måndag 26 mars 2012

Apple MacBook Air (2011) Review

Apple MacBook Air (2011) Review
av JR Nelson - 3/26/2012

Apple introducerade den första MacBook Air under 2008, med branschen på sängen. Nästa utvecklingen av ett företag som sätter designen först, MBA var en sak av skönhet - men det var inte förrän 2010 att de interna verkligen matchade utsidan. Men kan Apple göra det ännu bättre? Låt oss ta reda på.

Översikt

Då och nu

Tillbaka när netbooks var det nya heta sak, blev Steve Jobs ökänt fördömde för hans kommentarer om formfaktor - kommentarer som helt enkelt kan destilleras till tanken att netbooks ger en undermålig upplevelse. Och de gör - de var långsam, hade de små tangentbord (i början), de var små men tjock, etc.

Men kanske ännu viktigare, de var billiga, och det är en stor anledning bakom deras explosiva popularitet tillväxt.

Apple gör inte billiga objekt, den enda produkt som kommer nära är iPad med Wi-Fi, som är antingen $ 399 eller $ 499, beroende på modell, och som Apple fortfarande har betydande vinstmarginaler. Netbook tillverkare, å andra sidan, skrapas av med hårfina marginaler som var beroende av stora försäljningsvolymer.

Ändå är den ultraportabla konceptet en mäktig lock, och Apple har beslutat att skriva in det på sitt eget sätt. Och den första MacBook Air var verkligen det perfekta exemplet på en Apple-produkt - attraktiv, dyrt, och plågas med frågor i sin första generation.

I själva verket skulle jag gå så långt som att säga att MacBook Air var bara inte ett bra köp för de flesta konsumenter fram till 2010 uppdatering (2010 års 11-tums MacBook Air var Apples första sub-13-tums bärbar dator sedan 2005 för PowerBook G4 uppdatering). 2010 såg en stor förändring i MacBook Air utformning, och dess första stora man sedan 2008 release.

Apple MacBook Air (2011)

Medan den första iterationen av de nya MacBook Airs erbjöd kunderna en oklanderlig konstruktion, de var inte utan sina rättmätiga belackare. Trots framsteg inom chip design, Apple fast med den gamla (för mikroprocessorer) Intel Core 2 Duo-arkitektur. Det var förmodligen ett tufft val - gjord eftersom Intel inte kunde erbjuda tillräckligt starka grafikprestanda, och Apple kunde inte passa en diskret grafikchip i den tunna bärbara termiska profil.

Varför kunde de inte bara sätta ytterligare en av NVIDIAs integrerade styrkretsar i systemet? Skyll Intel för det. Det tog inte mycket förutseende för ChipZilla att se att starka grafiken var en alltmer nödvändig del av framtidens konsumentdatorenheter, och Intel lagt ner mycket forskning och utveckling till att skapa en grafisk lösning som inte var på-die, som tidigare generationer , en fullständig och total förlägenhet.

I att göra så, Intel spärras även NVIDIA från att göra styrkretsar för framtida Intel-processorer, med början i Core i-oavsett serie av marker. Oavsett om det var lämpligt för dem att göra det är ett argument för fåtölj tech filosofer överallt, men det definitivt bunden Apples händer. Som ett resultat av den 11 - och 13-tums air presenterade jämförelsevis svag CPU-prestanda, men mer än tillräcklig grafikprocessorer.

Andra kritik av plattformen ingår en brist på hög hastighet anslutningar - ingen USB 3.0, ingen FireWire, e-SATA (ha), inte ens Ethernet (än mindre Gigabit Ethernet!) - Det snabbaste sättet att flytta filer till och från dessa datorer var den nu-långsam USB 2.0-standarden. Den 13-tums MacBook Air presenterade en SD-kortplats, men dess lillebror inte.

Kanske mest irriterande, åtminstone för denna författare, var förlusten av bakgrundsbelyst tangentbord.

Allt detta är att säga att medan 2010 MacBook Air var stor - och jag skulle gärna hävda att 11-tums modellen, trots sin 1,4 GHz Core 2 Duo-processor, var världens bästa bärbara dator på den tiden - det var långt, långt ifrån en perfekt maskin.

Bygg och konstruktion

Apple MacBook Air (2011) Detta ser mestadels på 13-tums modellen, men de allra flesta kan tillämpas på sin 11,6-tums syskon.

Den 2011 MacBook Air lämnade refresh linjens bästa egenskap - den bländande, kilformade exteriör - nästan helt oförändrad (med undantag för vissa ändringar hamn, som vi kommer att täcka senare). Den 11-tums modellen mäter 11,8 inches bred och 7,56 inches djupt, med en höjd som varierar mellan 0.11 och 0.68 inches. Den 13-tums bärbar dator håller höjden, men är en stor bredare och djupare, kommer in på 12.8 inches bred och 8,94 inches djupt.

En av de första sakerna du lägger märke när de är öppna enheten upp är att skärmen, medan mycket tunn, har en ganska stor infattning. Den bezel låter Cupertino göra skärmen tunnare och basen större, men ökar storleken på den bärbara datorn till något närmare till en 12-tums enhet. Vi kommer inte att se Apple ändrar den övergripande formfaktor i framtida revisioner, eftersom detta är ungefär lika liten som du kan få utan att ta den fullskaliga tangentbordet (en fröjd att använda) ner ett hack.

De nya revideringar är också bara en smidge tyngre - den 11 - och 13-tums väger 3,4 och 2% mer, respektive, men även 13-tums modellen förblir säkert under £ 3 skiljelinjen.

Vad du bör ta från allt detta är att vid första anblicken, och även vid första beröring, de två MacBook Air generationer är funktionellt identiska - kolla in vår recension av 2010 års modell, om du vill läsa lite mer om att design.

Tangentbord och mus

Lyckligtvis gjorde Apple en stor förändring i tangentbordet mellan 2010 och 2011 MacBook Air årsmodeller. Tangentbordet är fortfarande stor och behaglig att använda, görs på samma Chiclet eller "ö" stil som Sony och Apple populariserade. Men den här gången, bakgrundsbelysningen från tidigare MacBook Airs gör en mycket välkommen tillbaka.

Justera både skärmens ljusstyrka och tangentbords ljusstyrka kan åstadkommas genom att trycka på funktionstangenterna, om du behöver för att faktiskt använda funktionsknappen istället för dess meta bindning, kan du träffa "Fn"-tangenten i hörnet. För att göra plats för tangenterna för ljusstyrka, var eject-knapp till slut bort - det var en konstig kvarleva på modellerna 2010, och helt onödig på de nya.

Apple MacBook Air (2011)

Styrplattan behöver knappast diskuteras. Det är, bar ingen, den bästa styrplattan eller styrplattan liknande upplevelse hittat på en frakt bärbar dator från någon tillverkare. Registrera upp till en handfull av gester (som i bokstavligen alla fingrar på handen), och tätt integrerad i operativsystemet, innehåller styrplattan både vänster-och högerklicka funktionalitet under dess glasklädda yta.

Apple MacBook Air (2011)

Jag skulle verkligen vilja se PC-tillverkare steg det upp och dra nytta av några av de framstående teknik som Synaptics visar upp vid varje CES, men jag tänker inte hålla andan: på en Dell presskonferens gång talade jag med en notebook produktchef om styrplattor, och hur överlägsen Apples presentation var de som används i Dells bärbara datorer. Han verkade förvånad, och erkände att han aldrig hade sett en personligen .

Portar och funktioner

Tidigare var MacBook Air saknar höghastighetsportar nämnts, och den nya modellen tar upp äntligen det problemet.

Sortera på.

På maskinens vänstra sida (båda modellerna), det finns MagSafe-adaptern porten. Om du aldrig har spelat med en ny Apple-laptop, fäster nätadaptern med hjälp av en stark magnet. Som ett resultat, snubbla över sladden är ett mindre problem (men inte helt mildras) sedan istället för driver med din skinande nya laptop på golvet, adaptern oftast bara snäpper bort.

Apple MacBook Air (2011)

Apple MacBook Air (2011)

Bredvid strömuttaget är en USB 2.0-port, följt av en hörlur och mikrofon port - om du har en iPhone-headset, kommer du att kunna använda den inbyggda mikrofonen. Om det är ett annat märke, det kanske eller kanske inte fungerar. Om den inte gör det, den lilla perforerade aluminium cirkel till höger är en onboard mikrofon.

Den högra sidan visar upp en andra USB-port och en SD-kortplats om du plockat upp den 13-tumsmodellen. Mini-Displayport ... port har ändrats - nu är det en Thunderbolt-port. Thunderbolt är den fraktversionen av Intels Light Peak höghastighetståg samtrafik, vilket, med koppar ledningar, erbjuder upp till 10Gbps teoretisk överföringshastighet. Det ger också högre wattal än USB 3.0, och som USB, kan användas för att seriekoppla flera enheter.

Den erbjuder även video i form av standardDisplay tech, så du kommer att kunna använda en bildskärm utan en Thunderbolt port så länge det har någon form av Displayport på den. Thunderbolt-port erbjuder definitivt ett snabbt sätt att få filer på och av MacBook Air, men det finns knappast några frakt produkter som drar nytta av det, och ännu färre som faktiskt är överkomligt för de flesta konsumenter.

Om du letar efter en Thunderbolt-aktiverade bärbara hårddisk, Seagate har du omfattas, och om du behöver lägga till en mycket mer lagringsutrymme, då Western Digital My Book Thunderbolt Duo är nog mer dig perfekt. Inte heller kommer att bryta banken (mycket).

En Facetime HD-kamera (finare Apple terminologi för denna webkamera) sitter på toppen av skärmen, låta användarna lägga till video till sina ljudsamtal. Kvaliteten är mer än funktionsdugliga i de flesta situationer, med kameran föga förvånande kämpar i svagt ljus områden.

Prestanda

Skärm och högtalare

Apple har varit i pressen mycket på sistone för uppriktigt sagt otroligt display som används i iPad 3 (jag vägrar att kalla det "Den nya iPad"). Tyvärr är det fantastiska bildskärmen inte används i MacBook Air, och inte heller är någon form av IPS-panel. För att förmodligen hålla nere priserna, är Apple att använda gamla hederliga TN-paneler i dessa maskiner, och skärmkvalitet är oftast okej som följd.

Låt oss få det ur vägen nu - om att göra färgkritiskt arbete är ett krav för ditt jobb, då du inte kommer att vilja använda en MacBook Air som primär dator. Du visste redan det, dock, och du kan alltid plocka upp en extern IPS-skärm antingen hemma eller för on-the-road bruk.

Apple MacBook Air (2011) Apple MacBook Air (2011)

Apple MacBook Air (2011) Apple MacBook Air (2011)

Betraktningsvinklarna är bra, men inte bra. Horisontella vinklar resulterar i mycket liten bildförsämring, så om du måste visa en massa människor något på din bärbara dator, folk kan publiken i utan alltför mycket oro. Vertikala vinklar är en annan historia, men eftersom de är med de flesta TN-paneler. Det är något av en sweet spot i mitten, men du kommer att vilja hålla skärmen i stort sett parallellt med ögonen för optimal visning.

Ljusstyrka är utmärkt, både i fråga om hur svagt och hur ljust bakgrundsbelysningen kan justeras. I mörka rum, kan både skärmen och tangentbordet vridas mycket låg för att inte anstränga ögonen, och när solen lyser igenom ditt kontor fönster, kan bakgrundsbelysningen vevas upp till max. Skärmen är blank, men inte fullt så ohyggligt glansig som MacBook Pro lineupen. Det är troligen på grund på MacBook Pro, sitter ett blad av kant-till-kant glas framför skärmen, medan det finns bara ett skyddande plastskikt på Air. Det är en bättre upplevelse, och lättare, men du förlorar den svarta ramen.

Högtalarna på MacBook Air är tillräckliga. Om du är i ett område eller kontor där det inte är alltför bullriga, då högtalarna kommer förmodligen att tjäna dig bara bra. Filmer, TV, podcasts ... de alla låter bra nog. Musik är inte dåligt, men de hängivna musikälskare där ute kommer inte vara nöjda. Som tur är finns det alltid hörlurar.

Detta MacBook Air hade följande specifikationer:

  • Operativsystem: Mac OS X v10.7.3 Lion och Windows 7
  • Processor: Intel Core i7 1,8 GHz dual-core processor
  • Minne: 4 GB 1333 MHz DDR3 SDRAM
  • Lagring: 256 GB Solid State Drive
  • Optisk lagring: n / a
  • Skärm: 13,3-tums glänsande widescreen
  • Upplösning: 1440x900
  • Grafik: Intel HD 3000
  • iSight HD webbkamera
  • Trådlösa nätverk: AirPort Extreme WiFi (IEEE 802.11a/b/g/n), Bluetooth 4.0
  • Ingångar: 2x USB 2.0, ljud in / ut, MagSafe, SD-kortplats, Thunderbolt port
  • Mått: 12.8 x 8.94 x 0,68 till 0,11 inches (BxDxH)
  • Vikt: £ 2,96
  • Integrerad 50-watts-litiumpolymerbatteri
  • 45 W MagSafe-nätadapter med kabelhanteringssystem (6.5oz)

Prestandatester

Utförandet av den nya 2011 modellerna är blandad, i termer av förbättringar jämfört med förra generationen. Det kan kokas ner till två fakta:

1. CPU-prestandan är betydligt bättre.
2. GPU prestanda är faktiskt lite värre.

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Apple MacBook Air (2011)

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

Apple MacBook Air (2011)

Vi gjorde även 1715 i 3DMark Vantage. Det är viktigt att tänka på den roll som Solid State Drive i PCMark poäng. PCMark är mycket känslig för skivhastigheter, och en snabb SSD kommer skeva övergripande resultaten i den datorns favör.

Som vi såg, är enheten i nyare MacBook Airs inte alltför shabby: läs hastigheter på 202,1 MB / s och skrivhastigheter på 201,7 MB / s.

För de flesta människor, dessa fakta är bra. Trots en ökande beroendet av GPU i det dagliga datoranvändning, är prestanda inte så mycket värre att du märker det om du spelar ett spel (som exempel: du kommer att kunna spela Diablo III, men du är definitivt inte kommer att spela den maxade ut, eller ens i närheten av det).

Xbench åtgärder övergripande systemprestanda i Mac OS X (högre poäng innebär bättre prestanda): Apple MacBook Air (2011)

Batteritid

Vi gillar att använda verkliga scenarion för batteritester med bärbara datorer, och de flesta människor surfa på webben - så gör vi också. I det här fallet, vi ställa in bakgrundsbelysningen på ett hack över femtio procent, sedan laddas en webbplats var 30 sekunder tills batteriet tog slut. För lätt användning, är detta ett godtagbart mått, tyngre användning, som video (i synnerhet Flash-video) spelas, eller A / V-redigering, kommer att minska batteriets livslängd men en stor marginal.

För 2011 13-tums Apple MacBook Air, såg vi en batteritid på knappt 7 timmar, kommer in på 6 timmar och 43 minuter. Det är lite under 7 timmar anspråk av Apple, men inte så mycket som tyder på ett bedrägligt sätt, batteritid test kan vara ganska subjektiv.

Apple MacBook Air (2011)

Slutsats

Om du behöver en super bärbar bärbar dator som fortfarande är ganska kapabel, får 11-tums MacBook Air. Om du behöver något som ger lite mer effekt och en smidge bättre upplösning, gå för 13-tums formfaktor. Du kommer att få ett bra operativsystem i form av OS X Lion, och en hel del fantastiska inbyggda programvara, t.ex. iMovie. OS X är inte längre anmärkningsvärt bättre än Windows sedan Windows 7 kom ut, men de fria program som iMovie, iPhoto och Garageband har ingen match på Microsofts sida.

Om Windows är * absolut krävs * för ditt arbete, och du kan inte virtualisera OS, kanske du vill titta på andra håll. Medan MacBook Air erbjuder ett paket upplevelse som är svår att slå, inte köra det i Windows lika bra som några av konkurrenterna - för tillfällig uppstart är det bara bra, men jag skulle inte vilja använda den på luft som en vardaglig OS.

För att vara ärlig, är det svårt att hitta många negativa saker att säga om Air - det är tunn, ljus, underbar, kapabel. Batteritiden kunde vara bättre, dock, och om du behöver hela dagen tillgänglighet, då skulle du bättre att få en ThinkPad, eftersom batterierna på Apples bärbara datorer är inte borttagbar av slutanvändaren. Likaså om dina behov innebär att använda mer än 4 GB RAM regelbundet (de flesta av er inte, även om du tror att du gör), sedan igen, gå köpa en ThinkPad - killarna är begränsade till bara 4 GB DDR3, och eftersom det är fastlödda på moderkortet, det kommer inte att bli något du kan byta ut själv.

Om du behöver en gaming laptop, du förmodligen inte riktigt titta på MacBook Air översyn, men bara i fall - gå titta på våra ASUS gaming laptops!

För alla andra, däremot, är MacBook Air helt enkelt den bästa bärbara datorn som du kan köpa. Perfekt för resor, perfekt för hemmabruk, och ett nätverk av butiker som erbjuder nästan legendariska service och support. Som ett resultat, 2011 11-tums och 13-tums MacBook Air tjänar vår Redaktörens val.

Fördelar:

  • Oslagbar konstruktion
  • Tunn och mycket ljus
  • Belyst tangentbord
  • Thunderbolt port

Nackdelar:

  • Något sämre GPU
  • Ingen USB 3.0
  • Inget SD-kortplatsen på 11-tums modeller
  • Prispåslaget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar