onsdag 30 maj 2012

Lenovo ThinkPad X230 recension: Road Warrior Perfection

Lenovo ThinkPad X230 recension: Road Warrior Perfection
Jerry Jackson - 5/30/2012

Lenovos senaste och bästa ultraportabla Business Notebook, den 12,5-tums ThinkPad X230 lovar att hitta den perfekta balansen mellan seriös prestanda och mobilitet. Med de senaste Intel Ivy Bridge-processorer och mer än 8 timmars batteritid är detta det bästa arbetet laptop på marknaden? Ta en närmare titt för att ta reda på.


Översikt

Lenovo förmodligen förväg aviserade fler bärbara datorer på Consumer Electronics Show i januari än någon annan tillverkare, men den senaste uppdateringen till X-serien ThinkPad bärbara företagsdatorer stiger över tävlingen. Den helt nya ThinkPad X230 ser ut att bli den ultimata 12-tums företag laptop, men i en tid när affärsmarknaden håller på att översvämmas av aluminiumklädda MacBook dubbelgångaren finns det utrymme för ett traditionellt företag ultraportabel? ThinkPad har länge betraktats som en del av de bästa affärs bärbara datorer tack vare en pålitlig kombination av banbrytande prestanda, solid byggkvalitet, utmärkt tangentbord, precisionsspårpunkter (som röd prick i mitten av tangentbordet) och fantastiska garantisupport. Den tidigare generationen ThinkPad X220 var allmänt betraktas som den bästa 12-tums Business Notebook på marknaden.

Den stora frågan: Är det nya ThinkPad X230 ännu bättre än den populära X220?

Bygg och Design

Vid första anblicken, har ThinkPad X230 endast några mindre förändringar från X220. Placeringen av flera hamnar har blandas runt, men du har fortfarande samma beprövade boxy design i kombination med slitstarka magnesiumlegering och plast konstruktion täckt i matt svart gummerad färg. Lenovo fortsätter att ge i huvudsak ett fullstort tangentbord på en 12-tums ultraportabel bärbar dator, men det större tangentbord kommer på bekostnad av utrymmet för handlovsstödet. Trots att skriva är väldigt bekväm på X230, inte handlederna inte ha rikligt utrymme med fingrarna i den traditionella skrivposition.

Den X230 fortsätter Lenovos trend av "business robust" bärbara datorer även med sina Lilleputtlandet proportioner. Denna ThinkPad är Milspec testade (fysisk chock, termisk chock, höjd, damm, vibrationer, fukt, värme och kyla) för bevisad hållbarhet. Nedre raden: du kan kasta X230 i bilen eller låta flygvärdinna sylt det i en overhead fack utan att oroa något kommer att bryta. Liksom de flesta ThinkPad kommer X230 tar stryk och fortsätta arbeta.

Medan majoriteten av Lenovos företagskunder beställer sina anteckningsblock förkonfigurerade precis som de vill ha dem är det viktigt att nämna att X230 är fortfarande väldigt lätt för IT-personal för att uppgradera och service i området. Hårddisken är lätt att byta genom att ta bort den enda skruv på sidoplåten. När det gäller RAM är berörda, det finns två kortplatser som finns under huvudbrickan på undersidan av den bärbara datorn. Vår granskning enhet kom med en 4 GB minnesmodul installerad, så det skulle vara ganska lätt att uppgradera till 8 GB minne eller släppa in två 8GB moduler för totalt 16 GB RAM-minne.

Hamnar och funktioner
Förra året sa vi "ThinkPad X220 har vad som bara kan beskrivas som den mest robusta portlayout som vi har sett på någon ström-gneration 12-tums bärbar dator." Tja, Lenovo ingenjörer hittat ett sätt att packa ännu mer in i X230 i år. Du får två "Superspeed" USB 3.0-portar för snabb dataöverföring och en "alltid på" USB 2.0-port (för laddning av USB-enheter när datorn är avstängd). Den X230 kommer också med en traditionell VGA-port för de äldre affärs-och skolprojektorer, en Mini Displayport-anslutning, Gigabit Ethernet och en SDHC-kortläsare. Åh, och Lenovo med lyckats klämma in en full storlek 54 mm Expresscard-kortplats för tillbehör och expansionsport. Om det inte är tillräckligt med portar, det finns en station anslutning dockning på undersidan av den bärbara datorn, så att du kan stänga av denna 12-tums laptop till en stationär dator.


Front: Högtalar grillar

Tillbaka: batteri, AC-jack och värme avgaser

Vänster: Värme avgaser, USB 3.0, VGA, Mini Displayport, USB 3.0, Expresscard-kortplats och trådlöst på / av-knapp

Höger: SD / SDHC-kortplats, "alltid på" USB 2.0-port, Ethernet, headset och säkerhetslås



Skärm och högtalare
Den 12,5-tums skärm på vår enhet i ThinkPad X230 är en valfri IPS-panel med LED-bakgrundsbelysning. Skärmen har samma 1366 x 768 upplösning som standard skärm, men IPS panelen ger högre ljusstyrka, mer kontrast och bredare betraktningsvinklar. Våra labbtestresultat visar den här skärmen har en 780:1 kontrastförhållande och en topp ljusstyrka på 300 nit. Horisontella och vertikala betraktningsvinklarna är helt enkelt fantastiskt, vi knappt märkt någon färg distorsion även ut för extrema betraktningsvinklar.

Speaker kvalitet är genomsnittet som maxvolymen är högt nog för att fylla ett stort mötesrum med relativt klart ljud. Den ljudprestanda är bra nog för en grundläggande videokonferens eller webbsändning och Lenovo gör det bästa av en mindre än idealisk situation med Dolby Home Theater-programvara för att digitalt förbättra ljudet från både inbyggda högtalare och hörlurar är anslutna till hörlursuttaget . Som med de flesta moderna ultraportabla bärbara datorer, är högtalarna finns på undersidan framkant X230. Detta betyder att ljudet riktas nedåt och bort från dig i stället för upp mot öronen. Om du använder X230 som en "laptop", då ljudet är ofta dämpas mot kläderna eller benen.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på ThinkPad X230 är Lenovos nya "Precision Keyboard" med LED-bakgrundsbelysning. Även om det säkert kommer att finnas några diehard fans av den traditionella Lenovo tangentbord, använder X230 en Chiclet stil nyckel designen inte olikt det som vi har sett på de flesta konsumenter bärbara datorer under det senaste decenniet. De viktigaste nyckellängder är fortfarande 100% av det normala, men vet att det finns ytterligare utrymme mellan varje tangent för att undvika stavfel. Den skrivytan har bra stöd med knappt någon flex under hård press. Den taktila känslan från varje tangent är bra med mjuka klick avger mycket lite buller när den är helt nedtryckt. Du kan skriva i timmar åt gången utan större obehag.

Den tidigare nämnda LED-bakgrundsbelysning har fyra inställningar, av, låga, höga, och höga med tillägg av den traditionella "Thinklight" ligger bredvid webbkameran som kastar ljus ner på tangentbordet. Detta ger ThinkPad-användare "det bästa av två världar" om de inte är säker på om den nya bakgrundsbelyst tangentbord.

Den klassiska röda Trackpoint och knapplösa pekplatta är Synaptics modeller som ger en utmärkt känslighet och lyhördhet när du flyttar markören i olika applikationer. Den knapplösa pekplatta ger samma yta som X220 (45 procent större yta än den gamla X201).

Som med alla nya Synaptics clickpads vi har testat, bristen på separata dedikerade vänster och höger knapparna nedanför pekplattan presenterar bara ett problem med standardinställningarna eftersom det är väldigt svårt att utlösa ett högerklick. Du kanske måste trycka på det nedre högra hörnet av pekplattan flera gånger för att registrera ett högerklick. Tack och lov, kan du ändra inställningarna för pekplattan använder den medföljande UltraNav programvaran. Alternativt kan du bara använda Trackpoint och de dedikerade vänster och höger musknapp ovanför pekplattan.

Prestanda

Vår granskning enhet av Lenovo ThinkPad X230 har följande specifikationer:

  • Intel Core i5-3320M processor med dubbla kärnor med vPro (2,6 GHz, 3MB cache, 3.3GHz Turbo frekvens)
  • Windows 7 Professional (64-bitars)
  • 12,5-tums Premium HD (1366 x 768) LED-bakgrundsbelyst display (IPS)
  • Intel Integrated HD Graphics 4000
  • 4GB DDR3 (1333MHz)
  • 320GB Hitachi Travelstar hårddisk (Z7K500)
  • Intel Centrino Wireless-N 2200
  • Intel 82579LM Gigabit Ethernet
  • 720p HD-webbkamera med ansiktsspårning
  • Fingeravtrycksläsare
  • 6-cellsbatteri (63Wh) och valfri slice batteri (65Wh)
  • Mått: 12 (L) x 8,13 (B) x 0,75 till 1,36 (H) inches med 6-cellsbatteri
  • Vikt: 3,5 pounds med 6-cellsbatteri (2.98 pounds

En del av löpsedlarna med lanseringen av ThinkPad X230 är användningen av de senaste Intel "Ivy Bridge"-processorer. Vår granskning enhet kom utrustade med Intel Core i5-3320M processor med dubbla kärnor. Denna processor har en standard klockfrekvens på 2,6 GHz och snabbt steg upp till 3.3GHz turbo frekvens när den bärbara datorn är att utföra en svår uppgift eller kör ett komplext program.

De nya Intel HD 4000 integrerad grafik i Ivy Bridge-plattformen är en märkbar steg upp från den tidigare generationen av Intel integrerad grafik och kan spela DirectX 11-spel ... antar att det finns stöd för drivrutiner för de spel du vill spela. Den X230 levererade några imponerande benchmark siffror i 3DMark06, men verkliga speltester var en kombination av hit och miss eftersom många nya spel ändå inte kommer att köras på Intel-grafik. Bara för att spela djävulens advokat vi inkluderat riktmärken från Eurocom Monster (Clevo W110ERF) eftersom det ultraportabel bärbar dator packar den senaste generationens NVIDIA diskret grafik inuti en bärbar dator skal ungefär samma storlek som X230.

Prestanda och Benchmarks

Visst, även om X230 inte kan slå en anpassad gaming ultraportabel när du spelar Batman: Arkham City, de flesta företag inte bryr sig om ThinkPad X230: s förmåga att spela spel ... de bara vill ha anständiga grafikprestanda för Photoshop redigering och videokonferenser. De är saker som X230 kan hantera utan att bryta ett svett.

Den 320 GB Hitachi Travel Z7K500 hårddisk i vår recension provet är någorlunda snabbt och är tillräckligt snabb för vanliga arbetsuppgifter. Men med tanke på den snabba resultat av den senaste Ultrabooks med SSD-enheter, behöver Lenovo nog att överväga att erbjuda den extra SSD-enhet som standard (minst 128GB kapacitet).

Den enda anledningen till att X230 inte slakta ultrabooks som Dell XPS 13 och HP Folio 13 i riktmärkena PCMark är det faktum att dessa ultrabooks använder snabbare SSD-lagring i stället för en långsam hårddisk. Översättning: Köp X230 med en SSD eller byta ut hårddisken med en SSD själv om du vill ha top-of-the-line prestanda.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 åtgärder systemets prestanda i Windows 7 (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark11 mäter övergripande grafikprestanda i DirectX 11-spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Lenovo lovade en "svalare och tystare termisk konstruktion" tack vare de dubbla avgasventilerna och de var inte skojar. Bullernivåerna från fläkten var i stort sett ohörbar under normal daglig användning med X230. Till och med hög fläkthastighet är viskande tyst - så mycket så att vi var tvungna att sätta den bärbara datorn till våra öron för att säkerställa att fläkten fungerar. Hitachi hårddisk var faktiskt starkare än fläkten när hårddisken var aktivt läsa och skriva filer. Vi var imponerade av de relativt låga yttertemperaturer väger den imponerande prestanda och tyst fläkt. Alla temperaturer som visas nedan är angivna i grader Fahrenheit:

Batteritid
ThinkPad X230 med Intel Core i5-3320M processor levererade 8 timmar och 41 minuters batteritid med 6-cellsbatteri. Vår standard batteritid testet sätter skärmen till 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och kontinuerligt uppdatera en hemsida på en 60-sekunders intervall, och Windows 7 inställd till "balanserad" effektprofil. Med tillvalet nio-cellsbatteri och slice batteri som ansluts till botten av den bärbara datorn, hävdar Lenovo upp till 24 timmars batteritid. Take away här är att ThinkPad X230 är kungen av berget när det gäller batteritid.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats

Affärsmän som ständigt reser eller som bara har ett litet kontor bör allvarligt överväga att köpa ThinkPad X230. Inte bara den här 12-tums notebook packa mer makt än de flesta 13-tums och större ultrabooks, ger X230 också större trygghet tack vare den robusta byggkvalitet och uppriktigt sagt AWESOME batteritid.

De senaste Intel Ivy Bridge-processorer säkert hjälpa med prestanda både när det gäller rå beräkningskraft och bättre grafikprestanda. Våra endast mindre klagomål om prestanda är att en premium ultraportabel som detta verkligen måste ha en solid state-enhet som standardutrustning. Vi förstår att erbjuda en hårddisk gör att Lenovo erbjuda X230 till ett lägre utgångspris, men den långsamma hårddisken var den enda mörk fläck på en annars felfri prestanda.

När det gäller design av X230 har en fantastisk tangentbord (kanske det bästa Chiclet-liknande tangentbord som vi någonsin har sett), men det egendomliga pekplattan gör för en frustrerande användarupplevelse om du lär dig att använda Trackpoint.

När allt är sagt och gjort ThinkPad X230 är den bästa ultraportabel Business Notebook finns på marknaden. Det är inte helt perfekt (se våra kommentarer om hårddisken och pekplatta) men du kommer inte hitta en bättre kombination av bärbarhet, prestanda, hållbarhet, portval och batteritid till varje pris punkt.

Fördelar:

  • Batteritiden är oöverträffad
  • IPS-skärm är fantastisk
  • Bra hållbarhet, portar och prestanda

Nackdelar:

  • Pekplatta frustrates ofta
  • Ska komma med SSD-standarden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar