måndag 3 oktober 2011

ASUS U36S omdöme: Better Than A MacBook Pro?

ASUS U36S omdöme: Better Than A MacBook Pro?
av Charles P. Jefferies - 2011/10/03

ASUS U36S är en 13,3-tums ultraportabel med en magnesium-aluminium chassi som bara väger 3,1 £. På bara 0,75 "tunn och med över 8 timmars batteritid, skulle denna laptop vara en av årets bästa köper Här är ett tips:? Fortsätt att läsa om du funderar på att köpa en MacBook Pro i julklapp.

Bygg och Design
ASUS U36S ($ 899,99) har en ganska aningslös grått och svart exteriör. Ytorna på den bärbara datorn är tillverkade av en magnesium-aluminiumlegering som är starkt och utomordentligt lätt. Hela bärbara inklusive dess stora 8-cells batteri väger bara £ 3,11. Dessutom den bärbara datorn är exceptionellt tunn mäter bara tre fjärdedelar av en tum med locket stängt.

Utbyggnaden kvalitet är utmärkt, chassit är nästan oflexibel och locket har ett starkt skydd från metallegeringen stöd. Jag hur toppen av chassit är gjuten av ett enda stycke av metall legering innefattande tangentbordet surround. Slutligen, visar anti-glare egenskaper metallegering inte fingeravtryck och damm och bör motstå repor ganska bra. Det enda område av byggkvalitet som kunde använda förbättring skärmen bezel, den glansiga plasten är svårt att hålla ren som är glansiga skärmen yta.

Till skillnad från många andra metall-klädda bärbara datorer (de med frukt logotyper på locken), uppgraderar RAM inuti U36S enkelt genom att ta bort användaren servas panel på undersidan av chassit. Komma till hårddisken är en annan sak, hela chassit behöver tas isär. Det är synd, jag föreställer mig ett stort antal kunder kommer att vilja uppgradera till en SSD eller åtminstone en snabbare hårddisk.

Hamnar och funktioner
ASUS U36S har en standard uppsättning portar för en 13,3-tums bärbar dator med en enda USB 3,0-port. Det har inte en intern optisk enhet, en ExpressCard-kortplats, DisplayPort, eller eSATA. Samtliga bild beskrivningar listas från vänster till höger.


Fram: Luftningsventiler, högtalare

Tillbaka: Batteri

Vänster: Kensington-lås, växelström, VGA, 2x USB 2,0, kyla ventilationsgallret

Höger: Hörlurar och mikrofon, 1x USB 3,0, HDMI, Ethernet

Skärm och högtalare
Den 13,3-tums skärm har en glansig / reflektiv yta och en 720p-upplösning (1366x768). Skärmen har inga utestående kvaliteter. Ljusstyrka och kontrast är ungefär samma som alla andra sub-$ 1000 bärbar dator, betraktningsvinklarna är bra horisontellt, men färgerna snedvrider uppifrån och nerifrån, som förväntat från en TN-typ display. Färgåtergivning är undermåliga (vilket är fallet för de flesta bärbara skärmar), allt ser lite kallt / svalt med standardinställningarna. Lyckligtvis ASUS ingår inbyggd färgprofiler, tryck på tangenten [Fn] och [C] för att växla mellan dem. ASUS är den enda vanliga bärbara tillverkare att inkludera en sådan funktion och det är verkligen uppskattat.


Den skärmupplösning på 1366x768 är standard för denna skärmstorlek. Jag föredrar 1600x900 eftersom den har mer utrymme att arbeta med (mer textrader kan visas på skärmen utan att rulla), men ingen 13,3 "notebook ger det någonstans nära till U36S" prisklass. Slutligen ökar skärmens glänsande yta klarhet men fungerar som en spegel, skapar reflektioner, av denna anledning jag föredrar bländskydd skärmar.

Det finns två stereohögtalare som finns under handledsstödet, de låter burkigt och har ingen bas. Ljudet dämpas ytterligare när händerna placeras över dem för att skriva.

Tangentbord och pekplatta
ASUS har ändrat sin standard tangentbord design för U36S, ön / chiclet-liknande tangentbord är helt integrerad i enda metallegering som utgör toppen av chassit. Denna klaviatur är en betydande förbättring jämfört med de som används på tidigare ASUS bärbara datorer, det känns fast och har inga flex. Tangenterna har en plan yta och en granulär konsistens som sannolikt kommer att bära blanka över tiden. Nyckeln resor (avståndet mellan pressade och icke-pressade lägen) är precis rätt, mer än andra ASUS bärbara datorer. Dessutom tangentbordet är relativt tyst. Sammantaget det enda som det som saknas är bakgrundsbelysning, det fortsätter att vara en sällsynthet i den bärbara marknaden.

Pekplattan är lämplig storlek. Den har en smidig avbländning yta och är lätt att hitta med känsla. Lyhördhet och noggrannhet som förväntat. Den enda knapp på styrplattan kan använda förbättring, det tryck som behövs för att producera ett klick är inkonsekvent beroende på var du trycker på knappen. Dessutom klick är högre än de borde vara, människor omkring dig vet du klickar. Slutligen har en reflekterande yta som alltid gör att det ser orena.

Vår ASUS U36S översyn enheten har followng specifikationer:

  • 13,3-tums glänsande 720p skärm (1366x768 upplösning)
  • Windows 7 Home Premium 64-bit
  • Intel Core i5-2410M dual-core processor (2,3 GHz upp till 2.9GHz Turbo Boost, 3MB cache, 35W TDP)
  • Intel HM65 chipset
  • Nvidia GeForce GT 520M grafikkort w / 1GB DDR3 dedikerat videominne
  • Automatiskt omkopplingsbar till integrerad Intel HD-grafik via Nvidia Optimus-teknik
  • 4GB DDR3-1333 RAM (1x 4GB, stöd för upp till 8 GB - 2x 4GB)
  • 640GB 5400RPM Seagate hårddisk (ST9640423AS)
  • 802.11n trådlös nätverksadapter (Atheros AR8151)
  • Intern Bluetooth v2.1 + EDR
  • Inbyggd 0,3 MP webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 2-års begränsad garanti w / 1-års skador skydd
  • 8-cells Li-ion batteri (83Wh)
  • Vikt: 3,11 £.
  • Mått: 12,9 x 9,4 x 0,75 inches
  • Pris: $ 899,99

Den full effekt (inte låg spänning) Intel Core i5-processor och dedikerat Nvidia grafikkort är imponerande specifikationer med tanke på tunnhet U36S "chassi. Dessa specifikationer är över genomsnittet för en 13,3-tums bärbar dator. Den enda svaga punkten är den långsamma 5400RPM hårddisk, en 7200RPM modell är att föredra. Observera att denna bärbara dator levereras som standard med två års garanti och omfattar oavsiktliga skador skydd för det första året, de flesta tillverkare erbjuder endast ett års garanti på konsumenternas bärbara datorer.

Prestanda och Benchmarks
Vårt riktmärke resultat visar U36S är mer än tillräckligt kraftfullt för daglig användning, inklusive mer krävande uppgifter som Adobe Photoshop CS5, det är också kan spela 3D-spel som Call of Duty: Black Ops tack vare dedikerade Nvidia grafikkort.

wPrime processor jämförspoäng resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark11 är en nyare riktmärke som mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
En enda fläkt ovanligt placerad under vänster handledsstödet, det är mycket troligt ASUS fick flytta saker runt för att tillgodose de nödvändiga komponenterna i en sådan tunn chassi. Fläkten är nästan tyst medan bara surfar på Internet, under en mer krävande uppgift som spel det verkligen blir bullrigare men inte till den punkt där det är en distraktion. Den vänstra sidan av chassit värms upp märkbart, sannolikt på grund av tunnheten hos chassit och även det faktum att chassit är tillverkat av metall och därför leder värme mer än plast.

Batterilivslängd
I U36S har en stor 8-cells batteri med en kraftfull 83Wh betyg. Vi mätte en tom 8 timmar, 30 minuter av liv under vår standard batteri genomgång test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppfriskande en webbsida var en minut). Detta är en utmärkt tid för en ultraportabel bärbar dator och definitivt en av de bästa i sin klass gånger, speciellt i den här prisklassen. ASUS är en av de få tillverkare av bärbara datorer som inkluderar hög kapacitet batterier som standardutrustning och användningen av Nvidia Optimus-teknik (automatiskt byta till låg effekt integrerad grafik när hög prestanda inte behövs) sannolikt hjälper till med batteritid också.

Batteritid testresultat (högre poäng betyder bättre batteritid):

Slutsats
ASUS U36S är en imponerande anteckningsbok och lätt en favorit sub-$ 1000 ultraportabel. Den har en hög kvalitet metall konstruktion legering chassi och ultra-tunn formfaktor. Tangentbordet har en bra känsla, är den totala prestandan stor även för spel, och igen kan jag inte betona hur tunn och lätt den här bärbara datorn är. Par detta med 8,5 timmars batteritid och det är svårt att motstå. En två-års garanti och USB 3,0 är grädde på moset.

Baksidorna denna bärbara dator är relativt milda, jag skulle föredra en anti-glare skärm och tystare pekplattknappar tillsammans med bättre högtalare. Dessutom behöver den blanka pekplattan för att gå.

ASUS U36S är mycket tillråda för dem söker efter en väl avrundad bärbar dator med bra kvalitet och massor av batteritid.

Fördelar:

  • Ultratunn metallegering chassi
  • Bra tangentbord och pekplatta
  • 8,5 timmars batteritid
  • Två års garanti standard

Nackdelar:

  • Glänsande skärm skapar reflektioner
  • Pekplatta knapparna kan vara tystare
  • Dålig högtalare


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar