onsdag 9 april 2008

Hur att förbättra livet Notebook Battery

Hur Till Förbättra livet Notebook Battery
av Kevin O'Brien - 2008/04/09

Vem som helst med en bärbar dator vet att vid slutet av dagen, är batteritiden fortfarande den viktigaste rörlighet faktorn vid användning av en bärbar dator på vägen. Vissa användare kanske vända sig till utökade batterier, medan andra redan har en och funderar på att pressa ut handfull minuter innan de tar slut saft någonstans. Ett område som många användare av bärbara datorer har utsikt är det program som körs i bakgrunden på många bärbara datorer som fungerar som en igel, suger bort på din makt och gör din bärbara dator arbeta hårdare än det borde. Med ett par minuter värde av enkla förändringar kan du vev enkelt ut lite mer tid från din bärbara dator efter vår guide.

Merparten av denna guide kommer att rikta notebook som kör Windows Vista, men många av de tweaks stämmer för Windows XP.

Håll din processor arbetar på en gånghastighet

De flesta bärbara datorer har programvara effektreglering, och nästan alla har förmågan att ändra profiler som använder Vista Power Manager. Klicka på den batteriikonen på undersidan av skärmen, och se till att din bärbara dator är inställd på Balanserad eller Energisparläge. High Performance är bra om du kodar video eller spela spel, men det gör din processor arbeta hårdare än det måste, med mer makt och kasta ut mer värme.

Trimma din radio ratten

Håll ett öga på dina trådlösa enheter och inaktivera dem om de inte används. Om du har Bluetooth eller WiFi-enhet som kör hela tiden, använder du hugga av nyttig batteritid som kunde ha använts göra något annat.

Ändra dina tittarvanor

Den största effektuttaget på din bärbara dator, särskilt om det är en stor en, är skärmens bakgrundsbelysning. Även om det kan se stora, vackra och glänsande, du skadar verkligen ditt batteri prestanda med bakgrundsbelysning på en hög nivå. Börja med att sätta bakgrundsbelysningen till den lägsta inställningen, och öka den sakta tills du hittar den lägsta inställningen du hittar uthärdligt. Kom ihåg att detta kommer att variera beroende på rummet du befinner dig i, vilket innebär att du kan ha den inställd ljusare på ett kontor inställning, men mycket lägre hemma på kvällen.

Låt dig inte frestas av filmer

Om möjligt, håll dig borta från att använda DVD-eller CD-skivor i din bärbara dator när du använder batteridrift. Frekvensomriktaren skapar en enorm effekt oavgjort på systemet medan du kör. På toppen av enheten, din processor arbetar också hårt för att avkoda ljud och video, ibland knackar bort nästan 30% av din totala batteritid. Om du måste titta på film, försök att hålla med digitalt innehåll som du hämtar eller ström på nätet. iTunes och Hulu.com är utmärkta alternativ till de onda skivor.

Döda oönskade bakgrund aktiviteter

Rätt ur lådan, nästan alla bärbara datorer har följande processer som körs i bakgrunden, som äter upp värdefulla CPU cykler och skräp på hårddisken.

Automatiska uppdateringar: Medan hålla ditt system uppdaterat är en bra sak, bör detta vara frivilligt att ha gjort på egen fritid. Jag föredrar att uppdatera mitt system när jag inte bryr mig om batteritid eller har mitt system ansluten till nätström. To inaktivera denna verksamhet, gå in i din kontrollpanel och klicka på "Windows Update". I nästa fönster klickar du på "ändra" på vänster sida, och gör din väg till nästa skärm. Nu ändra ditt val att "Kontrollera aldrig efter uppdateringar "och klicka på OK. Observera att detta kan göra ditt system sårbart om du inte manuellt kollar efter uppdateringar regelbundet.

Windows indexering: Windows disk indexering bidrar till att minska söktider när man försöker hitta en viss fil på din hårddisk, men kommer utlösa förödelse på batteritiden i processen. För att avaktivera indexering, öppna "Den här datorn" och högerklicka på din hårddisk. På den första skärmen som visar upp, avmarkera "Index denna enhet för snabbare sökning". Du kommer att behöva fortsätta genom några uppmaningar, liksom att klicka på "ignorera alla" om det behövs. Det kan ta ganska lång tid beroende på hur fullt och pressat ert enhet är.

Antivirusprogram: AV-program är en stor prestation galt, men också en livräddare beroende på vilken typ av webbplatser ditt besök eller vilka typer av filer som du stöter på. Jag är ganska kunniga nog att undvika skadliga objekt i mitt dagliga aktiviteter, och har ännu inte behöver någon AV-program för år. Inte bara kan de vara en stor resurs galt och mosse din maskin ner, SAP de bort en massa batteritid om de börjar skanna i bakgrunden. Varnas att ta bort AV-program från ditt system kan vara riskabelt, och bör göras på eget ansvar. Om behöver mer än en hand för att räkna antalet virus problem du har haft i det förflutna, följ inte detta förslag.

Nästa steg i den här guiden kräver att du använder Schemaläggaren, och inaktivera några tjänster som datorn köer upp vid olika tidpunkter medan du använder datorn. Detta kan nås genom att gå in i din programlista, sedan Tillbehör, Systemverktyg, slutligen klicka Schemaläggaren.

I listan över aktiva uppgifter följande punkter orsakar mest oönskade aktiviteten i bakgrunden. För att avaktivera någon av dessa poster, dubbelklicka på markeringen som tar dig till en annan skärm lista mer information om denna verksamhet. Allt du behöver göra är att högerklicka på objektet och klicka på Inaktivera för att stoppa den från att besvära dig i framtiden.

Consolidator: Körs i bakgrunden för kunden Improvement Program.

Schemalagd Defrag: defragmenterar hårddisken, och kommer mosse ner ditt system i processen. Jag hanterar detta på min egen fritid istället för att låta systemet schemalägga det varje vecka.

Städa upp efter dig själv

Med ytterligare program som arbetar i bakgrunden när de inte längre är i bruk kan minska systemets prestanda och minska batteriets livslängd. Om du är klar med ett visst program, avslutar ur det ordentligt istället för att bara minimera den till bakgrunden. Observera också att vissa program faller ner i aktivitetsfältet när du klickar på X längst upp till höger på skärmen. Dessa kan oftast dödas genom att högerklicka dem i aktivitetsfältet och klicka på Avsluta.

Slutsats

Genom att följa denna guide och vara uppmärksam på det program du använder på din bärbara dator kan du förlänga batteritiden så att du har den extra tid när du verkligen behöver det. Även när inte ökar batteriets livslängd, många av dessa tweaks bidrar till att förbättra systemets prestanda, och många gånger gör en hastighet demon ur en dator tidigare trott att vara en långsam relik. Tänk på dig själv som datorn och förstå om du arbetar hårdare, du spilla mer energi i processen. Om du sakta ner och arbeta i en lättare takt, kommer du förmodligen mer energi kvar när allt är sagt och gjort.




Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar