söndag 6 februari 2005

Fujitsu LifeBook S6231 Review (pics, specifikationer)

Fujitsu LifeBook S6231 Review (pics, specifikationer)
av abaxter - 2005/02/06

Av Andrew Baxter, New York, USA

Den Fujitsu LifeBook S6231 är en 13,3-tums skärm bärbar dator som väger bara en skugga över £ 4. Utmärkt rörlighet, bra kroppsbyggnad och ett underbart ljus skärm kombineras för att göra för en mycket lockande bärbar alternativ. Det finns inget sådant som en perfekt bärbar dator naturligtvis, och en storlek passar inte alla att välja en bärbar dator, men de som är ute efter en bärbar dator med mycket bra batteritid, bärbarhet och prestanda som lätt kan hantera dagliga kontoret och underhållning program bör definitivt ge Fujitsu S6231 en titt.

Fujitsu LifeBook S6231 ( se större bild )

Fujitsu S6231 omdöme Unit Specifikationer

  • Intel Centrino 1.6GHz Mobile Processor (2MB L2-cache, 400 MHz FSB, Dothan kärna)
  • 13,3 "XGA TFT Crystal View display kan max. 1024x768
  • Windows XP Professional Edition
  • 512 MB DDR333 SO-DIMM, 200 pin SDRAM (512 MB x 1)
  • Intel 855GME Integrerad grafik
  • 60GB hårddisk (4200 rpm)
  • Modular Super-Multi DVD-enhet (4x DVD-R, 2x DVD-RW, 24x DVD + R, 2,4 x
  • DVD + RW, 2x DVD-RAM, 8x DVD-läsning, 16x CD-R, 4x CD-RW)
  • Integrerat Intel PRO / Wireless 2200BG (802.11b / g)
  • 11,5 "(B) x 9,3" (D) x 1,28 "(H) (max)
  • Vikt: 4,07 £ med DVD / CD-RW-enhet, £ 3,63 med vikt sparare

Jag granskade Fujitsu LifeBook S6120 tillbaka i januari 2004, det var faktiskt min första recension publicerad här på NotebookReview.com, men min vardag laptop är faktiskt en IBM ThinkPad T40 (snart att uppgraderas till en ThinkPad T43). Jag måste erkänna en bias för både IBM och Fujitsu, jag är en stor beundrare av dessa två tillverkare och har haft allmänt goda erfarenheter bärbara datorer från varje märke. Denna S6231 lånades till oss av Fujitsu, skulle priset baserat på konfiguration som bärbara vara ungefär $ 1500 dock. Den tuffa sak när man köper Fujitsu bärbara datorer är att det är svårt att hitta dem i alla butiker för att få det touch och känsla erfarenhet. Du kommer mer än sannolikt att göra prisjämförelser på webben och förlita sig på recensioner som denna för att avgöra om en Fujitsu modell passar dig eller inte. Jag skulle vara remissed inte att ansluta bärbar en som en underbar återförsäljare för att köpa en Fujitsu bärbara datorer (eller något annat de säljer) från, personal och kundupplevelsen Portable One ger är helt oöverträffad.

Designa och bygga

Fujitsu S6231 är mycket elegant och professionellt utseende. Gör misstolkar inte "professionella" som betyder tråkigt, som IBM ThinkPad kan säkert anklagas för. Snarare har Fujitsu S6231 magnesiumlegering hölje en mycket glädjande silverfärgat metallhölje på locket och mörkgrå och svarta sidor. LIFEBOOK logon är även suttle och elegant. En sak alla Fujitsu bärbara datorer har på botten är en filt pad att förhindra bärbara glider när på hårda ytor. Jag gillar filtkudden metoden för då använda denna bärbara dator i knät är bekvämare eftersom det inte finns några gummifötter sticker ut (som andra tillverkare ofta använder för att förhindra bärbara bild).

Fujitsu S6231 botten, märker filtbricka för anti-slide ( större bild )

Fujitsu S6231 ovanifrån ( se större bild )

Gångjärnen på S6231 är inte metall som vissa människor längtar efter, men gångjärn för skärmen är mycket robust. Det finns absolut noll vingla med skärmen är gångjärn mycket tät och säker känsla och absolut inga bekymmer för spruckna gångjärn som uppträder som vissa har sett med eMachines bärbara datorer. Spärren för att hålla den bärbara locket nedåt kräver ett tryck på knappen för att låsa upp och sedan en efterföljande lyft för att få skärmen hissade, det är också väl utformade.

Vikten av Fujitsu S6231 är bara £ 4, och om du längtar efter en lättare vikt än det så kan du enkelt poppa ut DVD / CD-enheten och placera en vikt sparare där. En vikt 4 £ är fantastiskt i sig men varje gång jag plockar här anteckningsboken upp Jag ler eftersom det är bara en bris att bära runt mitt hem när jag vill flytta från en plats till en annan. När jag satte den i en påse att ta till en annan plats jag ofta undrar om påsen är tom eller inte - £ 4 är knappt märkbar när vikten bärs på ryggen eller över axeln. Första gången köpare tar ofta vikt inte kommer att vara mycket av en fråga och att skillnaden mellan £ 4 och £ 6 är försumbar. Det är inte, andra gången bärbara köpare nästan alltid lägga vikt på sin lista som en viktigare funktion och du skulle bli förvånad över skillnaden i portabilitet mellan £ 4 och £ 6 maskin.

Den tunna denna bärbara dator är också önskvärt. När det är som tjockast punkt S6231 är 1,28 ", så det är mycket lätt att bara förstå denna bärbara dator med en hand och bära med sig (men se till att inte tappa eller stöta den!). Slipping den bärbara datorn i en liten väska, eller ens sätta den i en slip lock och sedan i en liten portfölj är helt genomförbart. den små formfaktor är också bra för att ta på flygplan, passar den bärbara datorn lätt på ett flygplan bricka och det finns utrymme för skärmen att upprätt eller ens lutas tillbaka en litet.

Portar och knappar

På framsidan av den bärbara datorn bredvid spärren är en SecureDigital / MemoryStick Pro flashkort-facket. Detta är mycket praktiskt för dem med digitalkameror eller MP3-spelare som vill snabbt och enkelt dra filer till ett minneskort och sedan använda den i sina respektive tillbehör.

Fujitsu S6231 vänster sida ( se större bild )

På vänster sida av datorn vi har PCMCIA-kortplats som har en svängande dörr för att skydda mot damm, andra bärbara datorer använder ibland en plastplugg som ett billigare sätt att skydda damm från att komma in i en tom plats, så detta är återigen ett exempel på extra kvalitet inbyggd i S6231. Även på vänster sida är ventilerna för ansträngande värme och hörlurar och mikrofon uttag.

Fujitsu S6231 back-sida ( se större bild )

På baksidan av den bärbara datorn har vi två USB 2.0-portar placerade på längst till höger och en åt vänster, vilket ger tre stycken. Jag faktiskt gillar inte den här USB-porten plats så mycket, det är bekvämt för att säga en skrivare, men det är en smärta att nå tillbaka dit och koppla in ett USB-minne eller mus. Det är bara lättare att ha en USB-port på sidan, eller åtminstone en där och resten på baksidan. Kanske Fujitsu kommer att överväga detta i alla redesign. Bredvid USB-portarna på höger sida ligger belägen Ethernet / LAN-port och en FireWire-port. I mitten tillbaka är en domkraft för video ut till TV, kan en medföljande adapterkabel kan användas för att para sig med en S-video-kabel för att uppnå S-Video ut. Längre bort är en Wi-Fi på / av-knapp, använda detta för att inaktivera trådlös och spara energi. Bredvid knappen för trådlöst är AC-uttag för tillhandahållande av strömmen till den bärbara datorn. En VGA utgång med ett lock för att hålla ett rent utseende på baksidan av den bärbara datorn ligger bredvid AC-uttaget. Slutligen har vi en modemport längst till vänster bak.

Fujitsu S6231 höger sida ( se större bild )

På höger sida är DVD / CD optiska enheten. Denna plats är en modulfack, vilket innebär att du enkelt kan glida in och ut en optisk enhet. Dessutom kan den optiska enheten ersättas med ett extra batteri för extra saft, eller om du längtar lättare och behöver inte en optisk enhet kan du placera en plast vikt sparare här och minska vikten av den bärbara datorn ner till 3,5 lbs eller så.

Prestanda

Fujitsu S6231 inte är avsedd att vara en spelautomat, låt små skärm och integrerade grafikkort du vet att redan från början. Jag gör inte mycket spel, så detta är inte ett problem för mig. De som vill spela spel verkligen bör se någon annanstans, du är inte rätt målgrupp för den här bärbara datorn.

Men med en Pentium M 1.6GHz Dothan processor och när man arbetar med din run-of-the-mill applikationer som MS Office, en webbläsare, såsom IE eller Firefox, e-postprogram, fotoredigering eller grundläggande multimedia applikationer du ll lätt kunna växla mellan flera program är öppna och inte har någon eftersläpning. Den boot är upp snabbt och stänga lika så.

Nedan finns några siffror på hur lång tid det tog Fujitsu S6231 för att beräkna Pi till 2 miljoner siffrors noggrannhet, i NotebookReview.com forum har vi en tråd där alla uppmanas att ladda ner programmet " Super Pi "som gör att du kan köra denna beräkning och jämföra hur väl din processor presterar i förhållande till andra.

Notebook Tid att beräkna Pi till 2 miljoner siffror
Fujitsu S6231 (1.6GHz Dothan Pentium M) 2m 6s
Dell Inspiron 700m (1.6GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
IBM ThinkPad T41 (1.6GHz Banias Pentium M) 2m 23s
Compaq R3000T (Celeron 2.8GHz) 3m 3s
Dell Inspiron 600m (1,6 GHz Dothan Pentium M) 2m 10s
Dell Inspiron 8600 (1,7 GHz Banias Pentium M) 2m 28s

Tangentbord, pekplatta och Input

Fujitsu S6231 tangentbord vy ( se större bild )

Ett klagomål som jag hade med den första Fujitsu S6000-serien bärbara jag använde den S6120, var att tangentbordet var något tunn och nycklar var inte så lyhörd och fast som de behövde för att vara. Fujitsu upp denna fråga med införandet av S6231. Jag kan säga att tangentbordet är säkert fastare och mer tilltalande att använda nu. Det finns en liten mängd flex längst sidorna av tangentbordet (Flex innebär att du kan trycka på en knapp och se andra tangenter runt sänka något, om det är för mycket böja tangentbordet känner mosig och ett tecken på dålig bygga ). Men totalt sett tangentbordet är mycket bra. Min stora klagomål med tangentbordet är inneboende faktum Fujitsu tvungen att ta bort några tangenter grund av det faktum denna bärbara dator är mindre än genomsnittet. "Home" och "End" åtgärder måste utföras via innehav i "Fn" och trycka vad som är "PgUp" eller "PgDn"-knappen respektive. Jag faktiskt använder Home och End fungerar mycket som programmerare, så detta irriterar mig. Och jag måste tillägga, stämmer tangentbordet inte standardinställningen IBM ThinkPad tangentbordet, men IBM är helt enkelt på toppen av spelet och nästan oberörbar när det gäller att ge en stor tangentbord upplevelse på en bärbar dator.

Pekplattan på S6231 är okej. Jag skulle mycket hellre ha en styrpinne för på markören navigering, pekplattor är svåra att använda i allmänhet, men det är en billigare inmatningsmetod för tillverkarna att tillhandahålla och så därför mycket vanligare. Jag hittade markören var ganska nervös när du använder pekplattan för att navigera den och pekplattan är mer känslig än min gillar. Men vad kan jag säga, jag har aldrig hittat en pekplatta jag ens kommit nära att säga att jag tycker om, och alltid sluta med en mus ... som är bara bra i min bok. Få en mini trådlös mus att hålla saker ljus på vägen och hålla kablarna till ett minimum och du kommer ställas in.

En fin touch om pekplattan navigeringen är att Fujitsu erbjuder en liten rullningslist / vippkontakten höger nedanför pekplattan är detta bra för att bläddra igenom webbsidor eller långa dokument.

Det finns en knapp längst upp på notebook-datorns tangentbord som har "spelare" under och "Application" ovanför. Tryck på denna knapp för att växla ljuset mellan spelaren / Application funktionalitet. När spelarläge hårdvaran knapparna till vänster ger enkla multimedia kontroller för att stoppa, mata, leka och hoppa framåt eller bakåt genom cd-spår eller DVD scener. När du växlar till program läge kan dessa hårdvara knapparna till vänster kan användas för att starta en webbläsare, e-postprogram och sedan konfigurerbara program lanseras av "A" och "B"-knapparna. Hårdvara genvägsknappar är en välsignelse, kan de spara så mycket tid och definitivt uppskattas på S6231 som ofta gånger är det bara större stil stationära ersättning bärbara datorer som får denna Vården.

Tangentbord hårdvara knappar och LED-display ( se större bild )

Observera att det finns en LED-display för bärbara status återkoppling bredvid hårdvaruknappar. Det är trevligt att ha, men utan en bakgrundsbelysning det är så svårt att läsa som att vara något värdelös. Jaha.

Skärm

Fujitsu S6231 Crystal View Screen - levande och ljus ( se större bild )

Den S6231 levereras med en 13,3 "XGA-skärm som har vad Fujitsu kallar CrystalView teknik. På engelska denna kristall Visa innebär att skärmen är mycket ljusstark och tydlig, färgerna är levande och kontrast är utmärkt. Jag älskar skärmen, det är underbara, min digitalkamera skott tog på nytt liv när du tittar dem på skärmen jämfört med ThinkPad T40 skärm som jag är van vid. Betraktninksvinkeln är stor, kan du luta skärmen uppåt, nedåt och vrid den bärbara datorn till vänster och höger en bra avstånd och ändå se skärmen mycket tydligt. läsa text är enkelt och en glädje, tittar på en DVD-film lika så. den en nackdel med skärmen är att den har en blank yta och tenderar därför att avspegla starka ljuskällor. Reflektiviteten spelar 't både mig personligen, men det kan driva en del människor buggig att se ljus reflekteras på skärmen. Den bästa upplevelsen med skärmen är faktiskt i ett mörkt rum med inget ljus så reflektion bara inte en fråga och skärmens ljusstyrka visas ännu mer lysande.

En sak jag vill erbjöds med S6231 är en högre SXGA-upplösning skärm. Du kan bara se så mycket på en skärm som är 13,3 "diagonalt och har en max upplösning på 1024x768 (XGA). När du läser långa dokument, visa långa webbsidor eller gör programmering och multimedia arbete desto mer kan du se på en skärm desto mer produktiv du kan bli. Vissa föredrar det faktum XGA-upplösning ger lättläst text, så snarare än klaga något mer om avsaknaden av en SXGA alternativet jag ska säga du bara bör ha i åtanke ditt val av konfiguration skärmupplösning är icke- obefintlig med denna laptop.

Ljud och högtalare

Två högtalare är placerade på baksidan av tangentbordet på denna bärbara dator. Med en bärbar bärbar dator jag förväntar aldrig bra högtalare och ljud, och i allmänhet dessa förväntningar uppfylls. De S6231 högtalarna är inte bra, de är mycket tinny låta och bara inte tilltalande för örat. Jag har alltid använda hörlurar för att lyssna på musik medan du arbetar, så det är bara att investera i ett par hörlurar och du får mycket bättre ljud.

Trådlös

Som en del av Centrino-paketet, har Fujitsu införlivat en integrerad Intel PRO / Wireless 2200BG (802.11b / g) kortet i den bärbara datorn. Så fort jag startat upp för första gången erkände genast mitt trådlösa nätverk och loggade mig. Intervallet för den här bärbara datorn är utmärkt, verkar det faktiskt så att de matchar min IBM ThinkPad som har en antenn inbyggd i skärmen för extra räckvidd - Jag tror inte Fujitsu driver en antenn kabeln i skärmen, men det är fortfarande bra ändå. Det finns ingen IR eller Bluetooth som är denna typ av synd.

Batteri

En av de viktigaste sakerna med en tunn och lätt bärbar bärbar dator är förstås batteritid. Fujitsu S6231 är fantastiskt för den här funktionen. Jag får consistenly 3,5 till 4 timmars batteritid med trådlöst på och konstant användning av den bärbara datorn. Det är bara riktigt bra, jämför med Dell Inspiron 700m som kallar sig en bärbar bärbar dator, men som bara har 2 timmars batteritid per laddning (om du har tur) och du kan se en klar fördel av S6231 över 700m.

Om 4 timmar är fortfarande inte tillräckligt för dina behov kan du få en valfri "Bay" batteri som du skulle byta ut den optiska enheten för ett extra batteri och när huvudbatteriet blir låg den bärbara datorn skulle bara intelligent byta till det sekundära batteriet att ge 8 timmars livslängd.

Värme och buller

Den S6231 är viskande tyst, det gör buller på starta upp när fläktarna gå i några sekunder och den hårddisk och optisk enhet kick-in, men sedan efter att det är tyst som en viskning. Fläkten nästan aldrig tänds under användning.

Även om fläkten sällan kommer på, värmeutveckling är minimal och det är bekvämt att använda denna bärbara dator i knät. Antalet ventiler går förmodligen långt i att hjälpa till att hålla saker cool och Pentium M-processor är utformad för att köras sval.

Slutsats

Använda Fujitsu S6231 har varit en glädje. Jag uppskattar verkligen den lätta, lång batteritid, snygg och övergripande utmärkt bygga. Fujitsu gör konsekvent kvalitet och ständigt förbättra sin linje av bärbara datorer baserade på feedback från kunderna. Jag har inga problem rekommendera denna bärbara dator till någon som säger mig att de vill ha något som är lätt att bära med sig, bra på batteriets livslängd och ger en bra skärm. Denna notebook är inte för spelare och eftersom det är närmare till $ 2.000 än $ 1.000 när de är konfigurerade med bra specifikationer, är det inte rätt för dem på en budget heller. Men om du känner denna bärbara dator passar dina behov och du kan hitta ett pris som är rätt, så absolut göra detta till en topp övervägande som ett köp.

Fördelar

  • Utmärkt bygga och snygg konstruktion
  • Låg vikt vid £ 4, mycket lätt att bära
  • 4 timmars batteritid är utmärkt
  • Vackert ljus 13,3 "CrystalView skärm med stor färg och kontrast
  • Fin samling av hårdvara knappar för multimedia kontroll, plus inbyggt minneskortläsare är trevliga extrafunktioner

Nackdelar

  • Enda alternativet är att XGA-skärm, kanske inte hög tillräckligt hög upplösning för vissa
  • Ingen bakgrundsbelysning för som LED-display högst upp på tangentbordet
  • Pekplattan är svårt att använda
  • Ingen USB-porten på sidan, alla är på baksidan

Pris och tillgänglighet



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar