onsdag 15 april 2009

Dell Studio XPS 13 Översyn

Dell Studio XPS 13 Översyn
av Jerry Jackson - 2009/04/15

av Jerry Jackson

Dell Studio XPS 13 förpackningar högpresterande funktioner och imponerande stil i en extremt rörlig 13-tums laptop. Metall och läder accenter på Studio XPS 13 kommer säkert att göra ett uttalande i ditt nästa affärsmöte eller klass. Hybrid SLI grafik från Nvidia ger utökad batteritid när du behöver det eller ger extrema grafikprestanda om du vill spela spel. Kommer Studio XPS 13 visa sig vara lika imponerande som de större Studio XPS 16? Fortsätt att läsa för att ta reda på.

Vår granskning enhet av Dell Studio XPS 13 har följande konfiguration:

  • Processor: Intel Core 2 Duo P8600 (2,4 GHz)
  • Minne: 4 GB - 2DIMM DDR3
  • HDD: 320GB 7200rpm
  • Grafik: Nvidia GeForce 9500M GE 256MB
  • Display: 13,3 "WXGA UltraSharp LCD med TrueLife WLED
  • Optisk enhet: Slot Load DVD + / - RW med dubbla lager DVD + R skriva kapacitet
  • OS: Windows Vista Home Premium SP1 (64 bitar)
  • Trådlöst: Dell Wireless 1510 802.11n och Dell Wireless 370 Bluetooth-modul (2,1 + EDR)
  • Batteri: 6-cells batteri
  • Mått: 0,9-1,4 x 12,6 x 9,3 inches
  • Vikt: 4,93 £ med 6-cells batteri
  • Pris som konfigurerad: $ 1444 (Startpris: $ 1099)

Bygg och Design
Dell XPS M1330 blev en stor framgång i slutet av 2007 och återupplivade Dell varumärke i ögonen på konsumenterna. Det är ingen stor överraskning att Dell alla nya Studio XPS 13 är en multimedia bärbar dator som kombinerar den senaste tekniken med en stor del av det som gjorde M1330 en framgång.

Studio XPS 13 visar att Dell har kommit en lång väg sedan de tråkiga grå bärbara datorer från tidigare år. De har tagit de slanka linjer och borstade accenter aluminium från XPS linje och kombineras det med multimedia funktioner och några chassier designelement från Studio linjen för att skapa en solid mobil bärbar dator. Till skillnad från större 16-tums Studio XPS 16 är Studio XPS 13 utformad för personer som behöver hålla sin dator med dem hela tiden ... men behöver samma höga prestanda finns i större bärbara datorer.

Studio XPS 13 gör en förvånansvärt god rörlighet jobb balansering med fast design och konstruktion. Som nämnts ovan tar Studio XPS 13 flera designelement från XPS M1330: den kilformade profil, släpp gångjärn, slot-optisk enhet, och beröringskänsliga media knappar är alla kännetecken för XPS M1330. Som sagt, nya Studio XPS 13 är tjockare och tyngre än de äldre 13-tums bärbar dator.

En fin design touch är användningen av läder på locket över gångjärnet området. Vi har sett läderklädda bärbara datorer innan, men denna subtila användning av läder ser lite mer tilltalande och kan tom vara praktisk. Eftersom många människor bär sina bärbara datorer i sin hand med gångjärnen pekade ner denna läder område ger en mjuk, strukturerad yta för dig att ha och förvara ett fast grepp om din bärbara dator. Vi är inte säker på hur bra lädret kommer att hålla upp med tiden, men det var tålig nog att stå emot repor under vår testperiod.

När det gäller övergripande chassi konstruktion Studio XPS 13 är extremt stabil och lider praktiskt taget inga flex eller gnisslar när pressas och vridas mellan händerna. Konstruktion är mestadels magnesiumlegering och vissa plast med borstad aluminium accenter runt gångjärnen och den yttre kanten av den bärbara datorn. Studio XPS 13 är inte riktigt lika robust som Dell Latitude eller Precision bärbara datorer affärer men det bör överleva en droppe från skrivbordet utan betydande skada.

Det en designelement jag har blandade känslor om är den nedre panelen. I stället för att ha den typiska RAM-luckan hårddisk lock och huvudpanelen på undersidan av den bärbara datorn, använder Studio XPS 13 en enda massiv panel som ger tillgång till alla bärbara på en gång. Även om detta är till hjälp för dem som vill göra flera ändringar eller underhålla sin bärbara dator det innebär också att du måste ta bort 10 skruvar från undersidan av den bärbara datorn bara för att uppgradera RAM-minnet.

Skärm
De 13,3 "WXGA UltraSharp TrueLife WLED-skärm är ganska trevligt, men inte alls lika vacker som RGBLED visa tillgängliga på de större Studio XPS 16. Färger och kontrast är ganska genomsnittliga men betraktningsvinklarna är överraskande bra. Du kommer inte att ha några problem att dela en DVD eller Hulu klipp med dina vänner med hjälp av den här skärmen.

Ett potentiellt problem för vissa ägare är det faktum att Dell endast erbjuder Studio XPS 13 med en "ramlösa" glänsande skärm ... den typ som använder en separat glansig skyddande skikt framför den faktiska återgivningspanelen. Detta ger skärmen ett mycket modernt utseende, men avvägningen är en betydande del av reflektioner på ytan av skärmen under starka inomhusbelysning. Utomhus i direkt solljus skärmen reflektioner är så starka att det kan vara mycket svårt att se något på skärmen.

Om du håller ditt kontor lampor svag eller lever i dina föräldrars källare med lampor avstängd detta inte kommer att vara ett problem.

Tangentbord, pekplatta och media Kontroller
Tangentbordet på Studio XPS 13 är ganska trevligt och liknar det som används på Studio XPS 16. Tangentbordet är fast med endast en mindre bit av flex upptäcks nära "Enter". Alla nycklar har utmärkt resa och kudde. Det enda klagomålet vissa kan ha är att nycklarna är "plattare" än de som används på andra Dells bärbara datorer, så beröring maskinskrivare kan ha en inlärningskurva när du använder den här bärbara datorn. Tangentbordet har också en fin vit LED-bakgrundsbelysning funktion när du skriver i mörker.

Den Synatics pekplattan fungerar tillräckligt bra, även om det verkar lite för liten med tanke på att de flesta tillverkare av bärbara datorer byter till större pekplattor. Musknapparna, men små, har utmärkt resa och kudde när man trycker. Den goda nyheten med pekplattan är att det är lyhörd, har ägnat bläddra områden och den glansiga texturerade känslan är extremt bra.

En serie beröringskänsliga media knappar med vita LED bakgrundsbelysning sitter ovanför tangentbordet. Medierna Knappen lysdioder lysa konstant istället stänga efter en bråkdel av en sekund, så de kanske distrahera dig och minskar batteriets livslängd genom att hålla tänd hela tiden. Det enda negativa fråga som vi upplevt med dessa knappar var att de flimrar lite när notebook-datorn körs på batteri ... som kan ge dig en lätt huvudvärk om du stirrar på dem.

Hamnar och funktioner

Porten val på Studio XPS 13 är ganska unikt för en bärbar dator av denna storlek och kommer förmodligen att ta ett fåtal personer med överraskning när de märker det har tre video ut portar. Här är en snabb genomgång av vad du får:


Fram: Indikatorlampor, kortläsare, dubbla hörlursuttag, mikrofoningång, och IR-port.


Bakre: Inga hamnar, bara batteri och värme avgaser.


Vänster: Plats för säkerhetslås, VGA, Ethernet, USB, DisplayPort och HDMI.


Höger: ExpressCard-kortplats, FireWire, slot-optisk enhet, combo USB / eSATA-port, och Power Jack.

Den inbyggda HDMI är en mycket trevlig sak att ha för dem som vill digital video och ljud. Likaså är tillägget av DisplayPort ett trevligt tillägg för väg krigare med de senaste externa bildskärmar. Som sagt, jag är lite besviken över att Dell ingår tre olika videoutgång portar men bara två USB-portar. Eftersom de flesta $ 300 netbooks har tre USB-portar är det fullständigt oacceptabelt att en premie bärbar dator bara har två.

Högtalare
Talaren kvalitet är genomsnittet för en 13-tums Multimedia Notebook, men betydligt mindre imponerande än de större Studio XPS 16. Högtalarna gör ungefär liksom högtalarna på de äldre Dell XPS M1330, men eftersom de är så små att de tenderar att producera en ganska ihåligt ljud med massor av toppar och mellantoner men nästan ingen bas.

Högtalarna på Studio XPS 13 är placerade bredvid gångjärnen på båda sidor ovanför tangentbordet. Talaren grillytan är ganska liten, men det är att vänta med 13-tums bärbara datorer.

Prestanda och Benchmarks
I slutet av dagen de viktigaste delarna av en bärbar dator är de inre komponenterna som gör allt arbete. Vår granskning enhet kom utrustade med Intel Core 2 Duo P8600-processor (2,4 GHz) som erbjuder utmärkta prestanda i fråga om siffertuggande och videokodning. Den 4 GB DDR3 RAM-minne är tillräckligt för att tillfredsställa Vista och ändå ge tillräckligt med RAM för de flesta behov. Den 320GB 7200rpm hårddisk (HDD) i vår granskning enhet erbjuder gott om förvaring för de flesta av din underhållning behov.

Den stora nyheten med Studio XPS 13 är införandet av Hybrid SLI grafik i form av Nvidia GeForce 9500M GE grafik. Utan att bli alltför teknisk, XPS Studio 13 i huvudsak omfattar både låg effekt integrerad grafik och högpresterande diskreta grafikkort. När du behöver bästa möjliga batteritid kan du använda bara den integrerade grafik och när du vill spela videospel integrerade grafik och diskret grafik kombineras krafter att ge så mycket makt videobearbetning som möjligt. De syntetiska riktmärken som anges nedan kommer att ge dig en uppfattning om hur detta system fungerar jämfört med andra system på marknaden.


wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Notebook / CPU wPrime 32M tid
HP Pavilion dv4t (Core 2 Duo T9600@2.8GHz)
26,972 sekunder
Dell Studio XPS 13 (Core 2 Duo P8600@2.4GHz) 31,951 sekunder
Toshiba Satellite U405 (Core 2 Duo T8100@2.1GHz) 37,500 sekunder
HP Pavilion dv3510nr (Core 2 Duo P7350@2.0GHz)
38,656 sekunder
Dell Inspiron 13 (Pentium Dual Core T2390@1.86GHz)
44,664 sekunder
HP Pavilion dv2 (AMD Athlon Neo MV-40@1.6GHz)
103,521 sek

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

Notebook PCMark05 Score
HP Pavilion dv4t (2,8 GHz Intel T9600, Nvidia 9200M GS 256MB) 5.463 PCMarks
Dell Studio XPS 13 (2,4 GHz Intel P8600, Nvidia 9500M GE 256MB) 5.450 PCMarks
HP Pavilion dv3510nr (2,0 GHz Intel P7350, Nvidia 9300M GS 512MB) 4.920 PCMarks
Toshiba Satellite U405 (2,1 GHz Intel T8100, Intel X3100) 4.145 PCmarks
Dell Inspiron 13 (1,86 GHz Intel T2390, Intel X3100) 3.727 PCMarks
HP Pavilion dv2 (1.6GH AMD Athlon Neo, ATI Radeon HD 3410 512MB) 2.191 PCMarks

3DMark06 grafik jämförelse mot bärbara datorer @ 1280 x 800 upplösning (högre poäng betyder bättre prestanda):

Notebook 3DMark06 Score
Dell Studio XPS 13 (2,4 GHz Intel P8600, Nvidia 9500M GE 256MB, Hybrid SLI) 3.542 3DMarks
Dell Studio XPS 13 (2,4 GHz Intel P8600, Nvidia 9500M GE 256MB, integrerad) 2.090 3DMarks
HP Pavilion dv3510nr (2,0 GHz Intel P7350, Nvidia 9300M GS 512MB) 1.865 3DMarks
HP Pavilion dv4t (2,8 GHz Intel T9600, Nvidia 9200M GS 256MB) 1.741 3DMarks
HP Pavilion dv2 (1.6GHz AMD Athlon Neo, ATI Radeon HD 3410 512MB)
1.355 3DMarks
Toshiba Satellite U405 (2,1 GHz Intel T8100, Intel X3100)
539 3DMarks
Apple MacBook Air (1.6GHz Intel Core 2 Duo P7500, Intel X3100)
502 3DMarks
Dell Inspiron 13 (1,86 GHz Intel T2390, Intel X3100) 470 3DMarks

HDTune för den inbyggda hårddisken:

Värme och buller

Liksom sin storebror Studio XPS 16, genererar Studio XPS 13 mer varv värme än vad vi skulle vilja se. Vår granskning enhet blir ganska varm när processorn eller grafikkortet arbetar hårt. Efter köra flera riktmärken och titta 30 minuter av en streaming online TV visar Studio XPS 13 fick uncomfortably varma i mitt knä. Värmen är inte hemskt, men om du är känslig för laptop värme då detta bärbara dator kan vara lite för varmt att använda som en "laptop". De temperaturer som anges nedan är i grader Fahrenheit.

Som tidigare nämnts, var buller lite av en mixed bag med Studio XPS 13. Facket-optisk enhet gjort vissa ljud när du sätter i eller mata ut en skiva, men det var ganska lugnt jämfört med äldre slot-loading-enheter. Hårddisken i vår granskning enhet var ganska bullriga och led av slumpmässiga klick när åtkomst av data. Kylfläkten var bullrigare än väntat och även när du kör tomgång fan var högt nog att vara chef av människor flera meter bort i ett tyst rum. När vi betonade CPU och GPU under de riktmärken fläkten blev ganska högt.

Batterilivslängd

Studio XPS 13 levereras med antingen en 6-cells batteri eller ett 9-cells förlängd batteritid. Den 6-cells litiumjonbatteri med vår granskning enhet ger rimlig batteritid utan att lägga till extra vikt eller bulk till denna 13-tums bärbar dator. Med Vista strömhantering körs i "högpresterande"-läge, ljusstyrka inställd på 50 procent, trådlöst på och använder Hybrid SLI grafik, levererade 6-cells batteri 2 timmar och 12 minuter batteritid. Med Vista strömhantering körs i "energisparläge" läge, ljusstyrka inställd på 30 procent, trådlöst på och använda integrerad grafik bara levererade 6-cells batteri 4 timmar och 5 minuter batteritid.

Även dessa siffror är inte dåliga, det är mindre batteritid än vad vi förväntar oss från en "premium" notebook kostar mer än $ 1.000.

Slutsats

Dell Studio XPS 13 är en solid bärbar dator som kombinerar attraktiv stil och prestanda i ett lätt att bära paket. NVIDIA Hybrid SLI-grafik gör ett fantastiskt jobb med att balansera batteritid och prestanda, och de tillgängliga Core 2 Duo-processorer har alla muskler du behöver för att få seriöst arbete gjort. Som sagt, kommer all denna stil och makt till ett pris ... både bokstavligt och bildligt. Inte bara är Studio XPS linje prissatt ovanför Inspiron och strömledningar Studio, men Studio XPS 13 är också dyrare att populära XPS M1330. I ärlighetens namn är det svårt att överväldigande rekommendera Studio XPS 13 så länge XPS M1330 är fortfarande tillgänglig för flera hundra dollar mindre.

Fördelar:

  • Utmärkt byggkvalitet
  • Trevlig tangentbord
  • Fast prestanda konfigurerad

Nackdelar:

  • Glansiga skärmen med glansigt skyddande lager
  • Endast två USB-portar
  • Batteriets livslängd okej men inte bra
  • Lite för dyrt för vad du får


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar