måndag 13 februari 2012

HP ENVY 17 omdöme: A Great Entertainment PC

HP ENVY 17 omdöme: A Great Entertainment PC
av Jerry Jackson - 2012/02/13

HP tillbringat de senaste åren att utveckla sitt ENVY linje av bärbara datorer till en lust-värdig serie premium bärbara datorer med slanka linjer och banbrytande prestanda. Den 17-tums ENVY 17 är den största i ENVY linje och som sådan har plats för några av de bästa processorerna och grafik tillgängliga vid ett utropspris på runt $ 1.200. Vi tog en närmare titt på denna bärbara dator för att se om det är värt sin vikt i aluminium.

Bygg och Design
Liksom de flesta av de "premium" bärbara datorer som finns idag för Envy 17 egenskaper borstad aluminium i kombination med svart lackerad metall trim för att ge den bärbara datorn ett rent och tåligt utseende. Även om detta inte är en "tunn och lätt" laptop, är avundsjuka 17 så tunn som 1,28 inches och tips skalorna på strax över 7,3 pounds. Vad som gör detta ännu mer imponerande är att HP fortfarande innehåller ett stort antal portar (mer om det senare) samt en slot-optisk enhet.

Metallen Locket skyddar 17-tums skärm är både en välsignelse och en förbannelse. Välsignelsen är att den matt-svart finish ser trevligt och metallen ger rimlig hållbarhet samtidigt locket tunn. Tyvärr är den metall så tunn att du enkelt kan sätta press på baksidan av skärmen (skapa synliga skärmen snedvridning eller "krusningar") och riskerar att skada själva displayen. Detta är förmodligen inte en fråga för personer som använder ENVY 17 som en stationär dator, men du bör vara medveten om risken för skador på skärmen om du planerar att resa med denna bärbara dator.

En mindre klagomål om utformningen av ENVY 17 är att den ser lite för mycket som alla andra MacBook-inspirerade premie bärbara datorer på marknaden. Faktum är att när jag tog ENVY 17 till en Starbucks en främling närmade mig och frågade: "Är det en av de nya MacBook?" Visst, du kan säga att detta är en HP om man tittar på skärmen locket eller komma tillräckligt nära för att se HP-logotypen ovanför tangentbordet, men jag tror inte att utformningen av ENVY 17 gör något för att hjälpa den unika varumärkesidentitet HP.

Till skillnad från majoriteten av premium bärbara datorer med aluminium, är avundsjuka 17 faktiskt mycket lätt att uppgradera. Helt enkelt skjut batterispärren byta till en sida och den nedre främre delen av den bärbara datorn glider iväg avslöja två SATA lagring vikar, trådlöst kort och 6-cells batteri. Ta några skruvar och du kan ta bort hela botten ENVY 17 och komma åt RAM slots och valfri mSATA lagring.

Hamnar och funktioner
Som tidigare nämnts hade HP inte offra hamnar för att göra detta 17-tums bärbar dator relativt tunn och lätt. Du får tre USB 3.0-portar (tack!) samt en standard USB 2,0-port, men du får också dubbla DisplayPort-uttag, HDMI, ett media kortläsare, slot-optisk enhet, Gigabit Ethernet, mikrofoningång och dubbla hörlursuttag och en fysisk volym ratten! Du vanligtvis inte hittar alla hamnar på en sådan tunn 17-tums bärbar dator.


Framst: Högtalare grillar

Tillbaka: Fan avgaser

Vänster: Optisk enhet, två USB 3.0-portar, mikrofon, två hörlursuttag, Kensingtonlås

Höger: mediekortläsare, HDMI, DisplayPort x 2, USB 3,0, USB 2,0, volym ratten, Ethernet, nätuttaget

Skärm och högtalare
Det 17,3-tums skärm är en HP: s "Radiance" skärmar med LED-bakgrundsbelysning. Det finns bara en skärmupplösning, en full 1920x1080 men du kan konfigurera ENVY 17 med antingen standard Radiance display eller en "3D Radiance" version som ger 3D-video och stillbilder uppspelning tillsammans med en medföljande uppsättning HP-märkt 3D Active Shutter glasögon. Som med de flesta av HP: s konsumenter bärbara datorer, använder ENVY 17 en display med en "kant till kant" glas skyddande skikt. Detta hjälper till att förbättra kontrast och färgmättnad, utan också gör skärmen extremt benägna att reflektioner. Översättning är skärmen inte stora utomhus eller i ett rum med starkt ljus.


Som med alla TN-paneler, betraktningsvinklarna på ENVY skärm är ganska genomsnittliga: Skärmen snygg sett rakt på eller från en blygsam horisontell vinkel, men färgerna ser blekt ut sett från ovan och färger ser inverteras sett från nedan. Med tanke på att detta är HP: s top-of-the-line konsumenter bärbara vi skulle ha varit lyckligare om HP erbjöd en valfri IPS-skärm med nära perfekta färger på alla betraktningsvinklar.

När det gäller ljud, låt oss bara komma rätt ut och säga att avundas 17 förmodligen har den bästa inbyggda högtalare är till någon 17-tums bärbar dator. Du får fyra högtalare (två ovanför tangentbordet och två på den främre kanten av den bärbara datorn) och en inbyggd subwoofer på undersidan av ENVY 17. Dessa högtalare och subwoofer samarbeta med Beats Audio programvara för att leverera fantastiska ljud med distorsionsfri toppar, mellantoner och bas. För att göra ljudupplevelse som mycket trevligare, avundas 17 har också en fysisk volym ratten på höger sida som gör att du snabbt justera högtalarvolymen. HP kallar detta en "analog volym ratten" men det är faktiskt ett digitalt "fluga by wire" ratten. Med det menar vi att det inte finns någon "hård stopp" vid den lägsta eller högsta volyminställningen, du kan snurra volymen ratten i endera riktningen för evigt ... Det är den programvara som vet när du har nått den lägsta eller högsta volymen.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstora chiclet-tangentbord med LED-bakgrundsbelysning och har en enkel layout. De enskilda knapparna är matt svart med en enda ljusstark LED under varje tangent (snarare än ett rutnät av lysdioder under tangentbordet med flera tangenter som bygger på en enda lysdiod). Den matta svarta tangenterna omges av aluminiumram av den bärbara datorn. Tangentbordet stödstruktur är bra, men det finns en antydan till flex eller "studsar" på vänster sida av tangentbordet ovanför den optiska enheten om du skriver med betydande tryck. Individuell nyckel resor och feedback (skillnaden du känner mellan när en knapp trycks in eller inte) är ganska bra och gör att skriva lugn och trevlig.

Till Synaptics TouchPad är faktiskt en Synaptics "styrplatta" (en pekplatta yta som gör att du kan trycka ner någonstans för att producera ett klick). Det finns inga dedikerade vänster och höger musknapp, men HP markerade knappområdet med en enda grå linje så att du vet var du ska trycka på för en traditionell vänster och höger klick.

Standardinställningarna pekplatta inställningar är bra för "knacka för att klicka på" användning eller traditionella användare pekplatta som använder ett finger för att flytta markören och vila en tumme eller annat finger på "vänster knapp" för att klicka. Du kan också justera inställningarna Drivrutinen för pekplattan för multi-finger gest kontroller.

Vår HP ENVY 17 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 17,3-tums glänsande 1080p "Radiance" skärm (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-2670QM quad-core processor (2.2GHz, 3.1GHz Turbo Boost)
  • Integrerat Intel HD 3000-grafik
  • AMD Radeon HD 7690M XT grafikkort (1GB GDDR5
  • 8GB DDR3-1333 RAM (max stöds)
  • 750GB HDD 7200rpm (Western Digital WD7500BPKT)
  • Intel Centrino Ultimate-N 6300 AGN Wi-Fi
  • Integrerad Bluetooth
  • HP TrueVision HD Webcam
  • Blu-Ray optisk enhet
  • 2-års garanti
  • 6-cells litiumjonbatteri
  • Vikt: 7,37 £.
  • Mått: 16,37 x 10,67 x 1,28 inches
  • Pris som konfigurerad: $ 1,484.99 (start pris: $ 1,249.99)

Dessa specifikationer är mycket bra för en 17-tums multimedia och gaming anteckningsboken, quad-core i7 processor är mer än tillräckligt snabbt för praktiskt taget all verksamhet och AMD Radeon-grafik är tillräckligt kraftfull för att spela de flesta moderna spel till bra bildhastighet med mitten till höga detalj inställningar. Vår testkonfiguration levereras med en 750GB hårddisk, men du kan konfigurera ENVY 17 med upp till två 1TB hårddiskar och den bärbara datorn också har en mSATA kortplats så att du kan lägga till en liten SSD formfaktor som en cache enhet för extremt snabb Windows boot och systemet återupptas.

Prestanda och Benchmarks
Avundsjuka 17 levererar några av de bästa prestanda du hittar i en 17-tums bärbar dator kostar mellan $ 1.200 och $ 1.500. Intel Core i7-2670QM processor i vår granskning enhet ger enastående prestanda för dagligt bruk och grundläggande produktiviteten på kontoret men har också gott om muskler för omkodning stora filer om du på att göra videor och musik.

AMD Radeon HD 7690M XT dedikerad grafik är inte den mest kraftfulla alternativet i denna prisklass, men detta grafikkort kan fortfarande hantera 3D-video uppspelning och de flesta av de senaste spelen. Inte bara det, men den termiska prestanda 7690M hjälper till att hålla temperaturen låg samtidigt som det ger en stor visuell upplevelse.

Den tidigare nämnde 750 GB hårddisk i vårt testsystem är hyfsat snabb, men du kan förbättra den övergripande systemets prestanda genom att antingen byta ut hårddisken med en standard SATA SSD-enhet (SSD) eller så kan du lägga en liten mSATA SSD som cache-enhet och i huvudsak vänder en vanlig hårddisk till en högpresterande hybriddrift .

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare mått på totala grafikprestanda i DirectX 11 spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Kylfläkten inuti ENVY 17 stannar kör för det mesta och är relativt tyst under alla utom de mest krävande aktiviteter. Fläkten blir ganska högt (tillräckligt högt för att störa andra människor i ett litet kontor eller klassrum) när du spelar ett grafiskt intensiv spel som Batman: Arkham City eller The Witcher 2. Om du inte kör benchmark-tester eller spelar de senaste spelen på höga detaljinställningar så kommer du förmodligen aldrig att märka fläkten.

Externa temperaturer är alla ganska blygsam, med undantag för en het plats nära fläkten intaget (kylflänsen för CPU finns i detta område).

Batterilivslängd
Avundsjuka 17 varade i fem timmar och 12 minuters kontinuerlig webbsurfning under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är inte lika bra som några av de mindre kraftfulla 15-tums premie multimedia bärbara datorer som Dell XPS 15z, men det är bland de bästa batteritid för 17-tums underhållning datorer. Du kommer förmodligen att ha problem med att få de "7 timmar" batteritid som HP hävdar såvida du låter den bärbara datorn då gå i viloläge, men du bör kunna komma runt sex timmars kontinuerlig batteritid om du stänger av skärmens ljusstyrka ner och inte använder Blu-ray/DVD enheten.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Folket på HP vill kalla avundsjuka 17 en "premium underhållning PC" och det är inte en dålig beskrivning av denna eleganta 17-tums bärbar dator. Kombinationen av en kraftfull Intel Core i7-processor, AMD Radeon-grafik, 8GB RAM och en 1080p-skärm utgör grunden för en stabil högpresterande dator. Men lägg till aluminium, bakgrundsbelyst tangentbord och fantastiska högtalare med Beats Audio och du har hisnande precision kombinerat med prestanda.

Som om det inte var nog, kommer ENVY 17 också laddad med "riktiga" programvara och praktiskt taget ingen bloatware. Du får fullständiga versioner av Adobe Photoshop Elements 9 och Premiere Elements 9 tillsammans med CyberLink PowerDVD, Microsoft Office Starter 2010 och Norton Internet Security med en 2-års prenumeration på Norton AntiVirus 2012.

Om det finns några brister i utformningen av HP ENVY 17 är de relativt små. Den blanka "Radiance" skärm är benägen att elaka reflektioner enligt ljusa rum ljus eller solljus gör det svårt att läsa text eller titta på en HD-film utan att distraheras av din egen reflektion eller reflexer från lampor. Skärmen Locket är ganska robust, men du kan böja den inåt med ett visst tryck och risk att skada skärmen. På samma sätt är aluminium chassi trevlig och hållbara, men sidorna är ganska tunn och kanske inte håller sig väl om du tappar den bärbara datorn. Fan buller var inte ett problem när du tittar på filmer men fläkten blir oacceptabelt högt när du spelar grafiskt intensiva spel som Batman: Arkham City.

Kort sagt, är avundsjuka 17 en elegant 17-tums multimedia bärbar dator med bra högtalare, bra prestanda och gott om extramaterial. De få potentiella problem vi hittat sannolikt inte vara ett problem för de flesta människor som kommer att använda den här anteckningsboken för att ersätta en PC familj skrivbord. Om du är i marknaden för en 17-tums familjen laptop med bra prestanda och fantastiska funktioner underhållning då ENVY 17 är det perfekta valet.

Fördelar:

  • Stora högtalare
  • Bra bakgrundsbelyst tangentbord
  • Massor av hamnarna
  • Skäligt pris

Nackdelar:

  • Glossy, reflekterande skärm
  • Svag skärmlocket
  • Tunna aluminium sidor
  • Högljudd fläkt medan spel


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar