tisdag 12 juni 2012

Apple MacBook Pro med Retina Display Review (2012)

Apple MacBook Pro med Retina Display Review (2012)
av JR Nelson - 6/12/2012

Nästa generations MacBook Pro med Retina Display - det är en munsbit för ett namn. Apples senaste bärbara dator är resultatet av ett antal trender från en av branschens mest synliga aktörer - från unibody aluminiumkonstruktion för lödda-in komponenter, från solid-state lagring till den omtalade Retina Display.

Apple har helt klart en vision om var de vill ta bärbara datorer, och samtidigt imponerande, det har sina nackdelar också. Låt oss hoppa in i saker och ting genom att ta en titt på MacBook Pro mest omtalade inslag: sin förbluffande hög upplösning.

Apple startade trenden med extremt hög upplösning skärmar med iPhone 4, tillbaka i 2010. Den iPhone 4 display fördubblats varje dimension av bildpunkter än sin föregångare från 480x320 till 960x640. IPad 3 gjorde samma sak - den mest sålda tablett hoppade från 1024x768 till 2048x1536.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display En Retina-aktiverade MacBook Pro följer samma bana. Tidigare, den 15-tums MacBook Pro levereras med en standardupplösning på 1440x900. Den nya MacBook Pro, då använder 2880x1800, vilket är lika med en mer än 5 megapixel image. När det gäller skärpa, siffror det ut till nästan 221 bildpunkter per tum. Detta kan jämföras med 315ppi för iPhone, och 264ppi för iPad.

Så varför är de fortfarande kallas Retina Jag menar, "retina-skärmar" är bara ett marknadsföringskoncept, men det finns verkliga vetenskapen bakom nomenklaturen.

Det har att göra med hur ögat fungerar och hur du använder din specifika enhet. Du håller en telefon närmare än en tablett, och du kommer förmodligen att hålla en tablett närmare dig än du skulle din bärbara dator. Så trots att MacBook Pro använder en lägre pixeldensitet än dess mer mobila motsvarigheter, ändå blir det att göra anspråk på den Retina Display namnet.

Om du är händig med matte, kan du räkna ut att din HDTV är förmodligen ganska nära Retina kvalitet, när det gäller din förmåga att skilja mellan enskilda pixlar, nu.

Även skärpan spelar en roll för hur bra skärmen ser ut - och den nya MacBook Pro skärm ser bättre ut än någon annan bärbar dator som någonsin existerat, bar inget - så gör panelteknik. Jag vill göra det klart - om bildkvalitet är av största vikt för dig, oavsett anledning, är detta den enda bärbara datorn bör du fjärr överväga. Det är helt enkelt så bra. Apple använder IPS-skärmar i deras nästa generations MBP, precis som i iPhone och iPad. Det är ett välkommet steg upp från skärmarna som de har använt tidigare, som TN-paneler, drabbades de av snedvridningar färg och dåliga betraktningsvinklar.

* Obs - se kommentarerna i slutet av artikeln för ett par anteckningar på färgåtergivning.

Dessa nya skärmar fixa allt detta.

Du kanske hoppas att med så hög upplösning, har vi äntligen gått in i en tid präglad av upplösning självständighet. Tyvärr, det är inte riktigt fallet. Som ett resultat har Apple tvingats hacka ihop ett sätt att balansera skärpan på displayen och användbarheten av UI. Märk väl, "hacka ihop" får det att låta värre än det är, eftersom dessa lösningar går, är det egentligen ganska elegant, och ganska lite bättre än att bara ändra DPI-inställningar i Windows.

När du startar MacBook Pro upp för första gången och dyka in inställningar för upplösning, kommer du att konfronteras med en ny inställningar panelen. Apple tvingar dig att välja mellan två alternativ: en är balanserad som standard för Retina Display ("Bäst för Retina display"), medan de övriga kan du välja mellan fem olika upplösningsinställningar ("Scaled").

Till skillnad från traditionella skärmar, det finns inte någon upplösning siffror här. Åtminstone inte till en början. Inne i "Scaled" alternativet, får du välja mellan fem olika skärmorienteringar. Större text, som Apple säger "Ser ut som 1024x640", en högre, "Ser ut som 1280x800", den "Bäst för Retina" standard "Ser ut som 1440x900", en fjärde, som "Ser ut som 1680x1050", och "mer utrymme" , som "ser ut som 1920x1200".

En varning dyker upp under alla icke-standardupplösning som "Använda en anpassad upplösning kan minska prestanda." Detta beror på att Apple inte är helt enkelt inte skala någon upplösning under 2880x1800 upp till den ursprungliga upplösningen av panelen - de gör lite skalning trolldom.

För 1680x1050 och 1920x1200 lägen, OS X faktiskt gör skärm på 3360x2100 och 3840x2400, respektive. De gör detta för att supersample ultrahög (9.21MP!) Upplösning och maximera klarheten i den icke-nativa upplösning. Klart det är, också, det är nog det tydligaste skärmen vi sett för en LCD visning främmande bildspråk.

Program som "Retina-medvetna", dock får anställa ännu fler knep! Om du slänga omkring i program som Aperture, iMovie, Final Cut Pro X, eller de flesta andra Apple-program (Adobe har lovat Photoshop uppdateringar, men de har ännu inte släppts), de element blir fördubblats, men medierna - foton, videor, etc. - får visas på en 1:1 basis. Om du redigerar exempelvis en 3000:2000 bild i Aperture, du skulle få se hela bilden som visas på skärmen, medan användargränssnittet förblir tydligt synlig. Det är ett snyggt sorts hybrid upplösning som låter listig utvecklare tar verkligen nytta av superpixel täta skärmar.

Programvara som inte är Retina-medvetna, dock inte klara sig så bra. Allt som inte återges på skärmen genom någon form av OS API ser suddig. Det innebär att varje surfning, om du inte använder den medföljande webbläsaren Safari, kommer inte att se så het. En hel del gamla program, om inte uppdateras, kommer att se ut på samma sätt.

Jämför detta, under tiden, med hur saker och ting hanteras i Microsofts Windows operativsystem. När du installerar Windows via Apples Boot Camp-programvara, installera Boot Camp-drivrutinerna, gör Apple några modifieringar för dig. Den DPI ändras, till exempel att göra typsnitt och vissa gränssnittselement ser större än normalt - det är en ganska otymplig resultat.

Du har mycket större frihet att ställa in hur du vill att saker och ting visade dock bland annat förmågan att driva skärmen till dess ursprungliga, 2880x1800, eye-brännande max. Allvarligt. Eye-brännande. Det är typ av intressant, i en akademisk mening, för att köra operativsystemet på den upplösningen, men det är ganska obekvämt. Windows inte som standard kan du välja en pixel-inkvarteras upplösning på 1440x900, heller, vilket är förbryllande. Om du inte verkligen behöver bo i Windows, bör du nog undvika det, till skillnad från tidigare Intel-baserade Mac-datorer, OS X ser helt enkelt bättre.

Den verkliga undantaget är Metro. Startskärm och Metro applikationer ser underbara på hela 2880x1800 skärm, med saker och ting utförda på mänskligt läsbara storlekar. Allt ser bara ganska. Ändå är Metro inte ytterst användbart på skrivbordet helt ännu, men det är en historia för en annan dag.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display


Betraktningsvinklar Solid - du kan lägga visnings platt mot ett bord och inte uppleva färgskiftning och distorsion som du hittar på andra skärmar. Bakgrundsbelysning var likaså lovvärt, med noll märkbar ljus blöder - allt är egentligen ganska överraskande jämn.

Enligt våra mätningar, den genomsnittliga statiska kontrastförhållandet var ungefär 945:1, vilket är ganska bra för en mobil skärm. Delar av skärmen varierade från 827:1 till 1048:1, men på det hela är skillnaderna helt osynlig för blotta ögat.

En av de specifikationer som tas upp av en massa tech bloggar och tidningar efter WWDC kännagivandet var det faktum att den nya MacBook Pro med Retina (förkortat som rMBP för korthets skull) presenterade en "mindre glansig" skärm. Det är sant - skärmen är mindre glansig. Det beror på att Apple äntligen lyckats göra sig av med det löjliga extra panel av glas framför LCD.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display

Jag har aldrig varit ett fan av att trycka skärmar i den riktningen, eftersom det tillför en frustrerande mängd extra glans, glans och reflektion, att inte tala om tjocklek och vikt. I detta avseende är den rMBP mycket lik MacBook air. Den nya panelen har glas bunden direkt till skärmen. Det är fortfarande blankt, men det är faktiskt användbart i vinklar, till skillnad från vissa MacBook-datorer i den senaste tiden (bländning monster).

Jag vet att det verkar överbord, men jag kan verkligen inte talar tillräckligt mycket om displayen på den här datorn. Detta är den åtgärd genom vilken framtida skärmar kommer att bedömas.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Resten av rMBP design är fortfarande imponerande, om dämpad. Det ser mest ut som sin föregångare, med undantag för det faktum att det är ungefär en fjärdedel av en tum tunnare. Kommer in på 0.71 inches, är den nya MacBook Pro bara tre hundradelar av en tum tjockare än MacBook Air linjen - naturligtvis, inte rMBP inte följer samma kilformade design, det går rakt i alla riktningar, bortsett från vissa avsmalnande vid kanten.

Det hela blir till en imponerande tunn profil. Det finns definitivt tunnare bärbara datorer på marknaden, men ingen som kan matcha samma funktioner. Likaså den nya rMBP väger 4.46 pounds - inte det lättaste vi har sett för en 15-tums bärbar dator, men ändå imponerande. Användare som används till en gammal MBP kommer att uppskatta viktminskning, medan de som hoppar skepp från en MacBook Air kan vara lite otymplig i jämförelse.

Som helhet är det byggkvalitet imponerande, maskinen känns som ett massivt block av aluminium. Det finns lite att ingen ge någonstans på datorn, och gångjärnen är hård utan att vara irriterande. Kul anmärkning: tack vare uppgraderingar ingenjörs till skärmen, det var inte ett enkelt sätt för Apple att flamma sin logotyp över hela botten av ramen, och så den fastnade på undersidan av maskinen. Den rena minimalism av designen är imponerande, som följd.

MacBook Pro med Retina Display har hela två Thunderbolt-portar. Detta underutnyttjade höghastighets samtrafik är ute efter att komma till sin rätt under nästa år, som vi har sett ett antal företag prepping kompatibla produkter för övergång (låt oss hoppas att de faktiskt gör det till marknaden).

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display

Dessa kan tjäna som mini-Displayport-portar också, med någon speciell adapter krävs, spara för att omvandla mini-DP till DP. De är belägna på den vänstra sidan av den bärbara datorn. En HDMI-port till höger, den första på en Apple bärbar, gör att du kan ansluta tre externa bildskärmar. Den inbyggda skärmen gör det fyra. Jag har en USB 3.0 - HDMI-adapter som sitter här, men har inte provat den än, fem skärmar skulle vara konstigt imponerande. MagSafe-adaptern har krympt ner för att passa in i mindre chassi, Apple ersatte "L"-kontakt med den tidigare "T" stil en.

Medan "T" stil adapter haft problem med nötning, det ser ut som Apple riktat att genom inkapsling av den kontakten i samma aluminium som resten av den bärbara datorn.

På tal om USB, har Apple äntligen hoppa från USB 2.0 till USB 3.0. Det har tagit dem ett oförlåtligt lång tid att göra övergången, som försenades till Intel lagt till stöd inbyggt i deras Ivy Bridge-kretsar. Det finns en USB-port på vardera sidan. En hörlursuttaget på vänster-och SD-kortplatsen på höger spetsa till valet sporten.

Det finns ingen optisk enhet på denna bärbara dator. Det är en del av det sätt som Apple sparat både tjocklek och vikt, och med tanke på trender, osann missas av de flesta. OS X stöder fortfarande möjlighet att använda den optiska enheten på en annan nätverksansluten dator, dock så mellan denna och billiga USB-enheter, bör du vara bra att gå om du verkligen behöver läsa skivor.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Bild med tillstånd av iFixit

Utbyggnaden Frågan är nog Apples mest kontroversiella beslut. Det vill säga, den nya MacBook Pro med Retina Display kan inte uppgraderas. Period. RAM löds ner är CPU lödas ner. GPU: n befinner sig ombord. SSD har en egen form och port (även om åtminstone det inte löds ner, alltför). Även batteriet, som förlorade lätt swappability med tillkomsten av den unibody MacBook konstruktion, limmas direkt på chassit.

OWC och andra företag kommer förmodligen komma med en kompatibel tredjeparts SSD, precis som de gjorde med luft. Det gör lite för att ändra den statiska natur resten av maskinen - du borde bestämma dig fram hur mycket minne du kommer att behöva.

Lyckligtvis är 8GB RAM fraktalternativet default - som det borde vara, till det priset - och för de flesta människor, det kommer att vara mer än tillräckligt. Trots vad många entusiaster tror, ​​de flesta människor aldrig bry uppgradera minnet på sina bärbara datorer, och RAM, förbi de första veckorna av ägande, sällan ut och ut misslyckas.

Vad är mest beklagligt om denna nya design är batteriet. Eftersom Apple lim batteriet direkt på maskinkroppen, att få batteriet utbytt innebär att hela övre delen av maskinen kommer att behöva bytas ut. Det för extra kostnad, som blir passerade direkt på konsumenterna - i det här fallet, kommer det vara en $ 199 avgift, eller $ 70 mer än de andra bärbara. Trots tung användning bör se tre eller fler år ur batteriet innan märkbar försämring sätter in, det är en irriterande princip.

Ovanför skärmen sitter en 720p-kapabel webbkameran, tillsammans med en inbyggd mikrofon array och ljussensorn. Jag hittade den automatiska ljusstyrkan inställningen att vara alldeles för aggressiv, med ljusstyrkan förändras, om jag så mycket som vinkade en hand för länge framför sensorn, lyckligtvis, kan du stänga av den med ett par klick.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display

Kvaliteten på både webbkamera och mikrofoner är respektabel, men blek i jämförelse med de nya högtalarna. Apple tillbringade en hel del tid att prata om de åter konstruerad högtalare i nya MacBook Pro, och av goda skäl: de låter bra. Musik, filmer, Internet-innehåll, spel - de alla lät enastående. De saknar lite i bas-avdelningen, vilket är ingen nyhet för de flesta bärbara ägare.

Vad är mest överraskande om högtalarna är deras förmåga att projicera utan distorsion. De kan få oväntat högt, men vad de sänder förblir kristallklar. Det är en trevlig förändring.

Den rMBP returnerar Apples klassledande multitouch glas styrplatta i förgrunden. Sitter front och center, gör den stora enheten med hjälp av en pekplatta en bris. Detta är den enda styrplattan jag kan använda och inte ständigt känner beklagar att det inte är en mus. En del av det beror på kvaliteten på styrplattan i sig, men det mesta av det har att göra med den täta integrationen med OS X. I Windows, är styrplattan inte alls så trevligt att använda.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display

Den här gången, är tangentbordet inte riktigt lika trevligt. Det känns mycket som tangentbordet från MacBook Air-uppställning. Bakgrundsbelysningen är trevligt och även, med variabla inställningar, inklusive en automatisk en. Liksom MBA, är emellertid den reseavståndet bara lite mindre än idealisk, de äldre MacBook Pros flyttas lite mer. Viktigast är dock att tangentbordet fortfarande har noll flex.

En annan liten punkt är flytten av strömbrytaren. Eftersom rMBP fartyg utan en optisk enhet, precis som de Airs, Apple drog utmatningsknappen bort av tangentbordet och ersätts med strömbrytaren, precis som Airs.

Vår Apple MacBook Pro med Retina Display översyn enheten har följande specifikationer:

  • Skärm: 15,4-tums glänsande 2880x1800 skärm
  • Operativsystem: Mac OS X 10.7.4 "Lion"
  • Processor: Intel Core i7-3615QM quad-core-processor (2,3 GHz upp till 3.3GHz Turbo Boost, 6MB cache, 45W TDP)
  • Grafik: Integrerad Intel HD 4000 + NVIDIA GeForce GT 650M växlingsbar grafik
  • Minne: 8GB DDR3L SDRAM (lödda till moderkortet)
  • Lagring: 256 GB Solid state blixt lagring, proprietär formfaktor
  • Nätverk: Gigabit Ethernet (via Thunderbolt - Ethernet dongel, säljs separat)
  • Trådlösa nätverk: 802.11a/b/g/n, Bluetooth v4.0
  • Webbkamera: Inbyggd HD-webbkamera + mikrofon array
  • Garanti: 1 års begränsad garanti
  • Batteri: 95WHr Litium-polymer, icke-avtagbar, klistrad fall
  • Vikt: £ 4,46
  • Mått: 14.13 x 9.73 x 0.71 inches
  • Utropspris: 2199 $
  • Pris som konfigurerad: $ 2199


Den nya rMBP har Intels senaste Ivy Bridge quad-core processorer, ett NVIDIA GeForce GT 650M-processor, 8 GB DDR3L SDRAM, samt en 256 GB SSD. Som ett resultat, är resultatet verkligen inte någon slöfock - jämföra det äldre MacBook, hanterar denna nya MacBook Pro för bästa även i high-end 17-tums MacBook Pro som såldes fram till några dagar före detta lanseras.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Detta visar på imponerande 11023 betyget som denna baslinje rMBP gjorde i Geekbench, en gemensam OS X benchmarking program. PCMark 7 gjorde 5223, och 3DMark 11 levererades 2427 i Prestations förinställda. wPrime slutade på 8,197 sekunder.

Ett område där Apple väsentligt förbättrad prestanda jämfört med tidigare MacBook-modeller var i valet av SSD-enhet. Den här gången, SSD gjorde blixt sekventiella läshastigheter på 455,8 MB / s och skrivhastigheter på 407,5 MB / s. Disk I / O inte ser ut som det kommer att vara mycket av ett problem i det här partiet.

3DMark 11 åtgärder övergripande grafikkort prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Trots allt detta, är den nya MacBook Pro upplever växtvärk tack vare rubricera funktion - att Retina Display. Jag nämnde tidigare att supersampling Apple åtar sig för att leverera skarpa, icke-standardiserade upplösningar. Det är viktigt att komma ihåg att den GPU som används inne i nya MBP stöder knappt den aktuella upplösningen - dessa hyperresolutions anställda som en del av Apples supersampling försök har ingen skalning hårdvara ( Anandtech har en enorm bit om det). Mellan detta och Apples egen skalningsrutiner, det finns vissa fall där den nya MacBook Pro sviker oss - snabba skärmen uppdateras med komplext innehåll, som att surfa rika webbsidor, kan drabbas.

PCMark 7 åtgärder systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Faktum är att tidigare MacBook generationer, och även köra MacBook i Windows, kan leverera en jämnare webbupplevelse än Safari gör i OS X. Men den överlägsna återgivning av text och bilder i Safari tenderar att kompensera för det, i mina ögon. Enligt uppgift har frågan till stor del korrigerats i OS X Mountain Lion, kommer ut att släppas någon gång nästa månad. Delar av Safari har skrivits om för att bättre dra fördel av grafikhårdvara i att göra till displayen. Vi ska se till att ta en titt tillbaka på denna fråga då.

Crystal Storage Benchmark (högre nummer innebär snabbare åtkomst förvaring):

Den nya MacBook Pro fungerar bäst på vissa tunga uppgifter vi kastade på den. Under den senaste veckan har jag tagit det på en affärsresa, redigerad HD-video, laddade upp en miljon RAW-bilder samtidigt - du får idén. Den bärbara datorn hanterar allt med stil, knappt snurra upp fläktarna (mer om det senare).

Gaming var en förvånansvärt viktig del av Apples diskussion om den nya rMBP - det är en eftergift som inte bara proffs som spel köper dessa bärbara datorer, men vanliga människor gör, också.

Till skillnad från vanliga skrivbordsaktiviteter, är spel mycket svårare på systemets maskinvara. Grafikprocessorn har att återge alla typer av geometrier, och uppdatera alla pixlar på skärmen flera gånger per sekund. Som ett resultat, går allt detta svårbegripliga högupplöst nedsampling ut genom fönstret när du börjar spela full skärmad spel. Spel, istället, fungerar precis som de gör på någon annan dator - en del kommer att stödja den inbyggda upplösningen, och de som inte kommer att ha en lägre upplösning skalas upp till resten av skärmen.

Så långt, att hitta ett spel som faktiskt kan upptäcka och köra på MacBook Pro egen upplösning är svårt. Blizzard, med Diablo III, var en lanseringspartner med Apple, och den titeln redan har stöd för det. Resultaten är blandade: det ser bra ut, eller åtminstone lika bra som Diablo III kan se ut, men du kommer inte att få en konstant 30 + FPS när man kör med detaljer upp till 2880x1800. Knocking upplösningen ner en pinne eller två ger en silkeslen upplevelse, dock, och på drygt 15 inches, är nästan omärklig förlusten i kvalitet.

World of Warcraft kan också köras med den nativa Retina upplösning, och detta spel, åtminstone, inte ens belasta systemet. Du kan förmodligen räkna med 60 FPS, även när man kör på infödda res. Resultaten Inte alltför illa , enligt WoW fans.

Apple hävdar att man kan räkna med ungefär sju timmars batteritid i den nya maskinen i genomsnittlig användning. Vad är genomsnittlig användning enligt Apple Det är svårt att säga, men för det mesta, har bolaget varit exceptionellt rimligt när det gäller att förutsäga batteritid för sina olika mobila enheter.

I ljuset användning, med bakgrundsbelysning vid 50% (kan det vara ganska ljust, så i många fall att du inte ens behöver använda så mycket), kan du räkna med att överträffa Apples 7 timmars gångtid. Vi gjorde 7 timmar, 39 minuter för användning i våra batteritester - som är relativt lätt, och det är värt att notera, inte engagera den diskreta GPU.

Alla program som inte kommer att orsaka batteritiden att sjunka i jämförelse - och det är en anledning till att köra systemet i Windows kommer att äta upp din tid borta från ett eluttag. Det verkar inte finnas något stöd för GPU-växling i detta OS, vilket innebär att GT 650M är igång hela tiden. I bästa fall räkna med att skära av minst två timmars batteritid, förmodligen mer.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Eftersom den nya bärbara datorn är så mycket tunnare än den tidigare modellen, kylsystemet hade vara helt omgjorda för att kompensera för samma-ish termik i ett mindre fall. Nya ventiler har skivas in i de nedre sidorna av den bärbara datorn - det kompletterar de traditionella MacBook ventilerna runt plastgångjärnskåpan.

Vid omkonstruktion MacBook Pro, var inte ens fläkten lämnas orörd. Apple säger att de sköt bladen på fläkten runt så att deras avstånd var asymmetrisk. Den oregelbundna mellanrum mellan bladen infördes för att dela upp fläktljud upp i flera olika frekvenser, i motsats till att stapla dem alla tillsammans.

Det nya fläktdesign är tyst. I ett tyst rum, kommer du att kunna urskilja en del brus, men i de flesta fall, är omärkligt tyst den bärbara datorn. Som du ramp upp arbetsbördan, fansen reagerar. Under tung belastning, de är definitivt hörbart. Det är inte förrän du går tillbaka till att använda en annan dator som du inser hur mycket olika fläktljudet är. MacBook Pro är inte något magiskt tyst anteckningsbok, (åtminstone vid hög belastning), men det gör en god approximation därav.

Traditionellt har Apples bärbara datorer kör på den varma sidan. Det är verkligen något av en underdrift - de kan få positivt toasty, och i detta avseende är rMBP inte mycket annorlunda. Jag laddade upp alla fyra fysiska processorkärnor och låta systemet köra i fem minuter rakt innan temperaturerna.

Under alla omständigheter förblev styrplattan cool på bara 77 Fahrenheit. Tangentbordet värmer upp saker, med temperaturer mellan 86F i det nedre vänstra hörnet, till 107F i det övre området i mitten. Det värsta gärningsmannen, föga förvånande, var metallband mellan tangentbordet, där varmluft kan fly ventilerna. Här såg vi temperaturen stiga upp till 118F, vilket är ganska obekvämt.

Jag förstår att det här omdömet kan verka överdrivet översvallande - men det är svårt att förneka att MacBook Pro med Retina Display ger en överlägsen upplevelse för den specifika grupp av användare som behöver vad den här maskinen ger.

Apple MacBook Pro 2012 med Retina Display Skärmen är inget annat än banbrytande. Som de gjorde med tabletter och ultrabärbara datorer, har Apple gjort super högupplösta skärmar fungerar, och det gör mig glad - eftersom det innebär att vi kommer att få se mer och liknande skärm från billigare konkurrenter som ASUS och Acer, och, så småningom HP och Dell.

Med tanke på den teknik packade inuti är rMBP otroligt tunn. Det är förhållandevis lätt, även vid 4.46 pounds. Batteritiden är imponerande, inom ramarna för denna teknik kuvert och storleksområdet, annars finns det andra maskiner som uppfyller och överträffar den.

För att hjälpa till att ta steget in i nästa stora computing trenden, gjorde Apple ett antal design eftergifter som inte sitta bra med en hel del användare. Lödning RAM till datorn, i en sådan professionell maskin, verkar ... fel, på något sätt. Flash lagring är verkligen trevligt, men 256 GB kommer inte att vara tillräckligt för många människor, eftersom uppgraderingar måste köpas från Apple vid tiden för beställning, kommer mer än ett fåtal personer att fastna mellan att inte ha tillräckligt med utrymme och inte kunna råd med mer. Likaså finns det ingen FireWire-eller Gigabit Ethernet-portar på datorn, och istället kommer du vara tvungen att köpa en adapter på en annan trettio spänn eller så. Den Gig-E-adapter har väl ses, men det svider, att behöva punga ut ännu mer pengar för att återskapa tidigare funktionalitet.

Den optiska enheten är en annan sådan offer för denna process, men denna förlust skulle inte vara en överraskning för någon som följer tekniktrender. De flesta Ultrabooks, inklusive MacBook Air, inte erbjuder optiska enheter, och de har mötts med rimlig framgång hittills.

Det finns en outtalad regel bland datoranvändare att medan Apple gör generellt hög kvalitet, bör du alltid undvika den första generationen, eftersom det är då alla problem kommer att dyka upp. Retina MacBook Pro har sin andel - det finns rapporter om bildkvarhållning problem (vår enhet uppvisade inte detta alls), och vi diskuterade prestandaproblem tidigare.

Fortfarande.

Ingen dator är perfekt, och den här bärbara datorn är tillräckligt enastående att förbise några av sina växtvärk. Skulle du köpa en? Vår officiella rekommendationen är ja, absolut, men vänta tills datorerna skickar med OS X Mountain Lion. Det finns leveransfrågor just nu, så om du vänta till augusti, kommer du förmodligen att kunna valsa in och plocka upp.

Dessutom skulle jag nästan säga att köpa de extra två år av Applecare är nästan ett krav för denna maskin - och det lägger på en extra $ 349 till det begärda priset. Det är dyrt, men talar med en Apple-anställd som nämnde hur mycket högre delar och arbetskostnader kommer att vara med den här maskinen, ja, du får idén.

Om du gillar tanken på MBP men vill ha något mindre, kolla på 11 - och 13-tums MacBook Air. Du kommer att förlora på det otroliga skärm, men den 11-tums Air är så liten och lätt som det är ganska mycket aldrig ett dåligt val. Du kan också kolla in ASUS Zen Prime, som driver 1080p-paneler i 11.6-och 13.3-tums bärbara datorer.

MacBook Pro med Retina Display är lite av det förflutna och en bit av framtiden, insvept i en god, varm och skön dag. Brilliant skärm möter raffinerad design. Vad mer behöver du?

Pros

  • Screen, skärm, skärmen!
  • Tunn
  • Starkt resultat
  • Utmärkta högtalare

Nackdelar

  • Mycket dyrt för prestandanivå
  • Ökade kostnader för reparation och batteribyte
  • Några applikationer klara för Retina just nu
  • Prestandaproblem med vissa surfning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar