måndag 4 juni 2012

ASUS G75VW omdöme: The Best Mainstream Gaming Notebook blir bättre

ASUS G75VW omdöme: The Best Mainstream Gaming Notebook blir bättre
Charles P. Jefferies - 6/4/2012

Denna facelifted ASUS G-serien gaming anteckningsboken har en ny bakgrundsbelyst tangentbord och den senaste tekniken med en Intel Core i7-3610QM processor och 2 GB Nvidia GTX 660M grafikkort. Är den nya G75VW en givande uppgradering för de spelare med åldrande Tgaming bärbara datorer? Fortsätt att läsa för att få veta mer.

Den grundläggande utformningen av ASUS G-serien bärbara datorer förblir densamma - den är utformad för att likna en stealth militära flygplan och drar av det ganska bra. Denna facelifted modell inkluderar en mer aggressiv utseende bak kylning luftutsläpp, en ny borstad aluminium tangentbord inlägg och mjukare gummiytor.

Förändringarna är välkomna, den bärbara datorn ser classier med tillägg av en annan färg (tidigare G-serien var helt svart). Jag gillar speciellt den grå plast omger på varje sida av den bärbara datorn runt ingångs / utgångsportarna. Den borstad aluminium tangentbord surround ser oändligt mycket bättre. Jag är glad att se att det inte finns någon blank plast som helst på denna bärbara dator.

Den byggkvalitet är inte rock solid men stark nog att klara påfrestningarna i spel och vardagsanvändning. Den G75VW är tillverkad nästan helt i plast och ganska tjock plast på det. Locket ger gott skydd för själva skärmpanelen, jag kunde inte få ringar på vattnet för att visa upp på skärmen genom att trycka på på baksidan. Handledsstödet är svårt att trycka in genom att trycka på den. Totalt finns det inga svaga punkter.

Hamnar och funktioner

Den G75VW har en hälsosam samling av input / output-portar, inklusive totalt fyra Superspeed USB 3.0-portar, det mesta vi sett på en bärbar dator hittills. Den G75VW har gott om videoutgång alternativ inklusive HDMI, VGA och mini-Displayport (jag tycker det förbryllande ASUS inte bara använda en fullstor Displayport).


Front: Statuslampor

Tillbaka: Kylning luftutsläppen

Vänster: 2x USB 3.0, fack-load Blu-ray-enhet, 3-i-1-kortläsare, mikrofon och hörlursuttag

Höger: 2x USB 3.0, mini-Displayport, HDMI, Ethernet, VGA, AC vägguttag


Skärm och högtalare

ASUS bytte redskap och gick med en anti-glare skärm (kontra blank / reflekterande), för vilket jag är tacksam. Det är lätt att rengöra och det finns inga mer irriterande reflexer. Displayen har en full HD-upplösning ("1080p" eller 1920x1080 pixlar) - och jag förväntar mig inget mindre på en 17,3-tums skärm, särskilt med tanke på den här bärbara datorn har en Blu-ray-enhet (Blu-ray innehåll är äkta 1080p). 1920 horisontella bildpunkter innebär att använda två fönster sida vid sida är genomförbart. Displayen är något mer färgglad än de på rang-och-fil bärbara datorer som säljs i butiker, så det finns utrymme för förbättringar.


Kontrastnivåer är något bättre än genomsnittet, kommandotolken är svart men inte helt svart. Betraktningsvinklarna är märkbart bättre än genomsnittet, det handlar om en 40 graders vertikal visningsvinkel, vilket innebär att displayen inte behöver lutas exakt rätt för att få en bra bild. Jämför detta med 20 graders vinkel jag tycker om mest billiga konsument bärbara datorer. Det är en bra skärm övergripande, jag skulle inte ändra mycket om det. Jag kan inte betona hur trevligt det antireflex yta är för användbarhet.

Ljudsystemet är den mest underwhelming aspekten av G75VW, det är dämpat och har liten bas, trots införandet av en separat subwoofer. ASUS förmodligen borde ha försökt lite hårdare med ljudet med tanke på målgruppen för G75VW och det faktum att ingenjörerna gick till besvär för att bland annat en subwoofer i konstruktionen.

Tangentbord och pekplatta

Tangentbordet och styrplattan är mycket förbättrats under ASUS senaste G-serien gaming bärbara datorer som den G73JH, som vi omdömet här . Den fullstort tangentbord är en "Chiclet" stil modell med ett separat numeriskt tangentbord. Den har en vacker borstad metall surround och verkligen känns gedigen.

Den vita bakgrundsbelysning har tre ljusstyrkenivåer eller kan stängas av helt och hållet. Tangentbordet har kommunikativ taktil återkoppling och är lätt att skriva på snabbt. Keys gör en nästan metalliskt klickande ljud när den trycks in, det är trevligt och inte alltför högt. Layouten är standard.

Den överdimensionerade pekplatta är centrerad nedanför tangentbordet. Den har en praktisk anti-glare ytan. Den mest anmärkningsvärda skillnaden jämfört med tidigare ASUS G-serien bärbara datorer är knapparna, de är nästan tyst och har gott om djup för att ge feedback.
Totalt kunde jag inte vara lyckligare med kvaliteten på inmatningsenheter.

  Vår ASUS G75VW översyn enheten har följande specifikationer:

  • 17,3-tums antireflex 1080p (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-3610QM quad-core-processor (2,3 GHz, upp till 3.3GHz Turbo Boost, 6MB cache, 45W TDP)
  • Nvidia GeForce GTX 660M w / 2GB GDDR5 dedikerat minne
  • 12 GB DDR3-1600 (3x 4GB, 16GB Max - 4x 4GB)
  • 2x 750GB 7200RPM Seagate-hårddiskar (ST9750420AS, icke-RAID-konfiguration)
  • 802.11n trådlös (Atheros AR9485WB-godkännande)
  • Inbyggd Bluetooth v4.0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Inre fack-load 6X Blu-ray läsare / DVD-brännare
  • 2 års garanti w / 1 års skydd vid oavsiktlig skada
  • 8-cells Li-Ion batteri (74Wh, 5200mAh)
  • Vikt: 10 kg.
  • Mått: 16.4 x 12.6 x 0.7 ~ 2.1 inches
  • Pris: 1739 $

Dessa specifikationer som vi förväntar dig att se i en high-end gaming anteckningsboken. Vår G75VW har en jättestor 1.5TB av totala hårddiskutrymme. Den innehåller också en Blu-ray-enhet och 12 GB RAM. Lesser prissatta konfigurationer - som fortfarande inkluderar Intel Core i7-3610QM quad-core processor och Nvidia GTX 660M grafikkort - finns med reducerad minne, hårddiskutrymme, och en DVD-brännare i stället för Blu-ray-enhet. Totalt $ 1739 är ett bra pris för den här konfigurationen även om det inte hoppa ut som en fantastisk affär.

Prestanda och Benchmarks

Övergripande resultat - speciellt spelprestanda - är det viktigaste skälet för att köpa denna bärbara dator. Den G75VW finns i många olika utföranden, vår är mer av en modell basnivå med nybörjar (om än mer än kraftfull) Intel Core i7 quad-core-processor och den mindre av de två grafikkort som erbjuds i den här anteckningsboken, GTX 660M . Dyrare modeller levereras med ett GTX 670M som är ca 15-25% snabbare men går varmare (det borde inte vara en fråga för de G75VW tack vare dess utmärkta kylsystem, men vi kan inte säga säkert eftersom vi inte har testat det ). Den GTX 660M kan spela alla moderna spel med full HD (1080p) upplösning med medelhöga till höga visuella inställningar - så det är snabb nog för nästan alla.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mesures övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark Vantage mäter övergripande grafik performance för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark11 mäter grafikprestanda i DirectX 11-spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Gaming Performance

Vi körde två av de senaste spelen på vår G75VW testenhet: Mass Effect 3 och Call of Duty: Modern Warfare 3. Vi använde maximala inställningar visuell kvalitet för benchmarking. Alla spel kördes på den bärbara datorns native upplösning (1920x1080).

Mass Effect 3:

Call of Duty: Modern Warfare 3:

30 bilder per sekund (FPS) är den accepterade minimum för smidig gameplay, den G75VW och Nvidia GTX 660M hade inte några problem att behålla över detta nummer hela tiden (märker minsta FPS). Det är en imponerande artist. De som vill ha mer prestanda kan välja en något dyrare G75VW med ett GTX 670 grafikkort, vilket är ca 15-25% snabbare som vi konstaterade ovan (enligt Nvidia, i alla fall).

Värme och buller

Kylning är en sak ASUS har gjort bra på sin 17,3-tums G-serien bärbara datorer och G75VW är inget undantag. Kylsystem för processorn och grafikkort är skickligt separerade, det vänstra utblåsventilen är för processorn och den högra är för grafikkort. De använder helt separata kylflänsar. Luft trycks genom de bakre ventilerna i en något uppåtgående vinkel, förbättrad effektivitet i stället för att bara trycka den på marken. Vid tomgång den bärbara datorn är tyst i alla avseenden och även under full belastning, det är bara en tyst ström av luft ut på baksidan. Detta är en av mina favorit kylsystem - det bara fungerar så bra.

Batteritid

Jag lyckades tre timmar, tre minuters batteritid under vår standardbatteri nedgångna test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Det är inte en spektakulär tid men absolut inte något som jag kommer att klaga. Den andra hårddisk utan tvekan bidrar till den strömförbrukningen livslängd. Nvidia Optimus-teknik hjälper till att förbättra det genom att stänga av den dedikerade Nvidia grafikkort och byta till den integrerade Intel-grafikkortet (som faktiskt är en del av Core i7-processor) när ingen 3D-processorkraft behövs. Detta bidrar också till att hålla värmen och ljudnivån nere.

Batteritiden kan förbättras ytterligare genom att minska skärmens ljusstyrka till minimum och installera en SSD i stället för en av hårddiskarna.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Jag har inga reservationer rekommenderar ASUS G75VW till entusiasten spelare. Den utmärker sig i nästan varje område som har tidigare generationens bärbara ASUS G-serien gaming. Jag gillar designen tweaks av denna iteration inklusive den mycket bättre tangentbord och pekplatta och anti-glare skärmbeläggning.

Bygga kvalitet är bra, det blir en respektabel tre timmars batteritid och prestanda är enastående. Den spelar alla de senaste spelen, inklusive Mass Effect 3 och Call of Duty: Modern Warfare 3 vid maximala inställningar. Den G75VW har ett utmärkt kylsystem, fansen är nästan ohörbart och chassit är ljummet även under maximal belastning. Det enda som sticker ut som behöver förbättras är högtalarna - men det är knappast en kon på en bärbar dator.

Spelare som vill ha lite mer kraft kan välja en G75VW med en något snabbare GTX 670 grafikkort.

Fördelar:

  • Utmärkt bländskydd 1080p skärm
  • Superb tangentbord och pekplatta
  • Solid byggkvalitet

Nackdelar:

  • Subpar högtalare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar