torsdag 23 februari 2012

Dell Precision M4600 omdöme: Mobile Workstation Muscle

Dell Precision M4600 omdöme: Mobile Workstation Muscle
av Jerry Jackson - 2012/02/23

En "mobil arbetsstation" är inte samma sak som en typisk verksamhet bärbara datorn och 15-tums Dell Precision M4600 är inte samma sak som en typisk mobil arbetsstation. Detta imponerande hållbara kraftpaket finns med nästan alla high-end komponent som du kan tänka dig ... men är det värt att spendera mer än $ 4.000 på en mobil arbetsstation? Fortsätt att läsa för att ta reda på.

Bygg och Design
Precision M4600 ser verkligen ut som de gamla, boxy Dells bärbara företagsdatorer från det föregående årtiondet, men det finns något som talar för tanken att form följer funktion. Den tjocka Chassiet är tillverkat av en kombination av aluminium och magnesium legering för att ge denna mobil arbetsstation lite extra hållbarhet. Visst, de flesta av de grafiska konstnärer och ingenjörer som använder mobila arbetsstationer att hålla dem vid ett skrivbord, men om du behöver resa med din dator så allt som tjock metall kommer att hålla de dyra komponenter säker.

Skärmen Locket är ganska styv och ger tillräckligt skydd för att förhindra att skärmen från snedvrider när du trycker på baksidan av skärmen. Vi rekommenderar inte stå på locket, men det bör överleva en oavsiktlig droppe utan några problem. Skärmen gångjärn är mycket starka med tillräckligt spänning att kräva två händer för att öppna locket. Resten av den bärbara datorn är lika tuff utan några tydliga tecken på chassi flex under tryck och inga "gnisslar eller creaks" när du försöker vrida den bärbara datorn i dina händer. Kort sagt, är detta en mycket solid mobil arbetsstation.

Botten av M4600 är ganska väl förseglad vid första anblicken. Du måste ta bort batteriet från botten av den bärbara datorn för att avslöja de tre skruvar som måste tas bort för att komma åt de olika inre komponenterna. Den M4600 använder två stora fläktar för att hålla systemet svalt men det finns faktiskt fyra luftintag för att se till att det finns gott om luftflöde för hög effekt processorer och grafik.

Hamnar och funktioner
En mobil arbetsstation är väldigt fokuserad på företag och det är ganska vanligt att behöva ansluta en mobil arbetsstation till ett brett utbud av externa lagringsenheter och bildskärmar. För detta ändamål tillhandahåller Dell fem USB-portar (två USB 2,0, två USB 3,0 och en eSATA / USB 2,0 kombo port), FireWire, och även en ExpressCard-kortplats för att utöka din port alternativ. Dessutom får du tre video ut hamnar (VGA, HDMI och DisplayPort). Visst är M4600 ganska tjock, men du får en hel del anslutningsmöjligheter i gengäld.


Framst: Inget

Tillbaka: Fan avgassystem, VGA, Ethernet, eSATA / USB 2,0, HDMI, andra fläkt avgassystem, nätuttaget

Vänster: säkerhet lås, två USB 2.0-portar, FireWire, mikrofoningång, hörlursuttag, optisk enhet, mediekortläsare, ExpressCard/54

Höger: Trådlös on / off switch, två USB 3.0-portar, DisplayPort

Skärm och högtalare
När det gäller skärmen är berörda, vår recension enhet av M4600 har en "Dell UltraSharp" panel med 1920 x 1080 upplösning. Specifikt får du en UltraSharp med PremierColor teknik, IPS, vidsträckt utsikt, bländskydd, LED-bakgrundsbelysning, 100% Adobe RGB Color Gamut, och Dells Premium Panel-garanti. Kort sagt, har Dell gått ur sitt sätt att göra allt om denna visning vädjan till grafiker och yrkesverksamma ingenjörer som arbetar med ett stort färgspektrum. Den höga färgomfång är viktigt om du gör färgkritiska arbete (t.ex. färgmatchning varje ram av en animerad film) men som lagts färgskala i kombination med standardinställningarna displayen betyder att du måste färg kalibrera M4600 så snart eftersom den anländer. De röda i vår granskning enhet var alldeles för mättad (vi faktiskt tackade mättnad med 10 procent och de röda var fortfarande för varmt). Ändå är det ganska standard för en skärm som denna och de flesta grafiska konstnärer är bekant med färg kalibrera sina skärmar.


Som med alla IPS paneler, betraktningsvinklarna på M4600 är inget annat än spektakulära. Skärmen ser bra sett i alla vinklar från rakt på, vågrät eller när man tittar uppifrån. Färgerna är alltid konsekvent och LED bakgrundsbelysning är trevligt och även över hela panelen. Självklart, om du köper en konfiguration av M4600 med en standard TN-panel så färgerna skiftar sett från olika vinklar.

Den ljudprestanda från mobila arbetsstationer är oftast ganska genomsnittliga eftersom dessa bärbara datorer inte är avsedda att användas som PC hemunderhållning. Oavsett, de inbyggda stereohögtalarna på M4600 är inget annat än imponerande. Båda högtalarna är placerade ovanför tangentbordet så ljudet riktas uppåt och mot användaren, men utbudet är också mycket bra med en förvånande mängd bas och utmärkt klarhet med praktiskt taget ingen distorsion även vid de högsta volyminställningarna. Allvarliga musikälskare kommer förmodligen vill använda en uppsättning av hög kvalitet hörlurar via hörlursuttaget, men de inbyggda högtalarna är bra för att lyssna på strömmande innehåll på nätet.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord i vår granskning enhet har en enkel layout och LED-bakgrundsbelysning. De enskilda tangenter och tangentbord trim är matt svart så tangenterna inte markera fingeravtryck fläckar hur blanka knappar gör på konsumenter bärbara datorer. Tangentbordet stödstruktur okej för allmänt bruk, men tangentbordet lider av en måttlig grad av flex eller "studsar" över hela ytan om du skriver med betydande tryck.

Den LED-bakgrundsbelyst tangentbord är utformad för att hjälpa dig att se vad du skriver i ett mörkt rum eller på en svagt upplyst flygplan. Men använder denna klaviatur en kombination av relativt svaga lysdioder och tjocka nycklar. Slutresultatet av denna kombination är att texten på varje tangent är inte mycket ljus även när du använder den högsta inställningen bakgrundsbelysningen. Någon på Dell Precision designteam behöver förmodligen ha ett möte med laget som designar LED-bakgrundsbelyst tangentbord på Dells bärbara datorer Alienware spel. Mobila arbetsstationer behöver inte färgskiftande LED men det finns ingen mening med att ha en bakgrundsbelyst tangentbord som inte är mycket ljus vid maximal inställning.

Pekplattan på Precision M4600 är faktiskt en Alperna pekplatta som lider av någon mindre eftersläpning och saknar den typ av exakta rörelser du kan förvänta en dyra mobil arbetsstation. På en lyckligare anteckning delar pekplatta samma matt yta och struktur som handlovsstödet och, precis som alla bra mobil arbetsstation innehåller pekplatta en mitt musknapp samt en separat uppsättning knappar för styrpinnen (eller "styrspak "som Dell kallar det).

Vår Dell Precision M4600 recension enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums IPS RGB bländskydd (matt) 1080p (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i7-2920XM Extreme Edition quad-core processor (2.5GHz)
  • NVIDIA Quadro 2000M-grafik (2GB GDDR3)
  • 8GB DDR3-1333 RAM (16GB stöds)
  • 128GB SSD (Samsung PM810 mSATA)
  • 500GB HDD (Toshiba MK5061GSY)
  • Intel Centrino Ultimate-N 6300 AGN
  • Integrerad 720p webbkamera
  • DVD +-RW-enhet
  • 9-cells litiumjonbatteri (97Wh)
  • 180W nätadapter
  • 3-årig grundläggande maskinvaruservice med 3-års NBD Begränsad platsen-service
  • Vikt: 6,2 £.
  • Mått: 14,8 x 10,08 x 1,29-1,44 tum (LxBxH)
  • Pris som konfigurerad: $ 4,442.00
  • Starta Pris: $ 1,574.00

Dessa är ganska imponerande specifikationer för en mobil arbetsstation, quad-core i7 Extreme Edition processor är ungefär lika snabbt som du kan få i en anteckningsbok just nu och de flesta grafiska konstnärer och ingenjörer inser värdet av en IPS-skärm. Medan utgångspriset på cirka $ 1.500 är ganska rimligt att det är viktigt att notera att Dell höjer priset på M4600 ganska snabbt så fort du börjar starkt anpassa systemet med top-of-the-line-komponenter.

PRESTANDA och riktmärken
Vår granskning enhet av Precision M4600 är inriktad på en sak: Exceptionella prestanda i de mest krävande grafikprogram i kombination med en stor skärm i en 15-tums formfaktor. Som sagt, möter M4600 eller överstiger alla förväntningar när det gäller prestanda. Naturligtvis kan du använda denna mobil arbetsstation för grundläggande produktiviteten på kontoret som Microsoft Office och Adobe Photoshop, men du kommer att slösa potentialen i en sådan kraftfull dator. Intel Core i7-2920XM quad-core processor kör på 2.50GHz med 8 MB cache och en Turbo Boost till 3.50GHz. Översättning: Detta är i grunden en stationär klass processor för en bärbar dator. NVIDIA Quadro 2000M grafikkort med 2GB DDR3 VRAM är också imponerande kraftfull men det är värt att nämna att Dell erbjuder även M4600 med AMD FirePro M5950 Mobility Pro-grafik (med 1GB GDDR5) eller mindre kraftfulla NVIDIA Quadro 1000M med 2GB GDDR3.

Det gäller lagring, kom vår M4600 utrustad med en 128GB mSATA SSD-enhet (SSD) startenhet och en standard 500 GB SATA-hårddisk för lagring större filer och ditt mediabibliotek. SSD kanske inte har mycket utrymme för lagring men det är gott för Windows 7 så länge du lagrar de flesta av dina andra filer på hårddisken. Den M4600 startar Windows snabbt återgår från viloläge i sekunder, och starta program (åtminstone de som lagras på SSD) i ett nafs.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 mäter totalt grafikprestanda i DirectX 11 spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

SPECviewperf 11 arbetsstationer benchmark resultat:

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:


128GB SSD startenhet

500GB HDD lagringsenhet

Värme och buller
Externa temperaturer är vanligtvis en oro mobila arbetsstationer som har high-end-processorer och grafik, men utsidan av M4600 var aldrig ett problem så länge som de stora luftintag på undersidan av den bärbara datorn inte blockerade. Kylfläktarna DO och utmärkt arbete drar i sval luft och trycka varm luft ut på baksidan av den bärbara datorn.

Tyvärr är fläktarna nästan alltid kör även när den bärbara datorn är i viloläge och fläktljud plockar upp betydligt när processorn och grafik håller stressad med komplexa 3D-rendering. Den tomgång fläktljud är ganska tyst och sannolikt inte ett problem i en typisk kontorsmiljö, men om du har ett skåp gård setup och ett rum fullt av mobila arbetsstationer varje rendering modeller då den kombinerade fläktljud kan vara så störande som ett rum fullt av hårtorkar inställd på låg effekt.

Batterilivslängd
Innan vi nämner batteriets livslängd Precision M4600 är det viktigt att påpeka att vår granskning enhet kom utrustade med Intel Core i7-2920XM Extreme Edition-processor. Som "extrema" namnet antyder är detta en utomordentligt kraftfull processor utformad för att ge skrivbordet-liknande prestanda. Tyvärr, det suger också ner kraft som en stationär processor. Slutresultatet är att vår granskning enhet av M4600 levereras bara tre timmar och 35 minuters batteritid under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund) .

På nominellt värde enbart detta ganska patetiskt när det gäller batteritid ... och det är ännu värre när man anser att detta M4600 använde en större 9-cells batteri. Vi har lite tvivel om att M4600 skulle ha levererat bättre batteritid med lägre effekt processor och lägre upplösning, men det är svårt att se positivt på dessa batteritid nummer om du är en mobil professionell som behöver arbeta under längre perioder tid utan tillgång till ett eluttag.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
I slutet av dagen Dell Precision M4600 är en mycket specifik mobil arbetsstation avsedd för en mycket specifik uppsättning av företagskunder. Ja, det är en 15-tums bärbar dator som väger mer än sex pounds och är nästan en tum och en halv tjock, men det massiva storlek och vikt ger den inre utrymme behövs för att erbjuda Core i7 Extreme-processorer, flera lagringsenhet optioner, tre olika grafikkort alternativ, och bara om varje hamn du kan tänka dig.

Om du är en seriös grafisk konstnär, arkitekt eller ingenjör föra dina skapelser till liv genom 3D-renderingar då Precision M4600 är exakt den typ av allvarliga maskin du behöver. Awesome 1080p IPS-skärm kan behöva några allvarliga färgkalibrering när du tar den här anteckningsboken ur lådan, men du kommer att vara hårt pressade att hitta en bättre visning på en 15-tums bärbar dator.

Något du behöver komma ihåg är att högpresterande processorer som Core i7-2920XM Extreme Edition ger dig desktop-liknande prestanda, men att processorn också dramatiskt minskar den bärbara datorns batteritid. Alltså, tungt skräddarsy M4600 med en bättre processor, mer RAM-minne, en snabb SSD, IPS-skärm och top-of-the-line NVIDIA Quadro-grafik snabbt höjer priset från en blygsam $ 1.500 till mer än $ 4.000. Det är verkligen något att ha i åtanke om du är en IT-chef som har att utrusta en hel avdelning med mobila arbetsstationer.

I slutet av dagen, är M4600 ett mycket imponerande maskin som kan hantera alla grafiskt-intensiv uppgiften en professionell ansikten under arbetsdagen ... men du kan få en 15-tums Lenovo ThinkPad W520 med en något svagare Intel Core i7-2860QM och ingen andra hårddisk när detta skrivs för väl under $ 3.000.

Fördelar:

  • Stora 1080p IPS-skärm alternativet
  • Massor av hamnar
  • Extrem prestanda

Nackdelar:

  • Dålig batteritid (beroende på konfiguration)
  • Tjocka och tunga
  • Svag bakgrundsbelyst tangentbord
  • Dyrt om kraftigt anpassade


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar