måndag 27 april 2009

HP Mini 2140 (HD Update) Recension

HP Mini 2140 (HD Update) Recension
av Kevin O'Brien - 2009/04/27

av Jerry Jackson och Kevin O'Brien

Med fler företag in på netbook-marknaden det enda som börjar ställa olika modeller åt är kvaliteten på tangentbord. HP Mini 2140 erbjuder en expansiv tangentbord som är bekvämt att skriva på och är det närmaste man kan komma en fullstort tangentbord på en 10 "netbook just nu. I denna översyn tar vi en titt på Mini 2140 igen, denna gång med högre upplösning skärmen alternativ.

Redaktörens anmärkning: Eftersom HP Mini 2140 med högupplöst skärm är praktiskt taget identisk med Mini 2140 med lägre upplösning skärmen, mycket av texten i denna översyn är lånad från vår förra granskning av Mini 2140. Om du bara vill se vad som är nytt, hoppa vidare till avsnitten på skärmen och batteriet.

Vår HP Mini 2140 HD har följande specifikationer:

  • Operativsystem: Äkta Windows XP (Vista eller SuSE Linux också)
  • Processor: Intel Atom N270-processor 1.60GHz (512 KB L2-cache, 533 MHz FSB)
  • Minne: 1GB DDR2 SDRAM, 800 MHz, en SODIMM-minneskortplats, stöd för upp till 2 GB
  • Intern lagring: 160 GB 5400 rpm SATA-hårddisk med HP 3D DriveGuard (finns även med 160 GB 7200 rpm SATA med HP 3D DriveGuard eller 80GB Solid State Drive)
  • Skärm: 10,1-tums diagonal 16:09 HP Illumi-Lite LED HD-skärm (1366 x 768 upplösning)
  • Grafik: Intel GMA 950
  • Trådlös: Broadcom 802.11a/b/g/n, Bluetooth 2,0, HP Wireless Assistant
  • Expansionsplatser: (1) ExpressCard/54-plats, Secure Digital (SD / SDHC) slot
  • Portar och kontakter: (2) USB 2.0-portar, VGA, strömuttag, RJ-45/Ethernet (Gigabit), stereo hörlurar / linjeutgång, ingång för stereomikrofon, VGA webbkamera
  • Inmatningsenhet: 92% av full storlek tangentbord, pekplatta med rullningszon
  • Mått (H x B x D): 1,05 (framsida) x 10,3 x 6,5 inches
  • Vikt: 2,96 £ med 6-cells batteri (exklusive vikt nätadapter).
  • Effekt: 6-cells (55 Wh) eller 3-cells (28 Wh) litiumjonbatteri, 65 W HP smart nätadapter med HP Fast Charge
  • Garanti: Ett års standard reservdelar och arbete garanti, pick-up eller inlämning och avgiftsfritt 7 x 24 hårdvara teknisk telefonsupport.

Prissättning för HP Mini 2140 med högre upplösning skärm börjar på $ 479.

Bygg och Design
HP Mini 2140, liksom förra årets Mini-Note 2133, har en snygg design. Alla i vårt kontor håller med om att denna ultra-mobil laptop har en gedigen chassi och attraktivt utseende. Den borstad aluminium och plast hölje är slitstarkt och döljer fingeravtryck väl. Det håller också Mini 2140 lätt, bara väger runt £ 2,4 som konfigurerade. Den eleganta affärer överklagande känner sig hemma i företagsvärlden, men Mini 2140 riktar sig mot studenter också. En titt på den här maskinen och du kan se varför. Vem skulle inte vill ha en billig mini-notebook att slänga i en ryggsäck mellan klasser, speciellt en som ganska mycket har ett fullständigt tangentbord?

HP var smart att hålla utformningen av 2140 mestadels oförändrad från 2133. Ingenting om Mini 2140 känns billigt. Chassit är fasta tack vare en kombination av aluminium, plast, och en magnesiumlegering stödstruktur inuti. Den större 10,1 "skärm är vacker och lätt att läsa inomhus trots att skjuta upp vissa betydande bländning utomhus på grund av den skyddande beläggningen. Mini 2140 levereras också med tillräckligt med portar och lagringskapacitet (tack vare 160 GB hårddisk) som du kanske överväga att använda denna verksamhet kvalitet netbook som primär dator.

Som jag nämnde ovan, är tangentbordet nästan full storlek. Det är 92% av en full storlek tangentbord, vilket är ganska imponerande för en så liten formfaktor. Det är mycket mer bekväm att skriva på jämfört med tangentbord finns på de flesta 10-tums netbooks. Däremot kan pekplattan vara besvärligt eftersom placeringen av höger och vänster pekplatta knapparna på höger och vänster sida i stället under styrplattan. Som ni kan se från bilderna i denna översyn Mini 2140 har även snyggt makt och Wi-Fi kopplar som lyser upp och ändras från blå när till orange när avstängd.

Skärm
HP använder en LG LP101WH1 LED-bakgrundsbelyst panel under den glansiga plasthölje. Displayen har faktiskt en matt finish, vilket förmodligen bidrar minska reflektioner mellan panelen och ytterhöljet. HP listar denna panel ha en 200 rating nit ljusstyrka och en 400:1 kontrastförhållande. Dessa siffror är i linje med vad vi observerade i våra tester. Skärmens ljusstyrka var i linje med de flesta i full storlek bärbara datorer, men visade sig inte lika ljus som andra netbooks. Jag tror att en del av detta är Infinity locket och högre upplösning panelen. Färgerna var ljusa och levande, vilket gör de flesta bilder "pop" ut på dig från skärmen. Utanför ett fåtal high-end arbetsstationer tror jag netbooks erbjuder några av de bästa nivåerna färgmättnad. Vertikala vinklar var över genomsnittet, med minimal färg distorsion vid visning över eller under optimal betraktningsvinkel. Horisontella betraktningsvinklarna är bättre med färger vistas korrekt på bred visningsvinkel, även när skärmen visas mörkare reflektioner från Infinity locket börjar övermanna skärmen. HP: s tekniska specifikation listar de officiella betraktningsvinklar på + / - 30 grader horisontellt och + / - 10 grader vertikalt.

Ju högre upplösning är en enorm fördel jämfört med standard 1024x576 skärm alternativ för en anledning, menyer i Windows är nästan alla utformade för en minsta höjd 600 pixlar. Det är en smärta att behöva dra menyerna ovanför skärmen för att hitta en upphäva eller bekräfta-knappen. Andra extra fördelar kan innefatta visa ett dokument och en webbsida på samma gång eller redigera stora bilder. Tänk bara på att om du har svårt att visa liten text på en skärm kan det hända att HD-skärm inte vara rätt alternativ för dig.

Tittar utanför skulle vara mycket svårt om det inte var mycket sent på dagen, eller om det var mulet och du var i skuggan av ett träd. De tillagda reflektioner från den extra skärmen locket gör visning i starkt ljus svåra, vilket gör att du byter din position ofta att hitta en ny sweet spot där ljuset inte studsar skärmen i ditt ansikte. Ett annat problem vi såg första hand med skärmen locket är dess förmåga att fånga damm mellan skikten. Vissa specifikationer av damm var tillräckligt stor för att kasta skuggor på skärmen där de mindre precis såg ut som vita prickar som de reflekterat ljus från overhead. På en normal skärm damm avlägsnas lätt med en mjuk trasa, där denna design kräver full demontering att försiktigt ta bort allt damm utan att införa mer. I bilden nedan alla vita specifikationer av damm är sådana fångade under den glansiga ytan. Vi försökte rengöra damm oss med en trasa och tryckluft, som tog hand om de stora bitar, men fortfarande kvar en hel del små prickar bakom.

Tangentbord och pekplatta
Tangentbordet på Mini 2140 är helt enkelt fantastiskt. Förra året sade vi tangentbordet på Mini-Note 2133 "är det bästa tangentbordet som vi har sett på en bärbar dator denna lilla." Detta uttalande gäller för den nya Mini 2140 också. Visst, du kan hitta bättre tangentbord på större bärbara datorer, men HP har idag den bästa tangentbord vi testat på 10-tum och mindre netbooks. Tangenterna har silver "HP DuraKeys" finish som gör dem motstå smuts och gör bokstäverna tryckta på tangenterna längre över tid. Ytan av nycklarna är också slät vid beröring.

Oavsett, är det viktigaste att komma ihåg om den här delen av den granskning som Mini 2140 har den största och bästa tangentbord hittar på någon netbook eller bärbara dator med en 10-tums skärm. Det är bokstavligen nästan en fullstor tangentbord, så skrivpapper för skolan eller rapporter för arbetet är en bris. Du kommer inte se stavfel grund slå fel tangenter så ofta du kanske med de små knapparna på de flesta netbooks. Jag märkte inte några tecken på tangentbordet flex och gillade att de flesta av nycklarna var fulla storlek utom ett fåtal. Tilde (~) tangenten och siffran "1" knappen är mindre än resten av siffrorna, som var ganska udda. Mellanslagstangenten var också lite mindre än normalt.

Som tidigare nämnts, de flesta människor tycker att använda styrplattan på Mini 2140 lite pinsamt. Höger och vänster klicka knapparna är vad fånga dig utanför vakt. Knapparna är placerade på sidorna av pekplattan och det är lätt att glömma var de befinner sig om du är van vid en vanlig touchpad. Jag skulle ha velat det område handledsstödet att vara lite större så knapparna kunde ha flyttats under pekplattan som på vanliga bärbara datorer och de flesta netbooks. Knappen ovanför pekplattan är en praktisk funktion som gör pekplattan avstängd och gör det inaktivt när du skriver eller använder en extern mus.

Ingång och-utgång
Varje netbook på marknaden kräver en mindre kompromiss på grund av den extremt mobila Formfaktor: begränsat portval. Du kan helt enkelt inte kan ta emot standard utbud av portar som du hittar på större bärbara datorer i en dator här liten. Som sagt, gjorde HP en anmärkningsvärt arbete packning så många hamnar som möjligt i Mini 2140. Den kompletta listan över portar ingår:

  • En plats för ExpressCard/54
  • Secure Digital (SD / SDHC) kortläsare
  • Två USB 2.0-portar
  • VGA-ut
  • Strömkontakt
  • RJ-45/Ethernet
  • Stereo hörlurar / linje ut
  • Stereo mikrofon / linje in

Totalt sett är portval fantastiskt för en bärbar dator här storleken. Men skulle vi vilja se en av USB-portarna ersatts med en combo USB / eSATA-port. HP använder combo USB / eSATA-portar på nästan alla sina större bärbara datorer och combo port kan du använda antingen USB-enheter eller enheter eSATA såsom hög hastighet externa lagringsenheter. Med tanke på hur lätt det skulle ha varit att göra en av USB-portarna en combo-port, vi är lite förvånade HP inte göra det.

Här är en sammanfattning av turné runt HP Mini 2140:


Vy framifrån: Strömbrytare, kör statuslampan, Wi-Fi / av-knapp.


Bakifrån: Inga portar här, bara gångjärnen och batteri.


Vänster sidan: VGA ut, värme vent, USB 2,0-port, mikrofon in, Hörlur ut.


Höger sida: ExpressCard/54 kortplats, SD-kortläsare, USB 2,0-port, Ethernet, strömuttag, och säkerhetslås.

En ytterligare sak värt att nämna om portar är att HP inte erbjuder inbyggd 3G WWAN (mobilt bredband från en leverantör som AT & T eller Verizon) med Mini 2140. Om du vill bo ansluten till internet via WWAN du måste använda en adapter kort i ExpressCard-kortplatsen eller ett av USB-portarna. Det är sorgligt att se att HP inte erbjuda alternativet med tanke på att mindre netbooks som Dell Inspiron Mini 9 har inbyggd WWAN.

Prestanda och Benchmarks
Om du har läst våra recensioner av andra netbooks som använder Intels Atom-processorer då vet du att det totala resultatet med Intel Atom-plattform är mycket rimligt för de flesta dagliga aktiviteter som surfning, e-post, använder Microsoft Office, lyssna på musik, och även titta på filmer. Du kan även använda programvara fotoredigering som Photoshop Elements eller GIMP. Som sagt, Mini 2140 gör inte det idealiska foto redigeringsverktyg grund av den låga upplösning skärm och det faktum att Atom-processorn är långsammare än en snabbare bärbar eller stationär vid redigering stora bildfiler. Du kan spela vissa grundläggande spel på Mini 2140, men förvänta dig inte att spela Crysis eller Left 4 Dead på 60 bilder per sekund ... eller överhuvudtaget.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Notebook / CPU wPrime 32M tid
Lenovo ThinkPad X200 (Intel Core 2 Duo P8600@2.40GHz) 32,119 sekunder
Sony VAIO TZ (Core 2 Duo U7600@1.20GHz) 76,240 sekunder
HP Pavilion dv2 (AMD Athlon Neo MV-40@1.60GHz)
103,521 sek
ASUS Eee PC 1000HE (Intel Atom N280@1.66GHz) 114,749 sek
HP Mini 2140 med HD-skärm (Intel Atom N270@1.60GHz) 123,281 sek
Acer Aspire One (Intel Atom@1.60GHz) 125,812 sek
Lenovo IdeaPad S10 (2009) (Intel Atom@1.60GHz) 126,406 sek
Samsung NC20 (VIA Nano ULV U2250@1.30GHz) 173,968 sek

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

Notebook PCMark05 Score
Lenovo ThinkPad X200 (2.40GHz Intel Core 2 Duo P8600, Intel X4500) 4.298 PCmarks
Sony VAIO TZ (1.20GHz Intel Core 2 Duo U7600, Intel GMA 950) 2.446 PCMarks
HP Pavilion dv2 (1.60GHz AMD Athlon Neo, ATI Radeon HD 3410 512MB) 2.191 PCMarks
ASUS N10 (1.60GHz Intel Atom, NVIDIA 9300M 256MB) 1.851 PCMarks
Toshiba Portege R500 (1.20GHz Intel Core 2 Duo U7600, Intel GMA 950) 1.839 PCMarks
Acer Aspire One (1.60GHz Intel Atom, Intel GMA 950) 1.555 PCMarks
ASUS Eee PC 1000HE (1.66GHz Intel Atom N280, Intel GMA 950) 1.535 PCMarks
Samsung NC20 (1.30GHz VIA Nano ULV U2250, VIA Chrome9 HC3) 1.441 PCMarks
HP Mini 2140 med HD-skärm (1.60GHz Intel Atom, Intel GM1 950) 1.437 PCMarks

3DMark06 jämförelse resultat mot netbooks @ 1024 x 768 upplösning:

Notebook 3DMark06 Score
HP Pavilion dv2 (1.60GHz AMD Athlon Neo, ATI Radeon HD 3410 512MB)
1.520 3DMarks
ASUS N10 (1.60GHz Intel Atom, NVIDIA 9300M 256MB) 1.417 3DMarks
Samsung NC20 (1.30GHz VIA Nano ULV U2250, VIA Chrome9 HC3) 151 3DMarks
Acer Aspire One (1.60GHz Intel Atom, Intel GMA 950)
122 3DMarks
HP Mini 2140 med HD-skärm (1.60GHz Intel Atom, Intel GM1 950) 112 3DMarks
ASUS Eee PC 1000HE (1.66GHz Intel Atom N280, Intel GMA 950) 92 3DMarks
Sony Vaio P (1,33 GHz Intel Atom, Intel GMA 500, Windows Vista) 88 3DMarks

HDTune för den inbyggda hårddisken:

Ljud
Den inbyggda högtalaren prestanda på Mini 2140 var trevligt, men inte lika imponerande som de överlägsna högtalarna på förra årets HP Mini-Note 2133. För att tillgodose den större skärmen i 2140, bort HP de stora högtalarna bredvid skärmen och använde ett par mindre högtalare integrerade i chassi netbook. Slutresultatet är att högtalarna ger svaga ljud som är bra nog för grundläggande surfning och online chattar, men ger inte ett tillfredsställande underhållningsupplevelse.

Den bästa möjliga ljudprestanda med denna netbook kommer via användning av externa högtalare eller hörlurar. Ljudet från hörlursuttaget är ganska bra och ger utmärkt, distorsionsfritt ljud för hörlurar eller externa högtalare.

Värme och buller
Den ultra låg spänning VIA processor i förra årets HP Mini-Note 2133 genererade betydligt mer värme än vi vanligtvis förväntar sig av Ultra Low Voltage-processorer. Temperaturer på den nya Mini 2140 är tack och lov mycket, mycket mer bekväm tack vare användningen av Intel Atom-processor. Temperaturavläsningar tas från utsidan av aluminium och plast chassi sällan spetsade över 95 grader Fahrenheit ... jämfört med en bra bit över 110 grader Fahrenheit i den föregående generationen.

Kylfläkten var vanligtvis går på låg hastighet under våra tester och sällan ökade till full hastighet. Merparten av tiden fläkten inte kan höras även i en helt tyst kontorsmiljö ... om du sätter örat intill fläkten avgaser.

Nedan är bilder som indikerar temperaturavläsningar (anges i grader Fahrenheit) tas inuti våra kontor där den omgivande temperaturen var 74 grader Fahrenheit:

Batteri
Batteritiden med 6-cells batteri alternativet var stor för den genomsnittliga väg krigare som behöver arbeta på språng utan undrar varför de skulle ansluta i. I vårt test med skärmens ljusstyrka inställd på 70%, trådlös aktiv och XP satt till laptop / bärbara effektprofil systemet stannade i 5 timmar och 26 minuter. Om batteritiden är allt som du är orolig ASUS Eee PC 1000HE har 7 timmar och 36 minuter på sin utökad batteritid, men inte högre alternativet upplösning skärm.

Slutsats
HP Mini 2140 är en mycket solid netbook som erbjuder en fantastisk tangentbordet i stället för kondenserad något som kan vara svårt att skriva på för en längre tid. Det uppvaktat oss förra gången vi granskat det och det blir samma svar igen nu när det finns en skärm med högre upplösning. De andra alternativen vid denna tid för en jämförbar upplösning skärm vänder sig till Sony VAIO P vid start kostnaden för $ 899 eller Dell Mini 10 för $ 484 för liknande konfiguration. Vår stora klagomål med denna modell är den glansiga plastskiktet över displayen, lägger som bländning och skapade en fälla för damm. Detta är en kosmetisk förändring som kan se bra ut på papper och i bilder, men i verkliga livet blir mer problem än det är värt. Totalt var vi imponerade med utmärkt batteritid, bra byggkvalitet (utom av stoft) och utropspris på $ 479 för konfigurationen vi ses. Om HP erbjöd Mini 2140 med en vanlig matt eller glansig LCD, sans täcker, detta skulle vara händerna nedåt bästa netbook pengar kunde köpa. Med locket är det fortfarande en bra netbook, men det förlorar en del av sin attraktionskraft.

Fördelar:

  • Utmärkt tangentbord
  • Mycket bra utökad batterilivslängd
  • Högre upplösning

Nackdelar:

  • Glansiga skärmen lock lägger en hel del eftertanke
  • Andra skärm lager kan fånga ett ton damm


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar