tisdag 5 maj 2009

HP ProBook 4510s Recension

HP ProBook 4510s Recension
av Jerry Jackson - 2009/05/05

av Jerry Jackson

HP ProBook 4510s är den senaste 15,6 "Business Notebook utformad för att ge fast prestanda till ett lågt pris för små och medelstora företag. Om ditt företag vill att HP EliteBook 8530p, men inte har budget att spendera $ 1.350 per laptop, ProBook 4510s kan vara ett bra alternativ till ett utropspris på endast $ 529. Är denna budget prissatta Business Notebook avsedd för framgång? Ta en titt på vår recension för att få reda på.

Vår förproduktion översyn enhet av ProBook 4510s konfigureras enligt följande:

  • Intel Core 2 Duo T6570-processor (2,1 GHz, 2MB L2-cache, 800 MHz FSB)
  • Microsoft Genuine Windows Vista Business (med möjlighet för Windows XP nedgradering)
  • 15,6-tums LED-bakgrundsbelyst bländskydd HD-skärm (1366 x 768)
  • Intel Graphics Media Accelerator 4500M
  • 2GB DDR2 800MHz RAM
  • 250GB 5400RPM hårddisk
  • LightScribe DVD + /-RW-enhet
  • WiFi (802.11a/b/g/Draft-N), Ethernet, modem och Bluetooth
  • 8-cells 63WHr Batteri
  • Begränsade 1-års standard reservdelar och arbete garanti
  • Mått: 1,25 "x 14,6" x 9,83 "
  • Vikt: 5,8 £
  • Pris som konfigurerad: $ 749

Bygg och Design
HP ProBook 4510s är en Business Notebook utformad för att möta behoven hos små och medelstora företag ... Med andra ord måste den ha en bra balans av funktioner och säkerhet till ett lågt pris. Som sagt, små och medelstora bärbara företagsdatorer tenderar att ha en mycket grundläggande bygga och värdigas för att hjälpa till att få ner kostnaderna för produktionen. Vid första anblicken ser ProBook 4510s mycket lik en HP EliteBook 8530p med ett nytt tangentbord och alla svart finish. Tyvärr designen likheterna slutar där.

HP fått mycket beröm för den starka magnesiumlegering chassi som används i EliteBook serien bärbara företagsdatorer. Tyvärr, för att sänka kostnaderna och vikten av den bärbara datorn för ProBook 4510s är konstruerad främst av plast. Basen av bärbara böjs kraftigt under tryck, de palmrests böja också under tyngden av dina handleder och baksidan av skärmlocket är lika benägna att böja. De plaster som används i 4510s bör hålla upp bra om den bärbara datorn används som ett kontor stationär dator, men chassit kanske inte överlever flera sjunker ett skrivbord eller den typ av övergrepp du förväntar dig från en mobil arbetsstyrka. På den ljusa sidan, är det nya tangentbordet ganska fast med undantag för en mycket liten mängd flex runt direkt ovanför den optiska enheten (mer om det senare). Det viktiga att komma ihåg i detta avsnitt är att ProBook 4510s ser ganska trevligt, men är inte lika robust som dyrare bärbara företagsdatorer.

Det yttre skalet av skärmens hölje, liksom resten av den bärbara datorn, är tillverkad av plast. Locket är gjort av reflekterande blank plast med HP och ProBook logotyper tryckta i silver. Den bärbara skärmen bostäder är en blandning av fast och flexibla material. Ramen runt skärmen är fast nog att hindra mig från att vrida skärmen när kraften appliceras, men baksidan av locket är flexibel nog att jag kunde skapa skärm hela krusningar över displayen när jag tryckte på baksidan av skärm.

Den minimalistiska designen av ProBook 4510s kombinerar matt och glänsande ytor för ett rent utseende utan känsla för HP: s konsumentinriktad Pavilion linje. Vår granskning enhet är utrustad med "Noir" svart finish men HP kommer också att erbjuda den bärbara datorn i "Merlot" röda senare i år.

Trots den plastkonstruktion, har 4510s hård skydd drive chock i form av HP 3D DriveGuard som hjälper till att skydda din hårddisk i händelse av den bärbara datorn blir tappas eller våldsamt stötte. HP har även HP ProtectTools med Drive Encryption, Device Access Manager, HP Spare Key (ett program som hjälper medarbetarna tillgång till sin dator om de glömmer sitt lösenord), HP Disk Sanitizer, File Sanitizer och McAfee säkerhetslösning för små företag som behöver tillförlitlighet och användarvänlighet, men har inte resurser för en särskild IT-avdelning.

Som sagt, vi var lite förvirrad av hur svårt det är att göra uppgraderingar till ProBook 4510s. Medan de flesta bärbara datorer har en avtagbar panel på undersidan av den bärbara datorn för att komma åt RAM, hårddisk och trådlöst kort, konstruerade HP ProBook 4510s så att du måste ta bort 10 skruvar och hela övre halvan av chassit (inklusive separata högtalare grill, tangentbord och pekplatta område) för att byta ut eller uppgradera komponenter. Som ni kan se på bilden nedan, är att en hel del arbete för en liten IT-avdelning eller småföretagare som bara vill uppgradera RAM-minnet eller byta en hårddisk. Visst, kommer många företag uppgraderar aldrig sina bärbara datorer och kommer helt enkelt att använda dem som de är tills de ersätts ... men komplexiteten i uppgraderingar och reparationer är något att ha i åtanke.

Skärm och högtalare
Den ProBook 4510s är utrustad med en 15,6 "anti-blänk skärm med en 16:9 widescreen-förhållande. Vid 1366 x 768 pixlar, är detta 720p HD-skärm fullt användbara och har bra färg och kontrast. Vi vet att många människor är oroade övergången från 16:10 till 16:09 ratio skärmar (eftersom detta innebär mindre vertikal upplösning) men skillnaden är så liten att den stora majoriteten av bärbara datorer kommer aldrig att ha ett problem.

Horisontella betraktningsvinklarna är ganska imponerande och du bara börja märka en viss färgskiftning när du får 75 grader utanför centrum. Vertikala betraktningsvinklarna är endast genomsnitt som skärmen börjar tvätta uppifrån och färger börjar invertera underifrån efter cirka 45 grader i endera riktningen.

HP imponerar allmänhet vår redaktion med kvaliteten på de högtalare som används i deras bärbara datorer. Tyvärr var talarna i 4510s mindre än imponerande. Visst är ljudkvaliteten bra nog för att titta på en webbsändning eller Hörapparaten låter, men de inbyggda högtalarna ljud tinny och saknar ett bra utbud av toppar, mittbit och dalar. De högsta volyminställningarna är högt nog för att fylla ett kontor med ljud för en presentation, men ljudet låter förvrängt vid högre volymer.


Trots den svaga utvecklingen av de inbyggda högtalarna, de är väl placerade ovanför tangentbordet för att styra ljudet uppåt och mot användaren.

Hörlursuttaget på 4510s fungerar bra med de två olika märken av hörlurar jag använt under provet. Inget statiskt brus eller annat brus märktes genom domkraften förutom brister i ljudkällan själv.

Tangentbord och pekplatta
Den fullstort tangentbord på 4510s är en helt ny design för HP och ger fantastiska avståndet mellan tangenterna för att skriva, liksom en dedikerad numeriskt tangentbord (ett stort plus för företag som använder sina datorer för siffertuggande eller datainmatning). Varje knapp är relativt platt med en fin matt konsistens och nycklarna sitter ovanför en glänsande svart stödram. Stödramen omger nycklarna är ganska fast tack vare utformningen av chassit som ger ytterligare stöd till tangentbordet. Det enda område av uppenbart flex tangentbordet är när du trycker på tangenterna numeriska tangentbordet. Kom dock ihåg att vi fick en förproduktion enhet och HP hävdar att produktionsenheterna frakt till kunder har ännu bättre stöd mot flex.

De enskilda tangenttryckningar är tyst utan höga klickande ljud medan du skriver. Djupet på varje knapptryckning är utmärkt, även om vissa människor kanske ogillar de platta, chicklet stil nycklar. Totalt tangentbordslayout är mycket trevligt för en 15-tums laptop.

Pekplattan är mycket lyhörd för min kontakt med en rullningszon på höger sida som fungerar precis som det ska. Pekplattan konsistens är okej, men låg kostnad som används är säker på att utveckla slitage över tid och användning. De plastiska pekplattknapparna är ungefär rätt storlek, men kräver en djup press för att registrera ett klick. Detta skulle inte vara ett problem om området direkt under pekplattknapparna var indragen så att sidan av tummen för att trycka på knappar hela vägen ner. Tyvärr, när du försöker trycka på pekplattknapparna tummen når den nedre kanten av den bärbara datorn och ibland knapparna inte registrerar ett klick. Detta skulle vara en enkel sak för HP att fixa genom att byta ut Handlovsstödets och pekplatta område med en ny som har en indragen området under pekplatta knapparna.

Vi skulle också gärna se en dedikerad pekplatta avaktivera knappen (som de HP använder på sina konsumenter bärbara datorer) så att du kan inaktivera pekplattan om du använder en extern mus.

Hamnar och funktioner
Det 4510s har ett stort antal portar på alla sidor, så låt oss ta en kort turné ...


Vänster sida: Här ser vi Kensingtonlås, GigE Ethernet, värme avgassystem, VGA, HDMI, ett ExpressCard/34-fack och två USB-portar.


Höger sida: Två USB-portar, modem (under en gummiflik), optisk enhet och Power Jack.

Baksida: Batteriet och gångjärn.


Framsida: mediekortläsaren hörlursutgång och mikrofon i uttagen.

Botten av den bärbara datorn är helt nakna. Som tidigare nämnts finns det inget sätt att komma åt RAM, hårddisk eller trådlöst kort från botten av den bärbara datorn. Den övre halvan av 4510s måste vara helt demonteras för att göra uppgraderingar eller reparationer.

Prestanda och Benchmarks
Vår förproduktion ProBook 4510s kom med Intel T6570-processor, klocka in på 2.1GHz och Intel integrerad grafik. Diskret grafik kommer att finnas tillgängliga vid en senare tidpunkt, men diskret grafik kommer naturligtvis att öka kostnaden för den bärbara datorn. En 250 GB 5400 RPM hårddisk ingick också, som hjälpte program laddas utan mycket fördröjning. Denna notebook egentligen inte överträffa våra förväntningar när det gäller prestanda, men 4510s har mer än tillräckligt med kraft för att hantera Microsoft Office eller till och med mycket grundläggande videoverk.


Den uppenbara flaskhalsen i form av prestanda här är användningen av Intel-grafik, men med tanke på de små och medelstora företag köpare som är intresserade av den här anteckningsboken inte bryr sig om möjligheten att spela tv-spel eller redigera HD-video, är detta inte ett stort problem .

Med det sagt, låt oss hoppa in i prestandatester.

wPrime processor jämförelse resultat (lägre poäng innebär bättre prestanda):

Notebook / CPU wPrime 32M tid
Lenovo T500 (Intel Core 2 Duo T9600@2.8GHz)
27.471s
HP EliteBook 8530w (Intel Core 2 Duo T9400@2.53GHz) 30.919s
Lenovo ThinkPad SL500 (Core 2 Duo P8600@2.4GHz) 32.275s
HP ProBook 4510s (Intel Core 2 Duo T6570@2.1GHz) 36.583s
Dell Vostro 1510 (Core 2 Duo T5670@1.8GHz)
51.875s


PCMark05 mäter systemets totala prestanda (högre poäng betyder bättre prestanda):

Notebook PCMark05 Score
Lenovo T500 (2,80 GHz Intel T9600, ATI Radeon 3650 256MB GDDR3) 7.050 PCMarks
HP EliteBook 8530w (2,53 GHz Intel T9400, Nvidia Quadro FX 770M 512MB) 6.287 PCMarks
Lenovo T500 (2,80 GHz Intel T9600, Intel X4500) 5.689 PCMarks
Lenovo ThinkPad SL500 (2,4 GHz Intel P8600, Nvidia 9300M GS 256MB) 5.390 PCMarks
HP ProBook 4510s (2,1 GHz Intel Core 2 Duo T6570, Intel 4500MHD) 4.192 PCMarks
Dell Vostro 1510 (1,8 GHz Intel T5670, Intel X3100) 3.568 PCMarks


3DMark06 mäter totalt grafikprestanda för spel (högre poäng betyder bättre prestanda):

Notebook 3DMark06 Score
HP EliteBook 8530w (2,53 GHz Intel T9400, Nvidia Quadro FX 770M 512MB) 5.230 3DMarks
Lenovo T500 (2,80 GHz Intel T9600, ATI Radeon 3650 256MB GDDR3) 4.371 3DMarks
Lenovo ThinkPad SL500 (2,4 GHz Intel P8600, Nvidia 9300M GS 256MB) 2.242 3DMarks
Lenovo T500 (2,80 GHz Intel Core 2 Duo T9600, Intel X4500)
809 3DMarks
HP ProBook 4510s (2,1 GHz Intel Core 2 Duo T6570, Intel 4500MHD)
748 3DMarks
Dell Vostro 1510 (1,8 GHz Intel T5670, Intel X3100) 519 3DMarks

HDTune lagringsenhet bruksprov:

Värme och buller
Vid normal användning (surfning eller arbetar på ett textdokument) på ProBook 4510s förblev relativt sval men inte mycket tyst. Den frånluftsfläkt synes driver en full blast när den bärbara datorn är ansluten, så att dina medarbetare kan höra vad som låter som en avlägsen hårtork i ett lugnt kontor. När du gör uppdrag som betonar processorn och grafik fungerar den bärbara datorns fläkt hårt för att hålla denna laptop sval. Detta är något av en blandad välsignelse i att medan bullriga, hjälper det att sänka de interna temperaturerna och hjälper förlänga livslängden på din bärbara dator komponenter.

Slutligen spelade vi följande externa temperaturerna med hjälp av en IR-termometer efter att ha kört två på varandra följande PCMark05 riktmärken. Detta bör tjäna som en indikator på hur varmt den bärbara datorn kommer att få efter ca 30 minuter av allvarlig användning. Alla temperaturer anges i grader Fahrenheit. Det är uppenbart att notebook-datorns nära det trådlösa kortet, processor och grafik är de hetaste delarna av den bärbara datorn.

Batteri
HP erbjuder två olika batterier med den här bärbara datorn. Basen konfiguration ProBook 4510s levereras med en 6-cells 47WHr batteri medan 749 $ konfigurationen levereras med 8-cells 63WHr batteri. Batteriet livslängd längre livslängd 8-cells batteri är lite bättre än genomsnittet, men inte fantastiskt. Under våra tidsinställda tester med den bärbara datorn inställd på "hög prestanda"-läge, trådlös aktiv och 80% ljusstyrka, varade 4510s i 5 timmar och 10 minuter med en effektförbrukning på ca 11.1watts. Batteritiden kan också förlängas med "energisparläge" makt profil i Windows Vista.

Slutsats
HP ProBook 4510s är en solid, men inte överväldigande imponerande små och medelstora företag anteckningsbok. Jämfört med liknande bärbara datorer som Dell Vostro 1510 och 1520 eller Lenovo ThinkPad SL500 är ProBook 4510s mer imponerande än Dell och är antingen bättre eller sämre än ThinkPad beroende på konfiguration. Oavsett om du är ett litet företag söker en billig bärbar dator för dig själv eller en medelstora företag behöver stationära ersättare för ett tiotal anställda, kommer ProBook 4510s få jobbet gjort.

Ändå kan saker som plast konstruktion, obekväm pekplatta design och svårigheten att uppgraderingar ger potentiella köpare skäl att ompröva ett köp. Dessutom det faktum att HP tar nästan dubbelt pris för anpassade konfigurationer (CTO) innebär att företag köpare nästan tvingas välja förkonfigurerade modeller.

Bottom line, är HP ProBook 4510s en fin anteckningsbok för den avsedda marknaden, men om HP gjorde några enkla ändringar i utformningen och inköpsalternativ sedan affärer köpare skulle ha ännu fler anledningar att köpa denna laptop.

Fördelar:

  • Ett bra pris för en 15,6 "Business Notebook
  • Trevlig tangentbord ... trots vissa flex
  • Attraktiv design och relativt låg vikt

Nackdelar:

  • Inte så stora byggkvalitet
  • Anpassade konfigurationer dyr
  • Pekplatta knapparna är helt enkelt hemskt
  • Alltför svårt att uppgradera


Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar