tisdag 11 oktober 2011

ASUS Zenbook UX31 Recension: MacBook Air Killer?

ASUS Zenbook UX31 Recension: MacBook Air Killer?
av Charles P. Jefferies - 2011/10/11

ASUS Zenbook UX31 är en av de första "Ultrabooks" på marknaden - ett omöjligt tunn och lätt bärbar dator med en vacker högupplöst 13,3-tums skärm, 6 timmars batteritid, och ett pris som underskrider Apple MacBook Air.

Bygg och Design
Den UX31 handlar om design - och det är verkligen fantastisk. Konstruerad nästan helt av aluminium, är UX31 fast som, ja, metall. Chassit har nästan noll flex och locket är lika stark. Även tangenterna är gjorda av aluminium.

Kanterna på den bärbara datorn är avsmalnande av för att ge intryck av den bärbara datorn är ännu tunnare än den faktiskt är. Alla hörn och kanter för bärbara jämnas ut och inte skarpa det minsta, totala passform och finish är utmärkt.

Den UX31 lock har en mörkare metallisk yta med har ett cirkulärt mönster ger ett mer robust utseende och känsla än den konkurrerande MacBook Air. Jag gillar hur locket kan öppnas med en hand. Locket verkar nästan vara lite för löst, men jag hade inga problem med designen under utvärderingsperioden.

ASUS drog alla klutar med detta motiv och det visar. Många bärbara datorer passerar genom mina händer, det är inte ofta man kommer runt det gör mig göra en dubbel-ta. Den UX31 är definitivt en av de få.

Hamnar och funktioner
En olycka att vara så tunn är brist på portar, alla portarna sitter på baksidan eftersom chassit blir tunnare framåt. ASUS har två portadaptrar: en USB-till-Ethernet och mini-VGA-till-VGA (vilket är första gången jag har sett senare på alla bärbara datorer). Den enda större post i UX31 saknas är en inbyggd HDMI-port, det har mini-HDMI men du kommer att behöva köpa en adapter på egen hand. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Framst: Inget

Bak: Inget

Vänster: USB 2,0, hörlursuttag, mediekortläsare

Höger: Mini-HDMI, mini-VGA, USB 3,0, växelström

Skärm och högtalare
ASUS ZENBOOK finns med två skärmstorlekar: 11,6 och 13,3 tum, vårt är det senare. Displayen är en av höjdpunkterna i denna bärbara dator. Inte bara är displayen ljusa och färgglada, den har en mycket välkommen hög upplösning på 1600x900 pixlar. Nästan alla andra bärbara datorer denna storlek kommer med en medioker 1366x768, vilket har bara 72% av utrymmet. En skärm med högre upplösning som denna innebär mindre rullning är nödvändig webbsidor och dokument sedan mer kan visas på skärmen samtidigt. En hög upplösning är ett måste för produktiviteten.


Betraktningsvinklar på displayen är typiska för en TN-typ panel, färger snedvrider från ovanliga vinklar ovanför och under, men är tillfredsställande från sida till sida. Den enda riktiga nackdelen med denna display är den glansiga ytan, vilket skapar reflektioner och kan vara irriterande, beroende på miljön.

ASUS kontrakterade välkända ljud företaget Bang & Olufsen att konstruera ett ljudsystem för den här bärbara datorn. Högtalarna är faktiskt ligger i gångjärnet området anteckningsboken, ljudet trycks ut mot skärmen och bas överförs via tangentbordet området. Konstruktionen fungerar bra - högtalarna har inte den karaktäristiska tinniness av normala bärbara högtalare. Det märks bas och högtalarna får uppskattande högt. De är mer än tillräckliga för att lyssna på musik i ett tyst rum. Totalt är det en imponerande inställning med tanke på storleken på denna bärbara dator.

Tangentbord och pekplatta
Detta är ett område där ASUS får en flygande start, men inte riktigt över mållinjen. Den goda nyheten är att det chiclet-tangentbord har normalstora tangenter med en underbart mjuk men ändå lätt grippy yta. Dessutom finns noll flex och tangentbordet är relativt tyst. Den dåliga nyheten är en brist på taktil återkoppling, detta är en trolig en olycka av den bärbara datorn är så tunn. Det finns helt enkelt inget utrymme för att göra knapparna längre. Jag hittade först själv saknade tangenttryckningar, nycklar måste vara 100% helt nedtryckt för att registrera var på en vanlig bärbar dator tangentbord kan du komma undan med lätt att trycka på knapparna. Maskinskrivning fart och färdighet lider som följd. Till sist, saknar tangentbordet bakgrundsbelysning, jag skulle inte nämna det förutom att MacBook Air har det.

Den överdimensionerade pekplattan har en slät yta. Detta är en styrplatta, tryck ner någonstans för att producera ett klick. Mängden tryck som behövs för de klick varierar, det är lättare mot botten. Pekplattan var en enda röra tills jag uppdaterat till den senaste drivrutinen, vilket kraftigt förbättrad noggrannhet. Det är fortfarande inte så exakt som det borde vara (säg, jämfört med en MacBook), jag så småningom vant sig det. Ett annat klagomål om pekplattan är att klick är för högt, de borde vara mjukare så att inte irritera andra.

Vår ASUS Zenbook UX31E-DH52B recension enhet har dessa specifikationer:

  • 13,3-tums glänsande 900p skärm (1600x900 upplösning)
  • Intel Core i5-2557M dual-core lågspänning processor (1,7 GHz upp till 2,7 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 17W TDP)
  • Integrerat Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333 RAM (1x 4GB, icke-uppgraderingsbara, max antal som stöds)
  • 128GB XM11 A-DATA SSD
  • 802.11n trådlös nätverksadapter (Atheros AR9485WB-EG)
  • Intern Bluetooth v4.0
  • Inbyggd webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 2-års begränsad garanti w / 1-års skador skydd
  • 50Whr polymer batteri
  • Vikt: 2,86 £.
  • Mått: 12,8 x 8,8 x 0,1-0,7 inches
  • Pris: $ 1,099.99

Prestanda och Benchmarks
Den UX31 använder en låg spänning Intel-processor, vår modell har en dual-core i5 chip. En annan variant av denna bärbara dator har en något snabbare dual-core i7 (för alla praktiska ändamål, kommer skillnaden mellan de två är osynlig). Parat med 4GB RAM-minne Core i5 är mer än upp till vardagliga sysslor inklusive enstaka razzia i mer krävande applikationer såsom Adobe Photoshop. Den medföljande A-DATA 128GB SSD blixtrande snabb om våra riktmärken visar skrivhastigheter att vara lite låg. Oavsett det är långt snabbare än någon hårddisk.

Andra höjdpunkter i specifikationerna inkluderar naturligtvis de svelte mått och låg vikt utan även den förtjusande 1600x900 skärmupplösning (en nyhet i denna storlek anteckningsboken) och två års garanti, vilket är längre än de flesta tillverkare. Till skillnad från vanliga bärbara datorer på UX31 inte har user-serviceable/upgradeable komponenter. Som behöver mer lagringsutrymme bör använda en extern hårddisk.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Det UX31 system fläkt tätas inuti chassit, den släpper även ut varm luft mot gångjärnet. Varm luft wafted upp skärmens yta. Fläkten verkar vara på ungefär halva tiden, det är tyst och låter som en ström av luft. Den bärbara datorn chassi förblir ungefär rumstemperatur för det mesta, med full riktmärke belastning det tenderade att bli varm på vänster sida. Chassit Temperaturen inte närma nivåer som skulle få dig att tänka två gånger innan du sätter den i knät, lyckligtvis. Totalt kyllösning fungerar bra.

Batterilivslängd
Den UX31 har ett inbyggt 50Wh polymer batteri som inte är utbytbart, i själva verket inga delar av denna bärbara dator är. Under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60 sekunder), mätt jag sex timmar och 21 minuter i livet. Räkna med att träffa sex timmars märke under normala användningsförhållanden. Detta är en stor tid och i nivå med konkurrenterna, däribland MacBook Air.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
Den UX31 är en av de mest uppfriskande datorer jag har granskat på länge. Designen och kvaliteten är verkligen enastående, ASUS klart gick all-out. Det stora tunna och lätta vikt bärbara gör att du vill köpa den så snart den är plockas upp. En annan viktig höjdpunkt den bärbara datorn är den utmärkta 1600x900 skärmupplösning som är anmärkningsvärt för en 13,3-tums bärbar dator. Jag var också imponerad av bra ljudkvalitet och sex timmars batteritid.

De verkliga nackdelar för bärbara rör tangentbordet och pekplattan, båda tar tid att vänja sig. Tangentbordet kräver extra tryck, nycklarna måste vara 100% nedtryckt annars tangenttryckningar inte registrerar. Jag behärskar detta efter några dagar. Pekplattan behövde en drivrutinsuppdatering innan det blev förutsägbart, och även då är det inte särskilt korrekt. Jag vill också klicken var tystare. Andra saker att tänka på med denna bärbara dator är bristen på användaren uppgraderas delar (det finns ingen) och brist på portar (som kan lösas med adaptrar, dock).

Vid $ 1.099 MSRP ASUS ZENBOOK är en fin produkt och ett frestande alternativ till den mer dyra MacBook Air.

Fördelar:

  • Fantastisk design och kvalitet
  • Stora högupplösta skärmen
  • ~ 6 timmar batteri
  • Stort värde

Nackdelar:

  • So-So tangentbord och pekplatta
  • Inget tangentbord bakgrundsbelysning


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar