måndag 20 september 2010

Lenovo G560 Review

Lenovo G560 Review
Charles P. Jefferies - 9/20/2010

The Essential G560 är Lenovos nybörjar 15,6 "notebook. Den har en Intel Core i3-processor, fullstort tangentbord med numeriskt tangentbord, och ett utropspris runt $ 600. Läs vår recension för att få veta mer.

Vår Lenovo Essential G560 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums 720p (1366x768) glansigt panel med LED-bakgrundsbelysning
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i3-330M processor med dubbla kärnor (2,13 GHz, 3 MB L3-cache, 2.5GT / s QPI, 35W TDP)
  • Intel HM55 chipset
  • Integrerad Intel HD-grafik w / delat videominne
  • 4GB DDR3-1066 dual-channel RAM (2x 2GB)
  • 320GB 5400RPM Western Digital-hårddisk (WD3200BEVT)
  • Broadcom 802.11n trådlöst LAN-kort
  • DVD-brännare (Optiarc DVD RW AD-7585H)
  • 1 års garanti
  • 6-cells Li-ion batteri (11.1V, 48 Wh)
  • Vikt: £ 5,73.
  • Mått: 14.8 "(L) x 9,8" (D) x 0,7 ~ 1,4 "(H)
  • MSRP: $ 699

Vår testenhet har specifikationerna är lämpliga för vad den var avsedd för - grundläggande användning. Core i3-processor och 4 GB RAM säkerställa smidig multitasking. Något denna maskin kommer inte att kunna göra är att spela 3D-spel eftersom det har integrerad grafik.

Bygg och Design
The G560 har en blygsam proffsiga exteriör med några högkvalitativa handen. Handledsstödet området inläggningar av borstad aluminium, vilket känns sval vid beröring. Den G560 är ganska tunn och lätt med tanke på dess 15,6 "skärm, kommer in på en nyans i sex pounds och ca 1,3" tunn. Trots sin all-plast konstruktion med G560 har en solid känsla. Handledsstödet och områdena kring tangentbordet har bra stöd och inte flex, även under onormala tryck. Den plast som används i konstruktionen har tillfredsställande kvalitet, det är tillräckligt tjock för att inte känna spröd men inte något jag skulle klassificera lika hållbart.

Till skillnad från chassit, är locket täckt av mjuk glansig plast, vilket drar till sig damm och fingeravtryck. Detta är en kon - den glansiga plasten blir rörigt snabbt om inte en mikrofiberduk hålls hands hela tiden. Utbyggnaden kvalitet själva locket är genomsnittlig och inte lika bra som i chassit. Det böjs lätt när vrids av hörnen och jag gjorde krusningar på skärmen när jag tryckte in på baksidan. Den G560 övergripande byggkvalitet är tillfredsställande, min enda riktiga klagomål är blank plast som används på locket.


Skärm och högtalare
The G560 har en 15,6-tums skärm med en 720p (1366x768) upplösning och LED-bakgrundsbelysning, detta är den enda tillgängliga skärmen. Medan dess blanka spegelytan hjälper färger sticker ut och förbättrar skärpan, fungerar den också som en spegel, särskilt när det finns ljuskällor bakom. Rengöring är också svårt.

Bildkvaliteten på skärmen är tveksam i bästa fall, den har en låg kontrastförhållande på 150:1 och saknar skärpa. Färger visas något urblekta. Vi mätte ljusstyrkan på 210nit på topp, vilket är genomsnittet för en bärbar dator av denna storlek. Sida till sida betraktningsvinklarna är också genomsnittliga, färger börjar skifta ca 40 grader utanför centrum. Vertikala betraktningsvinklarna är smala, det är synlig ca 20 grader uppåt eller nedåt off-center innan allvarlig färg inversion.

Den 1366x768 upplösning är det största problemet med skärmen, det gör multitasking svårt och gränser produktiviteten i allmänhet. Endast omkring hälften av en sida i ett Microsoft Word-dokument visas åt gången, dessutom, är massor av rullning krävs i webbsidor, eftersom det bara finns 768 pixlar vertikalt utrymme. Med hjälp av två fönster sida vid sida är mer eller mindre opraktiskt eftersom endast 1366 pixlar spänner horisontalplanet.

Totalt sett är visnings typiskt för en billig bärbar dator, det är svårt att hitta billiga 15,6 "bärbara datorer med bättre. För att få en bättre upplösning än 1366x768 man måste gå med en business class anteckningsbok, och även då högre upplösningar är en sällsynthet.

Det G560 har två stereohögtalare ovanför tangentbordet. De låter faktiskt respektabel, TENN, ja, och utan mycket bas dock ganska användbart för casual lyssna, ljudet är fylligare än jag förväntat. De pekaktiverade volymknapparna ovanför tangentbordet fungerar bra.

Tangentbord och pekplatta
Det G560 har ett fullstort tangentbord med separat numeriskt tangentbord. Tangentbordet är en av höjdpunkterna i denna bärbara dator, den känns gedigen och är glädjande att skriva på. Även under betydande tryck finns det lite flex. Knapparna är ganska kommunikativa tack vare just högra resor (avståndet mellan pressade och un-pressade lägen) och måttlig aktiveringskraft (hur mycket tryck som behövs för att trycka ned en tangent), båda dessa faktorer hjälper noggrannhet. Layouten på tangentbordet tar tag att vänja sig. Lenovo kunde bara passa i ett numeriskt tangentbord genom att klämma nycklarna till halva sin normala storlek - det betyder lite mer precision krävs för att slå dem.

Pekplattan är raka motsatsen till den bärbara datorn - det är, fruktansvärt. Efter att ha granskat flera dussin bärbara datorer, kan jag lugnt säga att detta är det värsta jag har använt. Positiva första: pekplattan är milt-strukturerad yta är lätt som helst att spåra den med fuktiga eller torra fingrar. Den är också lämplig storlek för en 15,6 "skärm. Negativa: dess användbarhet, bara ungefär hälften mina avsedda klick faktiskt registrerade, vilket var ganska frustrerande. Det finns inga särskilda pekplattknappar, detta är en "styrplatta", där kan pressas hela ytan ner någonstans (förmodligen) att registrera ett klick. Genom att trycka på mycket nedre högra simulerar en högerklicka och allt annat är kvar-klick. Jag var tvungen att tillämpa en onormal mängd påtryckningar för att få någon slags klick för att registrera, särskilt mot kanterna och centrum. Ovanpå allt detta, de klick är högt.


När jag använder en pekplatta jag har en hand för att klicka och en hand för att spåra, vilket inte fungerar med G560: s pekplatta. Det blir förvirrad när det finns två fingrar på den och fungerar sporadiskt, jag var tvungen att ändra det sätt jag använde en pekplatta för att arbeta med G560. Allt som allt, det G560 s pekplatta var försvårande, de som planerar att köpa denna bärbara dator bör också satsa på en extern mus.

Hamnar och funktioner
The G560 har en imponerande mängd portar för en budget bärbar dator. Den innehåller e-SATA för snabba anslutningar till externa hårddiskar och HDMI, vilket är praktiskt för anslutning till HDTV. Dessutom ingår ExpressCard/34, som kan användas för tillbehörskort som USB 3.0-adapter. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: trådlöst på / av-knapp, statuslampor, media kortläsare (MMC / MS / MS Pro / SD / xD)


Tillbaka: batteripaket


Vänster: Kensingtonlås, kyla ventilationsgallret, RJ-45 Gigabit Ethernet, VGA, USB 2.0, e-SATA, HDMI, ExpressCard/34


Höger: mikrofon och hörlursuttag, optisk enhet, USB 2.0, växelström

Prestanda och Benchmarks
Det G560 har gott om prestanda för grundläggande användning som att surfa på Internet och produktiviteten på kontoret. Prestandan flaskhals för den här bärbara datorn är pokey 5400RPM hårddisk, vilket saktar uppstart och program laddningstid. Den integrerade Intel-grafik förhindrar att spela moderna 3D-spel.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter video-och spelprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet prestanda resultat:

Batteritid
Jag mätte 4,1 timmars batteritid från G560: s standard sex-cells batteri (48 Wh), jag var i energisparläge med skärmens ljusstyrka ett hack ovanför minimum när du skriver detta omdöme. Detta är mycket bra batteritid för en 15,6-tums bärbar dator, speciellt en budgetmodell.

Värme och buller
The G560 har en skötsam kylsystem. Core i3-processorn är inte särskilt makthungriga och producerar lite värme i enlighet därmed. Fläkten är nästan ohörbar under allmänt bruk, det stannar på vid en mycket låg hastighet och ibland stängs av. Medan du kör krävande program fläkten spolar upp men är fortfarande inom sfären av "tyst". Den G560 bör vara lämpliga att använda i en normal miljö, som ett bibliotek eller klassrum.

Det finns inga "hotspots" på denna bärbara dator. Den vänstra sidan av den bärbara datorn, där fläkten avgaser och processor finns, blir ljummet som mest. Medan du kör riktmärken jag använt HWMonitor för att mäta inre temperatur, alla komponenter stannade inom acceptabla gränser:

Slutsats
Lenovo Essential G560 är en solid inträde i konsumentbudgeten bärbara marknaden. "Rimlig" är det bästa ordet för att beskriva det, tangentbordet är bra och byggkvalitet inte alltför sluskig. Den har mer än gott om prestanda för vardagliga uppgifter, en lång fyra timmars batteritid, och kör sval och tyst. Den stora variationen av input / output-portar, inklusive HDMI, e-SATA, och Expresscard, är imponerande för den här klassen.

Den G560 skulle ha fått mitt fulla rekommendation om det inte vore för dess fruktansvärda pekplatta. Hela ytan är klickbar (det finns inga dedikerade knappar), men bara ungefär hälften min avsedda klick registreras och det var svårt att trycka ner. Tracking också försvårande - med en hand för att klicka och en för att spåra är inte genomförbart eftersom det förvirrar sensorn. Andra nackdelar värda att nämna är den subpar skärmen (låg upplösning och blekta färger) och blank plast på locket, som lockar fingeravtryck som ingen annan.

Kort sagt, är G560 rekommenderas förutsatt att du investerar i en extern mus.

Fördelar:

  • Ganska bra byggkvalitet
  • Bra tangentbord
  • Massor av hamnar
  • Fyra timmars batteritid
  • Körs sval och tyst
  • Bra allroundprestanda

Nackdelar:

  • Horrible pekplatta
  • Glossy plastlock är ett fingeravtryck magnet
  • Subpar skärmkvalitet och upplösning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar