tisdag 12 juni 2012

Apple MacBook Pro med Retina Display Recension (2012)

Apple MacBook Pro med Retina Display Recension (2012)
av JR Nelson - 2012/06/12

Nästa generations MacBook Pro med Retina Display - det är en gång av ett namn. Apples senaste bärbara är resultatet av ett antal trender från ett av branschens mest synliga aktörerna - från unibody aluminium till fastlödda-i komponenter, från solid-state-lagring till den mycket omtalade Retina Display.

Apple har helt klart en vision för var de vill ta bärbara datorer, och medan imponerande, det har sina nackdelar också. Låt oss hoppa in i saker genom att ta en titt på MacBook Pro mest omtalade inslag: sin förbluffande hög upplösning.

Apple startade trenden med extremt hög upplösning skärmar med iPhone 4, tillbaka i 2010. Den iPhone 4 display fördubblats varje dimension av pixlar över sin föregångare från 480x320 till 960x640. IPad 3 gjorde samma sak - den bäst säljande tablett hoppade från 1024x768 till 2048x1536.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display En Retina-aktiverade MacBook Pro följer samma bana. Tidigare har 15-tums MacBook Pro levereras med en standard upplösning på 1440x900. Denna nya MacBook Pro, då använder 2880x1800, vilket motsvarar en mer än 5 megapixel bild. När det gäller skärpa, siffror ut till nästan 221 pixlar per tum. Detta kan jämföras med 315ppi för iPhone och 264ppi för iPad.

Så varför är de fortfarande kallas Retina Jag menar, "näthinnan skärmar" är bara ett marknadsföringskoncept, men det finns verklig vetenskap bakom nomenklaturen.

Det har att göra med hur ögat fungerar och hur du använder din specifika enhet. Du håller en telefon närmare än en tablett, och du kommer förmodligen hålla en tablett närmare dig än du skulle din bärbara dator. Så trots att MacBook Pro använder en lägre pixeldensitet än sina mer mobila motsvarigheter, det fortfarande kommer till anspråk på Retina Display namn.

Om du är händig med matte kan du räkna ut att din HDTV är förmodligen ganska nära till Retina kvalitet när det gäller din förmåga att skilja mellan enskilda pixlar, nu.

Medan skärpan spelar en roll i hur bra skärmen ser - och nya MacBook Pro skärm ser bättre än någon annan bärbar dator som någonsin existerat, bar ingen - det gör panelen tekniken. Jag vill göra det klart - om bildkvalitet är avgörande för dig, oavsett orsak, är detta den enda laptop du bör distans överväga. Det är helt enkelt så bra. Apple använder IPS-skärmar i sin nästa generations MBP, precis som i iPhone och iPad. Det är ett välkommet steg upp från skärmarna som de har använt i det förflutna, som TN-paneler, drabbades de av färg snedvridning och dåliga betraktningsvinklar.

* Obs - se kommentarerna i slutet av artikeln för ett par anteckningar på färgåtergivning.

Dessa nya skärmar fixa allt detta.

Du kan hoppas att med så hög upplösning, har vi äntligen kommit in i tid av upplösning oberoende. Tyvärr är det inte riktigt så. Som ett resultat har Apple tvingats hacka ihop ett sätt att göra balansera skärpan i displayen och användbarhet UI. Märk väl, "hacka ihop" gör det låter värre än det är, eftersom dessa lösningar går, det är egentligen ganska elegant och ganska lite bättre än att bara ändra DPI-inställningar i Windows.

När du startar MacBook Pro för första gången och dyka in i upplösningsinställningar kommer du att konfronteras med en ny inställning rutan. Apple tvingar dig att välja mellan två alternativ: en balanseras som standard för Retina Display ("Bäst för Retina display"), medan de andra kan du välja mellan fem olika upplösningsinställningar ("Skalat").

Till skillnad från traditionella skärmar, det finns inte någon resolution nummer här. Åtminstone inte i början. Insidan av "Skalad alternativet får du välja mellan fem olika display inriktningar. Större text som Apple säger "Ser ut som 1024x640", en högre "Ser ut som 1280x800", den "Bäst för Retina" standard "Ser ut som 1440x900", kvart, som "ser ut som 1680x1050", och "mer utrymme" , som "ser ut som 1920x1200".

En varning dyker upp under alla icke-default upplösning som "Använda en skalad upplösning kan minska prestandan." Detta beror på att Apple inte bara skala någon resolution under 2880x1800 upp till upplösning av panelen - de gör en liten skala trolldom.

För 1680x1050 och 1920x1200 lägen, gör OS X faktiskt displayen på 3360x2100 och 3840x2400, respektive. De gör detta för att supersample den ultra-hög (9.21MP!) Upplösning och maximera tydligheten i den icke-upplösning. Rensa det är också, det är nog det tydligaste skärmen vi sett för en LCD visning främmande bildspråk.

Program som är "Retina-medvetna", men få anställa ytterligare knep! Om du mucking om i program som Aperture, iMovie, Final Cut Pro X, eller de flesta andra program Apple (Adobe har lovat Photoshop uppdateringar, men de har ännu inte släppts), får de element i användargränssnittet fördubblats, men media - bilder, filmer, etc. - få visas på en 1:1 basis. Om du redigerar exempelvis en 3000:2000 bild i Aperture, skulle du få se hela bilden visas på skärmen, medan användargränssnittet förblir tydligt synlig. Det är en snygg sorts hybrid upplösning som gör listiga utvecklare verkligen dra nytta av superpixel täta skärmar.

Programvara som inte Retina-medvetna, men inte klara så bra. Allt som inte blir på skärmen genom någon form av OS API ser suddig. Det innebär att alla surfande, såvida du inte använder den medföljande webbläsaren Safari, inte kommer att se så het. En hel del äldre program, såvida uppdateras kommer att se liknande.

Jämför detta under tiden med hur saker och ting hanteras i Microsofts Windows operativsystem. När du installerar Windows via Apples Boot Camp mjukvara och sedan installera Boot Camp-drivrutinerna gör Apple ett par ändringar för dig. DPI ändras, till exempel att göra typsnitt och vissa gränssnittselement ser större än normalt - det är en ganska otymplig resultat.

Du har en mycket större frihet att ställa in hur du vill att saker och ting visas, men även möjligheten att driva skärmen dess ursprungliga, 2880x1800, ögon-brännande max. Allvarligt. Eye-brännande. Det är typ av intressant, i en akademisk mening, att köra OS i den resolutionen, men det är ganska obekvämt. Windows inte som standard tillåter dig att välja en pixel-styckade upplösning på 1440x900 heller vilket är förbryllande. Om du inte verkligen behöver bo i Windows bör du undvika nog det, till skillnad från tidigare Intel-baserade Mac-datorer, OS X helt enkelt ser bättre.

Den verkliga undantag är Metro. Start Screen och applikationer Metro look gorgeous vid full 2880x1800 skärm, med saker utförda vid människa läsbara storlekar. Allt ser bara ganska. Ändå är Metro inte ytterst användbar på skrivbordet helt ännu, men det är en historia för en annan dag.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display


Betraktningsvinklar Solid - du kan lägga bildskärmen platt mot ett bord och inte uppleva färgskiftning och distorsion du hittar på andra skärmar. Bakgrundsbelysning var liknande lovvärt, med noll märkbara ljus blöder - allt är egentligen ganska förvånande enhetlig.

Enligt våra mätningar var den genomsnittliga statiska kontrastförhållandet ungefär 945:1, vilket är ganska bra för en mobil skärm. Delar av skärmen varierade från 827:1 till 1048:1, men på det hela är skillnaderna helt osynlig för blotta ögat.

En av de specifikationer tas upp av en massa tech bloggar och tidningar efter WWDC tillkännagivandet var det faktum att den nya MacBook Pro med Retina (förkortat som rMBP för korthetens) presenterade en "mindre glansig" skärm. Det är sant - skärmen är mindre glänsande. Det beror på att Apple äntligen lyckats göra sig av med det löjliga extra panel av glas framför skärmen.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display

Jag har aldrig varit ett fan av att trycka skärmar i den riktningen, eftersom det tillför en frustrerande mängd extra glans, glans och reflektion, för att inte tala tjocklek och vikt. I detta avseende är rMBP mycket lik MacBook Airs. Den nya panelen har glas bunden direkt till skärmen. Det är fortfarande blankt, men det är faktiskt användbar i vinklar, till skillnad från vissa MacBook-datorer under den senaste tiden (bländning monster).

Jag vet att det verkar överbord, men jag kan verkligen inte talar tillräckligt mycket om skärmen på den här datorn. Detta är den åtgärd genom vilken framtida skärmar kommer att bedömas.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Resten av rMBP design är fortfarande imponerande, om dämpad. Det ser mest ut som sin föregångare, med undantag för det faktum att det är ungefär en fjärdedel av en tum tunnare. Kommer in på 0,71 inches, är den nya MacBook Pro bara 3/100 av en tum tjockare än MacBook Air linjen - naturligtvis inte att rMBP inte följa samma kilformade designen, den går rakt i alla riktningar, bortsett från vissa avsmalnande vid kanten.

Det hela blir till en imponerande tunn profil. Det finns definitivt tunnare bärbara datorer på marknaden, men ingen som kan matcha samma funktioner. Likaså väger den nya rMBP 4.46 pounds - inte det lättaste vi sett en 15-tums bärbar dator, men ändå imponerande. Användare som används för att en gammal MBP kommer att uppskatta viktminskning, medan de hoppar fartyg från en MacBook Air kan finna det lite otymplig i jämförelse.

Som helhet är byggkvalitet imponerande, maskinen känns som ett fast block av aluminium. Det finns liten eller ingen ge någonstans på datorn, och gångjärnen är stela utan att vara irriterande. Kul notera: tack vare de tekniska uppgraderingar till skärmen, det var inte ett enkelt sätt för Apple att flamma sin logotyp hela botten av ramen, och så fastnade på undersidan av maskinen. Den rena minimalism av designen är imponerande, som följd.

MacBook Pro med Retina Display har en full två Thunderbolt-portar. Detta underutnyttjade hög hastighet sammankoppling är ute efter att komma till sin rätt under det kommande året, som vi har sett ett antal företag prepping kompatibla produkter för övergång (låt oss hoppas att de faktiskt gör det till marknaden).

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display

Dessa kan tjäna som mini-DisplayPort-portar också, utan att någon speciell adapter, med undantag för att omvandla mini-DP till DP. De är placerade på vänster sida av datorn. En HDMI-porten på höger, den första på en Apple bärbar, innebär att du kan koppla in tre externa bildskärmar. Den inbyggda skärmen gör det fyra. Jag har en USB 3,0 - HDMI-adapter sitter här, men har inte provat det ännu, fem skärmar skulle vara konstigt imponerande. MagSafe-adaptern har krympt ner för att passa in i den mindre chassi, Apple ersatt "L"-kontakt till föregående "T" stil en.

Medan "T" stil adapter hade problem med nötning, det ser ut som Apple upp att genom beklädnad kontakten i samma aluminium som resten av den bärbara datorn.

På tal om USB har Apple äntligen hoppa från USB 2,0 till USB 3,0. Det har tagit dem en oförlåtligt lång tid att göra övergången, som försenades till Intel lagt till stöd inbyggt i sina Ivy Bridge chipset. Det finns en USB-port på vardera sidan. Ett hörlursuttag till vänster och SD-kortplatsen på höger spetsa till hamnen val.

Det finns ingen optisk enhet på denna bärbara dator. Det är en del av det sätt som Apple räddade både tjocklek och vikt, och med tanke på trender, osannolikt att missas av de flesta människor. OS X fortfarande stöder möjligheten att använda den optiska enheten på en annan dator i nätverket, dock så mellan denna och billiga USB-enheter, bör du vara bra att gå om du verkligen behöver läsa skivor.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Bild med tillstånd från iFixit

Expansionen Frågan är förmodligen Apples mest kontroversiella beslut. Det vill säga, kan den nya MacBook Pro med Retina Display inte uppgraderas. Period. RAM löds ned, CPU löds ned. GPU är ombord. SSD har en egen form och port (även åtminstone inte löds ner också). Även batteriet som förlorade lätt swappability med tillkomsten av unibody MacBook konstruktion, limmas direkt på chassit.

OWC och andra företag kommer förmodligen komma med en kompatibel tredjeparts SSD, precis som de gjorde med luften. Det gör lite för att ändra den statiska karaktär resten av maskinen - du skulle bättre bestämma på framsidan hur mycket minne du kommer att behöva.

Lyckligtvis är 8GB RAM standard leveransalternativ - som det borde vara, till det priset - och för de flesta människor, det är kommer att vara mer än tillräckligt. Trots vad många entusiaster tror de flesta människor bryr aldrig uppgradera minnet på sina bärbara datorer, och RAM, förbi de första veckorna av ägande, sällan ut och ut misslyckas.

Vad är mest beklagligt om denna nya design är batteriet. Eftersom Apple lim batteriet direkt på kroppen av maskinen, få batteriet ersatt innebär att hela övre delen av maskinen kommer att behöva bytas ut. Som ger extra kostnad, som blir passerade direkt på konsumenterna - i det här fallet, kommer det att vara en $ 199 avgift, eller $ 70 mer än de andra bärbara. Även om tunga användning bör se tre eller fler år av batteriet innan märkbar försämring sätter in, det är en irriterande princip.

Ovanför skärmen sitter en 720p-kapabel webbkamera, tillsammans med en inbyggd mikrofon array och ljussensor. Jag hittade den automatiska skärmen ljusstyrka är alldeles aggressiv, med ljusstyrka förändras om jag så mycket som vinkade för länge framför sensorn, lyckligtvis, kan du stänga av den med ett par klick.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display

Kvaliteten på både webbkamera och mikrofoner är respektabla, men blek i jämförelse med de nya högtalarna. Apple tillbringade en hel del tid åt att tala om den nykonstruerade högtalare i nya MacBook Pro, och av goda skäl: de låter bra. Musik, filmer, Internet-innehåll, spel - de lät alla utestående. De saknar lite i basen avdelning som är ingen nyhet för de flesta bärbara ägare.

Vad är mest överraskande om högtalarna är deras förmåga att projicera utan distorsion. De kan få oväntat högt, men vad de sänder förblir kristallklar. Det är en trevlig förändring.

Den rMBP returnerar Apples klassledande multitouch glas styrplatta i förgrunden. Sitter front och center, gör den stora enheten med en pekplatta en vind. Detta är den enda styrplattan jag kan använda och inte ständigt känna beklagar att det inte är en mus. En del av detta beror på kvaliteten på styrplattan själv, men det mesta har att göra med den täta integrationen med OS X. I Windows är styrplattan inte alls så trevligt att använda.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display

Den här gången är tangentbordet inte lika trevligt. Det känns väldigt lik tangentbordet från MacBook Air lineupen. Bakgrundsbelysningen är trevligt och även, med varierande inställningar, inklusive en automatisk en. Liksom MBA, är dock reseavståndet bara lite mindre än idealisk, de äldre MacBook Pro flyttade lite mer. Viktigast är dock att tangentbordet fortfarande har noll flex.

En annan liten punkt är flytten av strömbrytaren. Eftersom rMBP fartyg utan en optisk enhet, precis som air, drog Apple utmatningsknappen ut på tangentbordet och ersättas med strömbrytaren, precis som miner.

Vår Apple MacBook Pro med Retina Display översyn enheten har följande specifikationer:

  • Skärm: 15,4-tums glänsande 2880x1800 skärm
  • Operativsystem: Mac OS X 10.7.4 "Lion"
  • Processor: Intel Core i7-3615QM quad-core processor (2,3 GHz upp till 3.3GHz Turbo Boost, 6MB cache, 45W TDP)
  • Grafik: Integrerad Intel HD 4000 + NVIDIA GeForce GT 650 växlingsbar grafik
  • Minne: 8GB DDR3L SDRAM (lödda till moderkortet)
  • Lagring: 256GB Solid State flash-lagring, egen formfaktor
  • Nätverk: Gigabit Ethernet (via Thunderbolt - Ethernet dongle, säljs separat)
  • Trådlösa nätverk: 802.11a/b/g/n, Bluetooth v4.0
  • Webcam: Inbyggd HD-webbkamera + mikrofoner
  • Garanti: 1-års begränsad garanti
  • Batteri: 95WHr Litium-polymer, icke-flyttbara, limmad till fall
  • Vikt: 4,46 £
  • Mått: 14,13 x 9,73 x 0,71 inches
  • Utropspris: $ 2.199
  • Pris som konfigurerad: $ 2.199


Den nya rMBP har Intels senaste Ivy Bridge quad-core processorer, ett NVIDIA GeForce GT 650M-processor, 8 GB DDR3L SDRAM och en 256GB SSD. Som ett resultat, är resultatet verkligen inte någon slöfock - jämföra det äldre MacBook, hanterar denna nya MacBook Pro till bäst även high-end 17-tums MacBook Pro som såldes fram till ett par dagar innan detta en lanserats.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Detta visar på imponerande 11023 poäng som denna baslinje rMBP mål i Geekbench en gemensam OS X benchmarking program. PCMark 7 poäng 5223, och 3DMark 11 levererade 2427 i Performance preset. wPrime klar 8,197 sekunder.

Ett område där Apple väsentligt förbättrad prestanda jämfört med tidigare MacBook-modeller var i valet av Solid State Drive. Den här gången, gjorde SSD blixtsnabb sekventiella läshastighet på 455,8 MB / s och skrivhastigheter på 407,5 MB / sek. Disk I / O ser inte ut som det kommer att vara mycket av ett problem i detta parti.

3DMark 11 mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

Trots allt detta är det nya MacBook Pro upplever växtvärk tack vare innertak funktion - det Retina Display. Jag nämnde tidigare att supersampling Apple åtar för att leverera skarpa, icke-standardiserade upplösningar. Det är viktigt att komma ihåg att GPU som används inuti nya MBP knappt stöder den aktuella upplösningen - dessa hyperresolutions anställda som en del av Apples supersampling satsning har ingen skalning hårdvara ( AnandTech har en enorm bit om det). Mellan detta och Apples egna rutiner skalning, finns det vissa fall där den nya MacBook Pro kan oss ner - snabb skärm uppdaterar med komplext innehåll, som att surfa rika webbsidor kan drabbas.

PCMark 7 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

I själva verket kan tidigare MacBook generationer och även kör MacBook i Windows, ger en jämnare webbupplevelse än Safari gör i OS X. Men tenderar den överlägsna återgivning av text och bilder i Safari för att kompensera för det, i mina ögon. Enligt uppgift har frågan till stor del korrigerats i OS X Mountain Lion, utkommer att släppas någon gång nästa månad. Delar av Safari har skrivits för att bättre dra nytta av grafikhårdvara i att göra till displayen. Vi ska se till att ta en titt tillbaka på denna fråga då.

CrystalDiskMark Lagring Benchmark (högre nummer innebär snabbare lagring tillgång):

Den nya MacBook Pro gör excel på några tunga uppgifter vi kastade på den. Under den senaste veckan har jag tagit det på affärsresa, redigerad HD-video, lastade upp en miljon RAW-bilder samtidigt - du får idén. Den bärbara datorn hanterar allt med eftertryck, knappt snurra upp fläktarna (mer om det senare).

Gaming var en överraskande viktig del av Apples diskussion om nya rMBP - det är en eftergift som inte bara proffs som spelet köper dessa bärbara datorer, men vanliga människor gör, också.

Till skillnad från vanliga stationära aktiviteter, är spel mycket svårare på systemets maskinvara. GPU har att göra alla typer av geometrier, och uppdatera alla pixlar på skärmen flera gånger per sekund. Som ett resultat blir allt detta svårbegripliga högupplöst nedsampling ut genom fönstret när du börjar spela full skärmad spel. Spel i stället fungerar precis som de gör på någon annan dator - några kommer att stödja upplösning, och de som inte gör det kommer att ha en lägre upplösning skalas upp till resten av skärmen.

Hittills hitta ett spel som faktiskt kan upptäcka och köra på MacBook Pro upplösning är svårt. Blizzard, med Diablo III, var en lansering partner med Apple och den titeln redan stöder det. Resultaten blandade: det ser bra ut, eller åtminstone lika bra som Diablo III kan se, men du kommer inte att få en konstant 30 + FPS när man kör med detaljer upp på 2880x1800. Knocking upplösningen ner en pinne eller två ger en silkeslen upplevelse, dock, och på drygt 15 inches, är förlusten i kvalitet nästan omärklig.

World of Warcraft kan också köras på den ursprungliga Retina upplösning och det här spelet, åtminstone inte ens betona systemet. Du kan förmodligen räkna 60 FPS även när man kör på inhemska res. Resultaten Inte alltför illa , enligt WoW fans.

Apple hävdar att man kan förvänta sig ungefär sju timmars batteritid i nya maskinen i genomsnittlig användning. Vad är genomsnittlig användning enligt Apple som är svårt att säga, men för det mesta har företaget varit exceptionellt rimligt när det gäller att förutsäga batteritid för sina olika mobila enheter.

I ljus användning med bakgrundsbelysning vid 50% (det kan vara ganska ljust, så i många fall kommer du inte ens behöver använda så mycket), kan du förvänta dig att överskrida Apples 7-timmars gångtid. Vi gjorde 7 timmar, 39 minuter för användning i våra batteri tester - som är relativt lätta och det är värt att notera, deltar inte den diskreta grafikprocessorn.

Alla program som gör orsakar batteritiden att sjunka i jämförelse - och det är en anledning till att köra systemet i Windows kommer att äta upp din tid borta från ett eluttag. Det verkar inte vara något som helst stöd för GPU-växling i att OS, vilket innebär att GT 650M är igång hela tiden. I bästa fall räkna med att klippa av minst två timmars batteritid, förmodligen mer.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Eftersom den nya bärbara datorn är så mycket tunnare än den tidigare modellen hade kylsystemet kan helt omgjorda för att kompensera för samma-ish termik i en mindre fall. Nya ventiler har skivats i de nedre sidorna av den bärbara datorn - det kompletterar de traditionella MacBook ventilerna runt plasten gångjärnsskyddet.

Vid ombyggnad MacBook Pro, inte ens fläkten lämnas orörd. Apple säger att de sköt bladen på fläkten runt så att deras avstånd var asymmetriska. Den oregelbundna avstånd mellan bladen infördes för att dela fläktljud upp i flera olika frekvenser, i motsats till stapla dem alla tillsammans.

Den nya fläkten design är tyst. I ett tyst rum, kommer du att kunna göra några ljud, men i de flesta fall är den bärbara datorn omärkligt tyst. När du ramp upp arbetsbördan, fansen reagerar. Under tung belastning, de är definitivt hörbar. Det är inte förrän du går tillbaka till att använda en annan dator som du inser hur mycket annorlunda det fläktljud är. MacBook Pro är inte några magiskt tyst bärbar dator, (åtminstone under stora belastningar), men det gör en god approximation därav.

Traditionellt har Apples bärbara datorer kör på den varma sidan. Det är verkligen något av en underdrift - de kan få positivt toasty, och i detta avseende är rMBP inte mycket annorlunda. Jag laddade upp alla fyra fysiska processorkärnor och låta systemet köra i fem minuter rakt innan temperaturerna.

Under alla omständigheter förblev styrplattan kallt på bara 77 Fahrenheit. Tangentbordet värmer upp saker, med temperaturer som sträcker sig från 86F i det nedre vänstra hörnet, till 107F i det övre området i mitten. Det värsta gärningsmannen, föga förvånande, var metallband mellan tangentbordet där varmluft kan strömma ut ventilerna. Här såg vi temperaturen stiga upp till 118F, vilket är ganska obekvämt.

Jag förstår att det här omdömet kan verka alltför översvallande - men det är svårt att förneka att MacBook Pro med Retina Display ger en överlägsen upplevelse för den specifika uppsättning användare som behöver vad den här maskinen ger.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Skärmen är inget annat än banbrytande. Som de gjorde med tabletter och ultrabärbara datorer har Apple gjort mycket hög upplösning visar arbete, och det gör mig glad - eftersom det innebär att vi kommer att få se mer och liknande display från billigare konkurrenter som ASUS och Acer, och slutligen HP och Dell.

Med tanke på tekniken packade inuti är rMBP otroligt tunn. Det är ganska lätt, även vid 4.46 pounds. Batteritiden är imponerande, inom ramarna för denna teknik kuvert och storlekarna, annars har det varit andra maskiner som uppfyller och överträffar den.

För att hjälpa ta steget in i nästa stora Computing trend gjorde Apple ett antal design eftergifter som inte sitta bra med många användare. Lödning RAM till datorn i ett sådant professionellt maskin, verkar ... fel på något sätt. Flash-lagring är verkligen trevligt, men 256GB räcker inte för många människor, eftersom uppgraderingar måste köpas från Apple vid tiden för beställning, mer än ett fåtal personer kommer att fastna mellan att inte ha tillräckligt med utrymme och inte kunna råd med mer. Likaså finns det inga FireWire-eller Gigabit Ethernet-portar på maskinen, och i stället kommer du bli tvungen att köpa en adapter på en annan 30 dollar eller så. Spelningen-E-adapter har väl över, men det svider, behöva punga ut ännu mer pengar för att återskapa tidigare funktionalitet.

Den optiska enheten är en annan sådan offer för denna process, men denna förlust bör inte vara en överraskning för någon som följer tekniktrender. De flesta Ultrabooks, inklusive MacBook Air, erbjuder inte optiska enheter, och de har träffat med rimlig framgång hittills.

Det finns en outtalad regel bland datoranvändare att medan Apple gör generellt hög kvalitet, bör du alltid undvika den första generationen, eftersom det är då alla problem kommer att dyka upp. Näthinnan MacBook Pro har sin andel - det finns rapporter om problem bildkvarhållning (vår granskning enhet inte uppvisar detta alls), och vi diskuterade prestandaproblem tidigare.

Fortfarande.

Ingen dator är perfekt, och denna bärbara dator är tillräckligt enastående att förbise några av sina växtvärk. Ska du köpa en? Vår officiella rekommendationen är ja, absolut, men vänta tills datorerna frakt med OS X Mountain Lion. Det finns frågor som rör försörjningstrygghet för tillfället, så om du väntar tills augusti, kommer du antagligen bara vals i och plocka upp.

Dessutom skulle jag säga nästan att köpa de extra två åren av AppleCare är nästan ett krav för denna maskin - och det lägger på ytterligare $ 349 till det begärda priset. Det är dyrt, men tala med en Apple-anställd som nämnde hur mycket högre delar och arbetskostnader kommer att vara med den här maskinen, ja, du förstår.

Om du gillar tanken på MBP men vill ha något mindre, kolla in 11 - och 13-tums MacBook Air. Du kommer att förlora på det otroliga skärm, men den 11-tums Air är så liten och lätt att det är ganska mycket aldrig ett dåligt val. Du kan också kolla ASUS Zen Prime, som driver 1080p paneler i 11,6-och 13,3-tums bärbara datorer.

MacBook Pro med Retina Display är lite av det förflutna och en bit av framtiden, insvept i en välsmakande, toasty närvarande. Lysande skärm möter raffinerad design. Vad mer behöver du?

Fördelar

  • Skärm, skärm, skärmen!
  • Tunn
  • Starkt resultat
  • Utmärkta högtalare

Nackdelar

  • Mycket dyrt för prestandanivå
  • Ökade kostnader för reparation och batteribyte
  • Få ansökningar redo för Retina vid denna tid
  • Prestandaproblem med viss surfning


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar