torsdag 30 september 2010

HP EliteBook 8540w Mobile Workstation Recension

HP EliteBook 8540w mobil arbetsstation recension
av Kevin O'Brien - 2010/09/30

Verksamheten bärbara marknaden har två typer av system, bärbara datorer och mobila arbetsstationer. Arbetsstationen klass system erbjuder snabbare processorer, bättre grafik alternativ och ibland ytterligare funktioner under de vanliga affärssystemen. I denna översyn tar vi en titt på HP EliteBook 8540w Mobile Workstation och se hur det kan jämföras med andra system som vi har granskat.

Vår HP EliteBook 8540w Specifikationer:

  • Intel Core i7-620M (2,66 GHz, 4MB L2-cache)
  • Microsoft Genuine Windows 7 Professional (32-bitars)
  • 15,6-tums LED-bakgrundsbelyst HD + bländskydd (1600 x 900)
  • NVIDIA Quadro FX 880 grafik 1 GB DDR3 grafikminne
  • 4GB DDR3 1333MHz RAM (3 GB Kan användas med 32-bitars operativsystem)
  • 320GB Seagate 7200,4 HDD
  • Intel Ultimate-N 6300 AGN WiFi, 1GB Ethernet, modem och Bluetooth
  • 8-cells 73WHr Batteri (14.4V)
  • Mått: 14,7 "x 9,90" x 1,28 "
  • Vikt: 6 £ 7.2oz
  • Pris som konfigurerad: $ 1.679 med 3-års på plats garanti

Bygg och Design
HP EliteBook Mobile arbetsstationer är mycket lika sina vanliga EliteBook motsvarigheter. Förutom namnet taggen, den enda externa funktionen som ändras är färgen på borstad metallfinish ... i detta fall från ljust silver på standard EliteBook till rödgods-grå på den mobila arbetsstationen. EliteBooks har en mycket snygg borstad metall exteriör som ger ett stänk av förfining till vad som är vanligtvis en tråkig eller tråkig Business Notebook. Metallen beklädnad ger den bärbara datorn en ljus iögonfallande design, hjälper till att dölja fingeravtryck, och verkligen drar ihop det utseende den bärbara datorn kunde stå upp till de hårda villkoren i det dagliga övergrepp. HP gick så långt som att sätta matchande trim bitar runt skärmen gångjärn, visar ingen designelement för liten. Den borstad metallfinish flyter riktigt bra med de svarta chassi och svarta inlägg runt tangentbordet och styrplattan.

Den EliteBook känns så hårt som en sten när du plocka upp. Legeringen chassi och borstad metall paneler kropp har mycket lite att ge i ett starkt grepp. Skärmen Locket har några milda flex men inget vi inte sett i andra bärbara företagsdatorer. Även med sin lilla om av flex skärmens lock gör ett utmärkt jobb med att ser bra ut och skydda displayen inrymd i. Den borstad metallfinish motstår repor och fingeravtryck, hålla en ren utseende långt efter de flesta målade bärbara datorer kanske letar lite värre för slitage. Skärmskydd är utmärkt med ingen förvrängning av LCD-panelen även med stark press appliceras på baksidan av omslaget.


När du öppnar den bärbara datorn och börja klämma på Handlovsstödets och omgivande paneler är det första du märker är hur stark hela chassit känns. De tunna borstad metall paneler har bra stöd under, med absolut ingen flex alls under ett starkt grepp. Tangentbordet har minimal flex om du krama det svårt, visar kanske 1-2mm rörlighet innan den stannar död som om du trycka in en sten.

På de flesta bärbara datorer styrka undre chassit är oftast förbises, särskilt runt den optiska enheten som är den största öppna viken. Trycka på kanten av öppningen den flexar något tills den kommer i kontakt med infattningen av DVD-inspelaren. När du flyttar bort från kanten känns det som du försöker pressa en träskiva.

Användare som vill uppgradera HP EliteBook 8540w kommer att finna det relativt lätt att komma åt vissa användaren utbytbara komponenter. En minneskortplats, hårddisken, CMOS-batteriet och WWAN-kortplats är alla tillgängliga via individuella fack på undersidan av den bärbara datorn. I vissa konfigurationer på 8540w kan konfigureras med upp till 16 GB RAM med fyra minnesplatser. Detta gäller endast för system med den mängden RAM konfigurerad från fabriken, annars får du ett system utan dessa tider lödda till styrelsen. I vår konfiguration hade vi bara två minnesplatser totalt, en på undersidan av chassit och under under tangentbordet. Båda tider ockuperades.


Skärm och högtalare
Den 15,6 "HD + panel på 8540w Mobile Workstation ser mycket trevligt jämfört med de flesta av de företag displayer som har kommit genom våra dörrar. Om du råkar vara en grafisk designer eller någon som bara vill ha en riktigt magnifik skärm, gör HP över en DreamColor Panelen alternativ på 8540w. Färger mättnad är utmärkt, bättre än din genomsnittliga TN panel. Några 8540w spec ark ens nämna att detta är en WVA panel som skulle inte förvåna oss med tanke på hur bra det ser ut.

Vi mätte en genomsnittlig kontrastförhållande på 734:1, vilket är över genomsnittet för de flesta bärbara dator. Peak ljusstyrka var 213nit i mitten av skärmen, faller av till 196nit på sidorna. Svärta var mycket bra, som mäter 0,32 till 0,25 nit, utan brightspots i hörnen eller någon annan bakgrundsbelysning läckage. Denna skärm skulle vara perfekt för allt alltifrån att redigera foton att titta de senaste HD-filmer. Bakgrundsbelysningen är mer än tillräckligt för att visa skärmen i ljusa kontor förhållanden men faller kort när du försöker använda den bärbara datorn utomhus en solig dag. Hitta skugga från ett träd eller få en skärm huva skulle förmodligen göra underverk men eftersom panelen erbjuder en antireflexbehandling för att minimera bländning.

Betraktningsvinklarna är över genomsnittet, men ändå misslyckas jämfört med några av de PVA eller IPS paneler vi sett tidigare. Vertikala betraktningsvinklarna har en bred sweet spot på 15-20 grader före färger börjar att avsevärt invertera. Horisontella betraktningsvinklarna är mycket bättre, trogen även när du tittar från den bortre kanten av skärmen. Just nu den enda skärm som rankas högre i en liknande prissatta anteckningsbok är den höga färgomfång FHD 1080P panel finns på Lenovo ThinkPad W510 och T510.

De inbyggda högtalarna misslyckas jämfört med de flesta konsumenter bärbara datorer av samma storlek, men jämfört med andra bärbara företagsdatorer de par för kursen. För att lyssna på strömmande musik eller en video online högtalarna är mer än tillräckligt, men om du vill njuta av en film när du reser en fin uppsättning hörlurar är en god investering. Användare som vill ansluta systemet till en HDTV eller stereo kommer att bli besvikna av DisplayPort digitala video-anslutning. På denna bärbara dator ingen digital ljudenhet visas på kontrollpanelen, vilket innebär att även om vissa DisplayPort-anslutningar kan passera ljud, här inte. Ett annat problem som du kommer att stöta på är bristen på DisplayPort kompatibilitet på de flesta konsumenter tv. Det blir allt vanligare på vissa datorskärmar, men för hemmabio dina alternativ är mycket begränsade utan dyra adaptrar.

Tangentbord och pekplatta
HP EliteBook tangentbordet är utformad för att känna sig som en chiclet-tangentbord men erbjuder utseendet på en traditionell tangentbord. De viktigaste toppar är platta med en skarp kant som sjunker för att avslöja en omgivande gräns som fungerar som en distans mellan alla tangenterna på tangentbordet. Kommer från en traditionell tangentbord som har kupade nycklar de platta toppar kan känna avskräckande i början, men den har samma inlärningskurva som en chiclet-tangentbord. Efter några dagar du anpassa och du producerar färre skrivfel. Tangentbordet designen är mycket bra med ett starkt stöd-struktur som motstår betydande flex. Under stark press kan lätt böja facket direkt under den specifika nyckeln du trycker, men det slutar när du komprimera den mot chassit.

Färgskalan är hög kontrast med ljusa vita bokstäver och de fasta svart plast knappar som bakgrund. Nattetid visning är möjligt genom ett tangentbord ljus placerad på toppen av skärmen, klickar det till och från. Individuell nyckelåtgärd är smidig med mild tryck som krävs för att utlösa varje tangent. Buller är minimal i värsta fall gör detta tangentbord perfekt för att skriva i områden där människor inte kanske vill höra dig clacking iväg på en uppsats eller rapport.

Den EliteBook 8540w har ett medelstort Synaptics TouchPad som är lätt att använda och har ingen märkbar fördröjning. Pekplattan svarar snabbt på ingångarna och har en tillräckligt snabb uppdateringsfrekvens där det aldrig upplever några "markör-spår" när snabbt dra eller går mot föremål. Pekplattan ytan är ett milt-texturerad yta med en fin matt yta som är lätt att glida över även med en fuktig finger. I EliteBook erbjuder även ett pekande-stick gränssnitt om du väljer att använda den typ av ingång. Den pekar-stick gränssnittet var snabb att svara på rörelse och inte har några problem med rörelse när den inte används.


En cool funktion som jag älskar om EliteBook 8540w är tillägget av en mittenknappen på musen för pekplattan och pekar-stick. De flesta bärbara datorer har bara en vänster och höger musknapp, vilket kan vara irriterande om du ofta använder en flik-gränssnitt. Den mellersta musknappen när den är korrekt inställd i kontrollpanelen kan användas som ett mitten-klicka på knappen som låter dig öppna länkar som nya flikar eller snabbt stänga öppnade flikar utan att aktivera en snabbmeny. Dell Precision M4500 innehåller också tre knappar för pekplattan och TrackPoint, medan Lenovo ThinkPad hålla två knappar för pekplattan och tre för TrackPoint.


Hamnar och funktioner
HP EliteBook erbjuder ett brett utbud av portar, inklusive några vi inte har sett på andra bärbara datorer i för granskning. Den 8540w finns två USB 3.0-portar, som är perfekt för att ansluta snabba lagringsenheter utan att behöva en andra kabel för att ansluta till en eSATA eller FireWire-port. Förutom de USB 3.0-portar den bärbara datorn erbjuder även tre traditionella USB 2.0-portar, FireWire 400, eSATA, DisplayPort, VGA-ut, och ljudanslutningar. Denna maskin packar lätt fler portar in i designen än vad vi har sett på någon annan anteckningsbok i sin kategori. Expansion och säkerhet funktioner inkluderar en smart kortläsare, en ExpressCard/54 kortplats och ett SDHC-kortplats.

Prestanda och Benchmarks
HP EliteBook 8540w Mobile Workstation är utrustad med en Intel Core i7-620M processor med dubbla kärnor, en 320GB 7200RPM hårddisk, NVIDIA Quadro FX 880 grafik och 4 GB systemminne. En del av RAM lämnades oanvänd med 32-bitars Windows 7 Professional installerat i stället för 64-bitars, men det gjorde inte orsaka en betydande nedgång i prestanda som följd. Vi rekommenderar fortfarande ett 64-bitars operativsystem men om du konfigurerar din bärbara dator med 4 GB RAM eller högre ändå.

Jämfört med EliteBook 8540p med NVIDIA NVS 5100m grafikkort var Quadro FX 880 kunna utföra vissa 3D arbetsuppgifter med högre hastigheter. Dess 3D-spel prestanda var också högre, men bara något. Quadro korten är i allmänhet tweaked mer för CAD eller applikationer rendering istället för spel, även om de fortfarande kan utföra ganska bra i mindre än "produktiva" aktiviteter. Använda SPECviewperf 10 för att mäta dess CAD och rendering prestanda mätte vi poäng i linje med andra arbetsstationen-klass system.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

SPECviewperf 10 mäter den totala CPU och grafikprestanda i flera program som används för videoredigering, animering och CAD-arbete (högre poäng betyder bättre prerformance):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
HP EliteBook 8540w gör ett bra jobb för att hantera den termiska effekten av dess snabba processor och grafikkort, men jämfört med andra bärbara datorer vi har granskat det gör köra lite högt. På ett avstånd av 6-inches från luftuttaget vi mätte fläktljud vid uppemot 50 dB under vår stresstest. Under normala dagliga aktiviteter fläktljud är inte så högt, cykling mellan off och tyst och ungefär samma ljudnivån som en viskning. Vi mätte högre värmeeffekt från 8540w jämfört med 8540p, men som förväntades med tanke på dess snabbare och mer strömkrävande komponenter. Metallen pläterade palmrest och sektioner tangentbord stannade fortfarande inom rimliga nivåer dock. Detta är mycket viktigt eftersom metallplätering kan ibland fungera som en kylfläns på vissa bärbara datorer och överföra mer värme till benen eller handleder.

Batterilivslängd
HP EliteBook 8540w relativt god körs ut batteriet, även med sin Intel Core i7-processor och NVIDIA Quadro FX 880 grafik. Under vårt batteri test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 på en balanserad profil, systemet förbrukas mellan 15 och 17-watt. Den totala tiden kör ut batteriet var 3 timmar och 6 minuter, jämfört med 5 timmar och 5 minuter på konfigurerade något lägre EliteBook 8540p. Även denna gång är inte någonstans nära vansinniga 10 + timmars märke nyare ultraportabla bärbara datorer, är det fortfarande gott om tid att få igenom de flesta möten eller en handfull klasser i en viss dag.

Programvara
HP Power Assistant hjälper användare att inse konsekvenserna av den bärbara datorn körs i olika strömkrävande konfigurationer. Inte bara får du de vanliga makt profiler, återstående tid siffror och strömförbrukning i watt, men du kan också ha det diagram vad som fungerar i kostnad per dag, vecka och år. Du matar din lokala kostnaden per kWh och det uppskattar de kostnader som grundar sig på aktuell strömförbrukning. En annan cool funktion är att du kan räkna ut hur mycket det leder till CO2-utsläpp för att uppskatta ditt koldioxidavtryck. Det ser ut som ett fantastiskt verktyg för IT-chefer som behöver erbjuda kompletta systemlösningar kostnader för företagets revisorer ... eller för chefer som behöver förklara varför det är viktigt för de anställda att stänga sina datorer i slutet av dagen.

Slutsats
HP EliteBook 8540w Mobile Workstation hade mycket god utveckling i våra tester, i kombination med utmärkta utseende och byggkvalitet, toppad med en lika imponerande sub-$ 2000 pris-punkt. Just nu MSRP av $ 1.679 är den nuvarande pågående kursen med försäljning få och långt mellan. Jämfört med vanlig EliteBook 8540p med ett mycket liknande konfiguration och prestanda, det är ungefär $ 300 och ändra mer. Med den senaste tidens nedgång i SSD och hybrid hårddiskar vi blev förvånade över att se några högre utför enheter sipprar ner i förkonfigurerade modeller. En något billigare 8540w erbjuds även med en Core i5-processor och ATI FirePro M5800 för $ 1.469 för användare på en stramare budget. Övergripande om du är i marknaden för en arbetsstation klass bärbar dator är HP EliteBook-serien rekommenderas.

Fördelar:

  • Stora byggkvalitet
  • Snygg och funktionell design
  • Stabil utveckling

Nackdelar:

  • Anpassade konfigurationer RAKET i pris
  • Fortfarande ingen bakgrundsbelyst tangentbord alternativ


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar