torsdag 23 februari 2012

Dell Precision M4600 omdöme: Mobile Workstation Muscle

Dell Precision M4600 omdöme: Mobile Workstation Muscle
Jerry Jackson - 2/23/2012

En "mobil arbetsstation" är inte samma sak som ett typiskt företag anteckningsbok och 15-tums Dell Precision M4600 är inte samma sak som en vanlig mobil arbetsstation. Denna imponerande hållbara kraftpaket finns med nästan alla high-end komponenter du kan tänka dig ... men är det värt att spendera mer än $ 4000 på en mobil arbetsstation? Fortsätt att läsa för att ta reda på.

Bygg och Design
Precision M4600 ser verkligen ut som den gamla, boxy Dells bärbara företagsdatorer från det föregående årtiondet, men det finns något som talar för tanken att form följer funktion. Den tjocka chassit är tillverkat av en kombination av aluminium och magnesiumlegering för att ge denna mobil arbetsstation lite extra hållbarhet. Visst, de flesta av de grafiska konstnärer och ingenjörer som använder mobila arbetsstationer håller dem vid ett skrivbord, men om du behöver resa med din dator då allt som tjock metall kommer att hålla dessa dyra komponenter säkra.

Locket Skärmen är ganska styv och ger tillräckligt skydd för att förhindra att skärmen snedvrider när du trycker på baksidan av skärmen. Vi rekommenderar inte att stå på locket, men det ska överleva en oavsiktlig droppe utan några problem. Gångjärnen Skärmen är mycket starka med tillräcklig spänning för att kräva två händer för att öppna locket. Resten av den bärbara datorn är lika tuff utan några tydliga tecken på chassi flex under tryck och inga "gnissel eller knarrar" när du försöker vrida den bärbara datorn i händerna. Kort sagt, är detta en mycket solid mobil arbetsstation.

Botten av M4600 är ganska väl tätad vid första anblicken. Du måste ta bort batteriet från botten av den bärbara datorn för att avslöja de tre skruvar som måste tas bort för att komma åt de olika interna komponenterna. Den M4600 använder två stora fläktar för att hålla systemet svalt, men det finns faktiskt fyra luftintag för att se till att det finns gott om luftflöde för hög effekt processorer och grafik.

Hamnar och funktioner
En mobil arbetsstation är väldigt fokuserad på företag och det är ganska vanligt att folk behöver ansluta en mobil arbetsstation till en mängd olika externa enheter och bildskärmar lagring. Därför Dell erbjuder fem USB-portar (två USB 2.0, två USB 3.0 och en eSATA / USB 2.0-combo-port), FireWire, och till och med en Expresscard-kortplats för att utöka dina hamnalternativ. Dessutom får ni tre video ut portar (VGA, HDMI och Displayport). Visst, är M4600 ganska tjock, men du får en hel del anslutningsmöjligheter i gengäld.


Front: Inget

Back: Fan avgassystem, VGA, Ethernet, eSATA / USB 2.0, HDMI, andra fläktar avgassystem, AC vägguttag

Vänster: säkerhetslås kortplats, två USB 2.0-portar, FireWire, mikrofoningång, hörlursuttag, Optisk enhet, mediekortläsare, ExpressCard/54

Höger: Trådlöst på / av-knapp, två USB 3.0-portar, Displayport

Skärm och högtalare
När det gäller skärmen är berörda, vår enhet av M4600 har en "Dell Ultra" panel med 1920 x 1080 upplösning. Specifikt får du en Ultra med Premier teknik, IPS, vidsträckt utsikt, bländskydd, LED-bakgrundsbelyst, 100% Adobe RGB-färgskala, och Dells Premium Panel-garanti. Kort sagt, har Dell gått ut ur sitt sätt att göra allt om denna display vädjan till grafiska konstnärer och ingenjörer som arbetar med ett stort färgspektrum. Den höga färgomfång är viktigt om du ska göra färgkritiska arbeten (t.ex. färgmatchning varje bildruta av en animerad film) men som lagts färgskala i kombination med standardinställningarna för displayen betyder att du måste färgen kalibrera M4600 så snart som den kommer. De röda i vår enhet var alldeles för mättade (vi faktiskt tackade mättnad med 10 procent och de röda var fortfarande för varmt). Ändå, det är ganska standard för en skärm som denna och de flesta grafiker är bekanta med färg kalibrera sina skärmar.


Som med alla IPS-paneler, de betraktningsvinklar på M4600 är inget annat än spektakulärt. Skärmen ser bra ut när den visas i valfri vinkel från rakt på, horisontellt eller ens när man tittar uppifrån. Färgerna är alltid konsekvent och LED-bakgrundsbelysning är trevligt och även över hela panelen. Självklart, om du köper en konfiguration av M4600 med en vanlig TN panel då färgerna kommer att flytta när de ses från olika vinklar.

Den ljudprestanda från mobila arbetsstationer är oftast ganska genomsnittliga eftersom dessa bärbara datorer är inte konstruerade för att användas som hemunderhållning datorer. Oavsett, de inbyggda stereohögtalare på M4600 är inget annat än imponerande. Båda högtalarna är placerade ovanför tangentbordet så att ljudet riktas uppåt och mot användaren, men utbudet är också mycket bra med en överraskande mängd bas och utmärkt klarhet med praktiskt taget ingen förvrängning även på högsta volyminställningarna. Allvarliga musikälskare kommer förmodligen vill använda en uppsättning kvalitet hörlurar via hörlursuttaget, men den inbyggda högtalarna är bra för att lyssna på strömmande innehåll på nätet.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord i vår enhet har en enkel layout och LED-bakgrundsbelysning. De individuella tangenter och tangentbordsramen är mattsvart så tangenterna inte markera fingeravtryck fläckar hur blanka tangenter gör på konsumenternas datorer. Tangentbordet stödstruktur okej för allmänt bruk, men tangentbordet lider av en måttlig grad av flex eller "studsa" över hela ytan om du skriver med betydande tryck.

Den LED-bakgrundsbelyst tangentbord är utformad för att hjälpa dig att se vad du skriver i ett mörkt rum eller på en svagt upplyst flygplan. Dock använder detta tangentbord en kombination av relativt svaga lysdioder och tjocka nycklar. Slutresultatet av denna kombination är att texten på varje tangent är inte mycket ljus även när du använder inställningen för maximal bakgrundsbelysningen. Någon på Dell Precision designteam behöver antagligen att ha ett möte med laget som designar den LED-bakgrundsbelyst tangentbord på Dells Alienware gaming anteckningsböcker. Mobila arbetsstationer behöver inte färgskiftande LED-lampor, men det är ingen mening med att ha ett bakgrundsbelyst tangentbord som inte är mycket ljus på den högsta inställningen.

Pekplattan på Precision M4600 är faktiskt en Alperna pekplatta som lider av någon mindre fördröjning och saknar den typ av exakta rörelser som du förväntar dig på ett högt prissatta mobil arbetsstation. På en lyckligare anteckning, pekplattan har samma matt yta och struktur som handlovsstödet och, precis som alla bra mobil arbetsstation, innehåller pekplattan en mittenknappen samt en separat uppsättning knappar för styrpinnen (eller "styrspaken "som Dell kallar det).

Vår Dell Precision M4600 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums IPS RGB antireflex (matt) 1080p (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i7-2920XM Extreme Edition quad-core-processor (2,5 GHz)
  • NVIDIA Quadro 2000M-grafik (2GB GDDR3)
  • 8GB DDR3-1333 RAM (16 GB stöds)
  • 128GB SSD (Samsung PM810 mSATA)
  • 500GB HDD (Toshiba MK5061GSY)
  • Intel Centrino Ultimate-N 6300 AGN
  • Integrerad 720p webkamera
  • DVD +-RW-enhet
  • 9-cells litiumjonbatteri (97Wh)
  • 180W nätadapter
  • 3 års grundläggande maskinvaruservice med 3 års NBD Limited platsen-service
  • Vikt: 6,2 £.
  • Mått: 14.8 x 10.08 x 1,29 till 1,44 inches (LxBxH)
  • Pris som konfigurerad: $ 4,442.00
  • Starta Pris: $ 1,574.00

Dessa är ganska imponerande specifikationer för en mobil arbetsstation, quad-core i7 Extreme Edition-processor är ungefär lika snabbt som du kan få i en bärbar dator just nu och de flesta grafiska konstnärer och ingenjörer inser värdet av en IPS-skärm. Medan startpris på runt $ 1500 är ganska rimligt att det är viktigt att notera att Dell höjer priset på M4600 ganska snabbt så fort du börjar tungt anpassa systemet med top-of-the-line-komponenter.

PRESTANDA OCH RIKTMÄRKEN
Vår granskning enhet av Precision M4600 är fokuserad på en sak: Exceptionell prestanda i de mest krävande grafikprogram i kombination med en stor skärm på en 15-tums formfaktor. Med detta sagt, det M4600 uppfyller eller överträffar alla förväntningar i fråga om prestanda. Naturligtvis kan du använda denna mobil arbetsstation för grundläggande kontorsproduktivitet som Microsoft Office och Adobe Photoshop, men du kommer att slösa potentialen i en sådan kraftfull dator. Intel Core i7-2920XM quad-core processor kör på 2.50GHz med 8 MB cache och en Turbo Boost till 3.50GHz. Översättning: Detta är i huvudsak en desktop-processor för en bärbar dator. NVIDIA Quadro 2000M grafikkort med 2GB DDR3 VRAM är likaså imponerande kraftfull men det är värt att nämna att Dell erbjuder även M4600 med AMD FirePro M5950 Mobility Pro-grafik (med 1 GB GDDR5) eller mindre kraftfulla NVIDIA Quadro 1000M med 2 GB GDDR3.

Det gäller lagring, kom vår M4600 utrustad med en 128 GB mSATA SSD-enhet (SSD) boot-enhet och en vanlig 500 GB SATA-hårddisk för lagring av större filer och ditt mediabibliotek. SSD kanske inte har mycket utrymme för förvaring, men det är gott för Windows 7 så länge du lagra de flesta av dina andra filer på hårddisken. Den M4600 startar Windows snabbt, återgår från viloläge på några sekunder, och starta program (åtminstone de som är lagrade på SSD) i ett nafs.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 åtgärder övergripande grafikprestanda i DirectX 11-spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

SPECviewperf 11 prestanda arbetsstation benchmarkresultat:

Crystal lagringsenhet bruksprov:


128GB SSD startenhet

500GB HDD lagringsenhet

Värme och buller
Externa temperaturer är vanligtvis ett problem med mobila arbetsstationer som har avancerade processorer och grafik, men det yttre av M4600 var aldrig ett problem så länge som den massiva luftintag på undersidan av den bärbara datorn inte var blockerade. Kylfläktarna gör och utmärkt arbete drar in kall luft och trycka varm luft ut på baksidan av den bärbara datorn.

Tyvärr är fläktarna nästan alltid kör även när den bärbara datorn är i viloläge och fläktljud plockar upp avsevärt när processorn och grafiken håller stressad med komplexa 3D-rendering. Tomgångsfläktljud är ganska tyst och sannolikt inte kommer att vara ett problem i en typisk kontorsmiljö, men om du har ett skåp gård inställning och ett rum fullt av mobila arbetsstationer varje rendering modeller då den kombinerade fläktljudet kan vara så störande som ett rum fullt av hårtork på låg effekt.

Batteritid
Innan vi nämner batteriets livslängd Precision M4600 är det viktigt att påpeka att vår granskning enhet kom utrustade med Intel Core i7-2920XM Extreme Edition-processor. Som den "extrema" namnet antyder är detta en utomordentligt kraftfull processor utformad för att leverera desktop-liknande prestanda. Tyvärr, det suger också ned kraft som en stationär processor. Slutresultatet är att vår granskning enhet av M4600 levereras bara tre timmar och 35 minuters batteritid under våra standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder) .

På bara nominellt värde, är det ganska patetiskt när det gäller batteritid ... och det är ännu värre när man betänker detta M4600 använde en större 9-cellsbatteri. Vi har ingen tvekan om att den M4600 skulle ha levererat bättre batteritid med ett lägre effektprocessor och lägre upplösning, men det är svårt att se positivt på dessa batteritid nummer om du är en mobil professionella som behöver arbeta under längre perioder tid utan tillgång till ett eluttag.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Vid slutet av dagen för Dell Precision M4600 är en mycket specifik mobil arbetsstation avsedd för en mycket specifik uppsättning av företagskunder. Ja, det är en 15-tums bärbar dator som väger mer än sex pounds och är nästan en och en halv tum och tjock, men det massiva storlek och vikt ger det interna utrymmet behövs för att erbjuda Core i7 Extreme-processorer, flera förvaringsdrivalternativ, tre olika grafikkortsalternativ, och nästan varje port som du kan tänka dig.

Om du är en seriös grafisk konstnär, arkitekt eller ingenjör föra dina skapelser till liv via 3D-renderingar då Precision M4600 är exakt den typ av allvarliga maskin du behöver. Den enorma 1080p IPS-skärm kan behöva några allvarliga färgkalibrering när du tar den här bärbara datorn ur lådan, men du kommer att vara hårt pressade att hitta en bättre skärm på en 15-tums bärbar dator.

Något du behöver komma ihåg är att högpresterande processorer som Core i7-2920XM Extreme Edition ger dig desktop-liknande prestanda, men att processorn också minskar din bärbara dator batteritid dramatiskt. Alltså, tungt skräddarsy M4600 med en bättre processor, mer RAM-minne, en snabb SSD, IPS-skärm och top-of-the-line NVIDIA Quadro-grafik höjer snabbt priset från en blygsam $ 1.500 till mer än $ 4000. Det är verkligen något att tänka på om du är en IT-chef som har att utrusta en hel avdelning med mobila arbetsstationer.

Vid slutet av dagen, är M4600 ett mycket imponerande maskin som kan hantera alla grafiskt-intensiva arbete en professionell ansikten under arbetsdagen ... men du kan få en 15-tums Lenovo ThinkPad W520 med en något svagare Intel Core i7-2860QM och inga andra hårddisk vid tidpunkten för denna skrift för väl under $ 3000.

Fördelar:

  • Stort 1080p IPS visningsalternativ
  • Gott om hamnar
  • Extrem prestanda

Nackdelar:

  • Dålig batteritid (beroende på konfiguration)
  • Tjock och tung
  • Svag bakgrundsbelyst tangentbord
  • Dyrt om kraftigt anpassade

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar