torsdag 2 februari 2012

Dell Latitude E6420 omdöme: Great bärbar dator med en Multitouch Option

Dell Latitude E6420 omdöme: Great bärbar dator med en Multitouch Option
av Amber Riippa - 2012/02/02

Dell Latitude E6420 är en bra presterande 14-tums Business Notebook med stjärnornas byggkvalitet och en hel del snygga alternativ. Användare kan konfigurera den bärbara datorn har en multitouch skärm, en snabb Intel quad-core processor, diskret klass (högre slutet) grafik, upp till 4 GB minne och en 256GB kapacitet Solid State Drive.

Bygg och Design
Dell Latitude E6420 är innesluten i Dells business-robust MIL-STD 810G-testade Tri-Metal hölje precis som E6420 är lillasyster, Latitude E6320 . Den "Tri-metal" kommer från en anodiserad aluminium skärm lock, förstärkt stål i gångjärnen och magnesiumlegering i chassit och ramen. Den bärbara datorn har även en zinklegering lås, en spillsäker tangentbord och en LCD tätning för att förhindra repor och stötar.

Allt detta extra metall och trodde formgivarna tas i dess konstruktion verkligen gör den mycket slitstark. När vi tryckte ner på chassit och runt handledsstödet, det vika inte. När vi böjde locket på displayen runt den tjocka skärmen bezel, gjorde det vika bara lite - men det var knappt märkbar, och var inte märkbar nog att skapa några ringar över displayen. De förstärkta stål gångjärn är också mycket robust, vi inte antar att de kommer att ge användarna några som helst problem. Dell Latitude E6420 är mycket tålig för sin klass.

Den bärbara datorn är en snygging, också - det verkar mycket professionella och elegant. Den har släta matta ytor borstade med vad Dell kallar en "360 stötfångare" för extra skydd mot repor. När vi försökte skrapa på ytan, flisas bort lite, men inga repor dök upp. Locket ser ganska snyggt också, med Dells signatur logotyp över mitten.

Den E6420 kan uppgraderas något. Efter avlägsnande sju skruvarna kan du ta bort kåpan och få tillgång till hårddisken, minne, Bluetooth-kort och nätverkskort. Det kan uppgraderas med upp till 8 GB minne. Vi nämnde i vår Latitude E6320 översyn att skruvarna var särskilt svårt att ta bort, de var inte så svårt att ta bort i E6420.

Hamnar och funktioner
Latitude E6420 har ett bra hamn val och är egentligen bara framför allt saknas en USB 3,0-port på vår enhet. Det finns en USB 3,0-modul alternativ, men du måste betala lite extra för att ta med den. Annat än att kommer den bärbara datorn utrustad med HDMI och VGA-kontakter, 5-i-1-kortläsare, totalt fyra USB 2.0-portar, ExpressCard och en SmartCard-läsare (tillval). Den bärbara datorn är utrustad med en 8x DVD optisk enhet utan extra kostnad, men 8X DVD + /-RW kostar $ 50 mer. Det finns också en dockkontakt i botten så att användarna kan få tillgång till ännu fler portar och funktioner om de köper en docka.

Fram: 5-i-1-minneskortläsare

Tillbaka: HDMI, lås, batteri, nätström, Ethernet (RJ-45)

Vänster: USB 2,0, VGA, hörlursuttag, SmartCard-läsare, ventilationsgallret

Höger: 54 mm ExpressCard, Wi-Fi på / av-knapp, DVD-ROM-enhet, USB 2,0 x2, USB 2.0/eSATA combo

 

Skärm och högtalare
Våra E6420 recension enhet har en 14-tums 720p (1366x768) glänsande LED-display med en extra bonus för en två fingrar multitouch pekskärm. Den multitouch skärm är valfri och kan läggas till för en extra $ 99. Det kan vara en praktisk möjlighet för användare som behöver göra lite ljus teckning på sina skärmar eller vill ha bekvämligheten med att peka på skärmen för att välja objekt eller dra dem runt. Vi fann att den multitouch fungerar bra och är ganska mottaglig.

Displayen når en topp på 200 NIT ljusstyrka, vilket betyder att det handlar om genomsnittet - inte för ljus och inte otroligt mörkt. Vi mätte kontrast och fann att det är i underkant, cirka 138:1. Sedan multitouch alternativet aktiverat på vår bärbara dator, är displayen glänsande, vilket innebär att det blir svårare att använda medan i ljusa upplysta kontor förhållanden på grund av skärmen är så reflekterande. När vi flyttade displayen, fick upp bilder suddiga ganska snabbt vid cirka 5-10 grader från centrum, och när vi flyttar den framåt den inverterar på ungefär samma avstånd från mitten. När flyttas till höger eller vänster, bilder invertsocker ca 40 grader från mitten. Tre-tal personer kommer att kunna se den bärbara bra om sitter bredvid varandra, men det blir svårare att se skärmen om du står upp eller böja tillbaka alls.


Den bärbara datorn har fantastiska ljud ... Jag är mycket imponerad. Medan ljud på bärbara företagsdatorer oftast får förbises, gjorde IDT HD-ljud på den här bärbara datorn inte. Det blir extremt högt på 100 procent och når stora toppar och dalar utan att låta förvrängt eller dämpas. Användarna kommer definitivt att kunna använda den bärbara datorn för presentationer i ett anständigt storlek presentation rum. Den enda anledningen till att du skulle behöva köpa externa högtalare är om du behöver sända ljudet över ett mycket stort rum.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet är en blandning mellan en Chiclet och en traditionell stil tangentbord. Nycklarna är plattare men upp lite och böjd för en enklare skrivkänsla. Personligen är tangentbordet på E6420 en av mina favoriter hittills. Det är mycket bekvämt att använda, ger bra feedback (stavfel bör vara en all-time minimum), och nycklarna inte göra mycket buller alls när man trycker. Dessutom ser det riktigt nice - de mjuka svarta tangenterna och orange kontur runt det lägger en fin touch. Den enda klagomål som vi har beror på ytan, om det finns någon olja på händerna du kan hamna lämnar ett spår av fett efter användning. Det finns också en bakgrundsbelyst tangentbord alternativ.

Den multi-touch Alps Electric pekplattan är också mycket trevlig. Det är precis rätt storlek och har en lyhörd område matt yta. Även med fukt på fingrarna, fungerar pekplattan bra. Dessutom fyra fysiska klickknappar bara göra en liten buller som inte alls irriterande. Dell har också utformat sin egen programvara för att aktivera, inaktivera eller ändra multitouch gester och alternativ.

 

Vår Dell Latitude E6420 översyn enhet har följande konfiguration:

  • 14,0-tums LED-glänsande 720p display (1366x768) w / multitouch-skärm
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i5-2540M dual-core processor (2,6 GHz upp till 3,3 Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel QM67 chipset
  • Intel HD-grafik
  • 4,0 GB, DDR3-1333MHz minne (8GB max antal som stöds)
  • 320GB Western Digital hårddisk, 7200rpm (WD3200BEKT)
  • Intel Centrino Ultimate-N 6300 trådlöst nätverkskort (802.11a/b/g/n)
  • Bluetooth 3,0
  • Inbyggd webbkamera
  • 8X DVD optisk enhet
  • 3-årig grundläggande maskinvaruservice med 3-års NBD begränsad service på plats
  • 9-cells 97Wh Li-ion batteri
  • £ 4,56 med 4-cellsbatteri
  • Mått: 13,86 x 9,49 x 1,06 ~ 1,28 inches
  • Pris som konfigurerad: $ 1.726
  • Utropspris: $ 1.284

Även om vår granskning enhet har integrerat Intel HD-grafik, kan användare uppgradera till NVIDIA NVS 4200M diskret klass grafik för endast lite extra. Ju bättre grafikkort kanske inte kan hantera vissa spel eftersom det är ett företag grafikkort med drivrutiner som rör denna sektor, men det kommer säkert möjligt för användare att delta i mer grafik-intensiva uppgifter.

Specifikationerna i vår granskning enhet är fortfarande anständigt. Vi skulle har velat se något bättre specifikationer på detta pris punkt, dock. Kombinationen av Intel Core i5-2540M dual-core processor, är Intel HD-grafik och 4 GB RAM kör på fabriken så långt som bärbara företagsdatorer går, men användarna kommer att kunna multi-task bra, kör nästan alla affärsprogram och relaterade uppgifter som ordbehandling, 1080p video, databas arbete och surfning. Vi var nöjda med Western Digital 7200rpm hårddiskar resultat driva benchmark, enheten går snabbare än de flesta ingår i bärbara företagsdatorer, så Windows uppstart och program starttider kommer att bli snabbare. Användarna har också valet att uppgradera till en 256GB Solid State Drive för ännu snabbare prestanda.

Prestanda och Benchmarks

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikkortets prestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den E6420 har en ventil värme avgaser på vänster sida och två öppningar avgaser på undersidan centrum. Vi körde en grafisk riktmärke för att ta reda på hur varmt den bärbara datorn blir när det är som utövas, och fann att den bärbara datorn kontrollerar sin värme mycket bra. Den hetaste fick under testet var 96 Fahrenheit (tagen på botten-mitten), och den lägsta temperaturen som vi mätt var 81 F. Om den bärbara datorn skjuts, gör det gör en märkbar surrande ljud, men bara om du är verkligen känslig för fläktljud blir det för mycket.

Batterilivslängd
Vår Dell Latitude översyn enhet har en "förlängd batteri", vilket innebär att det är en högre kapacitet än de flesta bärbara batterier och kommer att pågå längre medan du är borta från ett eluttag. Vår enhet har en 9-cells 97Wh stort batteri. Under vårt batteritid test vi väljer Windows 7 "Balanserad" power profil, vrid skärmens ljusstyrka ner till 70%, slå trådlöst på och uppdatera en text-tung webbsida var 60: e sekund. Dell Latitude E6420 varade 8 timmar och 45 minuter, vilket är ett bra resultat för en bärbar dator i sin klass.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Dell Latitude E6420 är ett utmärkt val för affärsmän. Den bärbara datorns bygga har en varaktig "business robust" design med MIL-STD 810G-testad "Tri-Metal" hölje. Detta innebär i princip att det kommer klara de vardagliga repor och stötar, samt en och annan droppe (så länge det är en droppe och inte ett fall). Notebook-datorn fungerar bra, och vi fann att även med Intel HD-grafik, det kan spela 1080p HD-video och flera saker mycket bra. Det har också utmärkt ljud prestanda som är utan distorsion, även vid maximal nivå - externa högtalare kommer inte att krävas.

Den E6420 finns med en mängd alternativ. Den kan konfigureras med en diskret klass grafik, en bakgrundsbelyst tangentbord för användning i mörkt upplysta områden, en multitouch display, en quad-core i7 CPU och en 256GB SSD. Alla dessa alternativ är dock bump upp priset en hel del. Allt som allt, fann vi att det inte var mycket fel med Latitude E6420. Om Dell hade inkluderat en högre upplösning display och förde ner priset med ett par hundra, skulle det ha fått fem stjärnor från oss.

Fördelar:

  • Affärsinriktade robust byggkvalitet
  • Bra prestanda
  • Massor av alternativ, inklusive multitouch skärm
  • Imponerande ljudprestanda
  • Förblir sval

Nackdelar:

  • Priset är högt som konfigurerats
  • USB 3,0 ingår ej
  • Lackluster skärm


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar