fredag 16 april 2010

HP EliteBook 2540p Recension

HP EliteBook 2540p Recension
av Kevin O'Brien - 2010/04/16

Den EliteBook 2540p är den senaste väg krigare ultraportabel bärbar dator från HP. Den 2540p har en 12,1-tums WXGA-skärm, Intel Core i5 och Core i7-processorer, inbyggd optisk enhet med utvalda konfigurationer, och en uppsjö av lagringsalternativ. I vår recension sätter vi den nya EliteBook genom sina steg för att se hur det travar upp mot konkurrenterna.

Den 2540p börjar på $ 1.099, men med våra konfigurationer, toppar det på $ 1.629.

Vår HP EliteBook 2540p översyn enhet har följande konfiguration:

  • Intel Core i7-640LM 2.13GHz processor med dubbla kärnor (4MB cache)
  • Windows 7 Professional 64-bitars
  • 12,1-tums WXGA bländskydd (1280 x 800)
  • Intel GMA HD integrerad grafik
  • 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM (2GB X 2GB)
  • 250GB 5400rpm 1,8-tums SATA II
  • DVD + /-RW optisk enhet
  • Intel 6200AGN Wifi, Gigabit Ethernet, modem och Bluetooth
  • 6-Cell 62WHr batteri
  • Tre års garanti
  • Mått: 11,1 x 8,4 x 1,10 tum (med 6-cellsbatteri)
  • Vikt: 3.97 pounds med 6-cells batteri

Bygg och Design
HP EliteBook 2540p är faktureras som en ultraportabel bärbara företagsdatorer, därför företag - och många konsumenter - förvänta sig en hög kvalitet på material, utmärkta funktioner och en innovativ design. HP: s övriga EliteBook anteckningsböcker möta eller överträffa dessa förväntningar, men hur är det minsta medlemmen i EliteBook familj?


Huvuddelen av EliteBook 2540p är täckt i det nya "HP DuraCase" och "HP DuraFinish", som huvudsakligen är en hård plast och stark magnesiumlegering inre skal - liknande sin föregångare - och stärkas genom en borstad aluminium yttre skal som även motstår repor från stålull. Basen i den bärbara datorn känns mycket stark och skulle definitivt överleva bulor och blåmärken som andra bärbara datorer kanske inte. Det finns absolut ingen flex i den fasta tangentbord. Undersidan av den bärbara datorn är också liknande styva och starka med bara en liten mängd flex i området omedelbart under den bärbara datorns optiska enhet.


Det yttre skalet av skärmen höljet är metall, men den inre skärmen ramen är plast. Till skillnad från de 15-tums EliteBook 8540p vi granskat tidigare displayen locket böjs något när betydande tryck appliceras på mitten av locket. Men det är fortfarande mycket starkare än vad vi vanligtvis ser på andra högkvalitativa 12-tums bärbara företagsdatorer.


När HP säger att EliteBook 2540p har utformats "för att möta de militära standarder (MIL-STD 810F) för höga / låga temperaturer och damm," menar de den bärbara datorn är byggd för att tåla år av bruk och missbruk.


Med allt detta robust hållbarhet inbyggt i designen, måste du räkna med en kompromiss, som i detta fall är vikten. Vissa 12-tums business class bärbara tippa skalan på 3 pounds eller mindre. Den EliteBook 2540p har en startvikt av 3,38 pounds med ett 6-cells batteri, men den extra hållbarhet gör mer än för en mindre viktökning.


Slutligen, på samma sätt som den grå och svarta exteriör och smidig konstruktion passar en professionell miljö, så gör interna. Den EliteBook 2540p använder tre enkla plast täcker på undersidan av den bärbara datorn (varje hålls på plats med Phillips skruvar) så hårddisken, trådlösa kort och RAM är lätt åtkomliga för snabba uppgraderingar. Det finns fjärdedel liten utbyggnad luckan på undersidan av den bärbara datorn, som är för den dedikerade Bluetooth-kortet. Resten av den bärbara datorn interiören skyddas av Torx-skruvar som ska avskräcka anställda från att leka i sina arbets-utfärdade bärbara datorer.


Skärm och ljud
Den 2540p är utrustad med en 12,1-tums bländskydd widescreen med en typisk WXGA-upplösning. Vid 1280 x 800 pixlar, visar displayen fina detaljer utan att göra saker för liten för att arbeta bekvämt när du är på resande fot. Naturligtvis kan upplösningen vara begränsande om du använder den bärbara datorn som en mobil video och foto redigering plattform, men de flesta människor är intresserade av en 12-tums bärbar dator som inte redigerar högupplösta bilder på vägen.

När du tittar på skärmen rakt framifrån, färgerna är rika och kontrast är utmärkt. Helskärmsläge filmer ser ganska bra, med djup svärta och bra betraktningsvinklar. Horisontella betraktningsvinklarna är särskilt imponerande så du bör inte ha problem visar en presentation till flera personer som sitter vid ett skrivbord. Den vertikala betraktningsvinkel från ovan börjar tvätta vid extrema vinklar och färger börjar vända underifrån, men de flesta användare kommer inte se skärmen från högt över eller långt nedanför.

Den inbyggda högtalaren är över genomsnittet med ett bra utbud av toppar, mittbit och acceptabla dalar som inte låter "tinny" som de flesta mono högtalare. Hög volym är mer än tillräckligt högt för att fylla ett litet kontor med ljud för en presentation, men är fortfarande tydliga och inte fruktansvärt förvrängd. Det enda negativa om högtalaren är dess plats.

Högtalaren är placerad på undersidan framkant av den bärbara datorn, så att ljudet inte projiceras uppåt mot användaren när EliteBook används som en bärbar dator. I själva verket hänvisar vår personal ofta till bärbara högtalare med denna typ av placering som "grenen högtalare" eftersom högtalarna leda ljud till ditt knä och midja istället öronen. Om du använder 2540p på skrivbordet, det är inte mycket av ett problem, men om du är en väg krigare arbetar ständigt på ditt knä så du kanske vara irriterad av högtalarplacering.

Hörlursuttaget på 2540p fungerar bra med två olika märken av hörlurar jag använt under provet. Inget statiskt brus eller annat brus märktes genom domkraften förutom brister i ljudkällan själv.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet layout är något annorlunda än vad du kan hitta på andra HP konsument bärbara datorer. De enskilda tangenttryckningar är tyst utan höga klickande ljud medan du skriver. Nycklar plattare och har lite mindre utrymme mellan dem. Nyckeln avstånd tvungen att göra plats för tillsättning av styrpinne.


I EliteBook 2540p omfattar även samma tangentbord ljus som de större EliteBook bärbara datorer. Tryck den lilla knappen glödlampa ovanför skärmen och en liten lysdiod poppar ut och lyser ner på tangentbordet. Ljuset är inte mycket ljus, men det är tillräckligt ljust så att om du är på ett flygplan till exempel, kan du fortfarande se tangentbordet i mörker utan irriterande personen bredvid dig.


Ovanför tangentbordet vilar en serie tryckkänsliga media knappar som liknar andra HP konsument bärbara datorer. Det finns en Info, Wi-Fi Toggle, Presentationsläge och Mute Peka på den glansiga remsan. Dessutom ligger bredvid Mute knappen en volymkontroll reglage som kan användas genom att dra fingret över det området. En trevligt tillägg på 2540p är en pekplatta avaktivera knapp som gör att du kan stänga av och bara använda styrpinne för att flytta muspekaren.

Pekplattan har också DuraFinish så att oljor från fingertoppen inte bygga upp på ytan och gör pekplattan ser väderbitna efter bara några månader. Till Synaptics TouchPad var mycket lyhörd för min beröring, och de två gummi musknapparna är tysta och om rätt storlek. Det finns också en sekundär uppsättning av musknapparna över pekplattan för att arbeta med styrpinne som kommer med alla 2540p bärbara datorer. Den styrpinne är otroligt noggrann och bekväm att använda.


Hamnar och funktioner
Den EliteBook 2540p erbjuder en utmärkt hamn val, men beroende på modell konfiguration kan dina alternativ förändras. Till exempel modellen utan en inbyggd optisk enhet har en 2,5-tums hårddisk och en extra USB-port.


Vänster sida: AC-ineffekt, modem uttag, en USB 2.0-port, optisk enhet


Höger sida: ExpressCard/34-kortplats, SDHC-kortläsare, FireWire, headset jack, USB-port, VGA-ut, DisplayPort-out, dockningskontakt, Kensington-lås


Baksida: Ethernet, sex-cells batteri, två USB 2.0-portar


Framsida: Det finns inga portar på framsidan, bara indikatorlampor och monohögtalare sitter på undersidan.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda var mycket bra och över vad du kan förvänta dig att se i jämförelse med tunna och lätta bärbara datorer på marknaden just nu. HP EliteBook 2540p och Lenovo ThinkPad X201 är de minsta kraftpaket bärbara datorer som finns idag. Vi använde ThinkPad X201s för jämförelse eftersom den har samma Core i7-640LM-processor. Ju snabbare X201 skulle motsvara basmodellen 2540p, som har snabbare Core i5-540 processor och en 7200RPM 2,5-tums hårddisk. Båda modellerna mästare på att erbjuda desktop-nivå prestanda på alla sätt utom 3-D prestanda. Intel GMA HD-grafik är bättre än tidigare generationer, men fortfarande släpar efter ett dedikerat grafikkort.

Core i7-640LM enkelt avkoda 720p eller 1080p video, HD Flash och även kodade filmer i iTunes. Det enda systemets prestanda klagomål som vi hittade var ganska långsamt 1,8-tums hårddisk i konfigurationer som kommer med en optisk enhet. Modellen vi skickades för granskning använde en Toshiba-enhet som nådde en topp på strax under 50 MB / s. Användare som söker högre prestanda bör nog gå med icke-optisk enhet setup som gör att du kan installera en vanlig 2,5-tums enhet eller konfigurera systemet med en SSD.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Under normala och även stressande driftsförhållanden, höll EliteBook 2540p cool och blev inte obehagligt varm. Handlovsstödets och mest av tangentbordet stannade bara över rumstemperatur, även under en stressig belastning, vilket är vad vi vill se på små bärbara datorer. Den nedre halvan av den bärbara datorn bildade några hot spots nära utblåsventilen, men bara när systemet var under stress.

Buller under hela processor belastning - hörde bara när du kör riktmärken - var precis ovanför vad du kan överväga en viskning. Vid normal aktivitet, vände systemfläkten antingen av helt eller stannade på en mycket låg hastighet.

Batteri
HP EliteBook 2540p erbjuder mycket bra batteritid, men ändå nådde vad Lenovo ThinkPad X201s erbjuds med sin 6-cells batteri. I vårt batteri test med skärmens ljusstyrka minskas till 70%, Wi-Fi aktiv och Windows 7 inställd på en balanserad profil, stannade på systemet i 6 timmar och 1 minut. ThinkPad X201s lyckades 7 timmar och 13 minuter i samma test, och den primära skillnaden är avsaknaden av en inbyggd optisk enhet.

Batteritiden kan också förlängas med "energisparläge" makt profil i Windows 7 eller med ett 9-cells (93WHr) batteri.

Slutsats
HP EliteBook 2540p rankas lätt bland de bättre 12-tums ultraportabla bärbara företagsdatorer som vi har sett. Det erbjuder exceptionell byggkvalitet och en väl utformad konstruktion i nivå med dess främsta konkurrent, ThinkPad X201, och erbjuder en mycket liknande delar konfiguration. När det gäller att slå tävlingen, erbjuder 2540p en inbyggd optisk enhet medan ThinkPad X201 inte. För vissa användare är detta i allmänhet inte ett problem och X201 lyckats få högre siffror batteritid från samma hårdvarukonfiguration sans optisk enhet även med en skärm med högre upplösning.

När det kommer till vilket företag gör ett bättre företagsklimat anteckningsbok, tror jag HP och Lenovo båda erbjuder exceptionella produkter. Även i slutändan handlar det om utseendet och känslan du föredrar. HP EliteBook-serien erbjuder en mer raffinerad borstad metall utseende, medan ThinkPad linjen har en mer robust gummerad-Paint old school-look. Sammantaget båda bärbara datorer förtjänar lika hänsyn om du funderar på att köpa en 12-tums bärbara företagsdatorer.

Fördelar:

  • Stora byggkvalitet
  • Snygg
  • Utmärkt tangentbord

Nackdelar:

  • Mycket kostsamt att anpassa
  • Slow 1,8-tums hårddisk


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar