torsdag 2 februari 2012

Dell Latitude E6420 omdöme: bärbar dator med en Multitouch Option

Dell Latitude E6420 omdöme: bärbar dator med en Multitouch Option
av Amber Riippa - 2/2/2012

Dell Latitude E6420 är en bra prestanda 14-tums Business Notebook med stjärnornas byggkvalitet och en hel del fiffiga alternativ. Användare kan konfigurera den bärbara datorn har en multitouch-skärm, en snabb Intel quad-core processor, diskret-klass (högre slutet)-grafik, upp till 4 GB minne och en 256 GB kapacitet Solid State Drive.

Bygg och Design
Dell Latitude E6420 är inkapslad i Dells affärs robust, MIL-STD 810G-testad Tri-Metal hölje precis som E6420 s lillasyster, Latitude E6320 . Den "tri-metal" kommer från ett lock anodiserad aluminium skärm, förstärkt stål i gångjärnen, och magnesiumlegering i chassit och ramen. Den bärbara datorn har även en zinklegering spärr, ett spilltåligt tangentbord, samt en LCD-tätning för att förhindra repor och stötar.

Allt detta extra metall och tänkte formgivarna tas i dess konstruktion verkligen gör den mycket slitstark. När vi tryckte ner på chassit och runt handledsstödet, gjorde det inte ur fläcken. När vi böjde locket på displayen runt den tjocka skärmkant, gjorde det ur fläcken bara lite - men det var knappt märkbart, och var inte märkbart nog att skapa några krusningar över displayen. De förstärkta gångjärn av stål är också mycket robust, vi inte antar att de ska ge användarna några som helst problem. Dell Latitude E6420 är mycket tålig för sin klass.

Den bärbara datorn är en snygging, också - det verkar mycket professionellt och elegant. Den har släta matta ytor borstade med vad Dell kallar en "360 stötfångare" för extra skydd mot repor. När vi försökte skrapa på ytan, lyfte bort lite, men inga skrapmärken visade upp. Locket ser ganska snyggt också, med Dells signatur logotyp över mitten.

Den E6420 kan uppgraderas något. När du tagit bort sju skruvar, kan du ta bort kåpan och få tillgång till hårddisken, minne, Bluetooth-kort och nätverkskort. Den kan uppgraderas med upp till 8 GB minne. Vi nämnde i vår Latitude E6320 översyn att skruvarna var särskilt svårt att ta bort, de var inte så svårt att ta bort i E6420.

Hamnar och funktioner
Latitude E6420 har en bra port urval, och är egentligen bara särskilt saknar en USB 3.0-port på vår enhet. Det finns en USB 3.0-modul alternativ, men du måste betala lite extra för att ta med den. Annat än det, kommer den bärbara datorn utrustad med HDMI-och VGA-kontakter, 5-i-1 kortläsare, totalt fyra USB 2.0-portar, Expresscard och en Smartcard-läsare (tillval). Den bärbara datorn är utrustad med en 8X DVD optisk enhet utan extra kostnad, men det 8X DVD + /-RW kostar $ 50 mer. Det finns också en dockningskontakt i botten så att användarna kan få tillgång till ännu fler portar och funktioner om de köper en docka.

Front: 5-i-1 minneskortsläsare

Back: HDMI, lås, batteri, växelström, Ethernet (RJ-45)

Vänster: USB 2.0, VGA, hörlursuttag, Smartcard-läsare, ventilationsgallret

Höger: 54 mm Expresscard, Wi-Fi på / av-knapp, DVD-ROM-enhet, USB 2.0 x2, USB 2.0/eSATA combo

 

Skärm och högtalare
Vår E6420 översyn enhet har en 14-tums 720p (1366x768) glänsande LED-display med en extra bonus för en två-finger multitouch pekskärm. Den multitouch-skärm är valfri och kan läggas till för en extra $ 99. Det kan vara ett praktiskt alternativ för användare som behöver göra lite ljus teckning på sina skärmar eller vill ha bekvämligheten med att peka på skärmen för att välja poster eller dra dem runt. Vi fann att multitouch fungerar bra och är ganska lyhörd.

Skärmen når en topp på 200 NIT ljusstyrka, vilket betyder att det är ungefär genomsnittet - inte för ljust och inte otroligt mörkt. Vi mätte kontrastförhållande och funnit att det är i underkant, på ungefär 138:1. Eftersom multitouch alternativet aktiverades på vår bärbara dator, är displayen blank, vilket innebär att det blir svårare att använda när det är ljust upplysta kontorsförhållanden på grund av skärmen är så reflekterande. När vi flyttade displayen, fick tillbaka bilderna suddiga ganska snabbt på runt 5-10 grader utanför centrum, och när vi flyttar den framåt det inverterar på ungefär samma avstånd från mitten. Då flyttas till höger eller vänster, bilder invertera cirka 40 grader från mitten. Tre-tal personer kommer att kunna se den bärbara bra om sitter bredvid varandra, men det blir svårare att se skärmen om du står upp eller böja den tillbaka alls.


Den bärbara datorn har fantastiskt ljud ... Jag är mycket imponerad. Medan ljud på bärbara företagsdatorer oftast får förbises, IDT HD-ljud på den här anteckningsboken inte. Det blir extremt högt på 100 procent och når stora toppar och dalar utan att låta förvrängt eller dämpat. Användarna kommer definitivt att kunna använda den bärbara datorn för presentationer i ett anständigt storlek presentationsrummet. Den enda anledningen till att du skulle behöva köpa externa högtalare är om du behöver för att sända ljudet över ett mycket stort rum.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet är en blandning mellan en Chiclet och en traditionell stil tangentbord. Nycklarna är flackare men höjs lite och böjd för en enklare skrivkänsla. Personligen är tangentbordet på E6420 en av mina favoriter hittills. Det är mycket bekväm att använda, ger bra feedback (stavfel bör vara på en all-time minimum), och knapparna gör inte mycket väsen alls när man trycker. Dessutom ser det riktigt trevligt också - den mjuka svarta tangenterna och apelsin kontur runt det lägger till en fin touch. Den enda klagomål som vi har beror på den ytan, om det finns någon olja på händerna som du kan hamna lämnar ett spår av fett efter att ha använt den. Det finns också en bakgrundsbelyst tangentbord alternativ.

Den multi-touch Alps Electric pekplattan är också mycket trevlig. Det är precis rätt storlek och har en lyhörd matt yta. Även med fukt på fingrarna, pekplattan fungerar alldeles utmärkt. Dessutom, de fyra fysiska klickknappar gör bara ett svagt ljud som inte alls störande. Dell utformade också sin egen programvara för att aktivera, inaktivera eller ändra multitouch gester och knappalternativ.

 

Vår Dell Latitude E6420 granskning enhet har följande konfiguration:

  • 14,0-tums LED glänsande 720p display (1366x768) w / multitouch-skärm
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i5-2540M processor med dubbla kärnor (2,6 GHz, upp till 3,3 Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel QM67 chipset
  • Intel HD-grafik
  • 4,0 GB, DDR3-1333MHz-minne (8 GB max stöds)
  • 320GB Western Digital hårddisk, 7200rpm (WD3200BEKT)
  • Intel Centrino Ultimate-N 6300 trådlöst nätverkskort (802.11a/b/g/n)
  • Bluetooth 3.0
  • Inbyggd webbkamera
  • 8X DVD optisk enhet
  • 3 års grundläggande maskinvaruservice med 3 års NBD begränsad service på plats
  • 9-cells 97Wh Li-ion batteri
  • £ 4,56 med 4-cellsbatteri
  • Mått: 13.86 x 9.49 x 1.06 ~ 1.28 tum
  • Pris som konfigurerad: $ 1726
  • Utropspris: 1284 $

Trots att vår enhet har integrerade Intel HD-grafik, kan användare uppgradera till NVIDIA NVS 4200m diskret klassens grafik för bara lite extra. Ju bättre grafikkort kanske inte kan hantera vissa spel eftersom det är en affärs grafikkort med drivrutiner som rör denna sektor, men det kommer säkert att göra det möjligt för användarna att delta i fler grafikintensiva uppgifter.

Specifikationerna i vår enhet är fortfarande anständigt. Vi skulle ha velat se lite bättre specs den här prisklassen, dock. Kombinationen av Intel Core i5-2540M dual-core processor, Intel HD-grafik och 4 GB RAM kör på fabriken så långt som bärbara företagsdatorer går, men användarna kommer att kunna multi-task fin, kör nästan alla affärsapplikationer och relaterade uppgifter som ordbehandling, 1080p video, databasarbete, och surfa. Vi var nöjda med hårddisken benchmarkresultat Western Digital 7200rpm, enheten kör snabbare än de flesta ingår i bärbara företagsdatorer, så Windows uppstart och programstart tider kommer att bli snabbare. Användarna har också möjlighet att uppgradera till en 256 GB SSD-enhet för ännu bättre prestanda.

Prestanda och Benchmarks

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikkortets prestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den E6420 har en värmeluftuttaget på vänster sida och två avgasöppningar på undersidan centrum. Vi körde en grafik riktmärke för att ta reda på hur varm den bärbara datorn blir när den utövas, och fann att den bärbara datorn kontrollerar värmen mycket bra. Den hetaste den fick under testet var 96 Fahrenheit (tagen på botten-mitten), och den lägsta temperaturen som vi mätte var 81 F. Om den bärbara datorn skjuts, det gör det gör en märkbar surrande ljud, men bara om du är verkligen känslig för fläktljud blir det för mycket.

Batteritid
Vår Dell Latitude översyn enhet har en "förlängd batteri," vilket betyder att den är av en högre kapacitet än de flesta bärbara batterier och kommer att pågå längre när du är borta från ett eluttag. Vår enhet har en 9-cell 97Wh förlängd batteri. Under vårt batteritid test väljer vi Windows 7 "Balanserad" effektprofil, vrid skärmens ljusstyrka ned till 70%, slå trådlöst på och uppdatera en text-tung webbsida var 60 sekunder. Dell Latitude E6420 varade 8 timmar och 45 minuter, vilket är ett bra resultat för en bärbar dator av sin klass.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Dell Latitude E6420 är ett utmärkt val för affärsmän. Datorns uppbyggnad har en hållbar "business robust" design med MIL-STD 810G-testad "Tri-Metal" hölje. Detta innebär i princip att det ska tåla de vardagliga repor och stötar, samt en och annan droppe (så länge det är en droppe och inte ett fall). Den bärbara datorn fungerar bra, och vi fann att även med Intel HD-grafik, kan det spela upp 1080p HD-video och flera saker mycket väl. Det har också utmärkta ljudprestanda som är utan distorsion, även på högsta nivå - externa högtalare kommer inte att krävas.

Den E6420 finns med en mängd alternativ. Den kan konfigureras med en diskret klassens grafik, en bakgrundsbelyst tangentbord för användning i mörkt upplysta områden, en multitouch-skärm, en quad-core i7 processor och en 256 GB SSD. Alla dessa alternativ är dock bump upp priset en hel del. Sammantaget fann vi att det fanns inte mycket fel med Latitude E6420. Om Dell hade inkluderat en högre upplösning skärm och förde ner priset med några hundra, skulle det ha fått fem stjärnor från oss.

Fördelar:

  • Business-robust byggkvalitet
  • Bra prestanda
  • Massor av alternativ, inklusive multitouch display
  • Imponerande ljudprestanda
  • Stannar kyla

Nackdelar:

  • Priset är högt som konfigurerats
  • USB 3.0 ingår ej
  • Lackluster display

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar