söndag 23 oktober 2011

ASUS G53SX-A1 Recension: Kraftfull bärbara spel

ASUS G53SX-A1 Recension: Kraftfull bärbara spel
av Charles P. Jefferies - 2011/10/23

Det senaste tillskottet till ASUS G-serien gaming anteckningsboken lineupen har fantastisk prestanda, en stor 15-tums 1080p-skärm, och en smygande design. Se varför vi rekommenderar det.

Bygg och Design
Den G53SX design är baserad på en militär stealth bombplan flygplan. Den kilformade chassi är täckt i svart bländskydd plast. De flesta av de synliga ytorna har en greppvänlig gummi finish. Kvaliteten på använda plasterna är bra och inte böjer, även när tryck anbringas. Den övergripande passform och finish av anteckningsboken är bra även om några av de vinklade kanterna är lite skarp.

Den övergripande utformningen och kilform av den bärbara datorn gör det skrymmande och svåra att hantera. Det är kanske den största 15,6-tums bärbar dator på marknaden, det är ungefär lika stor som en vanlig 17,3-tums bärbar dator och tyngre. Locket är ordentligt ansluten till chassit, trycks in på baksidan inte ger några krusningar på skärmen. Det motstår vridning bra. Jag önskar skärmen lutas tillbaka lite längre.

Uppgradering av G53SX är inte en lätt uppgift, det innebär att ta bort tangentbordet och handledsstödet för att komma åt RAM och hårddisk. Det här anteckningsblocket har faktiskt två hårddiskfack, vår granskning enhet endast har en enda enhet.


Hamnar och funktioner
Trots sin storlek G53SX har en lägre än genomsnittlig mängd portar för en bärbar dator här storleken, den enda noterbara inkludering är en enda SuperSpeed ​​USB 3,0-port. Den G53SX saknar en ExpressCard-kortplats, eSATA, och DisplayPort. Samtliga bilder beskrivningar vänster till höger.


Fram: mediekortläsaren statuslampor

Tillbaka: Kylning luftutblåsen, lås slots

Vänster: DVD-brännare, 2x USB 2,0

Höger: Hörlurar och mikrofon, 1x USB 2,0, 1x USB 3,0, HDMI, VGA, Ethernet, växelström

Skärm och högtalare
Den 15,6-tums skärm har en anti-blänk ytbehandling och full HD 1080p-upplösning (1920x1080 pixlar). Displayen är både ljusa och färgglada. Kontrast är bra - det är inte riktigt lika bra som på en blank skärm men de upsides av en anti-glare skärm är långt mer önskvärt. Den bländskydd behandling innebär att inga irriterande reflexer och därför gör denna bärbara dator mer praktiskt för användning i olika miljöer.


ASUS är en av de enda bärbara leverantörer för att inkludera inbyggda färgprofiler för skärmen, tryck på [Fn] + [C] knapparna eller Republic of Gamers knappen längst upp till vänster för att växla mellan dem. Profiler göra skärmen varmare eller kallare färg-wise.

Det finns två stereohögtalare ovanför tangentbordet. Ljudet är över genomsnittet för en bärbar dator, men är inte alltför tung i basen avdelning. Sammantaget är de användbara men en extern ljudenhet är att föredra.

Tangentbord och pekplatta
Det G53SX har en chiclet-tangentbord med en separat numerisk knappsats. Det har vit LED-bakgrundsbelysning med justerbar ljusstyrka, vilket är bekvämt och estetiskt tilltalande. Det numeriska tangentbordet nycklar är ungefär två tredjedelar full storlek och kräver lite extra precision. Jag gillar en smidig och lätt grippy yta av nycklarna.

Denna klaviatur saknar tyvärr tillräckligt taktil feedback, det primära problemet är att den viktigaste resor (avståndet mellan pressade och icke-pressade lägen) är för kort för att ge meningsfull kommunikation. Den fjäder-mjuk känsla och märkbar flex förening bristen på återkoppling. Även om det är möjligt att skriva snabbt på denna klaviatur, bristen på återkoppling definitivt inte uppmuntra den.

Den stora pekplattan är lätt att använda tack vare sin släta yta. ASUS har gjort förbättringar av pekplattknapparna sedan förra gången jag granskat G53S (den G53SW-A1, för att vara exakt), de är lättare att trycka på och det tryck som krävs för att pressa ner dem nu konsekvent. Tyvärr gör de fortfarande en smula för mycket klickande ljud för mina preferenser.

Vår ASUS G53SX-A1 översyn enheten har följande specifikationer:

  • 15,6-tums bländskydd 1080p (1920x1080 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i7-2630QM quad-core processor (2,0 GHz upp till 2.9GHz Turbo Boost, 6MB cache, 45W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • NVIDIA GeForce GTX 560M grafikkort med 2GB GDDR5 dedikerat videominne
  • 12GB DDR3-1333 RAM (3x 4GB, stöd för upp till 16 GB - 4x 4GB)
  • 750GB 7200RPM Seagate hårddisk (ST9750420AS)
  • 802.11n trådlös nätverksadapter (Atheros AR9002WB-1NG)
  • Intern Bluetooth
  • Inbyggd 2,0 MP webbkamera
  • DVD-brännare (HL-DT-ST DVDRAM GT34N)
  • 2-års begränsad garanti w / 1-års skador skydd
  • 8-cells Li-Ion batteri (14.4V, 5200mAh, 74Wh)
  • Bakgrundsbelyst chiclet tangentbord
  • Vikt: 8,1 £.
  • Mått: 15,5 x 11,75 x 2,13 inches
  • Pris: $ 1,399.99

Det G53SX har imponerande specifikationer, mest anmärkningsvärt är Nvidia GTX 560M grafikkort med en jättestor 2GB ultrasnabb GDDR5 grafikminne. Också anmärkningsvärt är Intel quad-core processor och 12 GB RAM. Det enda udda sak om specifikationerna är den fysiska storleken och vikten av den bärbara datorn, det är mer som en 17,3-tums bärbar dator snarare än en 15,6-tums.

Prestanda och Benchmarks
De avancerade specifikationer denna bärbara dator gör det möjligt att utföra nästan alla datorer uppgift med lätthet, inklusive att spela de senaste spelen och använda Adobe Photoshop CS5.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark11 är en nyare riktmärke som mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Gaming Riktmärken
Vår verkliga spel riktmärke består av Crysis, slog EA: s alltjämt krävande FPS spel från ett par år sedan. Vi körde spelet på "High" inställningar på en 1920x1080 upplösning.

Medan spelet är spelbara på dessa inställningar visas Nvidia GTX 560M grafikkort i G53SX att vara långsammare än de tidigare generationens GTX 460 som kom i sista iterationen av G53S vi recenserat.

Värme och buller
Denna rad av ASUS G-serien gaming bärbara datorer inklusive G53 och G73 har utmärkta kylsystem. Två fläktar trycker varm luft i en något uppåtgående vinkel ut baksidan av chassit. Under full belastning G53SX blir knappt varm och fansen hålla en låg ljudnivå. Det finns ingen fläkt gnälla.

Batterilivslängd
Den G53SX varade tre timmar, 28 minuter under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var 60: e sekund). Detta är en respektabel tid för en 17,3-tums högpresterande bärbar dator. I år tidigare skulle ha varit en oerhörd tid för en sådan maskin.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
ASUS fortsätter att producera utmärkt runt spel bärbara datorer och G53SX är inget undantag. Det har fantastisk prestanda, en stor skärm, skarp design, och har även anständigt batteritid.

Ett område som behöver förbättras är tangentbordet, det har en dålig känsla med lite taktil återkoppling. På den positiva sidan är bakgrundsbelyst och har ett separat numeriskt tangentbord. Något annat att tänka på med denna bärbara dator är att det är ungefär lika stor och tyngre än de flesta 17,3-tums bärbara datorer, trots bostäder en 15,6-tums skärm - resenärer varnas.

På det hela taget har vi lite att klaga och fullt rekommendera ASUS G53SX.

Fördelar:

  • Bra 1080p-skärm
  • Utmärkt prestanda
  • Körs sval och tyst
  • Två års garanti standard

Nackdelar:

  • Genomsnitt portval
  • So-So tangentbord
  • GTX 560M-grafik inte lika snabbt som utgående GTX 460


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar