söndag 25 april 2010

MSI Wind U160 Recension

MSI Wind U160 Recension
av - 2010/04/25

Wind U160 är den senaste Intel Pine Trail baserad-netbook från MSI stoltserar med ett imponerande 15 timmars batteritid. Liksom sina syskon, den U135, som vi över i februari är U160 utrustad med Intel Atom N450 och Intel GMA 3150. Med en något större batteri och nästan identiska delar konfiguration kan den nya modellen slår U135 batteritid på sex timmar och 30 minuter? Läs vår recension för att få reda på.

MSI Wind U160 Specifikationer:

  • Windows 7 Starter Edition (32-bitars)
  • 10,1-tums WSVGA (1024 x 600)
  • Intel Atom N450-processor 1.66GHz (667MHz FSB, 512KB Cache)
  • 1GB DDR2 SDRAM ombord (1 kortplats finns)
  • Intel GMA 3150 integrerad grafik
  • 250GB Seagate 5400,6 hårddisk
  • 802.11BGN Wi-Fi, Bluetooth
  • 4-i-1-kortplats
  • Mått: 10,24 x 7,09 x 0,74 inches
  • Vikt: 2,4 pounds (exklusive vikt nätadapter)
  • 6-cells litiumjonbatteri (65Wh)
  • Ordinare pris: $ 429

Bygg och Design
MSI Wind U160 har en mycket snygg utseende med en glansig finish i pianosvart inifrån och ut. Jämfört med U135 gick MSI med en cylindrisk gångjärn design på U160, vilket gör den utökade batteriet att blanda med formen på baksidan av netbook. Gateway och Sony har också använt en liknande design på några av sina bärbara datorer. Den gemensamma trenden med dessa konfigurationer är inklusive strömbrytaren i slutet av gångjärnet, vilket MSI också gör.


Batteriet design på U160 höjer notebook-datorns baksida med den bakre halvan av batteriet sticker ut under datorn. ASUS använder ett liknande system, men fungerar kilformen i designen gör hissen mindre märkbar.


Bygga kvalitet är mycket bra med starka gångjärn, styva paneler kropp, och en nästan flex-bevis ram. Medan skärmen locket verkar motstå böjning under stark fingertryck är liten bit av flex överförs till LCD orsakar några milda distorsion. Förutom skärmen locket, var resten av systemet mycket väl konstruerat. Måla kvalitet var över genomsnittet och motstod mest milda repor från dag till dag användning.


Användare som vill uppgradera Wind U160 kommer att hitta enkel tillgång till systemminnet, vilket är en vanlig på de flesta netbooks som bara innehåller 1 GB RAM-med en lucka på baksidan. Hårddisken och trådlöst kort kräver hela baksidan tas bort för att komma åt dem. Kommer att extra steg är inte så svårt, men det kan vara överväldigande för någon som inte tidigare demonterat en dator.


Skärm och högtalare
Wind U160 har en 10-tums glänsande LED-bakgrundsbelyst display som låg under genomsnittet jämfört med andra liknande storlek netbooks. På vår översiktliga granskning modell, märkte vi stora bakgrundsbelysning blöda runt kanterna när ljusstyrkan är nära toppen av skalan. Under startsekvensen, är detta särskilt synligt när bakgrunder är svarta.

Slå bakgrundsbelysningen ned till 50-70% minskade blöda, men det var fortfarande något synligt om du var i ett mörkt rum tittar på en film. Färg och kontrast är jämförbara med andra konkurrerande netbooks tack vare den glansiga skärmen yta. Om det fanns mindre bakgrundsbelysning blöda, skulle det vara en stor maskin att titta på filmer på när du reser.

Vid maximal ljusstyrka är skärmen lätt att läsa i ljusa kontor förhållanden och utomhus om du är i ett område som solen inte reflekteras på skärmen. Betraktningsvinklarna är genomsnittliga med den vertikala visningsvinkel som omfattar 15-20 grader framåt eller tillbaka innan färgerna började invertera. Horisontella betraktningsvinklarna är bättre, att hålla färgerna ser gäller även vid branta vinklar.

Högtalarna på U160 är lap-bränning, vilket innebär att om du har netbook i knät, dämpade högtalarna ljudet eftersom de lätt kan blockeras av dina kläder. När du sitter på en plan arbetsyta, högtalarna låter mycket skarpa med rena höga toner och vissa mellanregister. Lågfrekvent svar är obefintlig, men förväntas för nästan alla små netbooks och bärbara datorer.

Tangentbord och pekplatta
MSI Wind U160 tangentbord är en nästan identisk med tangentbordet på ASUS Eee PC 1005PE. De är chiclet-stil tangentbord och dela samma layout, nyckel storlek och nyckel form. De enda synliga skillnaderna är de tryckta etiketterna som visas fetstil på MSI versionen. Jämföra båda modellerna sida vid sida och U160 känns mer solid och fäst till ramen, medan 1005PE tangentbord studsar något. Taktil återkoppling är nästan lika, med samma nyckel styrka och buller när helt nedtryckt.


Pekplattan på MSI Wind U160 verkar rudimentära jämfört med de flesta andra bärbara datorer och netbooks. Jämfört med U135, tog MSI ett steg i rätt riktning genom att inkludera stöd för drivrutiner. Webbsida rullning är begränsad till enbart beröringspunkter. Jag var tvungen att gå in i menyn för att inse att du inte bläddra med ett finger dra åtgärd, utan du håller fingret på en av de finger-avkänning zoner för att bläddra. Även om det är bättre än tidigare, det känns fortfarande som ett stort steg tillbaka jämfört med de senaste multitouch pekplattor på de flesta bärbara datorer och netbooks.


Hamnar och funktioner
Port markering på MSI Wind U160 följer branschens genomsnitt med tre USB 2.0-portar, VGA-ut, en SDHC-kortläsare, ljud uttag, LAN och en Kensingtonlås. Vinden har också en dedikerad trådlös ON / OFF för att snabbt inaktivera Wi-Fi och Bluetooth-kort utan att fumla med nycklar eller programvaruinställningar.

Prestanda och Benchmarks
Systemets prestanda av Wind U160 med Intel Pine Trail N450 processor och nyare GMA 3150 integrerad grafik är bättre än föregående generation netbooks, men ändå lämnar lite att önska efter att ha sett CULV-baserade bärbara datorer som vi omdömet nyligen. Systemet kan hantera låg-stress aktiviteter utan problem, bland annat lyssna på musik, titta på SD och HD-filmer, surfa på webben och använda kontorsapplikationer produktivitet. HD-video avkodning var begränsad till 720p filer som 1080p filmer skulle börja falla efter i synk. HD blixten spelas upp även med nyare Adobe Flash 10,1 plugin.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

CrystalDiskMark lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Termisk prestanda MSI Wind U160 var något under genomsnittet när under belastning. Systemet fläkt, medan aktiv under många situationer, tycktes strömma mindre luft än vad som behövs för att hålla netbook svala under tunga krav. Vi hittade några hot spots nära processorn och trådlösa kortet når uppåt av 100 grader Fahrenheit men betonar systemet. Under en lätt belastning förblev temperaturer rimlig. Fläktljud noterades under vår granskning, med fläkten vistas på på tomgång belastning och full belastning. Buller, medan minimal, kunde fortfarande höras i ett mycket tyst rum.

Batterilivslängd
MSI hävdar Wind U160 kan nå upp till 15 timmars batteritid, men i vår mild plikt batteritest var det bara få en bråkdel av det. Med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, Windows 7 på Balanced profil och trådlösa aktiv U160 stannade på 8 timmar och 21 minuter. Detta är en förbättring från de 6 timmar och 30 minuter vi såg på U135, men fortfarande väl under de 12 timmar på ASUS Eee PC 1005PE. Med alla dessa netbooks har nästan samma hårdvara konfiguration vårt enda gissning är nivån av makt tweaking på MSI Wind U160 är inte lika stor som den ASUS Eee PC 1005PE

Slutsats
MSI Wind U160 är i huvudsak en omdesignad U135 med en något större batteri. Systemkomponenter är nästan identiska mellan de två modellerna, med U160 som har en 7Wh större batteri. Medan MSI annonserar en imponerande 15 timmars batteritid, i våra tester lyckades vi bara se 8 timmar och 21 minuter med mycket lätt aktivitet. MSI priser på U160 $ ​​100 över U135 med de enda förändringar som design och en ökning med cirka två timmars batteritid. Konsumenterna är intresserade av att plocka upp en Wind netbook bör nog sänka det extra $ 100 och få U135, eller titta på Asus Eee PC 1005PE, som kostar endast $ 379,99.

Fördelar:

  • Snygg
  • Fast bygga
  • Bekvämt tangentbord

Nackdelar:

  • Understiger 15 timmars batteritid anspråk
  • Minimalistisk pekplatta förare



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar