fredag 11 april 2008

Dell Vostro 1310 Recension

Dell Vostro 1310 Recension
av Jerry Jackson - 2008/04/11

av Jerry Jackson

När Dell lanserade sin nya Vostro linje av datorer förra året Vostros där omedelbart beröm för att uppfylla behoven hos små företag och kostnadsmedvetna konsumenter. Vostro 1310 är den nyaste och minsta Förutom Vostro familjen bärbara datorer. Denna kompakta affärer bärbara datorn levereras med en 13,3 "skärm, dedikerad grafik alternativ och en slot-optisk enhet, men det är fortfarande erbjuda rätt kombination av funktioner, alternativ och pris som gjorde Vostro linjen så populärt? Fortsätt att läsa och du kan ta reda på.

Den Dell Vostro 1310 finns med en rad olika Intel-processorer (från 1,86 GHz Celeron M M540 upp till T9500 2,6 GHz Core 2 Duo). Det finns två 13,3 "skärm erbjudanden, en 1280x800 WXGA med matt antireflexbeläggning och 1280x800 WXGA" TrueLife "glänsande skärm. Notebook-datorn kan ta upp till 4 GB RAM-minne och Dell erbjuder 32-bitarsversioner av Microsoft Windows Vista Business eller Windows XP professionell. Systemet är prissatt börjar på $ 749 med integrerad Intel X3100-grafik när detta skrivs, men finns även med NVIDIA 8400M GS dedikerat grafikminne.

Vår förproduktion Vostro 1310 är utrustad med följande specifikationer:

  • Processor: Intel Core 2 Duo T8100 (2.1GHz)
  • Minne: 2GB - 2 DIMM (DDR2-667) (4 GB max)
  • HDD: 160GB 5400RPM hårddisk
  • Grafik: 128 MB NVIDIA GeForce 8400M GS
  • Display: 13,3 "WXGA Reflexfri
  • Optisk enhet: Slot-loading 8x DVD + / - RW
  • OS: Vista Business SP1 (finns med XP Professional)
  • Mjukvara: 30-dagars säkerhet prenumeration anti-virus, ingen spår-ware
  • Trådlöst: Dell 1505 Wireless-N-minikort (802.11a/g/n)
  • Batteri: 6-cells batteri
  • Övrigt: Webbkamera och fingeravtrycksläsare
  • Tjänster: Network Assistant, 10GB i DataSafe Online, Dell Support Center, PC Tune-up
  • Mått (HxBxD): 0,94 "(fram) / 1,59" (baksida) x 12,48 "x 9,57"
  • Vikt: 4,45 £ (med 4-cellsbatteri), £ 4,63 (med 6-cells batteri)
  • Grundkonfiguration pris: $ 749
  • Pris som testad: $ 1.357


(Se stor bild)

Bygg och Design

Dell fick lite välbehövlig uppmärksamhet i 2007 med införandet av den eleganta, högpresterande XPS M1330 och XPS M1530 bärbara datorer. Även dessa dyrare bärbara datorer i Dell lineupen var beröm för sitt utseende och låg vikt, har Dell Insipron och Vostro bärbara datorer kritiserats för att vara skrymmande och ointressant bärbara datorer. Dell lyssnat på denna kritik när de utformat den nya Vostro 1310. Vostro 1310 är i själva verket ungefär 20% mindre och lättare än Vostro 1400.

Tyvärr lättare och tunnare profil kommer till en viss kostnad. Nämligen den plast som används i chassit känner tunna och i vissa områden, till exempel ovanför tangentbordet och på palmrests finns en betydande grad av flex. Kanterna på chassit är också skarpare än vad vi har sett i tidigare Dells bärbara datorer och dessa skarpa kanter och tunna plaster gör utformningen av Dell Vostro 1310 kännas lite ofärdig och oraffinerat.

Ungefär som förra årets Vostro versioner, gör 1310 inte kommer i flera färger eller visa mönster lock. Svart är det enda alternativet. Beslutade dock år Dell för att få bli av med matt svart finish för en blanksvart yta med bara en antydan av metall flaga. Den svarta färgen med den fina metallflingor är inläggningar med formarna så det finns ingen risk för att blank yta lossnar.


(Se stor bild)

Även om jag inte var ett stort fan av den glänsande svart plast lock med metall flake färg på vår förproduktion Vostro 1310, ser det och känner trevligt. Ändå är den nya glänsande locket designen en magnet för fingeravtryck och kanske inte motstå lättare repor samt matt svart finish på den tidigare generationen Vostro bärbara datorer.

En annan av de nya innovationer för Vostro linjen är "Hyperband Multi-antenn" inrymt inuti LCD locket som Dell påståenden "kan ge utmärkt mottagning och bidra till att minska tappade signaler" för både Wi-Fi och Bluetooth. Jag har aldrig haft allvarliga problem med tappade signaler när du använder äldre Dells bärbara datorer så jag kan inte tala om den nya interna flera antenn faktiskt bättre trådlös mottagning ... men jag kan säga att jag aldrig upplevt tappade Wi-Fi-anslutningar under testperioden.

Nedan är en kort video översikt över den helt nya Dell Vostro 1310:

Skärm

Visa alternativ för Vostro 1310 har en matt finish 13,3 "Widescreen XGA (1280 x 800) och en 13,3" widescreen XGA (1280 x 800) med TrueLife (blank yta). Jag är lite besviken över att Dell inte erbjuder en högre upplösning alternativet när detta skrivs. Dock kommer den överväldigande majoriteten av "genomsnittliga" affärsanvändare och budget shoppare bärbara tycker WXGA-upplösning ser fantastisk.

Skärmen på vår förproduktion enhet ser perfekt från rakt fram och de horisontella betraktningsvinklarna är stora. Övre vertikala betraktningsvinklarna är bra med bara en lätt tvättas ur utseende, men färgerna började invertera vid lägre vinklar när skärmen lutas bakåt.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)


Tangentbord, pekplatta och media Kontroller

Tangentbordet på Vostro 1310 är ganska trevligt med minimala flex nära mitten av tangentbordet. Tangenterna har en fin matt konsistens med rätt avstånd och var och en av nycklarna har utmärkt resor och kudde. Det är dedikerade sida upp och sida ner tangenterna men Home och End tangenter kräver användning av funktionsknappen, så det kan vara lite frustrerande för användare som gör en hel del kodning.


(Se stor bild)

Pekplattan yta använder samma matt textur med bara en antydan av metall flaga som används på handledsstödet yta. Pekplattan är trevlig och lyhörd men känns lite mindre än det borde vara. Med pekplattknapparna har utmärkt resa och kudde. Tyvärr, på grund av det sätt på vilket pekplattknapparna är något nedsänkt och nära kanten av chassit, de pekplattknapparna är obekväma att använda. Kanten av min tumme hålls slår mot kanten på chassit när jag tryckte på pekplattknapparna och jag slutade med ömma tummar efter bara några minuter.


(Se stor bild)

En serie beröringskänsliga media knappar med blå LED bakgrundsbelysning sitter ovanför tangentbordet liknar knapparna på XPS bärbara datorer. En trevlig funktion om media knapparna är att de blå lysdioderna bara stanna tänd under en bråkdel av en sekund efter att pressas så att de inte kommer att distrahera dig genom att stanna lyser hela tiden. Strömbrytaren har också en blå LED-bakgrundsbelysning, men detta ljus står på när den bärbara datorn är på.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

Hamnar och funktioner

Hamnen val av 1310 är tämligen bra för en bärbar dator av denna storlek. Här är en snabb genomgång av vad du får:

Främre profilvy: LED statuslampor och monohögtalare.


(Se stor bild)

Vänster sida: USB-port, FireWire, mikrofon in, Hörlur ut, multi-kortläsare, och ExpressCard-kortplats.


(Se stor bild)


Höger sida: Slot-optisk enhet, WiFi på / av, tre USB-portar och Power Jack.


(Se stor bild)

Tillbaka profilvy: Batteri, VGA, Ethernet och säkerhetslås.


(Se stor bild)

Den kanske mest intressanta utelämnas i hamnarna valet är bristen på antingen S-video ut eller HDMI. Vissa äldre videoprojektorer fortfarande använda S-video-port och de flesta nyare externa bildskärmar och högupplösta projektorer använder HDMI-porten. Frånvaron av både S-video-port och HDMI-porten gör att denna bärbara dator inte kommer att vara 100 procent vänlig med alla externa displayer som används för presentationer. Detta kan verkligen vara ett allvarligt problem för resande affärsmän som aldrig vet exakt vilken typ av video-out-port som de behöver för sitt nästa presentation.

Med tillägg av FireWire, fyra USB-portar, en mediekortläsare, ett hörlursuttag, mikrofoningång, ExpressCard-kortplats och Ethernet-port du väl rustad portar klokt.

Jag blev positivt överraskad att hitta fyra USB-portar på 1310. Jag var lite låt ned av det faktum att mycket större XPS M1530 omfattar endast tre USB-portar. Det faktum att de 1310 förpackningar fyra USB-portar till en någorlunda tunn och lätt 13,3 "notebook är värt beröm.

Ljud

Talaren kvalitet var sub par för en bärbar dator av denna storlek och prisklass. Mono högtalare på 1310 producerar fruktansvärt ytlig ljud med begränsad räckvidd och ingen bas. Du kan få volymen någorlunda högt utan mycket distorsion, men ljudet som kommer ut ur denna enda lilla högtalaren låter som en mobiltelefon högtalare i en plåtburk.

Detta är olyckligt eftersom många 12 "och mindre bärbara datorer (t.ex. HP tx2000z eller HP 2133 Mini-Note) har stereohögtalare som ger ljud av hög kvalitet med bra utbud av toppar, mittbit och dalar. Vostro 1310 är en budget Business Notebook , men jag är säker på att Dell kan göra bättre än så här.

Den andra negativa frågan är att platsen för monohögtalare är på framkant av den bärbara datorn. Om du använder 1310 som en "laptop" detta innebär att högtalaren är riktad mot ditt skrev. Sista gången jag kollade, har människor inte öron i det området av kroppen ... varför ljudet tenderar att låta lite dovt när du använder 1310 i knät.

På den ljusare sidan, levererade hörlursuttag porten kristallklart ljud till mina hörlurar under testperioden.

Prestanda och Benchmarks

En sak att notera är att denna relativt lilla 13,3 "notebook finns med antingen integrerad grafik eller ett dedikerat grafikkort alternativet. Medan de flesta affärsmän behöver bara integrerad grafik, är den valfria Nvidia 8400M GS bra för mobil video redigering och Photoshop samt budgeten spel. faktiskt producerade Vostro 1310 faktiskt en bättre 3DMark 06 poäng än XPS M1330 som vi testade förra året. Ändå är Vostro 1310 innebar en mer mainstream affärer köpare söker bra produktivitetsfunktioner och ett lågt pris, inte skärprestanda kant 3D.

Vår konfiguration av Vostro 1310 med 2,1 GHz T8100 Intel Core 2 Duo-processor relativt god under testning och denna maskin kommer att möta eller överträffa prestandan hos de flesta användare.

wPrime är ett program som tvingar processorn att göra rekursiva matematiska beräkningar, är fördelen med detta program att det är flertrådade och kan använda båda processorkärnor samtidigt, vilket ger mer exakta benchmarking mätningar än Super Pi. Lägre poäng indikerar bättre prestanda.

Notebook / CPU wPrime 32M tid
Dell Vostro 1310 (Core 2 Duo T8100@2.1GHz) 37.736s
Dell Inspiron 1525 (Core 2 Duo T7250@2.0GHz)
43.569s
Dell XPS M1530 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz)
37.485s
Portabel En SXS37 (Core 2 Duo T7250@2.0GHz)
41.908s
Sony VAIO NR (Core 2 Duo T5250@1.5GHz) 58.233s
Toshiba Tecra A9 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz) 38.343s
Toshiba Tecra M9 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz) 37.299s
HP Compaq 6910p (Core 2 Duo T7300 @ 2GHz) 40.965s
Zepto 6024W (Core 2 Duo T7300 @ 2GHz) 42.385s
Lenovo T61 (Core 2 Duo T7500@2.2GHz) 37.705s
Samsung Q70 (Core 2 Duo T7300@2.0GHz) 42.218s
Acer Travelmate 8204WLMi (Core Duo T2500@2.0GHz) 42.947s
Samsung X60 plus (Core 2 Duo T7200@2.0GHz) 44.922s
Samsung Q35 (Core 2 Duo T5600@1.83GHz) 46.274s

3DMark06 jämförelse resultat grafikprestanda (högre poäng indikerar bättre prestanda):

Notebook 3DMark06 Score
Dell Vostro 1310 (2,1 GHz Intel T8100, Nvidia 8400M GS 128MB)
1.679 3DMarks
Dell Inspiron 1525 (2,0 GHz Intel T7250, Intel X3100)
545 3DMarks
Sony VAIO NR (1,5 GHz Intel Core 2 Duo T5250, Intel X3100)
504 3DMarks
Dell XPS M1530 (2.20GHz Intel T7500, Nvidia 8600M GT 256MB) 4.332 3DMarks
Dell Inspiron 1520 (2,0 GHz Intel T7300, NVIDIA 8600M GT) 2.905 3DMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS 128MB) 1.408 3DMarks
Samsung Q70 (2,0 GHz Core 2 Duo T7300 och nVidia 8400M G GPU) 1.069 3DMarks
Asus F3sv-A1 (Core 2 Duo T7300 2.0GHz, Nvidia 8600M GS 256MB) 2.344 3DMarks
Alienware Area 51 m5550 (2,33 GHz Core 2 Duo, NVIDIA GeForce Go 7600 256MB 2.183 3DMarks
Fujitsu Siemens Amilo Xi 1526 (1,66 GHz Core Duo, nVidia 7600Go 256 MB) 2.144 3DMarks
Samsung X60plus (2,0 GHz Core 2 Duo T7200, ATI X1700 256MB) 1.831 3DMarks
Asus A6J (1,83 GHz Core Duo, ATI X1600 128MB) 1.819 3DMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 827 3DMarks


PCMark05 mäter total anteckningsbok prestanda (högre poäng indikerar bättre prestanda):

Notebook PCMark05 Score
Dell Vostro 1310 (2,1 GHz Intel T8100, Nvidia 8400M GS 128MB)
4.813 PCMarks
Dell Inspiron 1525 (2,0 GHz Intel T7250, Intel X3100) 4.149 PCMarks
Dell XPS M1530 (2.20GHz Intel T7500, Nvidia 8600M GT 256MB) 5.412 PCMarks
Dell Inspiron 1520 (2,0 GHz Intel T7300, NVIDIA 8600M GT) 4.616 PCMarks
Dell XPS M1330 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, NVIDIA GeForce Go 8400M GS) 4.591 PCMarks
Lenovo ThinkPad X61 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 4.153 PCMarks
Lenovo 3000 V200 (2,0 GHz Intel Core 2 Duo T7300, Intel X3100) 3.987 PCMarks
Lenovo T60 Widescreen (2,0 GHz Intel T7200, ATI X1400 128MB) 4.189 PCMarks
HP dv6000t (2,16 GHz Intel T7400, NVIDA GeForce Go 7400) 4.234 PCMarks
Fujitsu N6410 (1.66GHz Core Duo, ATI X1400) 3.487 PCMarks
Alienware M7700 (AMD Athlon FX-60, Nvidia Go 7800GTX) 5.597 PCMarks
Sony VAIO SZ-110B i SPEED-läge (med Nvidia GeForce Go 7400) 3.637 PCMarks
Asus V6J (1,86 Core Duo T2400, Nvidia Go 7400) 3.646 PCMarks


HDTune mäter utvecklingen för den bärbara hårddisk både överföringshastighet (läs / skriv hastighet) och åtkomsttid (hur lång tid det tar att hitta data som lagras på enheten):


(Se stor bild)

Värme och buller

Vostro 1310 gör ett imponerande jobb att hålla värmen under kontroll. Systemet fläkt och kylflänsar i 1310 gör ett bra jobb att hantera värme när systemet är under belastning ... som vi upptäckte när vi körde flera riktmärken rygg mot rygg. Vad vi fann mest imponerande var det faktum att botten av den bärbara datorn (vanligtvis den hetaste sidan) slutade något svalare än ytan av tangentbordet och vilar palm. Detta är ganska trevligt och ger en roligare "laptop" upplevelse. Nedan finns bilder med temperaturavläsningar anges i grader Fahrenheit:


(Se stor bild)

(Se stor bild)


Lyckligtvis var buller också en icke-fråga med fläkten på 1310. Fläkten flyttas en betydande mängd varm luft och buller var exceptionellt tyst. Fläkten var så tyst, även när man kör i full fart, att luften rusar förbi kylflänsen faktiskt gjort mer buller än själva fläkten.

Batterilivslängd

Den 6-cells 58WHr Li-Ion batteri ger utmärkt batteritid för 1310. Med Vista strömhantering körs i "högpresterande"-läge, ljusstyrka inställd på max och trådlöst på, 6-cells batteri levererat 3 timmar och 18 minuter batteritid. Den 6-cells levererade 3 timmar och 52 minuter i livet när du surfar på webben med Wi-Fi med den bärbara datorn inställd på "balanserad"-läge och skärmens ljusstyrka tackade till 50 procent.

Det finns också en tillgänglig 9-cells 87WHr Li-Ion batteri för de användare som behöver utökad batteritid och en 4-cells 38WHr batteri för dem som behöver en bärbar dator för att vara så lätt som möjligt. Tyvärr var Dell inte ge oss den 4-cells och 9-cells batterier under vår testperiod, så vi kan inte ge någon information om batteritid med dessa batterier.

Slutsats

Totalt sett är Dell Vostro 1310 en imponerande budget bärbar dator med rena utseende och stabil prestanda. Oavsett om du behöver en enkel Business Notebook eller en budget bärbar laptop med blygsamma spel kapacitet, gör Vostro 1310 ett utmärkt val.

Som sagt, chassit är inte lika trevligt som vi hoppats ... kanterna är vassa och kan vara smidigare eller mer rundade, känns fall mer bräcklig än de tidigare Vostros är pekplattan knapplacering dåligt och monohögtalare ger inte en bra ljudupplevelse. Ändå ingen av dessa frågor är "mycket Dvärgbrytare".

Den andra stora fördelen med Vostro linjen är stöd, brist på bloatware, och utmärkt återvändande. Dell låter dig köpa en Vostro, använda den i 30 dagar, och om du inte gillar det kan du skicka tillbaka den för full återbetalning utan utsättning eller transport avgifter. Det är bara fantastiskt.

Kort sagt, är Vostro 1310 ett utmärkt komplement till Vostro familjen och ger affärsmän och konsumenter på en budget en låg kostnad alternativ till Dell XPS M1330. Tyvärr placerar priset som konfigurerats ($ 1357) den hals-och-hals med XPS M1330. Även om Vostro är ett fantastiskt system på posten nivå priset på bara $ 749, när priset överstiger 1.000 $ de flesta konsumenter (och även många affärsmän) skulle vara bättre med XPS M1330.

Fördelar

  • Tunnare och lättare än Vostro 1400
  • Rimlig batteritid
  • Trevlig skärm och enkla att använda media knappar
  • Bra urval av hamnar
  • Stabil utveckling
  • Inga bloatware
  • Finns med Windows XP
  • Utmärkt återvändande (ingen utsättning eller frakt avgifter inom 30 dagar!)

Nackdelar

  • Glossy LCD lock är en magnet för fingeravtryck
  • Chassi plast känns alltför tunn och ihålig
  • Monohögtalare är smärtsamt svag
  • Obekväma pekplatta knappar
  • Nej S-video eller HDMI-port
  • Pris som konfigurerad är lite dyrt jämfört med XPS M1330


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar