fredag 17 september 2010

HP Mini 5103 Multitouch recension

HP Mini 5103 Multitouch recension
av Kevin O'Brien - 2010/09/17

Den nya HP Mini 5103 är en uppdatering av den tidigare 5102 netbook, lägga den nyaste dual-core Intel Atom N455 till spec ark. Denna 10,1-tums netbook kan konfigureras med en extra multi-touch display och har ett utropspris på $ 399,99. Kolla in vår recension för att se vår dom över denna lilla systemet.

Vår HP Mini 5103 har följande specifikationer:

  • Windows 7 Professional (32-bitars)
  • Processor: Intel Atom N550-processor 1,5 GHz (1MB cache)
  • Minne: 2GB DDR3 SDRAM
  • Lagring: 160 GB 7200rpm SATA HDD
  • Skärm: 10,1-tums multitouch LED-bakgrundsbelyst skärm (1366x678, matt yta)
  • Grafik: Intel GMA 3150 integrerad grafik
  • Trådlöst: Broadcom 802.11a/b/g/n och Bluetooth 2,1 + EDR
  • Expansion: 4-i-1-kortplats
  • Mått (H x B x D): 10,30 x 7,09 x 0,98 i
  • Vikt: 3,01 £ med 6-cells batteri (exklusive vikt nätadapter).
  • Effekt: Standard 4-cells (28WHr) Lithium-ion batteri eller 6-cells (66WHr) förlängd batteritid
  • Garanti: Ett års garanti
  • Pris: $ 399,99 Start

Bygg och Design
HP Mini 5103 har en mycket verksamhet utseende med en kantig chassi och robust utseende borstad metall finish. Designen har inte förändrats mycket under årens lopp, först ses med Mini 5101 och 5102 tidigare i år. Utseendet är nästan som om de små och medelstora affärer ProBook 4520s drabbades en shrinkray och detta var resultatet. Den borstad metallfinish håller också till daglig misshandel, men det verkade locka några fingeravtryck utan större ansträngning. Insidan har en gummiliknande mörk färg täcker Handlovsstödets med en glänsande svart pekplatta infälld något under ytan. På toppen av tangentbordet HP kastar i två snabb Snabbstartknappar att starta en webbläsare och standard e-postklient ... förmodligen två mest använda program på ett företag anteckningsbok.


Bygga kvalitet är ett steg över de flesta konsumenter netbooks med en mycket robust chassi och hållbara ytskikt inne och ute. Den borstad metall skärmskydd höll upp bra mot allt utom fingeravtryck-lättare att torka av än repor - och även lagt till några extra skydd för LCD-skärmen. När den är stängd, hade netbook mycket lite flex, vilket är precis vad du förväntar dig från ett företag-grade-system. Den enda aspekt som verkade kollidera med business-temat ett överflöd av blanka ytor, inklusive pekplatta, tangentbord bezel, och skärmen bezel som ökar reflektion och locka fingeravtryck mer jämfört med matt eller grov yta.

HP Mini 5103 var inte så lätt att uppgradera eftersom de flesta bärbara företagsdatorer. Formgivarna ingår endast åtkomst för systemminne, även om det fortfarande är ett steg upp från ProBook 4520s som behövs för att fullt ut demonteras för att komma åt RAM. Några lagt förmåner till formgivning batteriladdning-indikatorer på 4 och 6-cells batterier som ger en omedelbar avläsning av kapaciteten utan att behöva slå på systemet. Mini 5103 har också användning av större fullstor bärbar dator AC-adapter, som ser ut och känns mer gedigen än din genomsnittliga netbook strömkontakt.


Skärm och högtalare
HP Mini 5103 erbjuder en valfri multitouch-skärm med en WXGA-upplösning. För genomsnittlig dag till dag användning skärmen är perfekt för att surfa på internet eller skriva dokument utan alltför rullning. För noggrann finger-ingång mindre detaljer kan vara besvärande, men med övning blir det lättare att träffa de mindre ikonerna. Skärmen har en matt yta som är stor när det gäller att minska skärmens reflexer. Den extra lager för pekskärm verkade inte lägga så mycket dis, hålla bilder och text klart och tydligt. Vi mätte maximal ljusstyrka på 225nit och kontrastnivån i mitten av skärmen som 151:1, vilket är ungefär genomsnittet i termer av netbook eller bärbara skärmar.

Betraktningsvinklar var över genomsnittet med färger börjar vända med skärmen lutas framåt eller bakåt 25-30 grader. Horisontella visningsvinklar var bättre, vistas synlig för cirka 80 grader innan bländning utanför skärmen hindrade dig från att titta vad som visas.

Den multitouch skärm var lyhörd i våra tester, men den lilla skärmstorleken kombination med högre upplösning lade fram vissa problem med användargränssnittet. Siktar på små knappar, särskilt när ligger nära hörnen resulterade i många försök innan du kan stänga ett fönster eller trycker på bakåt-knappen i en webbläsare. Med skalning ökade en del av detta kan vara förhöjd, men då du tar bort alla fördelar med att ha högre upplösning panelen att öka skärmens fastigheter.

Stereohögtalarna är framåtriktad, som ligger på framkant handledsstödet. Jämfört med andra netbooks högtalarna rankas om genomsnittet, med måttlig volym nivåer, men svag bas och mellanregister. För att lyssna på strömmande video eller ljud, eller använda Skype som de borde räcka, men hörlurar skulle vara en bra idé.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på Mini 5103 är lätt att skriva på med sin chiclet-stil design. Mellanrum mellan tangenterna var tillräckligt bred för att minska misstag medan du skriver, och designen var mycket bekvämt att skriva på i timmar åt gången. Den något-mindre än full storlek designen tog lite justeringar att vänja sig, eftersom en del av den yttre omkretsen tangenterna kondenseras jämfört med nycklar runt mitten av tangentbordet. Fliken 'och 1 knappar var mindre än genomsnittet för att göra plats för andra nycklar. Typing tryck som behövs för att aktivera varje tangent var minimal, med varje knapp behöver en mjuk att engagera. Nyckel buller var minimal, vilket gör mig att skriva utan störande andra i möten eller caféer.


HP Mini 5103 har en unik Synaptics pekplatta i det att den inte har några multitouch aktiverade förmågor. Till skillnad från de flesta av de nuvarande netbooks på marknaden, har HP valt att inte en enhet med mer än enstaka fingrar ingång. Detta beror förmodligen på att det innehöll en multitouch skärm, men i varje fall skulle det ha varit trevligt när du inte vill att interagera med skärmen direkt. Känslighet var utmärkt ur lådan och kräver inga justeringar under granskningen. Den blanka ytan var lätt att glida över och inte verkar ha problem med en våt eller fet finger. Med pekplattknapparna har tillräcklig storlek, belagda med samma gummiliknande färg som resten av chassit. Återkoppling var ytlig, med en mild klick avges när den är helt intryckt.


Hamnar och funktioner
HP Mini 5103 hade en ganska vanlig port layout, inklusive tre USB 2.0-portar, VGA-ut, hörlurar och mikrofon uttag, LAN och en SDHC-kortplats. Systemet innehöll också en praktisk trådlös på / av-knapp för att snabbt stänga alla radioapparater.


Framsida: HDD aktivitet, trådlös på / av


Bak: Inget


Vänster: Laddningsstatus ljus, DC-ineffekt, VGA-ut, två USB 2.0-portar


Höger: SDHC-kortplats, hörlurar / mikrofon-uttag, en USB 2.0-port, LAN, Kensingtonlås

Prestanda och Benchmarks
HP Mini 5103 erbjuds nu med den senaste dual-core Intel Atom N550-processor. I våra tester detta ökade signifikant känslighet av operativsystemet, med program lastning snabbare, webbsidor du bläddrar smidigare och start och tider avstängning förbättras. Vår granskning enhet var också utrustad med en 7200RPM hårddisk som också läggs till bättre användarupplevelse.

I normala dagliga aktiviteter processor med dubbla kärnor var trevligt när det kom till böjning multimedia makt den bärbara datorn. Vi kunde avkoda 720P video spelas lokalt på den bärbara datorn och även spela 720p HD-videor på sajter som YouTube utan stamning. För närvarande för att få denna nivå av prestanda som du behöver för att inkludera en extern avkodare kort för att hjälpa till med HD-video avkodning. Jämfört med andra singel-core Atom netbooks vi inte märker en ökning av 3D-prestanda, även om det kan vara en bieffekt av den högre upplösningen panelen på vår konfiguration.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Med dual-core Intel Atom N550-processor Mini 5103 gjorde genererar något mer värme än tidigare modeller, men det var fortfarande inom rimliga nivåer. Vid full belastning fläkten kom på strax över en viskning nivå och var hörbara för alla inom ett par fötter i systemet. Vid normal användning av fläkten stannade utanför för det mesta, bara komma på intermittent för att få kall luft in i systemet och stäng igen.

Batterilivslängd
HP erbjuder två batterier med Mini 5103 inklusive en 28Wh 4-cells och 66Wh 8-cells batteri. Det 4-cells batteri sitter helt plan inuti datorn, medan de större 8-cell sticker något från botten med cirka ¼ tum. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlösa aktiva och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder, och Windows 7 är inställd på Balanced profilen HP Mini 5103 stannade på i 8 timmar och 13 minuter med 8-cells batteri. Med mindre 4-cellsbatteri det stannade på 3 timmar och 25 minuter innan du går i ide.

Slutsats
HP Mini 5103 erbjuder en hel del funktioner som vi vill, snygg, bra byggkvalitet, bra skärm, bra batteritid och hög prestanda. Med ett utropspris på $ 399 detta system är inte så mycket dyrare än andra konsumentprodukter netbooks, det vill säga alla de häftiga funktioner kommer inte på en stor premie. HP har en bra kommer med nuvarande Mini 5100-serien netbook och de förstår detta eftersom de har hållit samma design i tre generationer nu. Den borstad metall Ytbehandling kombinerar utseende med hållbarhet och på insidan av gummiliknande färg ger en unik struktur vanligtvis reserverad för bärbara företagsdatorer. Om du är i marknaden för en ny netbook, inte har något emot utseendet av ett företag anteckningsbok och vill ha utmärkt byggkvalitet ... ser längre än HP Mini 5103.

Fördelar:

  • Dual-core N550 förbättrar systemets lyhördhet
  • Skärm med högre upplösning minskar behovet av sidorullande
  • Bra batteritid

Nackdelar:

  • Icke-multitouch pekplatta
  • Pekskärm kan orsaka problem med små knappar


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar