måndag 20 september 2010

Lenovo G560 Recension

Lenovo G560 Recension
av Charles P. Jefferies - 2010/09/20

The Essential G560 är Lenovos instegsmodell 15,6 "notebook. Det sport en Intel Core i3-processor, fullstort tangentbord med numeriskt tangentbord och ett utropspris runt $ 600. Läs vår recension för att få reda på mer.

Vår Lenovo Essential G560 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums 720p (1366x768) glänsande panel med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i3-330M processor med dubbla kärnor (2,13 GHz, 3MB L3-cache, 2.5GT / s QPI, 35W TDP)
  • Intel HM55 chipset
  • Integrerad Intel HD-grafik w / delat grafikminne
  • 4GB DDR3-1066 dubbla kanaler RAM (2x 2GB)
  • 320GB 5400RPM Western Digital-hårddisk (WD3200BEVT)
  • Broadcom 802.11n trådlöst LAN-kort
  • DVD-brännare (Optiarc DVD RW AD-7585H)
  • 1-års garanti
  • 6-cells Li-ion batteri (11.1V, 48 Wh)
  • Vikt: 5,73 £.
  • Mått: 14,8 "(L) x 9,8" (D) x 0,7 ~ 1,4 "(H)
  • MSRP: $ 699

Vårt test enhet har specifikationer som är lämpliga för vad den är avsedd för - grundläggande användning. Core i3-processor och 4 GB RAM säkerställa en smidig multitasking. Något denna maskin kommer inte att kunna göra är att spela 3D-spel eftersom det har integrerad grafik.

Bygg och Design
Det G560 har en blygsam utseende exteriör med några av hög kvalitet handen. Handledsstödet området är med inläggningar av borstad aluminium, vilket känns sval vid beröring. Den G560 är ganska tunn och lätt med tanke på dess 15,6 "skärm, kommer in på en skugga under sex pounds och cirka 1,3" tunn. Trots sin helt i plast konstruktion G560 har en solid känsla. Handledsstödet och området kring tangentbordet har bra stöd och inte böja, även under onormala tryck. Den plast som används i konstruktionen har tillfredsställande kvalitet, det är tillräckligt tjock för att inte känna spröd men inte något jag skulle klassificera lika hållbart.

Till skillnad från chassit, är locket täckt i mjuk glansig plast, som drar till sig damm och fingeravtryck. Detta är en con - den glansiga plasten blir rörigt snabbt om inte en mikrofiberduk hålls händig hela tiden. Uppbyggnaden kvaliteten på själva locket är genomsnittliga och inte lika bra som chassit. Den flexar lätt när tvinnade av hörnen och jag gjorde krusningar på skärmen när jag tryckte in på baksidan. Det G560 övergripande byggkvalitet är tillfredsställande, min enda riktiga klagomål är blank plast som används på locket.


Skärm och högtalare
Det G560 har en 15,6-tums skärm med en 720p (1366x768) upplösning och LED-bakgrundsbelysning, vilket är den enda tillgängliga skärmen. Medan dess glansiga spegelyta hjälper färger sticker ut och förbättrar skärpa, fungerar den också som en spegel, särskilt när det finns ljuskällor bakom. Rengöring är också svårt.

Bildkvaliteten i displayen är tveksam i bästa, det har en låg kontrast på 150:1 och saknar skärpa. Färgerna lite urblekta. Vi mätte ljusstyrkan på 210nit på topp, vilket är genomsnittet för en bärbar dator av denna storlek. Sida till sida betraktningsvinklarna är också genomsnittliga, färger börjar att skifta ungefär 40 grader utanför centrum. Vertikala betraktningsvinklarna är smala, det är synlig på 20 grader uppåt eller nedåt utanför centrum innan allvarlig färg inversion.

Den 1366x768 upplösning är det största problemet med displayen, det gör multitasking svårt och begränsar produktiviteten i allmänhet. Endast omkring hälften av en sida i ett Microsoft Word-dokument visas åt gången, dessutom är många rullning krävs i webbsidor eftersom det bara 768 pixlar vertikalt utrymme. Med hjälp av två fönster sida vid sida är mer eller mindre opraktiskt eftersom endast 1366 pixlar spänner horisontalplanet.

Totalt sett är skärmen typisk för en billig bärbar dator, det är svårt att hitta budget 15,6 "bärbara datorer med bättre. För att få en bättre upplösning än 1366x768 måste man gå med en business class anteckningsbok, och även då högre upplösningar är en sällsynthet.

Den G560 har två stereohögtalare ovanför tangentbordet. De låter faktiskt respektabel, tinny, ja, och utan mycket bas men ganska användbar för casual lyssnande, ljudet fylligare än jag förväntat. Touch-aktiverade volymknapparna ovanför tangentbordet fungerar bra.

Tangentbord och pekplatta
Det G560 har ett fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Tangentbordet är en av höjdpunkterna i denna bärbara dator, det känns gedigen och är glädjande att skriva på. Även under betydande tryck finns det lite flex. Nycklarna är ganska kommunikativa tack vare just rätt resa (avståndet mellan pressade och icke-pressade lägen) och måttlig aktivering kraft (den mängd tryck som behövs för att trycka ned en tangent), båda dessa faktorer bidrar noggrannhet. Layouten på tangentbordet tar tag att vänja sig. Lenovo kunde bara passa i ett antal pad genom att klämma nycklarna till halva sin normala storlek - detta innebär lite mer precision krävs för att slå dem.

Pekplattan är den polära motsatsen till den bärbara datorn - det vill säga fruktansvärt. Efter att ha granskat flera dussin datorer, kan jag säkert säga att detta är det värsta jag har använt. Positiva första: pekplattan är milt-texturerad yta är lätt som helst att spåra på med fuktig eller torr fingrar. Det är också lämplig storlek för en 15,6 "skärm. Negativa: dess användbarhet, endast ungefär hälften mina avsedda klick faktiskt registrerade, vilket var ganska frustrerande. Det finns inga dedikerade pekplattknapparna, detta är en "styrplatta", där hela ytan kan tryckas ned någonstans (förmodligen) att registrera ett klick. Genom att trycka på längst ned till höger simulerar ett högerklick och allt annat är vänsterklicka. Jag var tvungen att använda en onormal mängd tryck att få några slags klick för att registrera, särskilt mot kanterna och centrum. Ovanpå allt detta, klick är högt.


När jag använder en touchpad har jag en hand för att klicka och en hand för att spåra, vilket inte fungerar med G560 är pekplattan. Det blir förvirrad när det finns två fingrar på den och fungerar sporadiskt, jag var tvungen att ändra sättet jag använde en pekplatta för att arbeta med G560. Allt som allt var G560 är pekplattan försvårande, som planerar att köpa denna bärbara dator bör också investera i en extern mus.

Hamnar och funktioner
Den G560 har en imponerande mängd portar för en budget bärbar dator. Den innehåller e-SATA för snabba anslutningar till externa hårddiskar och HDMI, vilket är praktiskt för anslutning till HDTV. Dessutom ingår ExpressCard/34, som kan användas för add-on kort som USB 3,0 adaptrar. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Framsida: trådlöst på / av-knapp, statuslampor, mediekortläsare (MMC / MS / MS Pro / SD / xD)


Tillbaka: batteri


Vänster: Kensingtonlås, kylning utblåsventilen, RJ-45 Gigabit Ethernet, VGA, USB 2,0, e-SATA, HDMI, ExpressCard/34


Höger: mikrofon och hörlursuttag, optisk enhet, USB 2,0, växelström

Prestanda och Benchmarks
Den G560 har gott prestanda för grundläggande användning som att surfa på Internet och produktiviteten på kontoret. Prestandan flaskhals här anteckningsboken är pokey 5400RPM hårddisk, vilket saktar start och program laddningstid. De integrerade Intel Graphics förhindrar att spela moderna 3D-spel.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter video och spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet prestanda resultat:

Batterilivslängd
Jag mätte 4,1 timmars batteritid från G560 standard sex-cells batteri (48 Wh), jag var i energisparläge med skärmens ljusstyrka en hack ovan minst när du skriver denna översyn. Detta är mycket bra batteritid för en 15,6-tums bärbar dator, särskilt en budget modell.

Värme och buller
Det G560 har en skötsam kylsystem. Core i3-processor är inte särskilt makthungriga och producerar lite värme i enlighet därmed. Fläkten är praktiskt taget ohörbar under allmänt bruk, det stannar på en mycket låg hastighet och ibland stängs. När du kör krävande applikationer fläkten spolar upp men förblir inom sfären av "tyst". Den G560 ska vara lämplig för användning i alla normala miljö som ett bibliotek eller klassrum.

Det finns inga "hotspots" på denna bärbara dator. Den vänstra sidan av den bärbara datorn, där fläkten avgaser och processorn finns, blir ljummet som mest. När du kör riktmärken jag använde HWMonitor för att mäta inre temperatur, alla komponenter stannade inom acceptabla gränser:

Slutsats
Lenovo Essential G560 är en solid inträde i konsumentens budgeten bärbara marknaden. "Rimlig" är bästa ordet att beskriva det, tangentbordet är bra och byggkvalitet inte alltför illa. Den har mer än gott prestanda för vardagliga uppgifter, en lång fyra timmars batteritid, och kör sval och tyst. Den stora variationen av input / output portar, inklusive HDMI, e-SATA och ExpressCard är imponerande för denna klass.

Den G560 skulle ha fått min fulla rekommendation om det inte vore för dess fruktansvärda pekplatta. Hela ytan är klickbar (det finns inga dedikerade knappar), men bara ungefär hälften mina avsedda klick registreras och det var svårt att trycka ner. Tracking också försvårande - med en hand för att klicka och ett för att spåra är inte genomförbart eftersom det förvirrar sensorn. Andra nackdelar värda att nämna är subpar skärmen (låg upplösning och blekta färger) och blank plast på locket, som lockar fingeravtryck som ingen annan.

Kort sagt, är G560 rekommenderas som du investerar i en extern mus.

Fördelar:

  • Decent byggkvalitet
  • Bra tangentbord
  • Massor av hamnarna
  • Fyra timmars batteritid
  • Körs sval och tyst
  • Bra all-round prestanda

Nackdelar:

  • Hemsk pekplatta
  • Glossy plastlock är ett fingeravtryck magnet
  • Subpar skärm kvalitet och upplösning


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar