tisdag 14 september 2010

Lenovo IdeaPad Y560d recension

Lenovo IdeaPad Y560d recension
Charles P. Jefferies - 9/14/2010

Den IdeaPad Y560d är en konsument multimedia bärbar dator med en kraftfull Intel quad-core processor och ATI-grafik. Den mest intressanta aspekten av den här bärbara datorn är 3D-kapabel skärm. Gör den här funktionen gör den bärbara värt extra pengar? Läs vår recension för att få reda på.

Vår Lenovo IdeaPad Y560d översyn enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums 720p (1366x768) glansigt panel med LED-bakgrundsbelysning och 120 Hz uppdateringsfrekvens
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-720QM quad-core processor (1.6GHz/2.8GHz Turbo Mode, 6MB L3, 2.5GT / s QPI, 45W TDP)
  • Intel PM55 chipset
  • ATI Mobility Radeon HD 5730 w / 1 GB GDDR3-videominne
  • 4GB DDR3-1333 dual-channel RAM (2x 2GB)
  • 500GB 7200RPM Hitachi Star 7K500 hårddisk (HTS725050A9A364)
  • Intel Centrino Advanced-N 6200 AGN trådlöst
  • Inbyggd Bluetooth v2.1 + EDR
  • DVD-brännare (Slimtype DVD A DS8A4S)
  • 1 års garanti
  • 6-cells Li-ion batteri (11.1V, 57Wh)
  • Vikt: £ 5,95
  • Mått: 15,1 "(L) x 8,5" (D) x 0,8 ~ 1,30 "" (H)
  • MSRP: $ 1599

Specifikationerna är entusiast-klass, de mest anmärkningsvärda komponenterna är Intel Core i7 quad-core processor och 1GB ATI-grafikkort. Den Y560d skärm har 120 Hz uppdateringsfrekvens, vilket är det som gör det möjligt att producera en illusion av 3D när de kombineras med de medföljande speciella polariserade glasögon och TriDef programvara. Tillverkarens föreslagna priset är lite brant, men denna bärbara dator kan ofta hittas för flera hundra mindre på nätet.

Bygg och Design
Den Y560d har en estetiskt tilltalande design. Den bärbara datorn är ganska tunn och lätt för sin klass, kommer in vid sex pounds och drygt en tum tunn. Chassit har en standard rektangulär form. Alla hörn är generöst avrundade, vilket ger Y560d ett mjukt utseende jämfört med bärbara företagsdatorer. Många vita statuslampor prick chassit, inklusive en bakgrundsbelyst "IdeaPad"-logotypen i det nedre högra hörnet av handledsstödet. Tangentbordet är flankerad av två imponerande proffsiga JBL-märkta högtalare.

På baksidan av locket är om konstruktionen blir intressant. En grann-ser tatueringen täcker hela ytan, jag är inte säker på vad det är tänkt att vara. Det kommer sannolikt att vara en deal-breaker för vissa. Lyckligtvis standard Y560 icke-3D-anteckningsbok är tillgänglig med ett vanligt lock. Den Y560d är helt konstruerad av plast. Chassit flexar gärna när vrids av hörnen, vilket indikerar den inre ramen är inte så stark. Ytor runt tangentbordet böja också synligt vid tryck på. Locket är återigen lätt att vrida, men inga krusningar visas på skärmen när man trycker på bakifrån, det finns ett visst mått av skydd där. Displayen gångjärn är ganska svaga, jag kan flytta runt dem när de ansluter till chassit. Gångjärnen bör också vara styvare än de är, displayen vickar en tid efter att plötsligt släppa skärmen medan öppna / stänga den.


Det största problemet jag har med Y560d är det faktum att varje synlig yta är täckt av glänsande, kladdbenägna plast. Det är nästan omöjligt att hålla ren och är inte så hållbara. Totalt sett är det byggkvalitet under genomsnittet för en bärbar dator prissatta norr om en storslagen. Den blanka plast och pråliga lock tatuering kan stänga av potentiella kunder.

Skärm och 3D
Den Y560d har en 15,6-tums skärm med en 720p (1366x768) upplösning och LED-bakgrundsbelysning. Dess glänsande spegelytan gör att färger för att sticka ut, men betyder mycket reflektioner från närliggande ljuskällor. Denna display är i nivå med displayer i andra konsument bärbara datorer, inget utöver det vanliga, med andra ord. Ljusstyrka är bra, till och med 3/10 är ganska användbart på batteri. Färgerna är acceptabla och inte ser urtvättad, kontrast mäts 184:1 vilket är tillfredsställande, med riklig svärta och skarpa vita. Bakgrundsbelysningen är relativt jämn, mäter 214 nit på topp. Sida till sida betraktningsvinklar är bra men de vertikala betraktningsvinklarna är ganska dålig, displayen kan bara ses ca 10 grader utanför centrum i endera riktningen innan färgerna börjar förvränga.

Det grundläggande problemet med den här skärmen är upplösningen (synliga området). 1366X768 kan vara acceptabelt på en 11 "skärm, men är på sin plats på en så stor som 15,6". En sådan låg upplösning hämmar produktiviteten - bara 768 bildpunkter vertikalt utrymme betyder bara hälften av en sida i ett Word-dokument kan visas åt gången. Med hjälp av två fönster sida vid sida är opraktiskt eftersom inte tillräckligt många av varje fönster kan ses, och massor av rullning behövs på webbsidor. Slutligen, glöm att redigera högupplösta bilder - inte tillräckligt detaljerat kan ses utan att zooma drivet.

Nu har den delen alla som letat efter - 3D-upplevelsen. Den Y560d kommer med speciella polariserade glasögon som arbetar med 120Hz skärm för att lura din hjärna att tro att du ser i tre dimensioner. Detta är passiv 3D, vilket inte är riktigt lika bra som aktiv 3D som Nvidia 3D Vision-utrustade bärbara datorer. Emellertid är passiva 3D oftast billigare. Oavsett hur mycket pengar du spenderar dock, finns det inte att komma ifrån att bära någon form av glasögon.
Hur väl fungerar det, frågar du? Det fungerar faktiskt precis som det gör i biografen (och jag talar om moderna 3D-filmer, inte 1970 röd / blå nonsens). Det vill säga, 3D-effekter är övertygande. Bild och video har märkbar djup - men nej, du kan inte röra dem (jag försökte).

3D är endast användbar för underhållning vid detta tillfälle. Ett av problemen med 3D just nu är faktiskt att hitta 3D-innehåll. Alla 3D-innehåll fungerar via den medföljande TriDef 3D-program. Vissa nyare kameror kan ta 3D-bilder och det finns några filmer som flyter runt där ute, men annars publiken är begränsad. 3D-spel - kanske anledning att spendera extra för Y560d - är en annan historia, som i denna översyn, 210 matcher har TriDef profiler. Jag försökte Valves Left 4 Dead 2, vilket var uppslukande och mycket roligt. Det fanns vissa mindre frågor - till exempel, mitt mål var något utanför eftersom hårkorset platsen var inte exakt. Jag glömde nästan att jag var klädd i glasögon när du spelar (läs: nästan). Men efter ungefär en halvtimme började jag få huvudvärk.

Är 3D-funktionen värt extra pengar? Det beror på hur mycket pengar - som det ser ut, är det standard IdeaPad Y560 samma bärbara sans 3D-skärm och går för några hundra dollar mindre. För enbart monetära skäl skulle jag säga nej. 3D är en kontroversiell teknik och jag är inte helt övertygad. Medan jag spelade Left 4 Dead 2, till exempel, jag kan inte säga att jag hade mer roligt att spela i 3D än i 2D. Dessutom kände jag mig obekväm att bära glasögon medan du tittar på en datorskärm, och jag aldrig riktigt glömde jag hade på mig dem. Din erfarenhet kan variera - min rekommendation är att gå och se en film i 3D och bedöma teknik för dig själv.

Det är viktigt att förstå att 3D, den avser hemelektronik, är helt ny på denna punkt och kommer att ta år att mogna. Det finns ingen enskild 3D standard ännu, early adopters kommer att betala en premie och riskerar att investera i en 3D-teknik som förlorar till en annan (tror HD-DVD kontra Blu-ray).

Högtalare
Den Y560d har två stora JBL högtalare ovanför tangentbordet. De låter positivt utmärkt för bärbara högtalare, det finns gott om bas och en bra blandning av mellan-och höga frekvenser. Det finns mycket lite distorsion vid max volym.

Tangentbord och pekplatta
Något Lenovo har historiskt gjort bra är inmatningsenheter, den Y560d är inget undantag. Den fullstort tangentbord har stor taktil återkoppling och är kul att skriva om. Den Y560d tangentbord har en mjukare känsla än andra Lenovo IdeaPads jag testade, men det är inte en dålig sak. Nyckel resor är bara rätt och tangentbordet är mycket kommunikativ som följd. Tangenterna 'matt yta håller fast fingrarna på plats. Det finns ingen flex såvida onormal tryck används. Jag tyckte att det är lätt att skriva snabbt och korrekt på detta tangentbord. En annan positiv aspekt av detta tangentbord är att det är tyst - det ska inte finnas några problem med att använda denna bärbara dator på ett bibliotek eller klassrum.

Pekplattan har en glansig gropig yta och två stora knapparna nedan. Även med fuktiga fingrar kunde jag spåra mina fingrar över ytan med lätthet. Pekplattan är lämplig storlek för en 15,6 "notebook med stora knappar som är lätta att manövrera utan att titta ner för att se vilka knappar som används. Pekplattan knapparna är tysta och har bra multilevel feedback.



Hamnar och funktioner
Den Y560d har ett gott utbud av input / output-portar, inklusive tre USB-portar, en combo USB / eSATA-port och HDMI. Den Y560d har inte USB 3.0 eller Expresscard. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Fram: 6-in-1 kortläsare (MMC / MS / MS PRO / SD-kort / SDHC-kort /, xD-Picture Card), trådlöst på / av-knapp


Tillbaka: Batteri


Vänster: VGA, HDMI, kyla ventilationsgallret, RJ-45 Gigabit Ethernet, 2x USB 2.0, mikrofon och hörlursuttag


Höger: USB 2.0, USB 2.0/eSATA combo-port, optisk enhet, växelström, Kensington-lås

Prestanda och Benchmarks
Den Y560d är en högpresterande bärbar dator bostäder den senaste tekniken. Viktiga funktioner inkluderar en quad-core Intel Core i7-processor, 4 GB minne, en snabb Hitachi 500GB 7200RPM hårddisk, och en entusiast-nivå Radeon HD 5730 grafikkort med 1GB sitt eget minne. Vi körde en omfattande svit av riktmärken på Y560d att visa dess prestanda. Den Y560d är en av de snabbare 15,6 "bärbara datorer på marknaden som framgår av siffrorna nedan.

WPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage (x64) mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter video-och spelprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet prestanda resultat:

Gaming Performance
Syntetiska benchmarks som 3DMark berättar bara en del av historien, det som verkligen betyder något är hur väl den bärbara datorn fungerar i själva spelen. För referens, 30 bildrutor per sekund (FPS) är det minimum som krävs för spelbarhet, dvs utan att stamma.

Mobility Radeon HD 5730 grafikkort är ganska kraftfull men hålls tillbaka av Y560D s lågupplöst skärm. Spelare bör inte ha några problem med att köra de senaste spelen på höga inställningar på Y560D.

Batteritid
Jag mätte två och en halv timmars batteritid från Y560d s sex-cells batteri medan du surfar på Internet och skriva denna översyn. Testet genomfördes i energisparläge med skärmen på 30% ljusstyrka. Två och en halv timme är i underkant för en typisk 15,6 "notebook, men inte illa för en högpresterande dator såsom det Y560d. Den kraftfulla ATI Radeon HD 5730-grafik och quad-core Intel Core i7-processor drar en hel del ström och ta sin tribut på batteritiden i enlighet därmed.

Värme och buller
Den Y560d gör en måttlig mängd buller under full belastning, ljudet är en kombination av fläktmotorn och luft som kommer ut. Ljudet är inte irriterande, med samtal som pågår i bakgrunden, tvivlar jag att det kommer att orsaka en störning. Trots detta är ljudet inte ignorable. Vid tomgång ljudet är en annan historia, fläkten verkar vara på hela tiden men på en låg hastighet, det är knappt hörbar, utom i ett tyst rum. För allmän användning, skulle Y560d vara lämplig för användning i en normal miljö.

Värme hanteras av en enda fläkt bestyckningen avgaser ut ur den vänstra sidan. Kylsystemet gör ett bra jobb att hålla den bärbara datorn sval, de enda områdena i den bärbara datorn som får varma är direkt över och under fläkt avgaser.

Slutsats
Den Y560d är en typisk konsument-grade multimedia bärbar dator med en högpresterande kärna. Höjdpunkter i maskinen inkluderar utmärkta prestanda (speciellt för spel), ett bra tangentbord och pekplatta, en tunn och lätt design och fantastiska talare. Baksidorna av denna bärbara dator är betydande. På toppen av listan är det så så byggkvalitet, den Y560d flexibla plast konstruktion inger inte förtroende. Dessutom täcker blank plast alla synliga ytor och är omöjligt att hålla ren. En annan designproblem är den pråliga proffsiga tatuering på baksidan av locket - vad är det om? Under tre timmars batteritid kan vara en avstängning för vissa. Sist men inte minst, den låg upplösning (1366x768) skärm gör ont användbarhet och produktivitet.

Trots att en av de minst kostsamma 3D bärbara datorer på marknaden, den Y560d fortfarande kräver en premie. Om du inte anser att 3D-funktionen värt en extra några hundra dollar, standarden Y560 representerar ett bättre värde, det är samma anteckningsbok minus 3D (och att locket tatuering). Jag tycker att det är svårt att rekommendera Y560d grund av de ovan nämnda nackdelarna. Dess lilla målgrupp (spelare söker 3D) kommer sannolikt att bli mycket nöjd med detta system, men genomsnittskonsumenten kan hitta mer praktiska bärbara datorer för mindre.

Fördelar:

  • Utmärkt prestanda
  • Utmärkt högtalare
  • Bra tangentbord och pekplatta
  • Tunna och lätta
  • Körs svalna
  • 3D är sorta-kinda coolt

Nackdelar:

  • Låg upplösning
  • Så-så byggkvalitet
  • Weird design på baksidan av locket (varför?)
  • Täckt i glansig plast
  • Sub-tre timmars batteritid
  • 3D lägger ett par hundra över basen Y560

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar