måndag 26 mars 2012

Apple MacBook Air (2011) Recension

Apple MacBook Air (2011) Recension
av JR Nelson - 2012/03/26

Apple introducerade den första MacBook Air under 2008, med industrin med överraskning. Nästa evolution av ett företag som sätter designen först var MBA en sak av skönhet - men det var inte förrän 2010 att de interna verkligen matchade utsidan. Men kan Apple göra det ännu bättre? Låt oss ta reda.

Översikt

Då och nu

Tillbaka när netbooks var det nya heta sak, var Steve Jobs berömda omtalas för sina kommentarer om formfaktorn - kommentarer som bara kan destilleras till tanken att netbooks ger en undermålig upplevelse. Och de gör - de var långsam, hade de små tangentbord (i början), de var små, men tjock, etc.

Ännu viktigare var dock de billiga, och det är en stor anledning bakom deras explosiva popularitet tillväxt.

Apple gör inte billiga varor, den enda produkt som kommer nära är iPad med Wi-Fi, som antingen är $ 399 eller $ 499, beroende på modell, och som Apple fortfarande åtnjuter stora vinstmarginaler. Netbook tillverkare, å andra sidan, skrapas av med hårfina marginaler som åberopas stora försäljningsvolymer.

Ändå är ultraportabla konceptet en kraftfull lockmedel, och Apple har beslutat att ange det på sitt eget sätt. Och den första MacBook Air var verkligen det perfekta exemplet på en Apple-produkt - attraktiv, dyra och plågas med frågor i sin första generation.

I själva verket skulle jag gå så långt som att säga att MacBook Air var inte ett bra köp för de flesta konsumenter till 2010 uppdatera (2010 11-tums MacBook Air var Apples första sub-13-tums bärbar dator sedan 2005 är PowerBook G4 uppdatera). 2010 såg en stor förändring i MacBook Air design och sitt första stora ett sedan 2008 release.

Apple MacBook Air (2011)

Medan den första iteration av nya MacBook Airs erbjuds kunderna en oklanderlig konstruktion, de var inte utan sina rättmätiga belackare. Trots framsteg inom chip design, fast Apple med det gamla (för mikroprocessorer) Intel Core 2 Duo-arkitektur. Det var nog ett svårt val - göras eftersom Intel inte kunde erbjuda tillräckligt starka grafikprestanda och Apple kunde inte passa en diskret grafikkrets i den tunna bärbara termiska profil.

Varför kunde de inte bara sätta en annan av NVIDIAs integrerade styrkretsar i systemet? Skyll Intel för det. Det tog inte mycket framtidsutsikter för ChipZilla att se att starka grafik var en allt viktigare del av framtidens produkter konsument datorer och Intel lagt ner mycket FoU till att skapa en on-die grafik lösning som var inte, som tidigare generationer , en fullständig och total förlägenhet.

Därigenom spärrade Intel även NVIDIA från att styrkretsar för framtida Intel-processorer, med början Core i-vilken serie av marker. Om det var lämpligt för dem att göra så är ett argument för fåtölj tech filosofer överallt, men det definitivt bunden Apples händer. Som ett resultat av detta 11 - Utvalda och 13-tums air förhållandevis svag CPU-prestanda, men mer än tillräcklig grafikprocessorer.

Andra kritik av plattformen ingår en brist på hög hastighet sammanbinder - ingen USB 3,0, ingen FireWire, e-SATA (ha), inte ens Ethernet (tala Gigabit Ethernet!) - Det snabbaste sättet att flytta filer till och från dessa datorer var den nu långsamt USB 2.0-standarden. Den 13-tums MacBook Air presenterade en SD-kortplats, men dess lillebror inte.

Kanske mest irriterande, åtminstone för denna författare, var förlusten av bakgrundsbelyst tangentbord.

Allt detta är att säga att medan 2010 MacBook Air var stor - och jag skulle gärna hävda att 11-tumsmodellen, trots sin 1.4GHz Core 2 Duo processor, var världens bästa laptop på den tiden - det var långt, långt ifrån en perfekt maskin.

Bygg och utforma

Apple MacBook Air (2011) Detta ser mestadels på 13-tums modellen, men de allra flesta kan appliceras på den 11,6-tums syskon.

Den 2011 MacBook Air uppdatera lämnade raden bästa funktion - den bländande, kilformade exteriör - nästan helt oförändrat (utom för vissa hamnar förändringar som vi kommer att täcka senare). Den 11-tums modellen mäter 11,8 inches bred och 7,56 inches djup, med en höjd som varierar mellan 0,11 och 0,68 inches. 13-tums bärbar dator håller höjd, men är en stor bredare och djupare, kommer in på 12,8 inches bred och 8,94 inches djupt.

En av de första sakerna du kommer att märka när de är öppna enheten upp är att skärmen, medan mycket tunn, har en ganska stor infattning. Det bezel låter Cupertino göra skärmen tunnare och basen större, men ökar storleken på den bärbara datorn till något närmare en 12-tums enhet. Vi kommer inte att se Apple ändrar den samlade formfaktor i framtida revideringar eftersom det handlar om så små som du kan få utan att ta tangentbord i full storlek (en glädje att använda) ner ett hack.

De nya revideringar är också bara en smidge tyngre - den 11 - och 13-tums väger 3,4 och 2% mer respektive, men även 13-tums modellen är säkert under £ 3 skiljelinjen.

Vad du bör ta från allt detta är att vid första anblicken, och även vid första beröring, de två MacBook Air generationer är funktionellt identiska - kolla in vår recension av 2010 års modell om du vill läsa lite mer om den design.

Tangentbord och mus

Lyckligtvis gjorde Apple en stor förändring i tangentbordet mellan 2010 och 2011 MacBook Air års modell. Tangentbordet är fortfarande stor och trevlig att använda, sker på samma Chiclet eller "ö" stil som Sony och Apple populariserade. Men den här gången gör bakgrundsbelysningen från tidigare MacBook Airs en mycket välkommen tillbaka.

Justera både skärmens ljusstyrka och tangentbord ljusstyrka kan åstadkommas genom att trycka på funktionsknapparna, om du behöver faktiskt använda funktionsknappen istället för dess meta bindning, kan du trycka på "fn-tangenten i hörnet. För att göra plats för ljusstyrka nycklarna var utmatningsknappen slutligen bort - det var en konstig kvarleva på 2010 modellerna, och helt onödigt på de nya.

Apple MacBook Air (2011)

Styrplattan kräver knappt diskussion. Det är bar ingen, den bästa styrplattan eller styrplattans-liknande upplevelse finns på en frakt anteckningsbok från någon tillverkare. Registrering till en handfull gester (som i bokstavligen alla fingrarna på handen), och tätt integrerad i operativsystemet, innehåller styrplattan både vänster-och högerklicka funktionalitet under sitt glas-klädda yta.

Apple MacBook Air (2011)

Jag skulle verkligen vilja se PC-tillverkare steg det upp och dra nytta av några av de utestående teknik som Synaptics visar upp vid varje CES, men jag tänker inte hålla andan: vid en Dell presskonferens gång talade jag med en notebook produktchef på styrplattor och hur överlägsen Apples presentation var de som används i Dells bärbara datorer. Han verkade förvånad, och erkände att han aldrig hade sett en personligen .

Hamnar och funktioner

Tidigare var MacBook Air saknar höghastighetsportar nämnts, och denna nya modell äntligen tar det problemet.

Sortera på.

På maskinens vänstra (båda modellerna), finns det MagSafe-adapter porten. Om du aldrig har spelat med en nyligen Apple laptop, fäster nätadaptern med hjälp av en stark magnet. Som ett resultat, snubblar över sladden är mindre av ett problem (men inte helt mildras) sedan istället för att driver med din skinande ny laptop på golvet, adaptern oftast bara snäpper bort.

Apple MacBook Air (2011)

Apple MacBook Air (2011)

Bredvid eluttaget är en USB 2.0-port, följt av en hörlur och mikrofon-port - om du har en iPhone-headset, kommer du att kunna använda den inbyggda mikrofonen. Om det är ett annat märke, kan det eller inte kan fungera. Om den inte gör det, är den lilla perforerad aluminium cirkel till höger en ombord mikrofon.

Den högra sidan visar upp en andra USB-port samt en SD-kortplats om du tog upp 13-tums modell. Mini-DisplayPort ... port har ändrats - nu är det en Thunderbolt port. Thunderbolt är fraktkostnaden versionen av Intels Light Peak hög hastighet sammankoppling, som med koppar ledningar, erbjuder upp till 10Gbps av teoretiska överföringshastigheten. Det finns också högre wattal än USB 3,0, och liksom USB, kan användas för att seriekoppla flera enheter.

Den erbjuder även video i form av standard DisplayPort tech, så du kommer att kunna använda en bildskärm utan en Thunderbolt port så länge den har någon form av DisplayPort på den. Thunderbolt-porten har definitivt ett snabbt sätt att få filer på och utanför MacBook Air, men det finns knappast några sjöfarten produkter som drar nytta av den, och ännu färre som faktiskt överkomliga för de flesta konsumenter.

Om du letar efter en Thunderbolt aktiverad-bärbar hårddisk, har Seagate du omfattas, och om du behöver lägga till en hel del mer lagringsutrymme, så Western Digital är My Book Thunderbolt Duo är förmodligen mer dig perfekt. Inte heller kommer att bryta banken (mycket).

En FaceTime HD-kamera (snygga Apple terminologi för denna webkamera) sitter på toppen av skärmen, så att användarna lägga till video till sina röstsamtal. Kvaliteten är mer än funktionsdugliga i de flesta situationer, med kameran oväntat kämpar i svagt ljus områden.

Prestanda

Skärm och högtalare

Apple har varit i pressen mycket på sistone för uppriktigt sagt otrolig uppvisning som används i iPad 3 (jag vägrar att kalla det "The New IPAD"). Tyvärr är den fantastiska skärmen inte används i MacBook Air, och inte heller är någon form av IPS-panel. Att förmodligen hålla priserna nere, är Apple med goda gammaldags TN-paneler i dessa maskiner, och skärmen kvalitet är oftast okej som följd.

Låt oss få det ur vägen nu - om att göra färg-kritiskt arbete är en förutsättning för jobbet, så du inte kommer att vilja använda en MacBook Air som primär dator. Du visste redan att, dock, och du kan alltid plocka upp en extern IPS-skärm antingen hemma eller för on-the-road bruk.

Apple MacBook Air (2011) Apple MacBook Air (2011)

Apple MacBook Air (2011) Apple MacBook Air (2011)

Betraktningsvinklarna är bra, men inte bra. Horisontella vinklar resultera i mycket liten bildförsämring, så om du måste visa en massa människor något på din bärbara dator, kan publiken i utan människor alltför mycket oro. Vertikala vinklar är en annan historia, men eftersom de är med de flesta TN paneler. Det är något av en sweet spot i mitten, men du vill behålla skärmen i stort sett parallellt med ögonen för optimal visning.

Ljusstyrka är superb, både när det gäller hur svagt och hur ljus bakgrundsbelysningen kan justeras. I mörka rum, kan både skärmen och tangentbordet vridas mycket låg för att inte anstränga ögonen, och när solen lyser igenom ditt kontor fönster, kan bakgrundsbelysningen vevas upp till max. Skärmen är blank, men inte fullt så oerhört glänsande som MacBook Pro lineupen. Det är sannolikt på grund på MacBook Pro, sitter ett blad av kant-till-kant glas framför skärmen, medan det finns bara ett skyddande plastskikt på Air. Det är en bättre upplevelse, och lättare, men du förlorar den svarta ramen.

Högtalarna på MacBook Air är tillräckliga. Om du är i ett område eller kontor där det inte alltför bullriga, då högtalarna kommer förmodligen att tjäna dig bra. Filmer, tv, podsändningar ... de alla låter bra nog. Musik är inte dålig, men de hängivna musikälskare där ute kommer inte att uppfyllas. Lyckligtvis finns det alltid hörlurar.

Detta MacBook Air hade följande specifikationer:

  • Operativsystem: Mac OS X v10.7.3 Lion och Windows 7
  • Processor: Intel Core i7 1.8GHz dual-core processor
  • Minne: 4 GB 1333 MHz DDR3 SDRAM
  • Lagring: 256 GB SSD-enhet
  • Optisk lagring: N / A
  • Skärm: 13,3-tums glänsande widescreen
  • Upplösning: 1440x900
  • Grafik: Intel HD 3000
  • iSight HD-webbkamera
  • Trådlöst nätverk: AirPort Extreme WiFi (IEEE 802.11a/b/g/n), Bluetooth 4,0
  • Ingångar: 2x USB 2,0, ljud in / ut, MagSafe, SD-kortplats, Thunderbolt-port
  • Mått: 12,8 x 8,94 x 0,68 till 0,11 inches (BxDxH)
  • Vikt: £ 2,96
  • Integrerad 50-watts-timmars litium-polymer-batteri
  • 45 W MagSafe-nätadapter med sladdvinda (6.5oz)

Riktmärken

Prestandan hos de nya 2011 modellerna är blandad, i termer av förbättringar jämfört med förra generationen. Det kan kokas ner till två fakta:

1. CPU prestanda är betydligt bättre.
2. GPU prestanda är faktiskt lite värre.

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

Apple MacBook Air (2011)

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

Apple MacBook Air (2011)

Vi gjorde också 1715 i 3DMark Vantage. Det är viktigt att tänka på roll Solid State Drive i PCMark poäng. PCMark är mycket känslig för disk hastigheter och en snabb SSD viljan skeva övergripande resultaten i den datorns fördel.

Som vi såg, är enheten i nyare MacBook Airs inte alltför sluskig: läshastigheter på 202,1 MB / s och skrivhastigheter på 201,7 MB / sek.

För de flesta människor, dessa fakta är bra. Trots en ökande beroendet av GPU i daglig användning, är prestanda inte så mycket värre att du kommer att märka det om du spelar ett spel (som ett exempel: du kommer att kunna spela Diablo III, men du är definitivt inte kommer att spela det maxade ut, eller ens i närheten av det).

Xbench mäter systemets totala prestanda i Mac OS X (högre poäng betyder bättre prestanda): Apple MacBook Air (2011)

Batteriets livslängd

Vi gillar att använda verkliga scenarier för batteri tester med bärbara datorer, och de flesta människor surfa på webben - så vi gör också. I det här fallet sätter vi bakgrundsbelysningen till ett hack ovan 50 procent, sedan laddas en webbplats var 30: e sekund tills batteriet tog slut. För lätt användning är detta en godtagbar mått, tyngre användning som video (särskilt Flash video) spelas, eller A / V-redigering, kommer att minska batteriets livslängd, men en stor marginal.

För 2011 13-tums Apple MacBook Air, såg vi en batteritid på knappt 7 timmar, kommer in på 6 timmar och 43 minuter. Det är lite under 7 timmar påståendet av Apple, men inte så mycket som tyder på bedrägeri, batteritid test kan vara ganska subjektiva.

Apple MacBook Air (2011)

Slutsats

Om du behöver en super bärbar bärbar dator som är fortfarande ganska kapabel, få 11-tums MacBook Air. Om du behöver något som ger lite mer effekt och en smidge bättre upplösning, gå för 13-tums formfaktor. Du kommer att få en stor operativsystem i form av OS X Lion, och en hel del fantastiska inbyggd programvara, som iMovie. OS X är inte längre anmärkningsvärt bättre än Windows sedan Windows 7 kom ut, men de fria apps som iMovie, iPhoto och GarageBand har ingen match på Microsofts sida.

Om Windows * absolut nödvändigt * för ditt arbete, och du kan inte virtualisera OS, då du kanske vill se någon annanstans. Medan MacBook Air erbjuder ett paket upplevelse som är svårt att slå, inte köra den inte Windows lika bra som några av konkurrenterna - för tillfällig start är det bara bra, men jag vill inte använda det på luften som en vardaglig OS.

För att vara ärlig, är det svårt att hitta många negativa saker att säga om Air - det är tunt, lätt, underbar, kapabel. Batteriets livslängd kunde vara bättre, dock, och om du behöver hela dagen tillgänglighet, då du skulle bättre att få en ThinkPad, eftersom batterierna på Apples bärbara datorer är inte avlägsnas av slutanvändaren. Likaså om dina behov innebär att använda mer än 4 GB RAM-minne på regelbunden basis (de flesta av er inte, även om du tror att du gör), sedan igen, gå och köpa en ThinkPad - killarna är begränsade till bara 4 GB DDR3, och eftersom det är lödda till moderkortet, det kommer inte att vara något du kan byta ut själv.

Om du behöver en gaming laptop, du förmodligen inte riktigt titta på MacBook Air recension, men bara i fall - gå titta på våra ASUS gaming laptops!

För alla andra är dock MacBook Air helt enkelt det bästa bärbara du kan köpa. Perfekt för resor, bra för hemmabruk, och ett nätverk av butiker som erbjuder nästan legendariska service och support. Som ett resultat, tjänar 2011 11-tum och 13-tums MacBook Air vår Redaktörens val.

Fördelar:

  • Oslagbar konstruktion
  • Tunn och mycket lätt
  • Bakgrundsbelyst tangentbord
  • Thunderbolt-port

Nackdelar:

  • Något sämre GPU
  • Ingen USB 3,0
  • Inget SD-kortplatsen på 11-tums modeller
  • Prispåslag


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar