onsdag 7 april 2010

Lenovo ThinkPad Edge 14 Recension

Lenovo ThinkPad Edge 14 Recension
av Kevin O'Brien - 2010/04/07

Edge 14 är den senaste konsumenter och småföretag inriktade ThinkPad från Lenovo. Edge bärbara datorer erbjuder tonas ned ser jämfört med SL och T-serien ThinkPad, även inklusive modifierade chiclet-stil tangentbord. I denna översyn tar vi en fördjupad titt på 14-tums ThinkPad Edge och se hur bra det travar upp mot andra liknande bärbara datorer.

Lenovo ThinkPad Edge 14 Specifikationer:

  • Windows 7 Professional 32-bitars
  • Intel Core i3-330M-processor (2,13 GHz, 3MB cache)
  • 14-tums 1366 x 768 WXGA blank skärm
  • Intel GMA HD integrerad grafik
  • 2GB DDR3 RAM (2 GB x 1)
  • 320GB Fujitsu 5400RPM hårddisk
  • Intel 1000BGN Wi-Fi, Realtek Gigabit LAN
  • Inbyggd webbkamera
  • 6-cells 11.25v 57Wh batteri
  • Mått: (LxBxH) 13,5 x 9,2 x 1,5 "
  • Vikt: 4.94 pounds
  • MSRP: $ 869 ($ 649, gata)

Bygg och Design
Lenovo ThinkPad Edge 14 har en konsumentdriven design som går några steg längre än SL-serien ThinkPad. Medan SL-serien ser ut som en ThinkPad med gummiliknande färg ersätts med matt-svart färg, har kanten en helt ny form och kontrasterande färg system. Gränserna av skärmen locket och tangentbordet är klädda med silver plast. Den övre luckan på vår översiktliga granskning enhet är matt svart, men Lenovo erbjuder i andra färger också. En annan subtil förändring är standard indikatorlamporna har ersatts med en enda röd lysdiod som också råkar vara pricken över ThinkPad "i". Designen är så annorlunda från andra ThinkPad-modeller som om du skulle täcka logotypen med en annan etikett skulle få människor känna igen den som en ThinkPad (I själva verket skulle de flesta människor inte tror att du just nu även om du sa att det var en ThinkPad .)

Bygga kvalitet är över genomsnittet jämfört med konsumenter bärbara datorer, men ett steg under business-klass ThinkPad. Skärmen gångjärn är betydligt mindre än vad du kan hitta på en vanlig ThinkPad, de är plastbelagt, inte metall. ThinkPad har varit kända för starka skärm gångjärn som varar hela den bärbara datorns liv utan att bära ut. Vissa mindre modeller, som X200, har använt mindre gångjärn för att komplettera den mindre design, men gångjärnen på ThinkPad Edge känner svag i jämförelse. Till skillnad från Edge 13 vi granskat ett par månader sedan, har Edge 14 inte samma glansiga färg problem. Lenovo gick med en matt finish på Edge 14, som har en mycket mer konsekvent utseende och känsla än en blank yta. Som sagt, blank yta alternativ erbjuds på Edge 14 i "midnight black" och "värmebölja röda" färger.

Chassit känns stark och tålig, med mycket lite flex i plastpaneler. Till skillnad från dyrare ThinkPad-modeller, har Edge 14 inte en intern skyddsbur, men Lenovo lyckades ändå hålla den bärbara datorn ganska stark. Handlovsstödets, pekplatta och tangentbord har inga urskiljbara flex under stark press och ramen inte böja om du bär den med hörnet av handledsstödet. Det enda område Edge 14 som jag skulle vilja se förbättringar är skärmen locket. Med moderat tryck kan du se krusningar bildas på skärmen - en första för en ThinkPad modell.

Användare kan enkelt uppgradera komponenter på Edge 14 genom två åtkomstpanelerna på undersidan av den bärbara datorn. En panel hus SIM-kortet och WWAN PCIe kortplats, medan den andra är att få tillgång till systemet minne, CPU och hårddisk. Vår granskning modell kom inte med WWAN förinstallerat och den saknade den nödvändiga kontakterna lödda på plats för en framtida uppgradering. De flesta ThinkPad-modeller har erbjudit spåren på alla modeller, men det verkar som om du vill ha WWAN på Edge 14 bör du beställa det när du köper den bärbara datorn.

Skärm och högtalare
Lenovo ThinkPad Edge 14 levereras med en glänsande 14-tums WXGA-panelen. Panelen priser genomsnittet jämfört med andra 13 och 14-tums skärmar som vi har recenserat. Färg och kontrast är tillräcklig men inte når upp till vissa trevligare paneler vi har sett på marknaden, bland annat en på 13,3-tums MacBook Pro och HP Envy 13. Vid sin maximala nivå för bakgrundsbelysningen, mätte vi en skärm ljusstyrka på 224 cd/m2 i mitten av skärmen. Bakgrundsbelysning enhetlighet var stor med toppen, botten och sidor vistas inom 20 cd/m2. Betraktningsvinklarna är genomsnittliga med färger börjar invertera i 10-15 grader titeln framåt eller bakåt.

The Edge 14 har högtalare ligger precis nedanför visas på en panel som täcks av ett nät yta. Högtalarna är genomsnittliga jämfört med andra CULV bärbara datorer, saknar både bas och mest mellanregistret ljud. Även för grundläggande lyssna ändamål eller strömmande musik eller video, bör de räcka. När du tittar på film, skulle med hörlurar eller en stereo ansluten via Edge 14 HDMI-port vara ett bättre alternativ.

Tangentbord och pekplatta
När jag först såg den läckta bilder av nya ThinkPad-tangentbord, måste jag erkänna att jag var mindre än nöjd. Tangentbordet är en av de få kvarvarande ursprungliga och oförändrade delar av ThinkPad-datorer. Layouten har uppdaterats under åren, men tangentbordet kan alltid identifieras som "ThinkPad". Med den nya designen, tog Lenovo ett tips från andra nya tangentbord mönster slå marknaden och blandas en kombination av form och funktion.

Tangentbordet tar Chiclet / Island-stil som är vanligt på bärbara datorer från de senaste netbooks till den nyaste Apple MacBook och sammanfogar den med en traditionell ThinkPad design. Vad gör tangentbordet unikt är att det är den första chiclet tangentbord har jag funnit att det är mycket bekvämt och lätt att skriva på. De flesta chiclet-stil tangentbord har platt topp nycklar, olika avstånd och en grundare kasta än en vanlig tangentbord. ThinkPad Edge 14 har inte dessa problem, skapar en idealisk hybrid tangentbord som jag lätt kan säga är bland de bästa implementationer jag har använt hittills.

Skriva tryck och feedback liknar en typisk ThinkPad tangentbord, så liknar faktum att om du skriver med stängda ögon du kanske inte ens inser nyckeln formen ändrats. Den projiceringsavståndet verkar vara identisk med min T60 med samma typ av klickljud gjort när den är helt intryckt. Demontering av tangenter visar den välkända sax-action finns i traditionella ThinkPad tangentbord. Min bästa gissning skulle vara Lenovo höll den ursprungliga ramen och handling montering, endast uppdatera tangenter och lägga en intern bezel struktur. Förändringen kompromissar inte styrka, det visar inte böja under stark skriva press.

Edge erbjuder ett generöst medelstora Synaptics pekplatta med nästan tre gånger ytan jämfört med min T60. Om du regelbundet använder mindre pekplattor, kanske du har lite av en inlärningskurva innan det blir en andra natur. Under den första par dagar, skulle jag röra ofta botten pekplattan yta i stället för att klicka på vänster-eller högerknappen. Detta skulle flytta markören från målet, det var irriterande tills jag anpassat till dess storlek. Totalt sett var pekplattan behaglig att använda, med en snabb responstid och inga märkbara fördröjning. Känslighet var utmärkt och ingen justering behövdes ur lådan. Denna speciella pekplatta har några multitouch kapacitet, bland annat nypa-till-zoom och sväng-rotation. Efter långvarig användning, jag har inte några problem med pekplattan konsistens, dess släta matt finish var lätt att glida över med torr eller lätt fuktad fingrar. Med pekplattknapparna verkar ha en något grundare klickande rörelse jämfört med andra ThinkPad, men fortfarande som bra feedback.

Hamnar och funktioner
Jämfört med Edge 13 har Edge 14 ytterligare portar och en trevligare SDHC-kortläsare. The Edge 14 vinster eSATA via en combo-port som innehåller tre USB-portar och en eSATA / USB-anslutning. Den större Edge modellen också erbjuder nu ett ExpressCard/34-fack för framtida expansion och en optisk enhet.

En aspekt av ren design jag ogillade på Edge 14 är bristen på både hårddisk indikator och lamporna för trådlöst aktivitet. Jämfört med andra bärbara datorer förhindrar denna inställning dig från att se om trådlösa kort för närvarande påslagen, vilket är praktiskt om du har flera trådlösa enheter som Bluetooth och WWAN eller om någon aktivitet är verkligen tasking din hårddisk.


Fram: SDHC-kortläsare


Baksida: En USB


Vänster: VGA, eSATA / USB combo port, LAN, HDMI, ExpressCard/34, hörlurar / mic combo-port


Höger: Två USB-portar, optisk enhet, AC-power

Prestanda och Benchmarks
The Edge 14 system prestanda med en Intel Core i3-330M-processor och Intel GMA HD-grafik, var mycket bra jämfört med CULV-baserade Edge 13. Systemets totala prestanda och 3D-prestanda nästan dubbelt jämfört med SU7300 processor och X4500M grafik i tidigare Edge. The Edge 14 kan enkelt hantera normala systemet aktiviteter som att surfa på webben, skriva dokument, lyssna på musik och titta på filmer. Det kan också avkoda HD-video utan problem, den bärbara datorn avkodas våra 720p och 1080p nedladdade filmer med lätthet. HD blixt finns på sajter som YouTube inte heller några problem i våra tester.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 jämförelse resultat mot bärbara datorer @ 1280 x 800 upplösning (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark hårddiskens prestanda test:

Värme och buller
Den större Edge 14 hålls med de termiska krav sin Intel Core i3-330M-processor i kombination med Intel GMA HD-grafik. Under ständig stress värmer chassit upp i genomsnitt 10 grader mer än rumstemperatur. Under vårt stresstest är fläktljud något över bakgrundsljud och knappt märkbara även i direkt närhet av den bärbara datorn. Om du är en person som inte gillar att dra uppmärksamheten till sig själv i lugn platser med högt bärbara ljud, du kommer att gilla Edge 14. Alla temperaturer anges i grader Fahrenheit.

Batterilivslängd
The Edge 14 gjorde inte lika bra i vårt batteri test som Edge 13. The Edge 14 har en 6Wh mindre batteri än sin bror och har mycket snabbare hårdvara. I vårt test med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlös aktiv och Windows 7 på en balanserad profil, stannade Edge 14 på i fyra timmar och 33 minuter.

Slutsats
Lenovo ThinkPad Edge 14 är en solid val för människor som vill en konsument eller mindre affärsinriktad anteckningsbok. Det finns en mycket bekväm ö-stil tangentbord som är ett steg över många andra modeller. Jämfört med sin mindre syskon, Edge 13, har Edge 14 nästan dubbelt systemets prestanda flyttar från CULV-baserade Intel SU7300 CPU och chipset till högre prestanda Core i3 och GMA HD. Det enda område som inte förbättras på Edge 14 är batteritiden, men med tanke på prestandaökning och samma storlek batterier, det förväntas ta en träff. Totalt sett är ThinkPad Edge 14 ett trevligt alternativ om du vill undvika att köpa vanliga T-serien affärsmodeller.

Fördelar:

  • Bra prestanda
  • Trevlig byggkvalitet
  • Stora tangentbord

Nackdelar:

  • Skärmskydd kan förbättras
  • 4,5 timmars batteritid


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar