fredag 3 september 2010

HP Mini 100e recension

HP Mini 100e recension
av Kevin O'Brien - 9/3/2010

HP Mini 100e är den senaste utbildningen orienterade netbook att nå marknaden, som enbart riktar sig till skolor och hoppa över de vanliga konsumentkanaler. Denna modell har en unik mussla design med integrerat handtag och en mycket robust kropp. I denna översyn ser vi hur väl den står sig mot liknande modeller, bland annat Dell Latitude 2100, så att du kan avgöra om det är rätt netbook för din skola.

Våra HP Mini 100e Specifikationer:

  • Windows 7 Starter
  • 10,1 "WSVGA (1024 x 600) LED-bakgrundsbelyst display
  • Intel Atom N455 (1,66 GHz, 667 MHz FSB)
  • Intel GMA 3150
  • 802.11b / g, 10/100 LAN
  • 1 GB DDR3 (2 GB max)
  • 160 GB hårddisk och SD-kortläsare
  • Mått 10.9 x 9.9 x 1.57 tum
  • Vikt £ 3,10 med 6-cellsbatteri
  • Batteri: 3-cells 28Wh Lithium-Ion
  • Garanti: 1 år (utökade garantier tillgängliga)
  • Pris: Mindre än 300 (priset varierar beroende på konfiguration och enheter beställas)

Bygg och Design
HP Mini 100e ser till skillnad från de flesta av dagens netbooks på marknaden. HP började färskt från grunden och gjorde en dator som är supertåligt, lätt att använda och lätt att transportera. Uppifrån och ner denna netbook var utformad för att ta missbruk från någon barn, dag efter dag, och fortsätta arbeta som avsett. Mini 100e har en vit plast yttre skal och en mycket konsekvent färgschema inuti den bärbara datorn. Samma plast som finns på utsidan är överallt inne i netbook, inklusive pekplattan ytan och skärmkant, vilket ger systemet en mycket industrialiserad look. Om du letar efter en designer netbook, leta någon annanstans. Funktioner som en inbyggd bärhandtag handlar om funktion framför form, tar bort behovet av externa fall att släpa runt i systemet. Allt om detta system syftar till att behaga skoladministratörer, från att vara enkla att reparera till att vara lätt att förvara i slutet av dagen, när skolans släppa ut.

Kroppen av Mini 100e är gjort av en slitstark plast som verkar som om det skulle vara mer hemma på en robust bärbar dator istället för en netbook. När systemet är öppet inget område runt tangentbordet uppvisade någon form av flex. Den palmrest var bergfast ensam med tangentbordet och trimma nära skärmen gångjärn. Den gångjärn själva var mycket stark, helt utan att vingla, och höll skärmen ordentligt stängt när systemet stängdes. Även tangenterna verkade vara ett steg över vad som finns på vanliga bärbara datorer, med en etsad etikett för varje symbol i stället för att bara vara tryckt på ytan av nycklarna.


HP Mini 100e är mycket lätt att uppgradera, även om vi blev förvånade över att inte se någon form av barn-deterence mekanism för att förhindra manipulation av studenter. Med batteriet avlägsnats, är två skruvar avslöjas som håller bakstycket på plats. När locket lossnar du får tillgång till det trådlösa kortet, hårddisk och systemminne. Hårddisken har partiellt skydd chock genom små gummigenomföringar som isolerar enheten från chassit, avsedd inget tvivel om den eventuella tork under lektionstid. Sammantaget kan vi lätt säga denna netbook är en av, om inte det lättaste att uppgradera modellen på marknaden.


Skärm och högtalare
Skärmen på Mini 100e är en 1024x576 upplösning LED-bakgrundsbelyst panel, vilket är standard fråga om de flesta konsument netbooks. Användare som vill skriva långa dokument eller visa vissa nyare webbsidor kan vara i för en horisontell rullning, men ingenting som du inte skulle hitta på andra liknande netbooks. Skärmen var lätt synlig under ljusa fluorescerande kontorslampor, även med ljusstyrkan vände ner något. Med vår Gossen MAVO ljusmätare mätte vi en topp ljusstyrka på 207 nit och ett genomsnittligt kontrastförhållande på 140:1. Skärmen presenterade en matt yta som bidrar till att minska bländning i de flesta förhållanden, även om det inte var nog för att använda systemet utomhus, eftersom skärmen inte var tillräckligt kraftfull för att övervinna solens ljus. Färgkvalitet var genomsnittet jämfört med andra matt finish netbooks och bra för visning, redigering, eller skapa bilder.

Användare som letar efter högsta kvalitet ljudsystem på en netbook bör nog leta någon annanstans, eftersom Mini 100e är märkt som att ha en enda mono endast högtalare. Jämfört med andra netbooks är det svårt att säga om det gjorde en stor skillnad genom att ta bort den andra högtalaren, men som med de flesta system bas och mellanregister var helt saknas. Peak volym var bra för att lyssna på presentationer eller YouTube-videor, men om du planerar att njuta av musik eller en film, anslutning av hörlurar är den bästa metoden.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på Mini 100e känns väldigt robust och samtidigt bibehålla en nivå av komfort som du vill ha på en konsument netbook. Knapparna verkar mer stabil än vad du skulle hitta på en vanlig konsument netbook eller notebook. De enskilda nyckel etiketterna etsades i stället för tryckta, vilket innebär att de inte kommer att avta med tiden. Tangentbordet facket uppvisade noll flex under stark press, vilket indikerar utmärkt stöd underifrån. Jag tyckte att 92% full-size design för att vara bekväm att skriva på, men om de får chansen skulle jag nog välja en vanlig bärbar dator för längre skrivsessioner. Mindre händer kanske inte har detta problem dock. Indikeringsljus för caps lock, volym mute, och trådlöst på / av är integrerade i tangentbordet genom de utsedda funktionstangenterna.

Pekplattan är en rymlig Synaptics modell utan multitouch kapacitet. Pekplattan Kontrollpanelen har områden för gester, men alla av dem är gråa anger dessa funktioner inaktiveras via hårdvara eller mjukvara. Pekplattan var mycket lyhörda med en lätt strukturerad beröring yta. Ytan var tillverkat av samma plast som resten av netbook kroppen och var mycket lätt att röra sig över med mycket liten friktion. Pekplattan knapparna är lätta att utlösa en djup kast och mjuk respons när man trycker. Buller är minimal, så du kommer inte att höra hundratals pekplatta knapp klick i ett litet klassrum fylld med dessa netbooks.


Hamnar och funktioner
HP Mini 100e har en bra port urval, inklusive två USB 2.0-portar (en på varje sida), VGA-ut, LAN, modem, hörlur / mikrofon-uttag, och en SD-kortläsare. För närvarande de flesta netbooks på marknaden inkluderar tre USB-portar, men med tanke på den målgrupp utbildningen flesta studenter förmodligen inte kommer att ansluta massor av enheter till denna netbook. En annan cool funktion som liknar den Dell Latitude 2100 är en nätverksaktivitet LED på baksidan av locket på skärmen, vilket gör att instruktören skärmen om eleverna surfar på internet i klassen.


Front: Högtalar ventiler


Bak: Handtag


Vänster: DC-ineffekt, VGA-ut, en USB 2.0, modem


Höger: hörlurar / mikrofon, SD-kortläsare, en USB 2.0, LAN, Kensington-lås

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda var genomsnittliga jämfört med andra modeller konsument netbook på marknaden. Mini 100e drivs av en Intel Atom N455 med en klockfrekvens på 1,66 GHz och GMA 3150-grafik. Utanför avkodning lokalt playyed HD-video eller strömmande HD-blixt, hade systemet inga problem med normal aktivitet. Office-eller klassrums produktivitet programvara var inga problem för den 100e, vilket gör klasspresentationer eller typningsuppgifterna en vind. Denna netbook är den första modellen som kom med Microsoft Security Essentials förinstallerade för virusskydd, som sprang tyst i bakgrunden. Jämfört med andra AV-paket som har oändliga uppmaningar användar eller irriterande popup-fönster, det faktiskt gick obemärkt för ett par dagar.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter spelprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
System buller var minimal med den strömsnåla Intel Atom-processor och integrerad grafik. Även under full belastning i kroppen ökade knappt i temperatur och fläkten stannade på blygsamma hastigheter. Medan tomgång eller under ljus användning fläkten kom på intermittent och snabbt stängs av efter kylflänsen svalnat. När du kör fläktljud var knappt en viskning och kan endast höras om du hade ditt huvud nära avgasporten.

Batteritid
HP Mini 100e kan konfigureras med en tre-eller sex-cell, med vår modell kommer med tre celler. Med en uppmätt kapacitet 26Wh vi inte förvänta oss att se rekordartade tider som vad vi hittade i ASUS 1005PE (som fick mer än 12 timmar i våra tester). Med skärmen brightess reduceras till 70%, den trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder och Windows 7 set till Balanced profilen Mini 100e stannade på 3 timmar och 55 minuter. Under detta test konsumerade systemet mellan 6-7 watt i genomsnitt. Räkna med att se om dubbla batteritiden genom att gå med 6-cellsbatteri.

Slutsats
HP Mini 100e är en av de mer intressanta netbooks vi har recenserat på länge. Med en design som påminner mycket om den ursprungliga OLPC med en gripskopa kropp och inbyggda bärhandtag, är Mini 100e utformad för att vara mycket robust och användarvänlig. Vi hittade kroppen att vara extremt hållbara med mycket lite flex och nästan lika stel som en robust bärbar dator. Tangentbordet och touchpad kände tåligare än genomsnittet de som finns på konsument bärbara datorer, vilket bör hålla upp till den dagliga missbruk av ett klassrum.

Systemet har utformats för att vara mycket lätt att serva från ett IT-perspektiv, med alla utbytbara komponenter nås snabbt genom att ta bort en enda panel på botten av chassit. Totalt för en netbook som utformats speciellt för utbildningsmarknaden, jag tror HP drog av en stor design som ska hålla upp i flera år utan problem.

Fördelar:

  • Super tåligt clamshell kropp
  • Starka skärm gångjärn
  • Mycket trevlig tangentbord och pekplatta

Nackdelar:

  • Säljs endast till skolor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar