onsdag 1 april 2009

Uppdaterad Lenovo ThinkPad T400 recension

Uppdaterad Lenovo ThinkPad T400 recension
av - 2009/04/01

av Kevin O'Brien

Den T400 ThinkPad är den mycket älskade 14,1 "Business Notebook säljs av Lenovo. Sedan vårt senaste granskning av denna bärbara Lenovo har lagt till en ny hög ljusstyrka alternativet samt tyst uppdaterade tangentbordet strukturen förhoppningsvis begränsa några av flex noterade vi i vår första recension . Nu ska vi se hur bra den här skärmen fungerar i en aktiv utomhus och viktigast reda på om böjning tangentbordet har fastställts. Läs vidare för att ta reda på vad vi tycker om den senaste generationen av T400.

Vår granskning enhet av Lenovo ThinkPad T400 har följande specifikationer:

  • Skärm: 14,1-tums WXGA (1280 x 800) High Brightness LED-bakgrundsbelyst (678 nit, matt yta)
  • Operativsystem: Windows Vista Business (32bit, SP1)
  • Processor: Intel Core 2 Duo P8600 (2.4GHz, 1066MHz FSB, 3MB cache)
  • Minne: 3GB DDR3 RAM
  • Lagring: 160 GB Hitachi hårddisk (7200rpm)
  • Optisk enhet: DVD + /-RW
  • Trådlöst: Intel 5100 802.11AGN, Bluetooth 2,0
  • Grafik: Intel X4500 integrerad grafik
  • Effekt: 56Wh 6-cells, 90W 20V nätadapter
  • Mått: 13,2 "x 9,4" x 1.47/1.12 "
  • Vikt: £ 5 7.6oz med 6-cells, 4 £ 11.8oz utan batteri, £ 6 5.3oz resa vikt
  • Retail Pris: $ 1.734

Bygg och Design
Utformningen av T400 har förändrats lite sedan tidigare generationen ThinkPad. Förändringarna är subtila för ett otränat öga, men de finns där. Den högra sidan är nu försiktigt sluttande liknar vad finns på den äldre T4X serien, där sidorna vinkeln inåt i stället för att släppa platta. Den första ledtråden om detta är den optiska enhetens panel som sport en trevlig avfasad kant. Gummifötterna har också något tweaked, nu känner mjukare, och du får en extra fjädrande kärna på undersidan av den bärbara datorn. Komma förbi de smärre ändringar fallet design är stilen i denna ThinkPad precis lika tråkigt som alla ThinkPad föregår den. Vi har samma färg, samma seg konsistens, och vi har fortfarande vår ThinkPad-logotypen.

Uppgradering och expansion är ett steg hårdare än de flesta bärbara datorer, men fortfarande mycket enkel. För att få tillgång till alla användare utbytbara delar, tar du helt enkelt fem skruvar och försiktigt bort handledsstödet och tangentbordet. Här får du tillgång till en öppen WWAN plats, en annan för Turbo Memory eller UWB, två DDR3 slots minne, och ditt trådlösa kort. I detta skede kan du också se processorn och kylflänsen, men några ytterligare objekt måste tas bort innan du kan lyfta dessa poster ut. Även denna inställning verkar som Lenovo försöker avskräcka användare från att uppgradera delar ger Lenovo fullt ägarna att hantera uppgradering eller lägga till komponenter till sin bärbara dator utan att garantin upphör att gälla. Som sagt, avancerad komponent ersättning, såsom att ta bort processorn, kan upphäva en garanti. Hårddisken är den enda posten åtkomlig från utsidan av ärendet (förutom batteriet) och kan lätt avlägsnas med en enda skruv.

Bygga kvalitet är mycket lik den föregående generationen ThinkPad T61 , med alla dess styrkor och svagheter. Passform och finish är bra med de flesta delar, men du har fortfarande en bra mängd batterier vicka i ryggen, liksom billigare känsla plast LCD lock. Denna konfiguration erbjuds både PC Card och ExpressCard/54 kortplatser, så det inkluderade fjäderbelastad dammfliken. Detta skiljer sig från T400 vi omdömet förra året som hade en tomt kort istället för fliken eftersom det var utrustad med en SD-kortläsare tar en av facken. Klaffen lägger till stöd på vänster sida av Handlovsstödets, så till skillnad från de andra T400 denna modell är bergfast till vänster.

Vad som fortfarande fungerar och vad som inte
De som har äldre ThinkPad tillbehör från T6x/R6x generationen kommer vara glad att veta alla de äldre dockningsstationer fortfarande fullt kompatibla med de nya bärbara datorer. Jag kan inte säga med säkerhet att den äldre utrustningen inte kommer att ersättas med nyare revisioner som erbjuder olika anslutningar, men åtminstone du inte behöver uppgradera.

De optiska bay anslutningar har ändrats från den föregående generationen, flytta mer mot en SATA-kontakt, vilket gör äldre enhet oförenliga. Strömanslutningen för användning med Ultrabay batteri förblev densamma ändå.

Visa
Den senaste alternativet på T400 är 678 nit hög ljusstyrka LED-bakgrundsbelysning WXGA-panelen. Jag dont minns någon tidigare ThinkPad modell som ingår en sann solljus synlig panel. Under hela den översyn som jag aldrig behövt använda skärmen på full ljusstyrka för att överglänsa en inomhusbelysning miljö. Kommer från IPS FlexView panelen på min T60 (som redan anses vara svagt) den 678nit skärmen gör T60 skärmen ser ut som den är vänt till den lägsta ljusstyrkan.

Bildkvaliteten är förvånansvärt bra för en hög ljusstyrka panel. Många av de högre ljusstyrka panelerna på marknaden offer kontrast och svärta att rampa upp bakgrundsbelysningen så starkt som möjligt. I normal ljusstyrka varierar (30-80%) de svarta nivåerna är stor och kontrastnivåer är i paritet med vanliga paneler. När du börjar gå högre du börjar märka några svarta nivåer vrida märkbart grå och en antydan till bakgrundsbelysning blöda. Kontrast börjar också att ta ett dopp, främst eftersom de mörka färgerna börjar tvätta ur. Betraktningsvinklarna är bra för en TN-panel, med en bredare sweetspot än vissa paneler som verkar bero på de högre ljusstyrka.

Vertikal betraktningsvinkel räckvidd är cirka 15 grader uppåt eller nedåt med normal ljusstyrka nivåer och expanderar ut till 20-25 grader om du stöta upp bakgrundsbelysningen. Horisontella betraktningsvinklarna är utmärkta med färger trogen och korrekt även vid mycket branta vinklar. Skärmen tonas något vid extrema vinklar, men du kan fortfarande se vad som är på skärmen för att dela en film med människor som sitter bredvid dig.

Tangentbord och pekplatta
Den senaste generationen av T400 innehåller ytterligare stöd för tunnare tangentbord som finns på de senaste ThinkPad. Ingenting är sig dåligt om tangentbordet är tunnare så länge den bärbara datorn chassi designen på ett tillfredsställande sätt stödja den för att förhindra att tangentbordet böja. I vår ursprungliga översyn noterade vi betydande tangentbord flex under stark press från fingertopparna jämfört med att skriva på en äldre 15? T60-modellen. En fix var att ersätta tangentbordet med den äldre översynen som hade en tjockare och styvare ryggplatta. Det verkar som om Lenovo tog en annan väg och lagt stärkande över öppna håligheter under tangentbordet för att förhindra plattan från att böja sig inåt. Lösningen verkar fungera ganska bra och löser det mesta av böjning problemet. Tangentbordet fortfarande något bågar under stark press, men långt mindre än den ursprungliga T400.


Original T400 tangentbord stödstruktur.

Nya T400 tangentbord stödstruktur.

Tangentbordet i sig är mycket bekväm att skriva på med exakt insatser tangenterna och positiv feedback på varje knapptryckning. Varje knapp avger en mjuk klick när man trycker, inte så högt som det Chicony tangentbordet på min T60, men högre än den genomsnittliga bärbara tangentbordet. Kommer från någon som tillbringar 10 + timmar på sin ThinkPad en dag jag kan lätt säga att det är en av de bästa, om inte den bästa tangentbordet hittar du på en bärbar dator.

Som med äldre modeller, vätskan avlopp är fortfarande på plats, redo att få din bärbara dator ur farans väg om en herrelös kaffe eller läsk spiller över den. Man bör notera att spilltåligt tangentbord är konstruerad för att hantera spill med den bärbara datorn i en nära-plant läge, inte välte. Jag vet att första instinkt är att tippa den bärbara datorn över att hälla vätskan ut, men om du gör det riskerar du att spilla vätskan över kanten av tangentbordet och ner i moderkortet. Bara lämna den bärbara datorn platta, stänga av den, och låt vätskan rinna ut.

Pekplattan har vuxit jämfört med T61, expanderar till bredden av de lägre pekplattknappar. Med ThinkPad pekplattor alltid vara Runts jämfört med andra bärbara konstruktioner, var denna förändring mycket välkomna (även om de gjorde måla rullningspilarna på den). Texturen är identisk med den äldre styrplattan och känslighet är lika bra. Jämfört med min T60, de pekplattknapparna känner mig mycket fastare och har mer stöd från kant till kant. Längst till vänster och höger sida av pekplattan knapparna på T60 tenderar att bågna, medan T400: s pekplatta knapparna har samma stöd från sida till sida.

Min enda besvikelse med pekplatta var brist på röda band. Visst, det är bara en fråga om nostalgi, men efter att ha sett X300 och X200 som erbjuds "äldre" röda band på pekpunkt knappar Jag var ledsen Lenovo inte inkludera denna "pricken" på T-serien.

Hamnar och funktioner
Port val är genomsnittet på T400, med tre USB-portar och ingen digital videoutgång. Du har VGA, men det är inte det bästa alternativet om du vill ansluta den bärbara datorn till en HDTV. Som nämnts i utförande och design avsnittet nixes T400 med SD-kortläsare alternativet PC Card (PCMCIA) kortplats. För dem funderar på att använda äldre externa kort, kanske du vill ompröva det alternativet.

En funktion som har varit på ThinkPad nästan alltid är ThinkLight, som är en liten vit lysdiod ovanför skärmen som lyser upp tangentbordet. På vartannat modell som har detta ljus, det fungerar som avsett och ger lite ljus på tangenterna. På T400 höljet framför LED är inte tillräckligt stor, och slutresultatet är ett ljus skiner direkt i ditt ansikte. Din mörkerseende tas bort och i slutändan är det en användbar funktion blev värdelösa av brist på lämplig utformning. Jag är inte riktigt säker på hur det här tangentbordet ljusdesign gjorde det tidigare kvalitetskontroll, men om du inte har skärmen lutas framåt till en extrem grad du hamnar så blind som en fladdermus.


Fram: Firewire, trådlöst på / av, hörlurar / mikrofon


Bak: Kensington-lås, AC


Vänster: VGA, modem, LAN, två USB, ExpressCard/54, PC-kortplats


Höger: Optisk enhet och en USB-

Prestanda
Vår T400 konfiguration ingår en Intel Core 2 Duo P8600-processor, 3 GB RAM, Intel X4500 integrerad grafik och en 7200rpm hårddisk. För dag-till-dag aktiviteter såsom att surfa på webben, skriva ett dokument, eller tittar på en film systemet utfört felfritt med knappt någon fördröjning. Den 7200rpm drive höll processer rör sig längs smidigt med snabbare överföringshastigheter och kortare söktider. Till skillnad från modeller med ATI 3470 Hybrid Graphics, denna T400 inte avsedda till spel. Det kan spela äldre spel med tweaking, eller nyare spel om de inte är 3D intensiva. Medan en ThinkPad kanske inte det första valet för en multimedia bärbar dator, hanterar T400 lätt belastning 720 eller 1080p HD-filmer. Videoutgång är begränsad till VGA från T400, eller DVI via avancerade dockningsstationer.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Lenovo ThinkPad T400 (Intel Core 2 Duo P8600@2.40GHz) 31,841 sekunder
Toshiba Satellite E105 (Intel Core 2 Duo P8400@2.26GHz) 33,961 sekunder
Dell Latitude E6400 (Intel Core 2 Duo P9500@2.53GHz) 30,497 sekunder
Toshiba Satellite U405 (Intel Core 2 Duo T8100@2.1GHz) 37,500 sekunder
Lenovo ThinkPad T400 (Intel Core 2 Duo T9600@2.8GHz) 27,410 sekunder
HP Pavilion dv4t (Intel Core 2 Duo T9600@2.8GHz) 26,972 sekunder
Lenovo ThinkPad SL400 (Core 2 Duo P8400@2.26GHz) 34,628 sekunder

PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

Lenovo ThinkPad T400 (2.40GHz Intel P8600, Intel 4500MHD) 5.305 PCMarks
Toshiba Satellite E105 (2,26 GHz Intel P8400, Intel 4500MHD) 4.836 PCMarks
Dell Latitude E6400 (2,53 GHz Intel P9500, Nvidia Quadro NVS 160M 256MB) 5.780 PCMarks
Toshiba U405 (2,1 GHz Intel T8100, Intel X3100) 3.052 PCMarks
Lenovo T400 (2,80 GHz Intel T9600, ATI Radeon 3470 256MB GDDR3) 6.589 PCMarks
HP Pavilion dv4t (2,8 GHz Intel T9600, NVIDIA 9200M GS 256MB) 5.463 PCMarks
Lenovo ThinkPad SL400 (2,26 GHz Intel P8400, NVIDIA 9300M GS 256MB) 5.173 PCMarks

3DMark06 mäter video och spelprestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

Lenovo ThinkPad T400 (2.40GHz Intel P8600, Intel 4500MHD) 1.032 3DMarks
Toshiba Satellite E105 (2,26 GHz Intel P8400, Intel 4500MHD) 1.030 3DMarks
Dell Latitude E6400 (2,53 GHz Intel P9500, Nvidia Quadro NVS 160M 256MB) 1.818 3DMarks
Toshiba U405 (2,1 GHz Intel T8100, Intel X3100) 539 3DMarks
Lenovo T400 (2,80 GHz Intel T9600, ATI Radeon 3470 256MB GDDR3) 2.575 3DMarks
HP Pavilion dv4t (2,8 GHz Intel T9600, NVIDIA 9200M GS 256MB) 1.741 3DMarks
Lenovo ThinkPad SL400 (2,26 GHz Intel P8400, NVIDIA 9300M GS 256MB) 2.211 3DMarks

* Alla 3DMark06 benchmark-tester har fastställts till 1280 x 800 skärmupplösning.

HDTune lagringsenhet prestanda resultat:

Högtalare och ljud
Ljudprestanda är en kategori där Lenovo T400 inte excel ... vilket är ganska vanligt för bärbara företagsdatorer. Bas och mellanregister saknades och högtalarna inte ens kunde producera höga volymnivåer. För att titta på enstaka video eller lyssna på en webbsändning de skulle vara bra, men hörlurarna kommer starkt rekommenderas.

Batterilivslängd
Mycket till vår förvåning, strömförbrukning gjorde? T ändras väsentligt med hög ljusstyrka. Medan inställd på en bekväm visning ljusstyrka för vårt kontor inställning (10/15) strömförbrukningen var i nivå med föregående T400 med LED-bakgrundsbelysning WXGA + panel, drar cirka 8,5 watt. I våra tester med den trådlösa aktiv systemet i balans läge och skärmens ljusstyrka inställd på 67% av T400 med 6-cells batteri lyckades hålla på i 5 timmar och 58 minuter. Med 9-cells batteri alternativet här anteckningsboken bör ha några problem som vistas på i 9 timmar eller 10 timmar + med vissa justeringar.

Värme och buller
Kylsystemet verkade mycket bättre under tidigare generationer, låta den bärbara datorn kör viskning tyst och mycket sval vid beröring under de flesta förhållanden. Jag säger mest, eftersom spel verkade göra det köras i överkant. När inte spel, en sak hjälper verkligen sänka systemets temperatur var mycket låg strömförbrukning. Förbrukar nästan halva effekten av den föregående generationen ThinkPad verkligen hjälpt minska de totala temperaturer. Bilderna nedan visar de externa temperaturer i grader Fahrenheit.

Slutsats
Den höga ljusstyrka visningsalternativ om det uppdaterade T400 ser utmärkt och icke ¡¯ t ta en stor tugga av batteriet under normala aktiviteter. Med de flesta hög ljusstyrka skärmar strömförbrukningen är hög även vid lägre ljusstyrka och vad vi hittade med T400 är effekten på batteriet är minimal i värsta fall. På 6-cells batteri lyckades vi 5 timmar och 58 minuter batteritid, rätt på märket med föregående T400 som används hybrid grafik. Den uppdaterade tangentbord stöd är min favorit förändring, att veta att Lenovo lyssnat på feedback från användarna och förbättrat konstruktionen. Totalt sett om du är i marknaden för ett företag bärbar dator som kan användas i direkt solljus, är T400 med hög nit skärmen alternativet vägen att gå.

Fördelar:

  • Skärmens bakgrundsbelysning får mig att undra var jag lägger mina solglasögon
  • Utmärkt batteritid även med hög ljusstyrka
  • Förbättrat tangentbord stöd
  • Utmärkt ThinkPad byggkvalitet

Nackdelar:

  • ThinkLight behöver fortfarande en del arbete


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar