2,6 GHz upp till 3.3GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 8GB DDR3-1600 (2x 4GB, 16GB Max - 2x 8GB)
  • 500GB 7200RPM Hitachi hårddisk (7mm enda tallrik, HTS725050A7E630)
  • Intel Centrino Advanced-N 6205
  • Inbyggd Bluetooth v4.0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Internt utmatningsfack belastning DVD-brännare
  • 1-års garanti
  • 9-cells Li-Ion batteri (11.1V, 94Wh)
  • Vikt: 4,77 £.
  • Mått: 13,8 x 9,1 x 1,2 inches
  • Starta Pris: $ 849
  • Pris som konfigurerad: $ 1.324

Vår dyr översyn enhet har nästan $ 500 värde av optioner. Jämfört med basmodellen har vi en mer kraftfull Core i5-processor, dubbla RAM, en 500GB hårddisk istället för en 320GB, Bluetooth, en webbkamera och en 50% större batteri. Saker att T430 är tillgänglig med men frånvarande på vår testmodell har en ljusare, högre upplösning skärmen (1600x900), en dedikerad Nvidia grpahics kort och en bakgrundsbelyst tangentbord. Den 1600x900 skärm är det enda alternativet jag mycket missar, den 1366x768 versionen som vi kommer att se senare i denna översyn underwhelming.

Prestanda och Benchmarks

Vår granskning enhet kom väl utrustade med den senaste Intel Core i5 processor med dubbla kärnor, 8GB RAM och en någorlunda snabb 500GB 7200RPM hårddisk. Det är mer än kapabel att hantera en vanlig verksamhet uppgift. Det är intressant att notera den medföljande hårddisken är en 7mm enda tallrik modell som förbrukar något mindre ström.

Den T430 är tillgänglig med en dedikerad Nvidia grafikkort men den integrerade Intel-grafik i vår testenhet förbrukar mindre ström och producerar mindre värme som följd.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:


Värme och buller

Den liten fläkt på vänster sida av datorn tar hand om alstrad värme tyst och effektivt. Det stannar utanför majoriteten av tiden, jag bara såg det komma på när jag gjorde något mer resurskrävande som att titta en flash video. Det utvecklar inte en vinande. Fläkten är inte tyst i full hastighet men kan ignoreras eller avfärdas som bakgrundsljud.

Batterilivslängd

Den mycket kraftfull 94Wh, 9-cells batteri drivs vår testenhet till en jättestor 15 timmars batteritid under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund ). Detta är utöver vad vi förväntar oss av en bärbar dator, även en med denna stora av ett batteri. Den 9-cells batteri är ett värdefullt uppgradering. 15 timmar!

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats

ThinkPad T430 är generellt kungen av 14-tums bärbara företagsdatorer om jag har några reservationer. Dåliga nyheterna först: basen 1366x768 skärmen har för lite upplösning för att få kvalitet multitasking arbete om du arbetar med kalkylblad eller flera fönster. Den högre upplösningen 1600x900 uppgradering är ett måste. Andra är tangentbordet. Vad?! Ett klagomål om en ThinkPad-tangentbord? Lenovo "uppgraderas" till en chiclet-stil modell, det känns bra och som en ThinkPad ägare jag inte besviken men layouten är inte samma sak. De flerfärgade nycklar är också borta. Det är fortfarande en stor tangentbord men inte längre sant till sina rötter.

Annars T430 är nästan skottsäker. Chassi styrka är utmärkt, det bokstavligen saknar flex. Batteritiden med den utökade 9-cell är en otroligt 15 timmar. Den har gott om in / ut-portar, inklusive DisplayPort med ljud. Och slutligen är det ett rimligt värde börjar på $ 849, använda kuponger för att slå ner priset ytterligare.

Fördelar:

  • Stora tangentbord (se nackdelar)
  • 15 timmars batteritid med 9-cells
  • Utmärkt byggkvalitet
  • Ingång / utgång sort

Nackdelar:

  • Icke-standard tangentbordslayout
  • Dålig 1366x768 skärm


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar