onsdag 7 april 2010

Lenovo ThinkPad Edge 14 Review

Lenovo ThinkPad Edge 14 Review
av Kevin O'Brien - 4/7/2010

Edge 14 är den senaste konsument och småföretag inriktad ThinkPad från Lenovo. Edge bärbara datorer erbjuder tonas ned ser ut jämfört med SL-och T-serien ThinkPad, även inklusive modifierade Chiclet stil tangentbord. I den här recensionen tar vi en grundlig titt på 14-tums ThinkPad Edge och se hur väl den står sig mot andra liknande bärbara datorer.

Lenovo ThinkPad Edge 14 Specifikationer:

  • Windows 7 Professional 32-bitars
  • Intel Core i3-330M-processor (2,13 GHz, 3MB cache)
  • 14-tums 1366 x 768 WXGA-glänsande skärm
  • Intel GMA HD integrerad grafik
  • 2 GB DDR3 RAM-minne (2 GB x 1)
  • 320GB Fujitsu 5400RPM hårddisk
  • Intel 1000BGN Wi-Fi, Realtek Gigabit LAN
  • Inbyggd webbkamera
  • 6-cells 11.25V 57Wh batteri
  • Mått: (LxBxH) 13.5 x 9.2 x 1.5 "
  • Vikt: 4.94 pounds
  • MSRP: $ 869 ($ 649, street)

Bygg och Design
Lenovo ThinkPad Edge 14 har en konsumentdriven design som går ett par steg bortom SL-serien ThinkPad. Medan SL-serien ser ut som en ThinkPad med den gummiliknande färg ersätts med matt-svart färg, har Edge en helt ny form och kontrasterande färg system. Gränserna för skärmlocket och tangentbordet är klädda med silver plast. Den övre luckan på vår enhet är matt svart, men Lenovo erbjuder den i andra färger också. En annan subtil förändring är standard indikatorlampor har ersatts med en enda röd lysdiod som också råkar vara pricken över ThinkPad "i". Designen är så annorlunda från andra ThinkPad-modeller som om du skulle täcka logotypen med en annan etikett, skulle få människor att känna igen den som en ThinkPad (I själva verket skulle de flesta människor inte att du just nu även om du sa att det var en ThinkPad .)

Bygga kvalitet är över genomsnittet jämfört med konsument bärbara datorer, men ett steg lägre än business-klass ThinkPad. Gångjärnen skärmen är betydligt mindre än vad du kan hitta på en vanlig ThinkPad, de är av plast i ansiktet, inte metall. ThinkPad har varit kända för stark skärm gångjärn som sist under den bärbara datorns liv utan att bära ut. Vissa mindre modeller, som X200, har använt mindre gångjärn för att komplettera den mindre designen, men gångjärnen på ThinkPad Edge känner sig svag i jämförelse. Till skillnad från Edge 13 vi omdömet ett par månader sedan, inte Edge 14 inte har samma blanka lackproblem. Lenovo gick med en matt finish på Edge 14, som har en mycket mer konsekvent utseende än en blank yta. Som sagt, är blank yta alternativ erbjuds på Edge 14 i "midnight black" och "värmebölja röda" färger.

Chassit känns stark och hållbar, med mycket lite flex i plastpanelerna. Till skillnad från dyrare ThinkPad-modeller, inte Edge 14 inte har en intern rollcage, men Lenovo lyckades ändå hålla den bärbara datorn ganska stark. Den palmrest, touchpad och tangentbord har inga märkbara flex under stark press och ramen inte flex om du bär den i hörnet av handledsstödet. Det enda område av Edge 14 som jag skulle vilja se förbättringar är skärmlocket. Med måttligt tryck kan du se krusningar bildas på skärmen - en första för en ThinkPad-modell.

Användare kan enkelt uppgradera komponenter på Edge 14 genom två paneler på undersidan av den bärbara datorn. En panel inrymmer SIM-kortet och WWAN PCIe kortplats medan den andra är att få tillgång till systemets minne, processor och hårddisk. Vår granskning modell kom inte med WWAN förinstallerat och det saknade de nödvändiga kontakterna lödda på plats för en framtida uppgradering. De flesta ThinkPad-modeller har erbjudit spåren på alla modeller, men det verkar som om du vill ha WWAN på Edge 14, bör du beställa den när du köper den bärbara datorn.

Skärm och högtalare
Lenovo ThinkPad Edge 14 kommer med en glänsande 14-tums WXGA-panel. Panel priser i genomsnitt jämfört med andra 13 och 14-tums skärmar vi har recenserat. Färg och kontrast är tillräcklig men inte når upp till vissa trevligare paneler som vi har sett på marknaden, bland annat en på 13,3-tums MacBook Pro och HP Envy 13. Vid sin högsta belysningsnivå, mätt vi en ljusstyrka på 224 cd/m2 i mitten av skärmen. Bakgrundsbelysning enhetlighet var stor med topp, botten och sidor bor inom 20 cd/m2. Betraktningsvinklarna är genomsnittliga med färger börjar invertera i 10-15 grader titeln framåt eller bakåt.

The Edge 14 har högtalare som ligger precis under displayen på en panel som täcks av en maskytan. Högtalarna är genomsnittliga jämfört med andra CULV bärbara datorer, som saknar både bas och mest mellanregister ljud. Även för grundläggande lyssningsändamål eller strömmande musik eller video, bör de räcka. När du tittar på film, med hörlurar eller en stereo ansluten via Edge 14 HDMI-port skulle vara ett bättre alternativ.

Tangentbord och pekplatta
När jag först såg de läckta bilderna av den nya ThinkPad tangentbordet, jag måste erkänna att jag var mindre än nöjd. Tangentbordet är ett av de få kvarvarande ursprungliga och oförändrade delar av bärbara ThinkPad-datorer. Layouten har uppdaterats under årens lopp, men tangentbordet kan alltid identifieras som "ThinkPad." Med den nya designen, Lenovo tog ett tips från andra nya tangentbord konstruktioner slå marknaden och blandas en kombination av form och funktion.

Tangentbordet tar en Chiclet / ö-stil som är vanligt på bärbara datorer sträcker sig från de senaste netbooks till den nyaste Apple MacBook, och sammanfogar det med en traditionell ThinkPad design. Det som gör tangentbordet unik är att det är den första Chiclet tangentbord Jag har funnit att det är mycket bekvämt och lätt att skriva på. De flesta Chiclet stil tangentbord har platt topp nycklar, olika avstånd och en grundare kast än ett vanligt tangentbord. ThinkPad Edge 14 har inte dessa problem, skapar en perfekt hybrid tangentbord som jag lätt kan säga är bland de bästa implementationer jag har använt hittills.

Skriva tryck och feedback liknar en typisk ThinkPad tangentbord, så lika i att om du skriver med stängda ögon kanske du inte ens inser nyckeln form förändrats. Kastavstånd verkar vara identisk med min T60 med samma typ av klickljud gjorde när den är helt nedtryckt. Ta bort belag avslöja välbekanta sax-åtgärder finns i traditionella ThinkPad-tangentbord. Min bästa gissning skulle vara Lenovo höll den ursprungliga ramen och handlingsenheten, bara uppdatera tangenter och tillsätta en intern infattning struktur. Förändringen kompromissar inte styrka, det visar ingen flex under stark typning press.

The Edge erbjuder ett generöst stora Synaptics pekplatta, som har nästan tre gånger den yta jämfört med min T60. Om du regelbundet använder mindre pekplattor, kanske du har lite av en inlärningskurva innan det blir en andra natur. Under de första dagarna, skulle jag röra vid botten av styrplattan istället för att klicka på vänster eller höger knapp. Detta skulle flytta markören från målet, det var irriterande tills jag anpassat till dess storlek. Sammantaget pekplattan var trevlig att använda, med en snabb responstid och ingen märkbar fördröjning. Känsligheten var utmärkt och ingen justering behövdes ur lådan. Denna speciella pekplatta har några multitouch kapacitet, bland annat nypa-till-zoom och pivot-rotation. Efter långvarig användning, jag har inte några problem med pekplattan struktur, dess släta matt yta var lätt att glida över med torra eller lätt fuktiga fingrar. Pekplattan knapparna verkar ha en något grundare klickrörelse jämfört med andra ThinkPad, men ändå gav god respons.

Hamnar och funktioner
Jämfört med Edge 13, har Edge 14 ytterligare portar och en trevligare SDHC-kortläsare. The Edge 14 vinster eSATA genom en combo-port som innehåller tre USB-portar och en eSATA / USB-anslutning. Den större Edge-modellen också erbjuder nu en ExpressCard/34 kortplats för framtida expansion och en optisk enhet.

En aspekt av den rena designen jag ogillade på Edge 14 är dess brist på både hårddiskindikator och trådlösa aktivitetslampor. Jämfört med andra bärbara datorer, förhindrar denna inställning dig från att se om det trådlösa kort för närvarande påslagen, vilket är praktiskt om du har flera trådlösa enheter som Bluetooth och WWAN eller om någon aktivitet är verkligen tasking din hårddisk.


Front: SDHC-kortläsare


Bak: En USB


Vänster: VGA, eSATA / USB-kombiport, LAN, HDMI, ExpressCard/34, hörlur / mikrofon combo port


Höger: Två USB-portar, optisk enhet, AC-ström

Prestanda och Benchmarks
Edge 14 systemprestanda, med en Intel Core i3-330m processor och Intel GMA HD-grafik, var mycket bra jämfört med CULV-baserade Edge 13. Systemprestanda och 3D-prestanda nästan dubbelt jämfört med SU7300 processor och X4500M grafik i den tidigare Edge. The Edge 14 kan enkelt hantera normala systemaktiviteter som att surfa på webben, skriva dokument, lyssna på musik och titta på filmer. Det kan även avkoda HD-video utan problem, den bärbara datorn avkodas vår 720p och 1080p nedladdade filmer med lätthet. HD flash finns på sajter som YouTube inte heller några problem i våra tester.

wPrime processor jämförelseresultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng innebär bättre prestanda):

3DMark06 jämförelse resultat mot bärbara datorer @ 1280 x 800 upplösning (högre poäng innebär bättre prestanda):

Crystal hårddisk bruksprov:

Värme och buller
Den större Edge 14 hängt med de termiska kraven från sin Intel Core i3-330m processor i kombination med Intel GMA HD-grafik. Under ständig stress, värmer chassit upp i genomsnitt 10 grader mer än rumstemperatur. Under vårt stresstest, är fläktljudet något över bakgrundsljud och knappt märkbara även i direkt närhet av den bärbara datorn. Om du är en person som inte gillar att dra uppmärksamhet till dig själv i lugna platser med högt bärbara ljud, du gillar Edge 14. Samtliga temperaturer är angivna i grader Fahrenheit.

Batteritid
The Edge 14 gjorde inte så bra i vårt batteritest som Edge 13. The Edge 14 har en 6WH mindre batteri än sin bror och har mycket snabbare hårdvara. I vårt test med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, trådlös aktiv och Windows 7 på en balanserad profil, Edge 14 stannade på fyra timmar och 33 minuter.

Slutsats
Lenovo ThinkPad Edge 14 är en solid val för människor som vill ha en konsument eller småföretag inriktad anteckningsbok. Den erbjuder en mycket bekväm ö-stil tangentbord som är ett steg över många andra modeller. Jämfört med dess mindre syskon, Edge 13, Edge 14 har nästan dubbelt systemets prestanda flyttar från CULV-baserade Intel SU7300 CPU och chipset till högre prestanda Core i3 och GMA HD. Det enda område som inte förbättras på Edge 14 är batteritiden, men med tanke på prestandaökning och liknande stora batterier, det förväntas att ta en träff. Totalt sett är ThinkPad Edge 14 ett bra alternativ om du vill undvika att köpa vanliga affärsmodeller T-serien.

Fördelar:

  • Bra resultat
  • Trevlig byggkvalitet
  • Stora tangentbord

Nackdelar:

  • Skärmskydd kan förbättras
  • 4,5 timmars batteritid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar