tisdag 11 oktober 2011

ASUS Zenbook UX31 Recension: MacBook Air Killer?

ASUS Zenbook UX31 Recension: MacBook Air Killer?
Charles P. Jefferies - 10/11/2011

ASUS Zenbook UX31 är en av de första "Ultrabooks" på marknaden - ett omöjligt tunn och lätt bärbar dator med en vacker hög upplösning 13,3-tums skärm, 6 timmars batteritid, och ett pris som underskrider det Apple MacBook Air.

Bygg och Design
Den UX31 handlar om design - och det är verkligen fantastisk. Konstruerad nästan helt av aluminium, är UX31 fast som, ja, metall. Chassit har nästan noll flex och locket är lika stark. Även tangenterna är gjorda av aluminium.

Kanterna på den bärbara datorn är avsmalnande av för att ge intryck av den bärbara datorn är ännu tunnare än den faktiskt är. Alla hörn och kanter av den bärbara datorn jämnas ut och inte skarpa i det minsta, övergripande passform och finish är utmärkt.

Den UX31 lock har en mörkare metallisk yta med har ett cirkulärt mönster ger det en mer robust utseende än den konkurrerande MacBook Air. Jag gillar hur locket kan öppnas med en hand. Locket verkar nästan vara lite för lös men jag hade inga problem med designen under utvärderingsperioden.

ASUS drog ut alla hållplatser med denna design och det märks. Många bärbara datorer passerar genom mina händer, det är inte ofta man kommer runt det gör mig att göra en försenad reaktion. Den UX31 är säkerligen en av de få.

Hamnar och funktioner
En olycka av att vara så tunn är en brist på portar, alla portarna sitter på baksidan eftersom chassit blir tunnare framåt. ASUS har två portadaptrar: en USB-till-Ethernet och mini-VGA-till-VGA (vilket är första gången jag har sett det senare på alla bärbara datorer). Den enda större objekt för UX31 som saknas är en inbyggd HDMI-port, det har mini-HDMI men du kommer att behöva köpa en adapter på egen hand. Alla bild beskrivningar är från vänster till höger.


Front: Inget

Bak: Inget

Vänster: USB 2.0, hörlursuttag, mediekortläsare

Höger: Mini-HDMI, mini-VGA, USB 3.0, växelström

Skärm och högtalare
ASUS ZENBOOK finns med två skärmstorlekar: 11,6 och 13,3 inches, vår är det senare. Displayen är en av höjdpunkterna i denna bärbara dator. Inte bara är displayen ljusa och färgglada, den har en mycket välkommen hög upplösning på 1600x900 pixlar. Nästan alla andra bärbara datorer denna storlek kommer med en medioker 1366x768, som bara har 72% av utrymmet. En högre upplösning på skärmen som denna innebär mindre rullning är nödvändig i webbsidor och dokument eftersom mer kan visas på skärmen samtidigt. En hög upplösning är ett måste för produktiviteten.


Betraktningsvinklar på displayen är typiska för en TN-typ panel, färger snedvrider från ovanliga vinklar ovanför och under, men är tillfredsställande från sida till sida. Den enda riktiga nackdelen med den här skärmen är den glansiga ytan, vilket skapar reflektioner och kan vara irriterande, beroende på miljön.

ASUS kontrakte välkända ljudföretaget Bang & Olufsen att konstruera ett ljudsystem för den här bärbara datorn. Högtalarna är faktiskt ligger i gångjärnsområdet av den bärbara datorn, ljudet trycks ut mot skärmen och bas överförs via tangentbordet området. Konstruktionen fungerar bra - högtalarna har inte den karakteristiska tinniness normala bärbara högtalare. Det märks bas och högtalarna får uppskattande högt. De är mer än tillräcklig för att lyssna på musik i ett tyst rum. Totalt sett är det en imponerande inställning med tanke på storleken på denna bärbara dator.

Tangentbord och pekplatta
Detta är ett område där ASUS får en rinnande start men inte riktigt över mållinjen. Den goda nyheten är att det Chiclet-liknande tangentbord har normalstora tangenter med en härligt mjuk men ändå något greppvänlig yta. Dessutom finns det noll flex och tangentbordet är relativt tyst. Den dåliga nyheten är en brist på taktil feedback, det är ett troligt en olycka av den bärbara datorn är så tunn. Det finns helt enkelt inget utrymme för att göra nycklarna längre. Jag hittade en början själv saknade tangenttryckningar, nycklar måste vara 100% helt intryckt för att registrera var på en vanlig bärbar dator tangentbord som du kan komma undan med att knacka lätt på knapparna. Skrivhastighet och färdigheter lidande som följd. Till sist, saknar tangentbordet bakgrundsbelysning, jag skulle inte nämna det förutom att MacBook Air har det.

Den överdimensionerade pekplatta har en slät yta. Detta är en styrplatta, tryck ner någonstans för att producera ett klick. Mängden tryck som behövs för de klick varierar, det är lättare mot botten. Pekplattan var en enda röra, tills jag uppdaterade till den senaste drivrutinen, vilket kraftigt förbättrad noggrannhet. Det är fortfarande inte så exakt som det ska vara (säg, jämfört med en MacBook), jag slutligen fick användas till den. Ett annat klagomål om pekplattan är att de klick är för högt, de ska vara mjukare så att inte irritera andra.

Vår ASUS Zenbook UX31E-DH52B granskning enhet har dessa specifikationer:

  • 13,3-tums glänsande 900p skärm (1600x900 upplösning)
  • Intel Core i5-2557M dual-core lågspänning processor (1,7 GHz, upp till 2,7 GHz Turbo Boost, 3MB cache, 17W TDP)
  • Integrerad Intel HD-grafik
  • 4GB DDR3-1333 RAM (1x 4GB, ej uppgraderingsbar, max stöds)
  • 128 GB XM11 A-DATA SSD
  • 802.11n trådlöst nätverkskort (Atheros AR9485WB-godkännande)
  • Intern Bluetooth v4.0
  • Inbyggd webbkamera
  • Ingen intern optisk enhet
  • 2 års garanti w / 1 års skydd vid oavsiktlig skada
  • 50Whr polymer batteri
  • Vikt: £ 2,86.
  • Mått: 12.8 x 8.8 x 0,1 till 0,7 tum
  • Pris: $ 1,099.99

Prestanda och Benchmarks
Den UX31 använder en låg spänning Intel-processor, vår modell har en dual-core i5-chip. En annan variant av den här bärbara datorn har en något snabbare dual-core i7 (i praktiken, kommer skillnaden mellan de två vara osynlig). Parat med 4GB RAM-minne Core i5 är mer än upp till vardagliga uppgifter, inklusive enstaka razzia i mer krävande program som Adobe Photoshop. Den medföljande A-DATA 128GB SSD är blixtrande snabb men våra riktmärken visar skrivhastigheter att vara lite låg. Oavsett det är mycket snabbare än någon hårddisk.

Andra höjdpunkter i specifikationerna naturligtvis att svelte mått och låg vikt utan även den förtjusande upplösning 1600x900 skärm (en nyhet i denna storlek anteckningsboken) och två års garanti, vilket är längre än de flesta tillverkare. Till skillnad från vanliga bärbara datorer på UX31 inte har user-serviceable/upgradeable komponenter. De som behöver mer lagring bör använda en extern hårddisk.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark Vantage mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark 7 är en nyare riktmärke som mäter total systemprestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 mäter övergripande grafikprestanda för spel (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Den UX31 systemfläkten är förseglat inne i chassit, det vents varm luft mot gångjärnet. Varm luft wafted upp silytan. Fläkten verkar vara på ungefär hälften av tiden, det är tyst och låter som en ström av luft. Den bärbara datorn chassi förblir ungefär rumstemperatur för det mesta, under full riktmärke belastning det tenderade att bli varm på vänster sida. Chassitemperaturen inte närma sig nivåer som skulle få dig att tänka två gånger innan man lägger den i knät, som tur är. Sammantaget kylningslösningen fungerar bra.

Batteritid
Den UX31 har ett internt 50Wh polymerbatteri som inte är utbytbart, som i själva verket inga delar av denna bärbara dator är. Under vår standardbatteri nedsliten test (Windows 7 Balanserad effektprofil, 70% ljusstyrka, trådlös aktiv och uppdatera en webbsida var 60 sekunder), mätte jag sex timmar och 21 minuter i livet. Räkna med att träffa sex timmars märket under normala användningsförhållanden. Detta är en bra tid och i nivå med konkurrenterna, inklusive MacBook Air.

Batteritid testresultat (högre poäng innebär bättre batteritid):

Slutsats
Den UX31 är en av de mest uppfriskande datorer jag har granskat på länge. Designen och kvaliteten är verkligen enastående, ASUS gick klart fullskaligt. Det stora tunna och lätta vikten på den bärbara datorn gör du vill köpa den så fort den är plockas upp. En annan viktig händelse för den bärbara datorn är den utmärkta 1600x900 skärmupplösning som är anmärkningsvärt för en 13,3-tums bärbar dator. Jag var också imponerad av bra ljudkvalitet och sex timmars batteritid.

De verkliga nackdelar för den bärbara datorn rör tangentbord och pekplatta, både tar tid att vänja sig. Tangentbordet kräver extra tryck, nycklarna måste vara 100% pressade annars tangenttryckningar inte registrerar. Jag behärskar detta efter några dagar. Pekplattan behövde en drivrutinsuppdatering innan det blev förutsägbart, och även då är det inte särskilt exakt. Jag vill också klicken var tystare. Andra saker att tänka på med den här anteckningsboken är avsaknaden av användaruppgraderingsdelar (det finns ingen) och brist på portar (som kan lösas med adaptrar, dock).

Vid $ 1099 MSRP ASUS ZENBOOK är en fin produkt och ett frestande alternativ till den mer-dyrare MacBook Air.

Fördelar:

  • Fantastisk design och kvalitet
  • Stor högupplöst skärm
  • ~ 6 timmars batteritid
  • Stort värde

Nackdelar:

  • Sådär tangentbord och pekplatta
  • Inget tangentbord bakgrundsbelysning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar