onsdag 19 oktober 2011

Dell Vostro V131 omdöme: A Good, Cheap business laptop

Dell Vostro V131 omdöme: A Good, Cheap business laptop
av Amber Riippa - 2011/10/19

Den 13,3-tums Dell Vostro V131 är en solid små till medelstora företag bärbar dator med exceptionell batteritid, bakgrundsbelyst tangentbord, ett företagsvänligt matt skärm, och massor av kraft för att hantera alla uppgifter produktiviteten på kontoret du slänger på den. Fortsätt att läsa för att ta reda på om detta är rätt anteckningsboken att köpa för ditt kontor.

Bygg och Design
Den Dell Vostro V131 har en ren, business-casual design insvept i svarta ytor och accenter silver. Den bärbara datorn är mestadels inneslutet i matt, men har några blanka silver linjer runt pekplattan och tangentbordet. Locket är lite mer elegant, det är mest silver och har en design som är nära glitter i utseende. Det är ett varumärke Dell-logotypen i centrum, även glänsande silver, och du kan se skärmen gångjärn på locket.

Det är en av de tunnaste bärbara datorer jag har granskat hittills, med 0,63 av en tum tjock om att mäta tjockleken från framsidan och 0,83 av en tum om mätning från baksidan. Det är lite tjockare från baksidan eftersom batteriet har högre kapacitet och det sticker ut, men det är OK, vi tar mer batteritid än en tunnare formfaktor. Dess fulla mått är 12,96 x 0,63 (F) -0,83 (B) x 9,36 inches och väger 4.03 pounds.

Den byggkvalitet är ungefär genomsnittet för en liten till medelstora företag anteckningsbok, med några svaga punkter. Chassit ryggraden är mycket mer fast på vissa ställen än i andra. Till exempel, när palmrests trycks ner på, böja de knappast, när tangentbordet trycks ned på från mitten den fälls lätt. Den bärbara böjer också inåt något när du vrider hörnen. Krusningar bildas på displayen när du böjer hörnen på skärmen, det verkar billigt gjort. I slutändan är designen snygg och fungerar i affärssyfte, medan byggkvalitet är genomsnittliga och saknar en hårdare struktur, även om den är borstad med aluminium på utsidan.

Användarna kan nå RAM och hårddisk genom att ta bort en skruv på undersidan och trycka panelen bakåt. Det låter enkelt i teorin, men det tog två av våra redaktörer och en hel del innovation för att faktiskt ta bort den panelen (även om det har små fjädrar som skulle hjälpa till med dess avlägsnande). Vi var tvungna att bända ett kreditkort längs panelens skreva och tryck med så mycket kraft som vi var rädda att vi skulle bryta något i processen. Även om minne och hårddisk kan uppgraderas efter att ta bort den, eftersom vi var rädda för att skada den bärbara datorn medan vi fick till hårdvaran, rekommenderar vi att du köper den slutliga hårdvara som du vill ha i stället för att köpa och installera det senare. Upp till 6 GB minne kan installeras i totalt.

Hamnar och funktioner
Det V131 har en mycket bra utbud av portar. Det har inte bara en USB 3.0-port, men två, utan också har HDMI, en 8-i-1 kortläsare, en USB 2,0 och VGA. Jag skulle har velat se en annan USB 2,0-port - eller åtminstone en dockningsstation hamn så att användarna kan ha möjlighet att mer. Annat än att kan vissa potentiella köpare skjutas upp av avsaknaden av en SmartCard-läsare, men den här bärbara datorn har en fingeravtrycksläsare - så som kan ersätta den i vissa termer, såsom allmän anteckningsbok säkerhet. Den bärbara datorn är också saknas en DisplayPort - som kan eller inte kan vara en stor sak eftersom det har VGA och HDMI istället.


Främre: Aktivitet lampor


Tillbaka: Batteri, a / c adaptern


Vänster: HDMI, USB 2,0, utblåsventilen, 8-i-1-kortläsare


Höger: hörlurar / MIC-uttaget, USB 3,0 x2, VGA, Ethernet

Skärm och högtalare
Den Dell Vostro V131 har en 13,3-tums bländskydd (matt) 720p display (1366x768 upplösning), högre upplösning är inte tillgängliga. Samtidigt mäta den för dess Däremot var toppen luminans 195 nits i centrum. Dess bakgrundsbelysning är något utanför, det är ungefär 20 nits ljusare i mitten än i det nedre högra hörnet av skärmen. Kontrasten betyg slutade en mycket låg 126:1. Den allmänna färgen på displayen visas mycket urblekta.

Horisontella betraktningsvinklarna är inte bra, och vertikala betraktningsvinklarna är inte bättre än genomsnittet. Bilder börjar vända efter ca 5 grader utanför centrum när lutas framåt eller bakåt och ca 15 grader utanför centrum när den bärbara datorn flyttas från vänster eller höger. Ärligt talat, är det enda som vi verkligen gillar skärmen att det är matt, vi tror inte reflekterande ytor krävs för bärbara företagsdatorer eftersom de flesta kontor är ljust upplysta och glansiga bärbara datorer återspeglar att ljusstyrkan lätt.

Den bärbara datorn har Conexant HD-ljud och två högtalare, var och en på framsidan av den bärbara datorn under varje handledsstödet. Ljudet är förvånansvärt bra för ett företag bärbar dator. Den bärbara datorn når mycket höga nivåer och låter bra på medelhög nivå samt, varvid ingen förvrängning när den slås upp till 100 procent. Vi har två klagomål, men: basen är nästan obefintlig (ingen subwoofer), och högtalarna "platser är inte till låta resa upp och ut som det ska. Om du har den i knät ljudet skulle få dämpat. Ändå är vi nöjda med ljud, speciellt för det är ett företag anteckningsbok.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet är i full storlek och har en attraktiv blå bakgrundsbelysning. Nycklarna är platta och avrundade i hörnen och känner smidig och mjuk samtidigt som en behaglig skrivkänsla. Tangentbordet också knappt gör något buller under användning. Till en början verkade nyckel resor bort eftersom denna bärbara dator har lite mer utrymme mellan tangenterna än vanligt, men när du får känslan av det, något obekväma känslan när du skriver försvinner. Vi hittade bakgrundsbelysningen att vara mer än tillräckligt för att använda för att se tangentbordet bättre i ett mörkt rum eller område.

Denna Synaptics Dell pekplattan är allt en pekplatta bör vara. Den har en slät yta som fungerar mycket bra även med fukt på fingrarna, och är stor nog att även personer med stora händer bör ha tillräckligt med utrymme för att använda det bekvämt. Den har två separata vänster och höger musknapp istället för den integrerade knappen designen vissa tillverkare har antagit, liksom flera gest stöd.

Vår Dell Vostro V131 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 13,3-tums bländskydd 720p display (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • Intel Core i5-2410M dual-core processor (2,3 GHz upp till 2.9GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM67 chipset
  • Intel HD-grafik
  • 6GB DDR3-1333 dual-channel RAM
  • 500GB 7200rpm hårddisk (Toshiba MK5061GSYN)
  • Intel Centrino Wireless-N 1030 trådlöst nätverkskort
  • Bluetooth 3,0
  • Inbyggd HD-webbkamera
  • Ingen optisk enhet
  • Bakgrundsbelyst tangentbord
  • Fingeravtrycksläsare
  • 6-cells Li-ion 65 Wh, 11.1V batteri (65W a / c-adapter)
  • Vikt: 4,03 £
  • Mått: 12,96 x 0,63 (F) -0,83 (B) x 9,36 inches
  • 1-års begränsad garanti och 1-års på-platsen-service
  • Utropspris: $ 499
  • Pris som konfigurerad: $ 859

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Batterilivslängd
Vår Dell Vostro V131 recension enhet som utmärkt batteritid. Den har en 6-cells Li-ion 65 Wh, 11.1V batteri och en 65W adapter. I vårt batteritid test satte vi Windows 7 till "balanserad" power profil minskade skärmens ljusstyrka till 70 procent, är ansluten till ett trådlöst nätverk, och uppdateras en webbsida varje minut. Den V131 kunde leverera 9 timmar och 2 minuter, vi var mycket nöjda med detta resultat, särskilt med tanke på att vi inte inaktivera bakgrundsbelysningen på tangentbordet. Den bra batteritid beror på faktorer som den andra generationen Intel dual-core processor och balanserad strömförbrukning, användare kan få ännu fler timmar om de vänder skärmens ljusstyrka ner och slå på energisparläge.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Värme och buller
Den bärbara datorn gör ett bra jobb med att reglera sin värme trots att det bara har en utblåsventilen på vänster sida. När vi utövade det var den högsta temperaturen som vi mätt med våra IR-termometer 94 grader Fahrenheit, mätt på baksidan, i det nedre högra hörnet. Den lägsta temperatur tagen var 83 grader. Och tack vare den borstad aluminium hela konstruktionen förblir den bärbara datorn sval vid beröring. Den V131 är mycket tyst, liksom. Vi öppnade sex YouTube-videor, Word, tre olika webbläsare, och flera andra program och knappt något ljud kom från fläktarna eller vent.

Slutsats
Vi tror att Dell Vostro V131 gör för en stor liten till medelstora företag anteckningsbok. Bortsett från dess låg kontrast display ger V131 fantastiska batteritid (nio timmar), har bra övergripande prestanda tack vare sin interna hårdvara, och det har en del användbara funktioner som en bakgrundsbelyst tangentbord och en fingeravtrycksläsare. Dell ger dig också 15 månaders gratis Trend Micro säkerhet, även om du går med $ 499-modellen. Den bärbara datorn har också två snabba USB 3,0-portar, en bekväm tangentbord och pekplatta, och den föredragna "kontor vänliga" matt skärm för enklare visning i en ljus kontor. Saker att vara medveten om: Det behöver inte en port dockningsstation och locket av displayen böjer inåt lätt. Detta skulle kunna göra det ett mål för problem under resan eller under användning för mer än skrivbord produktivitet.

Fördelar:

  • Bra prestanda
  • Superb batteritid (9 timmar)
  • Två USB 3.0-portar
  • 15 månader Trend Micro säkerhets ingår
  • Bekväm bakgrundsbelyst tangentbord

Nackdelar:

  • Lock böjer lätt
  • Display har en låg kontrast
  • Dåligt utformade bottenpanel


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar