onsdag 14 mars 2012

Acer Aspire Timeline Ultra M3 Review: A True 15-tums Ultrabook

Acer Aspire Timeline Ultra M3 Review: A True 15-tums Ultrabook
Jerry Jackson - 3/14/2012

Ett enkelt problem har bekymrar oss sedan ankomsten av ultrabook kategori av tunna, Intel-baserade bidrag bärbara datorer förra året: Ultrabooks inte riktigt levererar förstklassig prestanda. Acer hoppas kunna ändra på det med den nya Aspire Timeline Ultra M3, den första 15-tums ultrabook med högpresterande NVIDIA GeForce 640M-grafik inuti. Kan en tunn och lätt ultrabook verkligen ge dig "ultra" prestanda?

Build & Design
Vid första anblicken Acer Aspire Timeline Ultra M3 ser ut som en grundläggande widescreen bärbar dator med en tunn profil, men ta en närmare titt så ser du all-metal yttre döljer en mycket välutrustad ultrabook med många portar och en trevlig tangentbord. Medan 15-tums fotavtryck och 20 mm tjocklek på chassit gör detta den största "ultrabook" Vi har granskat hittills, föreskrivs att storleken bara tillräckligt med utrymme för en fackmatad optisk enhet och några kraftfulla interna komponenter. Det är rättvist att påpeka att det ursprungliga konceptet för "ultrabooks" var premium tunna bärbara datorer baserade på 11-tums och 13-tums Apple MacBook Air, men det är också rättvist att påpeka att många människor gillar större skärmar och fullstora tangentbord. .. och 15-tums bärbara datorer förblir den mest populära bärbara storlek i termer av försäljning här i USA.

Locket magnesiumlegering och chassit ge Ultra M3 bekvämligheten med lätt vikt och hållbarhet hos metallkonstruktion. Den matt-svart finish ser rent och professionellt medan chiclet-liknande tangentbord och jätte pekplatta ge denna ultrabook mer konsument överklagande. Till skillnad från vissa tunna och lätta bärbara datorer med metallock, är locket skärmen på Ultra M3 förvånansvärt starkt och bör ge gott skydd för skärmen när du reser. När det gäller själva chassit, Acer packade så många komponenter inuti som möjligt, så att M3 känns gedigen när du plockar upp den, det finns inga svaga punkter eller ihåliga ljud när du trycker med fingrarna på den bärbara datorn.

En allvarlig, snarare tragisk brist i utformningen av Ultra M3 är placeringen av strömbrytaren. Av någon anledning som undgår mig, någon på Acer valt att placera strömbrytaren på framkanten av den bärbara datorn. Inte bara det, men framkanten vinklas ner något och strömbrytaren är en känslig tryckaktiverad switch ... vilket innebär att om du använder M3 som en "bärbar dator" kan du oavsiktligt trycker på strömknappen med knät bara genom att trycka nedåt på handledsstödet.

Jag hoppas att någon på Acer läser detta. Den som ansvarar för placeringen av den här strömbrytaren bör överföras till en annan avdelning på Acer. Den som tycker att det är en bra idé att sätta en tryckaktiverad strömknappen på framkanten av en bärbar dator bör inte utforma bärbara datorer.

På en lyckligare anteckning, är förvånansvärt lätt att uppgradera jämfört med andra ultrabooks Ultra M3. De flesta av dagens ultrabooks har förseglat chassi mönster som hindrar dig från att uppgradera delar som RAM eller hårddisken. M3 har en bekväm lucka i botten där du kan byta ut viktiga delar som RAM, Wi-Fi-kort, hårddisk eller tillvals mSATA SSD. Detta ger M3 en klar fördel gentemot konkurrenterna, eftersom det innebär att du kan uppgradera komponenter över tiden.

Hamnar och funktioner
Som tidigare nämnts har den Ultra M3 ett bra urval av portar för en tunn och lätt bärbar dator. Du får två USB 2.0-portar och en USB 3.0-port samt en vanlig HDMI, Ethernet och ett hörlursuttag. Du får också den tidigare nämnda optiska enheten och en kortläsare. Tyvärr, alla USB-portar och hörlursuttaget sitter på baksidan av M3. Detta gör det svårt att byta ut ett USB-minne, men det hjälper till att dölja sladdar om du använder M3 som en stationär dator med externa USB-enheter eller externa högtalare. Alla beskrivningar som visas nedan är listade från vänster till höger.


Front: Strömbrytare, strömindikator, batteriindikator

Back: Fan avgassystem, hörlursuttag, två USB 2.0-portar, en USB 3.0-port, HDMI-port, Ethernet RJ-45-port, DC-in jack

Vänster: Optisk enhet och 2-i-1-kortläsare

Höger: Kensington-lås

Skärm och högtalare
Den 15,6-tums glänsande skärm är en Acers "CineCrystal" skärmar med LED-bakgrundsbelysning. Det är bara en skärmupplösning vid tidpunkten för denna skrift, en ganska föga imponerande 1366x768. Dock är den glansiga ytan på den här skärmen inte så reflekterande som några av de blanka skärmar vi har sett på andra ultrabooks ... vilket innebär att du inte behöver kämpa med hårda bländning och reflexer så mycket. Ändå skulle en alternativ matt skärm ha varit ett välkommet inslag för att hjälpa till med synlighet utomhus i direkt solljus. Färgerna visas inte alltför mättad vid standardinställningarna och kontrast är ganska genomsnittliga.


Som med alla TN-paneler, de betraktningsvinklar på M3: s skärm är ganska genomsnittliga: Skärmen ser bra ut när de ses från rakt på eller från en blygsam horisontell vinkel, men färgerna verkar tvättas ut när de ses från ovan och färger ser inverterad sett från nedan. Vi skulle älska det om varje ultrabook presenterade en IPS-skärm med nära perfekta färger i alla vinklar, men den högre kostnaden är nog inte något som den genomsnittliga konsumenten vill betala. Så länge du vinkla skärmen så att dina ögon är parallellt med skärmen du förmodligen tror skärmen ser bra ut.

När det kommer till ljud, Ultra M3 har stereohögtalare med Dolby Home Theater branding finns på undersidan framkant av chassit. Högtalarna är tillräckligt stora för att producera stora volymer med god klarhet men platsen innebär att du kan dämpa ljudet om du använder M3 i knät och du bär tjocka kläder. Å andra sidan är det metallchassi så tunn att ljudet passerar upp genom palmrests även om du blockerar högtalarna på botten.

Tangentbord och pekplatta
Den full storlek chiclet-liknande tangentbord är en enkel layout med en dedikerad knappsatsen och ingen LED-bakgrundsbelysning. De enskilda knapparna är matt svart med silver trim runt tangentbord. Den matta svarta tangenterna är omgivna av aluminiumramen av den bärbara datorn. Det finns också hängivna hem, sida upp, sida ner och slutknapparna ovanför det numeriska tangentbordet. Tangentbordet facket är ganska fast med mer än tillräcklig stödstruktur. Det finns ingen flex eller tangentbord studsar när du skriver med fast tryck. De enskilda knapparna har en kort kast (avståndet mellan pressad och opressad) samt nyckelåtgärden i sig är väldigt tyst, du kommer inte störa andra när du skriver på ett lugnt kontor eller klassrum.

ELAN pekplattan är faktiskt en massiv "styrplatta" (en pekplatta yta som låter dig trycka ner någonstans för att producera ett klick). Det finns inga dedikerade vänster och höger musknapp men styrplatta har grunt respons när man trycker. Den enda klagomål som vi har om detta pekplatta är att den ibland har svårt att förstå skillnaden mellan en vänster klicka och högerklicka om du inte trycker ner på den extrema vänster eller längst till höger nedre hörnet av styrplatta.

Vår Acer Aspire Timeline Ultra M3-581TG översyn enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums glänsande 720p LED-skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2467M processor med dubbla kärnor (1,6 GHz, 2,3 GHz Turbo Boost)
  • Integrerad Intel HD 3000-grafik
  • NVIDIA GeForce GT 640M (1GB)
  • 4GB DDR3-1333 RAM (2 GB ombord plus 2GB SODIMM, 6GB max. Stöd)
  • 500 GB hårddisk med 20GB mSATA SSD-cache-enhet
  • Acer Nplify 802.11 B / G / N Wi-Fi
  • HD Webcam
  • DVD Super Multi optisk enhet
  • 3-cells litiumjonpolymerbatteri
  • Vikt: 4,4 £.
  • Mått: 14.8 x 10 x 0,79 tum
  • Pris som konfigurerad: TBA

Om du bara kastade en blick på de specifikationer som anges ovan du kanske har missat det faktum att denna ultrabook förpackningar något som ingen tidigare ultrabook har: dedikerad grafik. Specifikt Ultra M3 har den nya NVIDIA GeForce GT 640M diskret grafik. Vid tidpunkten för denna skrift, NVIDIA fortfarande inte offentligt meddelat några detaljer om de 600M-serien grafik, men online-rykten säger att det här grafikkortet är baserat på NVIDIAs nya Kepler GPU kärna . Vad är så speciellt med en ny GT-klass grafikkort för en tunn och lätt ultrabook? Ingenting ... förutom det faktum att denna GPU outperforms mellanklass GTX grafikkort som finns är tjockare, tyngre spel bärbara datorer från förra året!

Prestanda och Benchmarks
Vår konfigurering av Ultra M3 är en av de mer blygsamma versioner av M3 som Acer planerar att tillkännage detta år. Denna recension Enheten har en Intel Core i5 dual-core processor och en 500 GB hårddisk med 20 GB mSATA SSD-cache-enhet som hjälper ultrabook start och återgång från viloläge snabbare än en hårddisk ensam (mSATA SSD och hårddisk arbetar tillsammans för att i huvudsak skapa en högpresterande hybriddrift ). Acer representanter säger Ultra M3 kommer också att finnas med upp till 256 GB SSD och en andra generationens Intel Core i7-processor.

Core i5-varianten med hårddisk levererar rå CPU-prestanda och PCMark poäng som satte den rakt i mitten av flocken bland ultrabooks, men allt förändras så fort man tittar på resultatet för grafiken. GeForce GT 640M är inte bara "lite" mer kraftfull än Intel integrerad grafik, den 640M sätter denna ultrabook i en klass för sig. De 3DMark poäng för Ultra M3 med GT 640M visar att det har mer än dubbla grafikprestanda av ultrabooks med Intel-grafik ensam. Faktum 3DMark prestanda Ultra M3 överskrider även utförandet av Alienwares M14x med GTX 555M grafik.

Om du är en gamer som inte litar på syntetiska benchmarks då du kan vara intresserad av det faktum att GT 640M kan spela Battlefield 3 på mer än 30fps på 1366x768 upplösning med detaljinställningar på HÖG. Resultaten med Batman: Arkham City är ännu bättre med frame över 40fps på 1366x768 med höga detaljinställningar. Detta innebär att spelare inte behöver välja mellan en tung gaming anteckningsboken och en ultraportabel med bra batteritid, du kan få den prestanda du vill ha i en lätt förpackning. Visst kommer hardcore gamers vill alltid bleeding edge prestanda, men att få 30 + fps i moderna spel på höga detaljinställningar är mer än tillräckligt för många spelare ... särskilt om det innebär att du inte behöver offra batteritid.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark 11 är en nyare mått på den totala grafikprestanda i DirectX 11-spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Kylfläkten inuti Ultra M3 stannar kör för det mesta och är praktiskt taget tyst under alla utom de mest krävande aktiviteter. Fläkten blir tillräckligt högt för att störa andra människor i ett litet kontor eller klassrum om du betona grafiken med ett spel som Mass Effect 3 eller Batman: Arkham City, men du förmodligen inte kommer att märka kylfläkten resten av tiden.

Externa temperaturer är alla ganska modest med undantag av en mycket otrevlig hot spot ligger nära RAM, mSATA SSD och Wi-Fi-kort, som nådde en maximal yttertemperatur av 112 grader Fahrenheit. Detta hot spot blir mycket obehagligt med tiden och gör det svårt att använda Ultra M3 som en "laptop" ibland. Jag misstänker att den verkliga boven i dramat är faktiskt mSATA SSD, men oavsett vilken komponent som är ansvarig för den värme, det tunna chassit på M3 saknar bara den termiska konstruktion som krävs för att förvalta den värme som kommer från detta centrala läge. Håll benen borta från mitten av ultrabook och du ska vara bra. Intressant nog, temperaturerna i CPU och GPU förblev helt normalt under våra tester så åtminstone chassit är att hantera värmen för dessa komponenter.

Batteritid
Acer Timeline Ultra M3 varade i 8 timmar och 38 minuter av kontinuerlig webbsurfning under vår standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder). Detta är inte bara bra, det är fantastiskt batteritid när du anser att detta också har en kraftfull diskret grafikkort inuti. Naturligtvis GeForce GT 640M har Nvidias Optimus-teknik som automatiskt avaktiverar grafikkortet och kör displayen på låg effekt Intel integrerad grafik när den bärbara datorn inte visar visuellt intensiv innehåll. Eftersom så är fallet, var NVIDIA-grafik automatiskt avstängd under vår surfning batteri utmattning test.

Oavsett, är det viktigt att notera att Ultra M3 överskrider Acers påstående om "8-timmars batteritid" och det är imponerande. Din lycka kan variera om du köper konfigurationen för Ultra M3 med en mer makthungriga Intel Core i7-processor, men körtiden från det integrerade 3-cells litium-polymer-batteri bör fortfarande vara utmärkt.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Acer Aspire Timeline Ultra M3 är den mest imponerande ultrabook som vi har granskat hittills. Trots några designirritationsmoment, ger detta 15-tums ultrabook en exceptionell balans mellan bärbarhet prestanda och en premiumkänsla. Vi har svårt med utsikt över saker som en strömbrytare som är lätt att trycka på av misstag och en total brist på portar på sidorna. Kombinera dessa två frågor med en otäck hot spot på botten av chassit och Ultra M3 har tre besvärliga brister.

Oavsett, är Aspire Timeline Ultra M3 vårt mest rekommenderade val för en stor ultrabook. Om man tittar bortom de tidigare nämnda klagomål hittar du några genuint imponerande hästkrafter inne i Ultra M3. Inte bara är det NVIDIA GeForce GT 640M ett stort steg framåt när det gäller grafikprestanda för tunna och lätta bärbara datorer, denna diskreta GPU överträffar till och med grafiken som finns i tjocka och tunga spel laptops fjol.

Om du är i marknaden för en ultrabook med en stor skärm, utmärkt videoredigering och spelprestanda, och en premie passform och avsluta sedan med Acer Aspire Timeline Ultra M3 förtjänar allvarligt övervägande.

Fördelar:

  • Otroligt grafikprestanda
  • Tunn och lätt men ändå välbyggd
  • Bra tangentbord och stora pekplatta

Nackdelar:

  • Dålig plats för strömbrytaren
  • Alla portar är i ryggen
  • Nasty het fläck på undersidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar