måndag 20 oktober 2008

Översyn av Alienwares Area-51 M17x

Översyn av Alienwares Area-51 M17x
av Charles P. Jefferies - 2008/10/20

av Charles P. Jefferies

Area-51 M17x är Alienware högsta slutet gaming anteckningsboken. Noterbara funktioner i helsvarta monster inkluderar en Intel Core 2 Extreme-processor, dubbla Nvidia GeForce 9800M-GT grafikkort och en 500 GB RAID 0-array. Det är en av de mest kraftfulla maskiner som vi har testat här på NotebookReview.com.

Klicka här för att köpa direkt från Alienware.com

Vår granskning enhet har följande specifikationer:

  • 17-tums WUXGA (1920x1200) glänsande skärm
  • Intel Core 2 Extreme X9000 (2.8GHz / 4MB L2 / 800MHz FSB) processor
  • Dubbla Nvidia GeForce 9800M-GT 512MB grafikkort i SLI
  • 4GB DDR2-667 RAM
  • 500GB RAID 0 (2x 250GB 7200RPM Samsung) hårddisk
  • Windows Vista Home Premium 32-bitars
  • AlienFX belysning och bakgrundsbelyst tangentbord
  • Intern TV-tuner och fjärrkontroll
  • Alienware Orion messenger bag

Som att skriva, det Area-51 M17x börjar på $ 3.849, vår konfiguration uppgår $ 5.899. Observera att vår testenhet innehåller flera kostsamma poster såsom Intel Extreme processor och RAID 0-array. Det M17x är endast tillgänglig från Alienware direkt.

Bygg och Design

Denna allt-svart monster är ett av de största bärbara datorer jag har testat. Det är 2,1 inches tjock och tips skalorna vid 11 pounds. Den fysiska utformningen av M17x är traditionell - det finns inga snygga kurvor eller andra designelement. Den har en lådliknande konstruktion med rundade kanter. Den gummerade mattsvart finish Area-51 M17x ger det en high-end känsla och utseende. Det enda blank yta som finns på M17x är på gränsen till LCD-skärmen.

Förutom att vara en av de största, är denna bärbara dator också en av de mest fast-bygga bärbara datorer jag har testat. Hela basen på den bärbara datorn är oflexibelt. De palmrests inte vika inte under tryck, och inte heller de andra ytorna som omger tangentbordet. Basen för den bärbara datorn inte böjer inte när vridna, och locket motstår vridning bättre än de flesta 17-tums bärbara datorer. Den M17x lock är tjockare än de flesta. Trycka in på baksidan av locket ger inte några krusningar på skärmen såvida extrema tryck används. Gångjärnet håller displayen i stället väl, det finns en viss skärm vingla, men det krävs ansträngning för att inducera (t.ex. skaka bordet där den bärbara datorn sitter). Med tanke på storleken och vikten på denna visare, jag tror wobble rimligen hålls under kontroll. Displayen har inte någon lås utan istället hålls stängd av ett par små magneter.

Belysningen Systemet, som kallas AlienFX är det som gör M17x sticker ut från mängden. Fem områden i bärbara funktionen LED-bakgrundsbelysning:

  • Tangentbord
  • Pekplatta
  • Touchknappar
  • Alienware logotypen nedan visas
  • Främmande huvud strömbrytare och emblem på baksidan av skärmen

Varje zon kan ändras oberoende till ett av 12 färger. Dessutom är det lätt att helt stänga AlienFX genom att trycka på [Fn] + [F11].

Totalt sett är utformningen av M17x traditionella men attraktiva, den har en kvalitet finish och känsla. Maskinen är solid och välgjord.

Visa

Den M17x levereras som standard med den enda display tillgängliga, en 17-tums glänsande widescreen med en WUXGA-upplösning (1920x1200 pixlar). Bildkvaliteten på denna display är fantastisk - färgerna är levande och ljusstyrkan är hög. Denna skärm är idealisk för spel, HD-video, och allmänt bruk. Den skarpa kontrasten gör läsning text enkelt. Betraktningsvinklarna är utmärkta ovanifrån och sida-till-sida, men som en typisk LCD, mörknar bilden sedd underifrån. Bakgrundsbelysningen är generellt jämn, med endast en antydan från botten av skärmen.

På det hela taget har M17x definitivt en av de bästa skärmar jag har sett på en bärbar dator

Högtalare

Den M17x har två stereohögtalare och en två-tums subwoofer. Ljudkvaliteten är något över genomsnittet för en bärbar dator, och de får ganska högt. Subwoofern lägger till några behövs low-end. Ljudsystem på det hela taget är utmärker men inte en besvikelse.

Värme och buller

Kylsystemet är viktig på alla bärbara datorer, men på en bärbar dator fylld med kraftfulla komponenter såsom M17x är det verksamhetskritiska. Lyckligtvis M17x system är upp till uppgiften. Den bärbara datorn har flera ganska stora fläktar som drar luft från många perforeringar på botten av den bärbara datorn och ytterligare två luftintag under palmrests. Hela baksidan av den bärbara datorn är fodrad med luftutsläppen som kastar ut extra mängder varm luft. Kylsystemet gör ett enastående jobb med att hålla två grafikkort, en kraftfull processor och två hårddiskar under kontroll:

Jag sprang M17x under kontinuerlig full belastning för över fem timmar och upplevt några problem. Den övre delen av den bärbara datorn aldrig fick varma, på baksidan av den bärbara datorn där ventilerna är fick toasty på grund av alla varma luften som kör över den. Den M17x kylsystem är väl utformad, varje grafikkort har sin egen kylfläns och fläkt.

Baksidan av M17x s effektiva kylsystem är bullret den skapar. Även på tomgång, fansen springa fort och har en tydlig gnälla. Under full belastning, ökar bruset på grund av mer luft flyttar ut på baksidan, men gnälla inte öka. Den M17x är inte en anteckningsbok som använder i områden där tystnad är viktigt.

Domen i M17x kylsystem kokar ner till nödvändighet kontra nicety. Det är absolut nödvändigt att en bärbar dator som M17x har ett effektivt kylsystem, stillhet tar en andra plats funktionalitet. Utan tvekan kommer ljudnivå här anteckningsboken är en deal-breaker för vissa.

Tangentbord

Det M17x har en full storlek tangentbord och separat NUMERISK. Tangenterna har en gummerad finish och är hållbara. Tangentbordet har en mjuk känsla och tangenttryckningar är väl dämpad. Nyckel resor är normalt för en bärbar dator, och ljudet är tyst och gummiliknande. Tangentbordet lider tyvärr av flex som märks även under normala skriva tryck, trycka på en knapp ner påverkar alla de omgivande tangenterna. Den NUMERISK har ingen flex. Medan jag gillar känslan av tangentbordet, jag önskar att det hade mindre flex.

Pekplatta

Den M17x expansiva pekplatta är jäms med Handlovsstödets, och den har samma matt gummerad yta som resten av maskinen. Det är lätt att spåra på med fuktiga eller torra fingrar. Med pekplattknapparna är gjorda av en bit av plast, klick är nästan ohörbart.

Ingång och-utgång

Detta kräver en bild turné - alla beskrivningar är från vänster till höger.

Vänster sida:

Strömuttag, optisk audio, S-video ut, HD-TV-tuner, hörlurar, mikrofon, ljud ut, 3x USB, SmartBay modulfacket

Höger sida:

7-i-1-kortläsare, ExpressCard/54 kortplats, USB, HDMI, FireWire B, FireWire A, Gigabit Ethernet, säkerhetslås

Fram:

Inte mycket här - bara IR-mottagaren

Tillbaka:

Ventiler

Den M17x har kanske den mest expansiva utbud av portar jag har sett på en bärbar dator, inklusive en sällsynt 6-stifts FireWire-port.

Den SmartBay förtjänar lite extra uppmärksamhet. Det är i huvudsak en modulfack som kan ta en hårddisk i stället för den optiska enheten. Alienware ingår en 500GB version med vår M17x. Den SmartBay är hot-swap, inte innebär att systemet inte behöver stängas av för att byta enheter. Den har även en SATA-anslutning, se hårddisken har en ultrasnabb anslutning. En modulfack är en funktion jag skulle vilja se på fler bärbara datorer eftersom det ger både bekvämlighet och funktionalitet.

Trådlös

Alienware ingår Intel Wireless WiFi Link 4965AGN trådlöst kort som stöder 802.11a, g och draft-n-anslutningar som standard tillsammans med intern Bluetooth. Sortiment med trådlösa Intel-kortet var superb, jag kunde plocka upp nätverk och ansluta till utkanten av sina överföra olika utan problem.
Bluetooth-arbetade också som förväntat med den medföljande Bluetooth-ExpressCard Media Remote.

Batteri

Det M17x har en 12-cell, 6600mAh batteri. Med skärmen nedtonade i energisparläge och trådlöst bort, mätt jag 66 minuters batteritid. Kraften dra av detta system är enorma. Självfallet är detta inte den bärbara datorn för dig om du värdesätter batteritid.

Operativsystem och programvara

Vista Home Premium och Ultimate (32-bitars) är de två tillgängliga operativsystem. Jag har inte några problem med Vista Home Premium på vår testenhet, all medföljande programvara, inklusive Alienware Command Center fungerat utan problem. Jag hade inga problem att komma in / återgå från vänteläge och viloläge fungerade bra också.

Väska

En del av vår granskning enhetens prislapp ingår Alienwares nya $ 90 påse Orion budbärare. Med tanke på den extraordinära storlek och vikt M17x, har en påse som passar det väl och är bekväm att använda är viktigt. Orion har en framsida och en sekundär insida fack och fem externa påsar. Jag hittade väskan vara en stor följeslagare för M17x - stoppningen på axelremmen samt själva påsen är välkomna under fullgörandet 15 pounds värde av utrustning. Det nylonmaterial är tjock, tålig och välgjorda, och datorfack är väl dämpad. Blixtlåsen är av god kvalitet. Jag rekommenderar starkt väljer denna väska till dig att köpa M17x.

Orion Messenger Bag specifikationer:

  • Yttermått: 14 "x 20" x 5,5 "
  • Enhet kompatibilitet: 19,1 "x 13,25" x 3 "
  • Vikt: £ 2,85

KUNDSUPPORT

Alienware erbjuder en 1-års garanti med 24/7 teknisk support och service på plats med M17x. Två-och treåriga garanti finns för $ 200 och $ 300 respektive. Det är en besvikelse att se Alienware endast erbjuda ett års garanti som standard utrustning på M17x, en maskin börjar på $ 3.849, jag tror att en tre års garanti bör vara standard åtminstone.

Klicka här för att köpa direkt från Alienware.com

Slutsats

Den Alienware Area-51 M17x är en anmärkningsvärd gaming anteckningsboken och ett tydligt steg framåt för Alienware när det gäller design och prestanda. Det är packad till gälarna med topp-hyllan utrustning, framför allt ett par Nvidia 9800M-GT grafikkort. Detta är en av inte ens en handfull maskiner som bekvämt kan maxa Crysis. Det har de typiska nackdelar som är förknippade med en bärbar dator - högt kylsystem, dyster batteritid och rejäl vikt, men det gör allt annat också. Den $ 3.849 utropspris är brant och utom räckhåll för de flesta, även om utgångsläget konfiguration har de komponenter som gör att systemet värt att köpa. I den här åsikt skulle mer ha kastat in för pengarna, och för ett sådant dyrt system, som inte har en mer omfattande garanti är en besvikelse. Till dem som inte har pengar för ett system som detta, du får en fantastisk maskin som kommer att få avundsjuka blickar överallt, men vara beredd att underteckna en inteckning för det.

Fördelar:

  • Fenomenal spelprestanda
  • AlienFX LED belysning
  • Fast byggkvalitet
  • Fantastisk skärm
  • Bra tangentbord och pekplatta
  • Ingång och utgång val
  • Modulfacket (SmartBay)

Nackdelar:

  • Sky-högt pris
  • Fläktar
  • Tangentbord flex
  • Vikt (11 pounds)
  • Dyster batteritid (66 minuter som testade)

Prestanda och Benchmarks

Ta en titt på sidan två i denna översyn för ingående uppgifter om prestanda och riktmärken för Alienware Area-51 M17x .



Translated from www.notebookreview.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar