fredag 18 april 2008

Toshiba Satellite U405 Recension

Toshiba Satellite U405 Recension
av Jerry Jackson - 2008/04/18

av Jerry Jackson

Toshiba Satellite U400/U405-serien är en ny 13,3 "widescreen notebook som väger bara 4.85 pounds och förpackningar fast Intel Core 2 Duo Penryn prestanda och en stor hårddisk med gott om utrymme. Lägg till det en snygg chassi täckt Toshibas nya "Fusion" finish, 3 GB RAM, en webbkamera och fingeravtrycksläsare och denna bärbara dator börjar ser ännu bättre. Toshiba kallar den här bärbara datorn ett "kompakt hjälte [att] balanserar arbetsrum med bärkomfort." Låt oss ta en titt och se om denna laptop är så bra som det låter.

Toshiba Satellite U400/U405 serien finns med en rad olika Intel -processorer (från 1.73GHz Pentium Dual-Core T2370 upp till T8300 2,4 GHz Core 2 Duo Penryn). Det finns bara en 13,3 "skärm med en 1280x800 WXGA" TruBrite "glänsande skärm. Notebook-datorn kan ta upp till 4 GB RAM-minne och Toshiba erbjuder 32-bitarsversioner av Microsoft Windows Vista SP1. Systemet är prissatt börjar på $ 767,20 vid tidpunkten detta skrivs.

Vår granskning enhet av Toshiba Satellite U405-S2830 är utrustad med följande specifikationer:

  • Windows Vista Home Premium (SP1, 32-bitars)
  • Intel Core 2 Duo-processor T8100 (2.10GHz, 3MB L2, 800MHz FSB)
  • Mobile Intel GM965 Express Chipset
  • Intel Wireless WiFi Link 4965AGN (802.11a/g/n)
  • 3GB PC2-5300 DDR2 SDRAM (maximal kapacitet 4GB)
  • 250GB Serial ATA hårddisk (5400RPM)
  • DVD SuperMulti (+ /-R dubbla lager) enhet med Labelflash
  • 13,3 "bredbildsskärm TruBrite TFT LCD-skärm på 1280x800 (WXGA)
  • Intel Graphics Media Accelerator X3100 med 128 MB-358MB delad dynamiskt tilldelade grafikminne
  • 1,3 megapixel webbkamera
  • Bluetooth version 2,1 plus Enhanced Data Rate (EDR)
  • Fingeravtrycksläsare
  • (BxDxH Fram / H bak): 12,4 "x 9,02" x 1,08 "/ 1,38"
  • Vikt: 4,85 £ med sex-cells batteri
  • 75W (19V X 3.95A) 100-240V nätadapter (5,0 "x 1,20" x 2,01 "och väger 0,77 £)
  • 6-cells (4800mAh) litiumjonbatteri
  • 1-års standardgaranti begränsad garanti
  • Pris som konfigurerad: $ 1,149.99


(Se stor bild)

Bygg och Design

Liksom de flesta bärbara datorer med en 13,3 "widescreen-skärm på U405 är på gränsen till tunn-och-ljus och ultra-portabel kategorier. Med en vikt av mer än fyra och en halv pounds det är inte den lättaste bärbara datorn i sin klass. Likaså, eftersom den bärbara datorn är 1 tum tjock i sin tunnaste punkt de U405 faller i "mitten av pack" bland de senaste 13,3 "-system. Medan U405 kan vara lite tjockare och tyngre än Apples MacBook Air eller Lenovo ThinkPad X300 är U405 en mycket mer konsumentvänlig notebook med en perfekt balans mellan form och funktion.

Utsidan av U405 är konstruerad av plast men det kändes exceptionellt fast. Det fanns ingen böjas till chassit även när betydande tryck applicerades till hörnen av den bärbara datorn. Den U405 använder också högglans "Fusion" finish som är en tryckt design som är både hållbar och attraktiv. Fusion finish är ett av de mest hållbara blanka ytor som jag har sett på en bärbar dator och lätt rivaler kvaliteten på "Imprint" finish som finns på HP bärbara datorer.


(Se stor bild)

Medan jag i allmänhet tycker det horisontella avtryck linje design på U405 är slut inte bara blankt ... det är reflekterande. Detta kommer att vara ganska lockande för vissa konsumenter och hemska för andra. När du öppnar LCD locket på denna laptop baksidan av skärmen ser i princip ut som en spegel som visas i bilden nedan.


(Se stor bild)

Naturligtvis spegeln-liknande reflektioner kring Fusion finishen har vissa fördelar också. Du kan använda den bärbara datorn för att återspegla solen och signalen plan räddning om du någonsin vilse i skogen med din bärbara dator. LCD-lock kommer också väl till pass om du behöver en spegel för din morgon rakning.

På fullt allvar, är designen mycket attraktivt, men absolut inte dämpad eller konservativ.


(Se stor bild)

Skärm

Displaypanelen i sig är en 13,3 "blank skärm med WXGA-upplösning (1280x800) Det var absolut inga problem med skärmen på vår översiktliga granskning enhet:. Uppdateringsfrekvensen verkar utmärkt när filmer eller spel med snabb rörelse visas och det finns inga fastnat pixlar . Som vanligt med blanka skärmar, färger och kontrast är ganska bra och både bilder och video "pop" utanför skärmen. Vad som gör detta glansiga skärmen särskilt trevligt är att Toshiba verkar ha slagit den perfekta balansen mellan glans och matt. Skärmen är blank nog att producera denna läggs rikedom till färg och överlägsen kontrast inneboende blanka skärmar, men ytan är inte så glänsande som reflektioner blir problematiskt.

Ljusstyrka är ganska imponerande, och som ni kan se på bilden ovan är skärmen ljusstark nog för att vara läsbar under våra mycket ljusa studioljus även med Display till 60 procent ljusstyrka. När den är inställd på maximal ljusstyrka på skärmen är ljusstark nog för att orsaka vissa människor att kisa i ett mörkt rum.

Skärmen är helt enkelt vacker när du tittar rakt framifrån. Horisontella betraktningsvinklarna är bra eller genomsnittliga. Färgerna är utmärkt och bakgrundsbelysningen kvar även över skärmytan. Det finns några mindre färg inversion när du tittar på skärmen från skarpa vertikala vinklar (som står ovanför den bärbara datorn eller tittar på skärmen från golvet) men de flesta människor sällan visa en skärm från dessa extrema vertikala vinklar.



(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)


Tangentbord, pekplatta, Controls media en Indikatorer

När jag granskade Toshiba Satellite U305 förra året var jag inte mycket imponerad av tangentbordet och styrplattan. Tja, måste Toshiba har lyssnat på klagomål från konsumenterna, eftersom tangentbordet och pekplattan efter det U405 är bland de bästa jag någonsin använt på en 13-tums bärbar dator.

Toshiba tog beslutet att använda den nya "Fusion" finish på tangenterna och detta ger tangentbordet på U405 en distinkt mjuk känsla. Nyckeln struktur är nästan som en tjock bil färg med flera lager av klarlack och vax. Det är inte för att säga nycklarna känna vaxartad utan snarare nycklarna känner obscenely sexig. Tangenttryckningar är släta, perfekt djup, bra dämpad och tyst. Hela tangentbordet har nästan ingen flex och förblir fast även när betydande tryck appliceras.

Den glansiga ytan av tangentbordet är en magnet för fingeravtryck och visar fläckar från oljor i huden, men det är en mindre irritation när tangentbordet känns det bra.


(Se stor bild)

Pekplattan ytan på U405 är helt enkelt en av de trevligaste jag någonsin har använt. Ytan är i jämnhöjd med palmrests men det är en lätt tillämpning av vad som känns nästan som mjuk sandpapper över ytan. "Mjuk sandpapper" kanske inte låter roligt, men jag försäkrar er att fingertopparna glider över ytan och markören rörelsen är både flytande och korrekt. Toshiba ingår även en vit LED-bakgrundsbelysning ovanför pekplattan som inte bara ser cool men hjälper dig att hitta pekplattan snabbt i ett mörkt upplyst rum.

Medan vi är på temat awesome pekplatta, låt oss inte glömma pekplattknapparna. Dessa knappar är bland det mest bekväma jag har hittat på alla bärbara datorer. De rundade kanterna gör att trycka på knapparna med kanterna på dina tummar ganska lätt och de enskilda knapptryckningar är tysta och väl vadderade utan att vara alltför djupt eller för grunt. Jag hamnar ofta använder en extern mus när du granskar bärbara datorer, men jag har aldrig brytt använda en extern mus med U405 annat än att testa den bärbara datorns Bluetooth.

Detta är en mycket trevlig pekplatta.


(Se stor bild)

En serie beröringskänsliga media knappar med vita LED bakgrundsbelysning sitter ovanför tangentbordet liknar knapparna på de flesta konsumenter bärbara datorer. En trevlig funktion om media knapparna är att vita lysdioder är inte lika stötande eller störande eftersom de ljusa blå lysdioder som används på de flesta andra bärbara datorer. Strömbrytaren har också en vit LED-bakgrundsbelysning och Satellite-logotyp och statusindikatorer också har vita eller röda LED bakgrundsbelysning.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)


Hamnar och funktioner

Hamnen val av U405 är tämligen bra för en bärbar dator av denna storlek. Här är en snabb genomgång av vad du får:

Främre profilvy: LED statuslampor, 5-i-1 kortläsare, volym ratten och Wi-Fi på / av-knapp.


(Se stor bild)

Vänster sida: VGA ut, tom HDMI-port, två USB-portar, FireWire, mikrofon in, Hörlur ut, och ExpressCard-kortplats.


(Se stor bild)


Höger sida: Optisk enhet, USB-port, modem, Ethernet och säkerhetslås.


(Se stor bild)

Tillbaka profilvy: Batteri och ström-uttaget.


(Se stor bild)

En olycklig försummelse från hamnar markeringen är bristen på antingen S-video ut eller HDMI. I själva verket finns det även ett tomt avsnitt på vänster sida av U405 som är märkt HDMI. Vår gissning eftersom Toshiba kommer så småningom erbjuda en konfiguration av den här bärbara datorn med HDMI ... men inte för närvarande. Frånvaron av både S-video-port och HDMI-porten gör att denna bärbara dator inte kommer att vara 100 procent vänlig med alla externa displayer som används för presentationer. Detta kan verkligen vara ett allvarligt problem för resande affärsmän som aldrig vet exakt vilken typ av video-out-port som de behöver för sitt nästa presentation.

Sammantaget är U405 fortfarande välutrustade i fråga om hamnar med FireWire, tre USB-portar, en mediekortläsare, ett hörlursuttag, mikrofoningång, ExpressCard-kortplats och Ethernet-port. Även om U405 bara har tre USB-portar, alla tre USB-portar på denna bärbara dator använder Toshibas nya "viloläge och uppladdning" funktionalitet. Detta är en bra funktion eftersom det innebär att du kan lämna din laddningsbara USB-enheter är anslutna till den bärbara datorn och USB-prylar kommer ladda även om den bärbara datorn är avstängd. Den "fångst" är att om din bärbara dator inte är ansluten till ett vägguttag den bärbara datorn batteriet töms snabbare. Som en tillverkning standard viloläge och uppladdning avaktiveras direkt ur lådan så att användarna måste manuellt aktivera det genom "Start-menyn". För att aktivera viloläge och uppladdning USB-alternativet går du till "Start Menu - TOSHIBA - Verktyg - HW Setup, kontrollera läge 1."

Ljud

Ljudet prestanda på U405 var lite bättre än genomsnittet för en 13,3 "notebook, men det var långt ifrån imponerande. Båda de små högtalarna ovanför tangentbordet ger en något" plåtburk "ljudkvalitet med massor av toppar, men bara acceptabelt nivåer av mellanregister och absolut ingen bas. På den ljusa sidan, blir högtalarvolymen mycket högt med minimal distorsion och båda högtalarna är placerade i en bra position för att rikta ljudet uppåt och mot användaren. Tyvärr kommer du fortfarande vill använda hörlurar eller externa högtalare om du är en audiofil.

Alltså är det värt att nämna att ljudutgång på U405 är placerad på vänster sida (en bra plats för en extern högtalare anslutning) och ljudutgång var ren (det fanns inga statiska eller sprickbildning i ljudet från hörlurarna uttag).


(Se stor bild)

Prestanda och Benchmarks

Toshiba valde att erbjuda U400/U405 serien i ett antal konfigurationer börjar med Intel Pentium Dual-core T2370 (1.73GHz) och upp till Intel Core 2 Duo T8300 (2.4GHz) processor. Medan nybörjar Pentium Dual Core-system med 1MB L2-cache och 533MHz frontside bus fortfarande ger rimlig prestanda under Vista, är det bra att veta att Core 2 Duo Penryn-processor (T8100 eller T8300 båda med 3MB L2, 800MHz FSB) är ett alternativ för människor som behöver snabbare multimedia kodning eller bildredigering. Den 2,1 GHz Intel T8100 processor i vår konfiguration gav en snabb och felfri datoranvändning och förvånansvärt bra batteritid (mer om det senare).

Användningen av integrerade grafikprocessorn och delade RAM är något av en blandad välsignelse för U405. Medan många 13,3 "bärbara datorer finns nu med dedikerad grafik, valde Toshiba integrerade Intel X3100-grafik för den här bärbara datorn. Utan en kraftfull GPU och engagerad video-RAM för U405 helt enkelt inte kan köra de senaste 3D-spel med högre upplösning (om alls). På Däremot sätter användning av integrerad grafik mindre belastning på batteriet och möjliggör överlägsen batteritid. Även om U405 kanske inte passar för att spela Crysis, kunde jag redigera högupplösta bilder i Photoshop CS3 samt redigera och koda video i Windows Movie Maker.

En sak U405 erbjuder gott om är lagringsutrymme. Den 250 GB hårddisk bör ge mer än tillräckligt lagringsutrymme för ditt musikbibliotek, kodade videor och foton familj. Tack och lov, beslöt Toshiba att använda 5400RPM hårddiskar i alla konfigurationer av U400/U405 serien. Toshibas äldre 4200rpm kör obligatoriska användare för att vänta på filer att läsa från eller skriva till skivan, men det är bara inte mycket av ett problem med dessa snabbare hårddiskar.

wPrime är ett program som tvingar processorn att göra rekursiva matematiska beräkningar, är fördelen med detta program att det är flertrådade och kan använda båda processorkärnor samtidigt, vilket ger mer exakta benchmarking mätningar än Super Pi. Lägre poäng indikerar bättre prestanda.

Notebook / CPU wPrime 32M tid
Toshiba Satellite U405 (Core 2 Duo T8100@2.1GHz)
37.500s
Dell Vostro 1310 (Core 2 Duo T8100@2.1GHz) 37.736s
Dell Inspiron 1525 (Core 2 Duo T7250@2.0GHz)
43.569s
Dell XPS M1530 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz)
37.485s
Portabel En SXS37 (Core 2 Duo T7250@2.0GHz)
41.908s
Sony VAIO NR (Core 2 Duo T5250@1.5GHz) 58.233s
Toshiba Tecra A9 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz) 38.343s
Toshiba Tecra M9 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz) 37.299s
HP Compaq 6910p (Core 2 Duo T7300 @ 2GHz) 40.965s
Zepto 6024W (Core 2 Duo T7300 @ 2GHz) 42.385s
Lenovo T61 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz) 37.705s
Samsung Q70 (Core 2 Duo T7300@2.0GHz) 42.218s
Acer Travelmate 8204WLMi (Core Duo T2500@2.0GHz) 42.947s
Samsung X60 plus (Core 2 Duo T7200@2.0GHz) 44.922s
Samsung Q35 (Core 2 Duo T5600@1.83GHz) 46.274s

3DMark06 jämförelse resultat grafikprestanda (högre poäng indikerar bättre spelprestanda):

Notebook 3DMark06 Score
Toshiba Satellite U405 (2,1 GHz Intel T8100, Intel X3100)
539 3DMarks
Dell Vostro 1310 (2,1 GHz Intel T8100, Nvidia 8400M GS 128MB)
1.679 3DMarks
Dell Inspiron 1525 (2,0 GHz Intel T7250, Intel X3100)
545 3DMarks
Sony VAIO NR (1,5 GHz Intel Core 2 Duo T5250, Intel X3100)
504 3DMarks
Dell XPS M1530 (2.20GHz Intel T7500, Nvidia 8600M GT 256MB) 4.332 3DMarks
Dell Inspiron 1520 (2,0 GHz Intel T7300, NVIDIA 8600M GT) 2.905 3DMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.408 3DMarks
Samsung Q70 (2,0 GHz Core 2 Duo T7300 och nVidia 8400M G GPU) 1.069 3DMarks
Asus F3sv-A1 (Core 2 Duo T7300 2.0GHz, Nvidia 8600M GS 256MB) 2.344 3DMarks
Alienware Area 51 m5550 (2,33 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7600 256MB 2.183 3DMarks
Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526 (1,66 GHz Core Duo, nVidia 7600Go 256 MB) 2.144 3DMarks
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, ATI X1700 256MB) 1.831 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks


PCMark05 mäter total anteckningsbok prestanda (högre poäng indikerar bättre prestanda):

Notebook PCMark05 Score
Toshiba Satellite U405 (2,1 GHz Intel T8100, Intel X3100)
4.145 PCMarks
Dell Vostro 1310 (2,1 GHz Intel T8100, Nvidia 8400M GS 128MB)
4.813 PCMarks
Dell Inspiron 1525 (2,0 GHz Intel T7250, Intel X3100) 4.149 PCMarks
Dell XPS M1530 (2.20GHz Intel T7500, Nvidia 8600M GT 256MB) 5.412 PCMarks
Dell Inspiron 1520 (2,0 GHz Intel T7300, NVIDIA 8600M GT) 4.616 PCMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4.591 PCMarks
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 4.153 PCMarks
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.987 PCMarks
Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB) 4.189 PCMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks
Sony VAIO SZ -110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks


HDTune mäter utvecklingen för den bärbara hårddisk både överföringshastighet (läs / skriv hastighet) och åtkomsttid (hur lång tid det tar att hitta data som lagras på enheten):


(Se stor bild)

Värme och buller

Den U405 gör ett utmärkt jobb med att kontrollera värme tack i någon liten del till den massiva kylflänsen synlig genom luftventilen på vänster sida av datorn. De enda två områden i U405 som kulminerade över 100 grader Fahrenheit var de områden intill RAM och trådlösa kortet ... vilka båda är normala. Även pekplattan och botten av den bärbara datorn blev varm under riktmärken det var aldrig för varmt för att hålla på varvet Nedan finns bilder med temperaturavläsningar anges i grader Fahrenheit.:


(Se stor bild)

(Se stor bild)


Lyckligtvis var buller en komplett icke-fråga med fläkten på U405. Fläkten flyttas en betydande mängd varm luft och bullret var så tyst jag ibland glömde anteckningsboken fortfarande påslagen.

Batterilivslängd

Den 6-cells 4800mAh Li-Ion batteri ger utmärkt batteritid för U405. Den 6-cells levererade 3 timmar och 48 minuter i livet när du surfar på webben med Wi-Fi med den bärbara datorn inställd på "balanserad"-läge och skärmens ljusstyrka vände ner till ca 60 procent.

Även om denna batteritid kanske inte verkar alltför imponerande vid första anblicken är det viktig punkt att notera att detta är en ganska genomsnittlig 4800mAh batteri. Den nya 13-tums Dell Vostro 1310 gav liknande siffror batteritid, men batteriet på den bärbara datorn är en högre kapacitet batteri. Klart Toshiba gör något rätt när det gäller batteri förvaltning.

Det finns också en tillgänglig 9-cells 7200mAh Li-Ion batteri för de användare som behöver utökad batteritid. Tyvärr var Toshiba inte ge oss den 9-cells batteri under vår testperiod, så vi kan inte ge någon information om batteriets livslängd med att batteriet.

Slutsats

En bärbar dator är mer än summan av dess delar. Sedan flera år tillbaka Toshiba har lyckats göra solida bärbara datorer men de inte väcka vår redaktion ... tills nu. I år tidigare Toshiba gjorde oftast ett bra jobb "på papper" genom att leverera bärbara datorer med bra komponenter, men "hela paketet" vänster övrigt att önska. Jo, Toshiba uppmärksamma denna kritik och resultatet är den nya satelliten lineupen för 2008.

Satellite U405 är förmodligen den bästa 13-tums konsument budget bärbara vi har sett hittills. Visst, erbjuder den aktuella konfigurationen inte dedikerat grafikminne för att spela de senaste 3D-spelen, men U405 är den mest balanserade övergripande paketet vi har sett på ett tag. Den U405 kombinerar attraktiv design, en vacker skärm, en underbar tangentbord och pekplatta, bra hamn val och stabil utveckling allt till ett pris som rivaler något vi har sett från tävlingen.

Nybörjar konfigurationen av U405 är prissatt till $ 767,20 i förhållande till nybörjar konfiguration av Dell Vostro 1310 kostar $ 747 ... men U405 är en vida överlägsen laptop. Som konfigurerats, är vår granskning enhet av U405 pris på $ 1,149.99 (ännu mindre på vissa nätbutiker) men en liknande konfiguration av mindre imponerande Dell Vostro 1310 är prissatt till nästan $ 1.300 och en liknande konfiguration av Dell XPS M1330 kostar $ 1.400 .

Ändå är pudelns kärna att Toshiba Satellite U405 är helt enkelt en stor bärbar dator. Jag får inte ofta kopplad till recension bärbara datorer, men jag kan ärligt säga att jag inte vill skicka denna laptop tillbaka till Toshiba. Detta motiverar att upprepa. Som redaktör och författare till en webbplats som recensioner bärbara datorer får jag en ny bärbar dator att använda minst en gång i veckan ... men jag vill inte skicka ett tillbaka.

Om du är en genomsnittlig konsument söker en väl avrundad 13-tums bärbar dator som klarar alla dina behov utan att bryta banken sedan Toshiba Satellite U405 tillhör överst i listan.

Fördelar

  • Rimligen tunn och lätt
  • Stora skärm
  • Underbar tangentbord
  • Fantastisk pekplatta och pekplattknappar
  • Stora medier knappar och vita LED indikatorer
  • Bra urval av hamnar
  • Praktisk USB "viloläge och uppladdning" portar
  • Utmärkt prestanda
  • Stort värde

Nackdelar

  • Nej S-video eller HDMI-port (i denna konfiguration)
  • Ingen särskild grafik alternativet (när detta skrivs)
  • Spegelblank yta kommer inte vädja till alla
  • Jag får inte behålla det



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar