onsdag 14 mars 2012

Acer Aspire Timeline Ultra M3 omdöme: A True 15-tums Ultrabook

Acer Aspire Timeline Ultra M3 omdöme: A True 15-tums Ultrabook
av Jerry Jackson - 2012/03/14

En enkel problemet har oroande oss sedan ankomsten av Ultrabook kategorin tunna, Intel-baserade premium bärbara datorer förra året: Ultrabooks egentligen inte ge förstklassig prestanda. Acer hoppas att ändra på det med den nya Aspire Timeline Ultra M3, den första 15-tums Ultrabook med högpresterande NVIDIA GeForce 640-grafik inuti. Kan en tunn-och-ljus Ultrabook ger dig verkligen "ultra" prestanda?

Bygga & Design
Vid första anblicken Acer Aspire Timeline Ultra M3 ser ut som en grundläggande widescreen bärbar dator med en tunn profil, men ta en närmare titt och du ser all-metal exteriör döljer en mycket välutrustad Ultrabook med många portar och en trevlig tangentbord. Medan 15-tums fotavtryck och 20mm tjocklek av chassit gör detta den största "Ultrabook" vi har granskat hittills, föreskrivs att storleken bara tillräckligt med utrymme för ett fack-loading optisk enhet och några kraftfulla interna komponenter. Det är rättvist att påpeka att det ursprungliga konceptet för "Ultrabooks" var premium tunna bärbara datorer baserade på 11-tum och 13-tums Apple MacBook Air, men det är också rättvist att påpeka att många människor som större skärmar och fullstora tangentbord. .. och 15-tums bärbara datorer fortfarande den mest populära bärbara storlek i försäljningsvärde här i USA.

Den magnesiumlegering lock och chassi ger Ultra M3 bekvämligheten av lätt vikt och hållbarhet metallkonstruktion. Den matt svart finish ser ren och professionell samtidigt som chiclet-liknande tangentbord och jätte pekplatta ge denna Ultrabook mer konsumentinriktad överklagande. Till skillnad från vissa tunna och lätta bärbara datorer med metallock är skärmlocket på Ultra M3 överraskande stark och bör ge gott skydd för skärmen när du reser. När det gäller själva chassit, packade Acer så många komponenter i som möjligt så M3 känns fast när du plocka upp, det finns inga svaga punkter eller ihåliga ljud när du klickar på fingrarna på den bärbara datorn.

En allvarlig, snarare tragisk brist i utformningen av Ultra M3 är platsen för strömbrytaren. Av någon anledning som undgår mig, bestämde någon på Acer att placera strömbrytaren i framkant av den bärbara datorn. Inte bara det, men den främre kanten vinklas ned något och strömbrytaren är ett känsligt tryck-aktiverad omkopplare ... vilket innebär att om du använder M3 som en "laptop" du oavsiktligt kan trycka på strömbrytaren med ditt knä genom att bara trycka ner ordentligt på handledsstödet.

Jag hoppas att någon på Acer läser detta. Den som är ansvarig för placeringen av denna strömknappen måste överföras till en annan avdelning på Acer. Den som tycker att det är en bra idé att sätta ett tryck-aktiverad strömknappen på framkanten av en bärbar dator bör inte utforma bärbara datorer.

På en lyckligare anteckning, Ultra M3 förvånansvärt lätt att uppgradera jämfört med andra Ultrabooks. De flesta av dagens Ultrabooks har förseglats chassi mönster som hindrar dig från att uppgradera delar som RAM eller hårddisken. M3 har en bekväm tillgång panel på botten där du kan byta ut viktiga delar som RAM, Wi-Fi-kort, hårddisk eller tillval mSATA SSD. Detta ger M3 en klar fördel gentemot konkurrenterna, eftersom det innebär att du kan uppgradera komponenter över tiden.

Hamnar och funktioner
Som tidigare nämnts har Ultra M3 ett bra urval av portar för en tunn och lätt bärbar dator. Du får två USB 2.0-portar och en USB 3.0-port samt en vanlig HDMI, Ethernet och ett hörlursuttag. Du får också den tidigare nämnda optiska enheten och en kortläsare. Tyvärr är alla USB-portar och hörlursuttaget sitter på baksidan av M3. Detta gör det svårt att byta ut ett USB-minne, men det hjälper dölja sladdar om du använder M3 som en stationär dator med extern USB kringutrustning eller externa högtalare. Alla beskrivningar som visas nedan anges från vänster till höger.


Framsida: Strömbrytare, strömindikator, batteriindikator

Tillbaka: Fan avgassystem, hörlursuttag, två USB 2.0-portar, en USB 3,0-port, HDMI-port, Ethernet RJ-45-port, DC-in jack

Vänster: Optisk enhet och 2-i-1-kortläsare

Höger: Kensington-lås

Skärm och högtalare
Den 15,6-tums glänsande skärm är en Acers "CineCrystal" skärmar med LED-bakgrundsbelysning. Det finns bara en upplösning när detta skrivs, en ganska föga imponerande 1366x768. Dock är den glansiga ytan på denna skärm inte lika reflekterande som några av de blanka skärmarna vi har sett på andra Ultrabooks ... vilket innebär att du inte behöver kämpa med hårda bländning och reflexer så mycket. Ändå skulle en matt skärm alternativet ha varit ett välkommet inslag för att hjälpa till med synlighet utomhus i direkt solljus. Färgerna verkar inte alltför mättad med standardinställningarna och kontrast är ganska genomsnittliga.


Som med alla TN-paneler, betraktningsvinklarna på M3 skärm är ganska genomsnittliga: Skärmen snygg sett rakt på eller från en blygsam horisontell vinkel, men färgerna ser blekt ut sett från ovan och färger ser inverteras sett från nedan. Vi skulle älska det om varje Ultrabook presenterade en IPS-skärm med nära perfekta färger på alla betraktningsvinklar, men den högre kostnaden förmodligen inte något den genomsnittliga konsumenten vill betala. Så länge du lutar skärmen så att dina ögon är parallellt med skärmen du förmodligen tror skärmen ser bra ut.

När det gäller ljud har The Ultra M3 stereohögtalare med Dolby Home Theater branding sitter på undersidan framkant av chassit. Högtalarna är stora nog att producera hög volym med god klarhet men platsen innebär att du kan dämpa ljudet om du använder M3 knät och du bär tjocka kläder. Å andra sidan är metallchassi så tunn att ljud passerar upp genom palmrests även om man blockerar högtalarna på botten.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstora chiclet-liknande tangentbord är en enkel layout med en dedikerad knappsatsen och inget LED-bakgrundsbelysning. De enskilda knapparna är matt svart med silver trim runt tangentbord. Den matta svarta tangenterna omges av aluminiumram av den bärbara datorn. Det finns även dedikerade hem, sida upp, sida ner och slut knapparna ovanför det numeriska tangentbordet. Tangentbordet facket är ganska fast med mer än tillräckligt stödstruktur. Det finns ingen flex eller tangentbord studsa när du skriver med fast tryck. De enskilda tangenter har en kort kastlängd (avståndet mellan pressade opressade och) samt nyckelåtgärden själv är mycket tyst, du kommer inte att störa andra när du skriver i ett lugnt kontor eller klassrum.

Den ELAN pekplattan är faktiskt en massiv "styrplatta" (en pekplatta yta som gör att du kan trycka ner någonstans för att producera ett klick). Det finns inga dedikerade vänster och höger musknapp, men styrplatta har grunt respons när man trycker. Den enda klagomål som vi har om detta pekplattan är att det ibland har svårt att förstå skillnaden mellan en vänster klick och ett högerklick om du inte trycker ner den längst till vänster eller längst till höger nedre hörnet av styrplatta.

Vår Acer Aspire Timeline Ultra M3-581TG översyn enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums glänsande 720p LED-display (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2467M dual-core processor (1.6GHz, 2.3GHz Turbo Boost)
  • Integrerat Intel HD 3000-grafik
  • NVIDIA GeForce GT 640MB (1GB)
  • 4GB DDR3-1333 RAM (2 GB ombord plus 2GB SODIMM, 6GB max. Stöds)
  • 500GB hårddisk med 20GB mSATA SSD-cache-enhet
  • Acer Nplify 802,11 b / g / N Wi-Fi
  • HD Webcam
  • DVD Super Multi optisk enhet
  • 3-cells Lithium-Polymer batteri
  • Vikt: 4,4 £.
  • Mått: 14,8 x 10 x 0,79 inches
  • Pris som konfigurerad: TBA

Om du bara tittade på Specifikationerna ovan du kanske har missat det faktum att denna Ultrabook förpackningar något som ingen tidigare Ultrabook har: dedikerad grafik. Specifikt Ultra M3 har den nya NVIDIA GeForce GT 640 grafikkort. Vid tidpunkten för denna skrift, har NVIDIA fortfarande inte offentligt meddelat några detaljer om de 600M serien grafik, men online-rykten säger att detta grafikkort är baserad på NVIDIAs nya Kepler GPU kärna . Vad är så speciellt med en ny GT-klass grafikkort för en tunn och lätt Ultrabook? Ingenting ... förutom det faktum att denna GPU överträffar mellanklass GTX grafikkort hittades kort är tjockare, tyngre spel bärbara datorer från förra året!

Prestanda och Benchmarks
Vår konfiguration av Ultra M3 är en av de mer blygsamma versioner av M3 som Acer planerar att tillkännage detta år. Denna översyn enhet har en Intel Core i5 dual-core processor och en 500 GB hårddisk med en 20GB mSATA SSD-cache-enhet som hjälper Ultrabook start och återgång från viloläge snabbare än en hårddisk ensam (det mSATA SSD och hårddisk arbetar tillsammans för att i huvudsak skapa en högpresterande hybriddrift ). Acer representanter säger Ultra M3 även kommer att finnas tillgänglig med upp till 256GB SSD och en andra generationens Intel Core i7-processor.

Core i5 varianten med hårddisk ger rå CPU-prestanda och poäng PCMark som sätter den rakt i mitten av flocken bland Ultrabooks, men förändrar allt så snart du tittar på utförandet av grafik. GeForce GT 640MB är inte bara "lite" mer kraftfull än Intel integrerad grafik, sätter 640MB denna Ultrabook i en klass för sig. 3DMark poäng för Ultra M3 med GT 640MB visar att det har mer än dubbelt grafikprestanda av Ultrabooks med Intel-grafik ensam. I själva verket överstiger 3DMark prestanda Ultra M3 även prestanda Alienware M14x med GTX 555 grafikkort.

Om du är en gamer som inte litar syntetiska benchmarks så du kan vara intresserad av att GT 640MB kan spela Battlefield 3 på mer än 30fps på 1366x768 upplösning med detaljerade inställningar på hög. Resultaten med Batman: Arkham City är ännu bättre med FPS över 40fps vid 1366x768 med hög detalj inställningar. Det betyder spelare behöver inte välja mellan en tung gaming anteckningsboken och en ultraportabel med bra batteritid, du kan ha den prestanda du vill ha i en lätt förpackning. Visst, hardcore gamers vill alltid bleeding edge prestanda, men att få 30 + bilder per sekund i moderna spel på höga detaljinställningar är mer än tillräckligt för många spelare ... särskilt om det innebär att du inte behöver offra batteritid.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare mått på totala grafikprestanda i DirectX 11 spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Kylfläkten inne Ultra M3 stannar kör för det mesta, och är praktiskt taget ljudlös under alla utom de mest krävande aktiviteter. Fläkten får tillräckligt högt för att störa andra människor i ett litet kontor eller klassrum om du stressa grafik med ett spel som Mass Effect 3 eller Batman: Arkham City men du förmodligen inte kommer att märka kylfläkten resten av tiden.

Externa temperaturer är alla ganska blygsam, med undantag för en mycket otäck hot spot ligger nära RAM, mSATA SSD och Wi-Fi-kort som nådde en maximal yttertemperatur av 112 grader Fahrenheit. Denna hot spot blir mycket obehagligt över tiden och gör det svårt att använda Ultra M3 som en "laptop" ibland. Jag misstänker det verkliga boven i dramat är i själva verket mSATA SSD, men oavsett vilken komponent är ansvarig för värme, saknar den tunna chassit på M3 bara den termiska designen som behövs för att förvalta den värme som kommer från detta centrala läge. Håll benen borta från mitten av Ultrabook och du bör vara fina. Intressant nog förblev temperaturer CPU och GPU helt normalt under våra tester så åtminstone chassit hanterar värmen för dessa komponenter.

Batterilivslängd
Acer Timeline Ultra M3 varade i 8 timmar och 38 minuter av kontinuerlig webbsurfning under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är inte bara bra, det är fantastiskt batteritid när man anser att detta också har en kraftfull diskret grafikkort inuti. Naturligtvis har den GeForce GT 640MB NVIDIA Optimus-teknik som automatiskt avaktiverar grafikkortet och kör displayen på låg effekt Intel integrerad grafik när den bärbara datorn inte visar visuellt intensiv innehåll. Så är fallet har NVIDIA-grafik automatiskt stängs av under vår surfning batteri utmattning test.

Oavsett, är det viktigt att notera att Ultra M3 överskrider Acers anspråk på "8-timmars batteritid" och det är imponerande. Din Mätarställning kan variera om du köper konfigurationen av Ultra M3 med en mer makthungriga Intel Core i7-processor, men körtiden från det integrerade 3-cells litium-polymer-batteri ska fortfarande vara utmärkt.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Acer Aspire Timeline Ultra M3 är den mest imponerande Ultrabook vi har granskat hittills. Trots några konstruktion populärare, levererar denna 15-tums Ultrabook en exceptionell balans mellan bärbarhet prestanda och en premie känsla. Vi har svårt att med utsikt saker som en strömbrytare som är lätt att trycka av misstag och en total brist på portar på sidorna. Kombinera dessa två frågor med en otäck hot spot på botten av chassit och Ultra M3 har tre besvärliga brister.

Oavsett, är Aspire Timeline Ultra M3 våra mest tillråda val för en stor Ultrabook. Om du tittar bortom dessa tidigare nämnda klagomål hittar du genuint imponerande hästkrafter inne Ultra M3. Inte bara är NVIDIA GeForce GT 640MB ett stort steg framåt när det gäller grafikprestanda för tunna och lätta bärbara datorer, överträffar denna diskret GPU med grafiken som finns i tjocka och tunga spel bärbara datorer förra året.

Om du är i marknaden för en Ultrabook med en stor skärm, utmärkt videoredigering och spelprestanda, och en premie passform och finish sedan Acer Aspire Timeline Ultra M3 förtjänar allvarligt övervägande.

Fördelar:

  • Otroligt grafikprestanda
  • Tunn och lätt men ändå välbyggd
  • Bra tangentbord och stor pekplatta

Nackdelar:

  • Dålig plats för strömbrytaren
  • Alla portar är tillbaka
  • Nasty hot spot på botten


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar