söndag 13 april 2008

Asus M50Sv-A1 Användarrecension

Asus M50Sv-A1 Användarrecension
av David - 2008/04/13

av David Li

Asus introducerade nyligen M50Sv-A1 personliga underhållning laptop, med den nyaste Intel Penryn-processor, nVidias 9-serie mobila grafikkort, och många andra klockor och visselpipor smält samman för att ge någon möjlighet för allvarliga spel samtidigt ge dem en multimedia upplevelse. Den M50Sv-A1 är ett helt nytt koncept från Asus, integrera många funktioner som inga andra konkurrenter har. Deras Multimedia pekplattan Altec Lansing-högtalare, och en full storlek tangentbord med ett antal pad är verkligen iögonfallande egenskaper.


Specifikationer

  • Processor: Intel Core 2 Penryn-processor T9300 2.5GHz 6MB 800FSB
  • Grafik: NVIDIA GeForce 9500m GS 512MB DX10
  • Operativsystem: Windows Vista Home Premium 32bit
  • Minne: 3GB DDR2 667MHz (1GB + 2GB), stöd för upp till 4 GB
  • Display: 15,4 "WXGA + (1440 x 900) glänsande
  • Hårddisk: 250 GB 5400rpm
  • Optisk enhet: 8X DVD / RW med dubbla lager Super Multi Drive
  • Hamnar och slots: 4x USB 2,0, HDMI, eSATA, IEEE 1394, Express-kort, 8 i 1 media kortläsare, VGA, mikrofon in, hörlursutgång, Ethernet
  • Trådlös: Intel 802.11a/g/n
  • Batteri: 6 Cell
  • Andra funktioner: Inbyggd Bluetooth 2.0 + EDR, 1.3MP vridbar webbkamera, fingeravtrycksläsare
  • Mått: 14,2 "x 10,5" x 1,6 "
  • Vikt: 6,5 £
  • Garanti: Asus 2-års begränsad global garanti för maskinvara + 1-års skador garanti, + 30 dagar Zero Bright Dot LCD garanti.
  • MSRP: $ 1.359
  • System som är konfigurerat med Windows XP Pro: $ 1.504

Anledningen till att köpa

Jag var på marknaden för en sund 15 "laptop fullpackad med funktioner som inkluderar den senaste hårdvaran för närvarande finns. Den robusta Lenovo T61p pågått i mitt sinne för en lång tid, men på grund av dess 1980 glamour och brist på eSATA, HDMI och andra funktioner, kunde jag övertyga mig inte att klicka på knappen och beställa i slutet av utcheckningen sidan. Det fanns flera andra bärbara datorer som kom att tänka på, till exempel Dell XPS M1530 och HP: s 8510p, men efter ytterligare debattera, Asus M50Sv- A1 kom ut att bli bättre valuta för pengarna.

Var och hur Köpta

Liksom alla mina andra Asus bärbara datorer, var mitt köpt online på www.gentechpc.com (aka www.1toppc.com). GenTechPC erbjuder flera uppgraderingar för M50Sv-A1, inklusive RAM, hårddisk, operativsystem, 9-cells batteri, och ytterligare nätadaptrar. Jag valde att nedgradera (uppgradering?) Till XP Pro på grund många program jag använder som inte är Vista-kompatibla. Min beställning var behandlas och skickas inom 24 timmar. Det är vad jag kallar service!

Vad finns i förpackningen?
  • 1x M50Sv-A1 laptop
  • 1x 6-cells batteri (11,1 V, 4800mAh)
  • 1x 90 watt nätadapter
  • 1x Bärväska
  • 1x Extern optisk mus
  • 1x Microfiber rengöringsduk
  • 1x Uppsättning drivrutiner, återställning DVD och Nero programvara
  • 1x Telefonkabel
  • 1x Buntband
  • 1x Bruksanvisning och Snabbinstallationsguide
  • 1x Garantisedel


(Se stor bild)

Bygg och Design

Den M50Sv-A1 är solitt byggd. Styvhet i chassit gör mycket lite flex och känns hållbara. Gångjärn på skärmen är också fast, och bör inte orsaka någon vinglar under distansflygning. Som nämnts i en annan recension, är baksidan och handledsstödet görs med ASUS Infusion Technology för att motstå repor från daglig användning. Den rikliga tillgången på hamnar runt den bärbara datorn gör också den bärbara datorn mer användarvänlig än andra i samma prisklass system. En annan ny funktion som finns på M50Sv-A1 är AI Ljussensor, liknande Apples ljussensor på iPhone och iPod Touch. Ljussensorn justerar automatiskt skärmens ljusstyrka efter dina omgivande ljusförhållanden.


(Se stor bild)

Skärm

Sätt på dig nyanser, folks! Den M50Sv-A1 är utrustad med en 330cd / m² AUO LCD-skärm! (De flesta bärbara skärmar är ofta begränsade till 200 cd / m 2). Den M50Sv-A1 skärm lider inte av någon kornighet och är extremt ljus - så ljus, att det sätter min 22 "Samsung 226BW extern bildskärm till skam Observera gulaktig färgton på den externa bildskärmen jämfört med M50Sv-A1..


(Se stor bild)

Skärmen har också en något högre glans än vanliga blanka skärmar, men bilderna är ytterst levande. Den intensiva ljusstyrka hjälper också övervinna reflectivness i en hög ljus miljö.

Vänster och höger betraktningsvinklarna är utmärkta, men vertikal betraktningsvinkel faller kort. Ijusläckage är också ganska märkbar längst ned på skärmen också.


(Se stor bild)

(Se stor bild)

(Se stor bild)

Även om skärmen har några flex, håller ihop mycket bra och inte göra några ringar vid tillämpningen tryck från baksidan.

Högtalare

Nästan varje laptop som jag har kommit i kontakt med har medioker ljudkvalitet fram till idag. Den M50Sv-A1 består Altec Lansing-högtalare som ger en mycket bättre ljudkvalitet än din genomsnittliga laptop och minimal till någon snedvridning på max volym beroende på vilken genre av musik du spelar. Den 2 kanals högtalarsystem ger också användaren en mycket mer tillfredsställande ljudupplevelse. Naturligtvis kommer bärbara högtalare saknar alltid en bra bas, och denna laptop är inget undantag.

Processor och prestanda

Den 2,5 GHz Penryn CPU kan hantera nästan allt du kan eventuellt kasta på det och skulle vara det perfekta valet för människor som söker en kraftfull och framtidssäkert system. Spel klokt, 9500m GS (DDR2) GPU utför liknande sätt 8600M GT (DDR3). Du kommer att kunna spela alla aktuella spel (inklusive Crysis) på medellång till medelhög detaljer och resolutioner.

Riktmärken

En rad riktmärken genomfördes (wPrime, Super Pi, HD Tune, 3DMark05 och 3DMark06), allt på XP med lager drivrutiner, inga över-klocka (GPU inställd på standard 475/400mhz) och super prestanda läge; alla ger imponerande poäng.

wPrime (32M): 34,141 sekunder


(Se stor bild)

Super Pi (1M, 19 iterationer): 17 sekunder


(Se stor bild)

HD Tune: Avg-50.6MB/sec, åtkomsttid-15.9ms


(Se stor bild)

3DMark05 (1024x768): 7851


(Se stor bild)

3DMark06 (1280x854): 4086


(Se stor bild)

Värme och buller

Temperaturerna på tangentbordet är ljumma vid beröring. Det är definitivt en av de coolaste (temperatur-wise) Asus bärbara datorer jag har ägt. Placering den bärbara datorn på knät orsakar inte något obehag heller. När det gäller buller är M50Sv-A1 inte märkbar såvida du ställa dina öron nära till varva fläkten. Även när man använder CPU / GPU intensivprogram, inte ger fläkten inte en tillräckligt högt ljud för att distrahera dig från dina uppgifter. DVD-Super-Multi-enhet är inte särskilt högt när läsning eller skrivning en DVD och i nivå med andra bärbara optiska enheter.

Tangentbord och pekplatta

Liksom alla nya tangentbord, det finns en liten inlärningskurva du måste erövra innan vänja sig det. Det numeriska tangentbordet är ett bra komplement till tangentbordet, särskilt för personer som använder Excel eller andra kalkylprogram som kräver att du anger siffror ofta. Det numeriska tangentbordet kan också vara frustrerande i början, eftersom de flesta bärbara tangentbord är utformade för att få sin nedre högra mest knapp som höger piltangent medan M50Sv-A1 har "Enter" på den platsen. Flex på tangentbordet hålls också på ett minimum och känns liknar Asus C90s. Pekplattan är också ganska unik, har genomfört flera medier knappar på kudden, låter den här funktionen alla kortkommandon fanatiker gå vilda!


(Se stor bild)

(Se stor bild)

En funktion som jag hittade ganska störande var ljusstyrkan på indikatorlamporna bredvid fingeravtrycksläsare. Lamporna är mycket ljusare jämfört med andra Asus bärbara datorer, och kan påverka din totala filmupplevelse.


(Se stor bild)

Ingång och-utgång

Som nämnts kortfattat i utförande och design avsnittet de ingående och utgående portar är mycket mer omfattande än normen. Att vara en multi-media bärbar dator, är det ingen överraskning att Asus skulle vilja packa så många hamnar som de kan på den här maskinen. En pet peeve jag har är att det saknas en DVI-utgång. Eftersom bildskärmar och tv-apparater är styrning mot hög upplösning, skulle en DVI-port har varit positiva. En annan mindre klagomål jag har om de hamnar är hur de flesta av dem är placerade nära framsidan av den bärbara datorn. Detta kan eller inte kan orsaka en enorm oro för vissa, men för de som har olika USB-enheter som behövs för att vara ansluten, kan det orsaka en del belamra (och det är därför Asus ingår en gratis buntband!). Slutligen kvarstår problemet med den infraröda mottagaren fortfarande på XP-operativsystem som Ken beskrivs i sin recension (Vista fungerar perfekt). Även om de flesta människor aldrig får använda IR-funktionen, det blir ändå trevligt för Asus att lägga rätt drivrutiner ut för enheten.


Höger sida. (Se stor bild)

Höger sida närbild. (Se stor bild)

Vänster sida. (Se stor bild)

Bakifrån. (Se stor bild)

Trådlös

Den M50Sv-A1 är utrustad med Intels Pro / Wireless 4965 802.11 a / b / g / n trådlöst kort. Detta är den bästa trådlösa kortet för närvarande och är standard i de flesta av Asus Ensemble bärbara datorer.

Batteri

Inga chockerande nyheter här. Asus batteritid är inte i nivå med andra liknande konfigurerade bärbara datorer. Eddie från BtoTech föreslog att mindre än perfekt ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) kodning kan vara orsaken till sub-genomsnittet till genomsnittlig batteritid.


(Se stor bild)

Batteri sparläge: 2 timmar och 15 minuter (Bluetooth och trådlöst på)

KUNDSUPPORT

Från tidigare erfarenhet med Asus, är deras kundsupport bra via telefon. E-post CS är en annan historia. Det rekommenderas att du ringer deras tekniska support eller återförsäljaren direkt om du har problem / frågor med din Asus laptop. Asus återförsäljare som GenTechPC och BtoTech ta det extra steget för att hjälpa sina kunder på ett mycket professionellt och snabbt sätt. Detta är också en avgörande faktor för mig att välja Asus över större företag som Dell och Lenovo. Du behöver inte att punga över en arm eller ett ben för att få tjänsten Premium kund.


Slutsats

Sammantaget ger de unika funktioner, kraftfull hårdvara och konkurrenskraftig prissättning på M50Sv-A1, en stark ställning inom spel och hem konsumentmarknaden. Föreställningen anges från de riktmärken ovan säkert kommer att dra uppmärksamhet från nybörjare spelare och professionella foto / video redaktörer letar efter ett alternativ till Macbook Pro.

Fördelar

  • Gorgeous skärm
  • Numeriska tangentbordet på tangentbordet
  • Gott urval av hamnar (särskilt HDMI och eSATA)
  • Minimal fläktljud
  • Altec Lansing-högtalare
  • Bra priser

Nackdelar

  • Under genomsnittliga batteritid
  • Portar koncentrerad till framför laptop
  • Statuslampor bredvid fingeravtrycksläsare är mycket ljusa (kanske inte påverkar alla)


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar